3/11/10

Κάτω τα χέρια από δημοτικά ΜΜΕ, βρεφονηπιακούς και ΚΑΠΗ (ΚΕΔ)

Όχι στη σφαγή Καλλικράτη και Μνημονίου γωνία


Μαυρίστε δημάρχους, υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες που ακόμη δεν έσπευσαν να αποκηρύξουν το σχέδιο Ραγκούση και, την συνταγή Προβόπολου, που με άλλοθι το ΔΝΤ, θέλουν να βάλουν λουκέτο στα δημοτικά ραδιόφωνα, να κλείσουν βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΑΠΗ.

Μόνο η ψήφος σε συναδέλφους δημοσιογράφους που είναι υποψήφιοι, αλλά αποφασισμένοι να αντιταχθούν σε τέτοιες ανατροπές κοινωνικών δικαιωμάτων, μπορεί εφ΄όσον δεσμευθούν, να αποδειχθεί διέξοδος και στοιχειώδης εγγύηση για τις τοπικές κοινωνίες.

Η ΕΣΗΕΑ – δηλαδή ο,τι έχει αφήσει ακόμη όρθιο η συγκυβέρνηση Νταβανέλλων-Κουμπιάδων με Πρόεδρο Σόμπολο και σώς Να Να - δεν έκανε τίποτα όταν από τις αρχές του χρόνου, αποκαλύψαμε την πράσινη επιδρομή στα δημοτικά ΜΜΕ που είχε στόχο να κάνει απολύσεις συντακτών και τεχνικών και να παραδώσει τις συχνότητες στο σφυρί με πελάτη την διαπλοκή.

Έστω και τώρα να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις στους δημοτικούς σταθμούς με κατάληψη συχνότητας στον 9,84 και την συμπρωτεύουσα, την ώρα των δελτίων ειδήσεων, αντί οι συνδικαλιστές να συνωστίζονται σε κυβερνητικές καρέκλες εξουσίας στην διοίκηση της ΕΡΤ, σε ΔΕΚΟ και σε άλλα πόστα με αντάλλαγμα να γίνονται λαγοί στην κυβέρνηση, που ψελλίζει ήδη «Νενικήκαμεν»…..

Κυρίως όμως οι Ενώσεις Συντακτών να δεσμεύσουν τα μέλη τους, που είναι υποψήφιοι σ΄αυτές τις εκλογές, στην Αθήνα, τον Πειραιά , την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα, ότι δεν θα παραδώσουν την Ενημέρωση, τα παιδιά μας και τη Τρίτη γενιά στο σφαγείο Καλλικράτη και Μνημονίου γωνία.

Οι δραματικές εξελίξεις στην Απογευματινή, που δεν είναι ξεκομμένες και από τις πολιτικές διεργασίες, βρήκαν απροετοίμαστη την ΕΣΗΕΑ, που δυστυχώς δεν έμαθε τίποτα από το ντόμινο που έστησαν κάποιοι με τον Ελεύθερο Τύπο και τις πρώτες 465 απολύσεις.

Αν δεν γίνει έστω τώρα το θέμα κεντρικό πολιτικό ζήτημα μ' αυτά που έρχονται, ίσως και να είναι ήδη αργά για τον κλάδο…..

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...