29/10/10

Οι Γερμανοί ξανάρχονται με… ελεγχόμενη χρεοκοπία!

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-10-28-22-19-58-2010102829598

Στη φετινή επέτειο του ιστορικού «Όχι» του 1940, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όπως και οι άλλοι ηγέτες της Ευρώπης, υποχρεώθηκαν να πουν το μεγάλο «Ναι» στους Γερμανούς! Η Άνγκελα Μέρκελ, με σύμμαχο τον Νικολά Σαρκοζί, πέτυχε χθες ένα στόχο που τον περασμένο Μάιο φαινόταν πολύ μακρινός: να επιβάλλει στην Ευρώπη τους σκληρούς γερμανικούς όρους για τις μελλοντικές διασώσεις υπερχρεωμένων κρατών, που κωδικοποιούνται στην φράση «ελεγχόμενη χρεοκοπία».

Ουσιαστικά, η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών εξελίχθηκε σε θρίαμβο της γερμανικής διπλωματίας: οι ηγέτες των «27» συμφώνησαν –και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί στο σημερινό ανακοινωθέν τους-, ότι μετά το 2013 όσες χώρες ζητήσουν στήριξη των εταίρων τους για να ξεπεράσουν μια κρίση χρέους «ελληνικού τύπου» θα πρέπει να υποστούν την επώδυνη διαδικασία μιας επιβεβλημένης από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναδιάρθρωσης χρέους, που θα περιλαμβάνει «κούρεμα» των πιστωτών και εκχώρηση της οικονομικής πολιτικής στις Βρυξέλλες –δηλαδή στο Βερολίνο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ουσιαστικά δεν είχαν πολλές επιλογές: Γερμανία και Γαλλία θα εισφέρουν το ήμισυ περίπου των κεφαλαίων στις μελλοντικές διασώσεις προβληματικών χωρών. Έτσι, Βερολίνο και Παρίσι ήταν σε θέση να κάνουν στους Ευρωπαίους εταίρους μια πρόταση που… δεν μπορούσαν να αρνηθούν, όπως θα έλεγε ο Νονός, Βίτο Κορλεόνε: «αν καθορίζουμε τους όρους της διάσωσης των προβληματικών χωρών, μετά το 2013 δεν θα υπάρχει μηχανισμός στήριξης και όσοι έχουν πρόβλημα θα φεύγουν από την Ευρωζώνη χρεοκοπημένοι»!

Ο γερμανικός ηγεμονισμός, πάντως, που για πρώτη φορά εκδηλώνεται με τέτοια ένταση στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγινε σοβαρή προσπάθεια από το Βερολίνο να συγκαλυφθεί. Η Άνγκελα Μέρκελ φρόντισε εξαρχής να πάρει με το μέρος της τον Νικολά Σαρκοζί, ώστε η γερμανική πρόταση να πάρει «γαλλογερμανική σφραγίδα», ενώ σκηνοθέτησε περίτεχνα μια γερμανική διπλωματική «ήττα», ώστε να δοθεί η εντύπωση, ότι υπήρξε μια διαπραγμάτευση, από την οποία όλοι κάτι κέρδισαν και κάτι παραχώρησαν.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει κάνει στο παρελθόν, η Γερμανία υπέβαλε μια ακραία πρόταση, γνωρίζοντας ότι δεν έχει γίνει πιθανότητες να γίνει δεκτή, αλλά την έθεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να την αξιοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί και να την ανταλλάξει με μια συμφωνία για αυτό που πραγματικά ενδιέφερε το Βερολίνο.

Η πρόταση των Γερμανών, για μια δρακόντεια αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, που θα απαιτούσε έγκριση με δημοψηφίσματα σε αρκετές χώρες, προέβλεπε τη στέρηση δικαιωμάτων ψήφου στο Eurogroup από τις χώρες που θα ζητούσαν στήριξη του ευρωπαϊκού μηχανισμού για να αποφύγουν τη χρεοκοπία. Η πρόταση αυτή εξαρχής απορρίφθηκε από την Κομισιόν και την πλειοψηφία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η καγκελάριος Μέρκελ την άφησε στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης μόνο για την ανταλλάξει με μια συμφωνία για την ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Μετά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία των ηγετών, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί το ανακοινωθέν, με το οποίο θα δίνεται εντολή στο μόνιμο προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον κ. Βαν Ρομπούι, να παρουσιάσει μέσα στους επόμενους μήνες την τελική πρόταση για μια περιορισμένης έκτασης αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, με την οποία θα μονιμοποιηθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης των χωρών που απειλούνται με χρεοκοπία (αν κρίνει κανείς από τα spread, οι αγορές περιμένουν ότι πρώτοι «πελάτες» του μηχανισμού, θα είναι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και ενδεχομένως η Ισπανία, ενώ η Ελλάδα θα ζητήσει στήριξη και μετά το 2013, αν αποδειχθεί ότι δεν… βγαίνουν τα κουκιά του μνημονίου).

Σημειώνεται, ότι αυτή η περιορισμένης έκτασης αναθεώρηση της Συνθήκης προβλέπεται να γίνει χωρίς τη διαδικασία της Διακυβερνητικής Διάσκεψης, αλλά με γρήγορη διαπραγμάτευση και έγκριση μόνο από τα εθνικά κοινοβούλια. Γι’ αυτό και στο Βερολίνο εκτιμούν, ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, αν όχι πριν το τέλος Μαρτίου 2011, πάντως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Τη γερμανική πρόταση για το περιεχόμενο της αναθεώρησης, που αναμένεται να εγκριθεί στα βασικά της σημεία, θα παρουσιάσει σε δυο εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλ. Αυτή θα προβλέπει, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη διαρρεύσει, ότι:

- Μετά το 2013, οπότε λήγει η ισχύς του σημερινού μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα και τις αδύναμες περιφερειακές οικονομίες, μια χώρα που βρίσκεται σε κίνδυνο αποκλεισμού από τις αγορές θα μπορεί να ζητεί δανεισμό από τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της.

- Τα δάνεια θα χορηγούνται σε διμερή βάση (οι Γερμανοί επιμένουν στο μεγάλο «Όχι» στην έκδοση ευρωομολόγων) και με κόστος δανεισμού, το οποίο θα υπολογίζεται με βάση το μέσο επιτόκιο δανεισμού των χωρών της Ευρωζώνης.

- Η χώρα που θα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης θα αναλαμβάνει την υποχρέωση εφαρμογής συμφωνημένου προγράμματος οικονομικής πολιτικής για την περίοδο που θα στηρίζεται από τα άλλα κράτη μέλη, γι’ αυτό και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν θα έχει τυπικά δικαίωμα ψήφου, αφού η εφαρμογή του προγράμματος θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση.

- Η συμφωνία χρηματοδότησης θα συνοδεύεται και από την αναδιάρθρωση του χρέους («ελεγχόμενη χρεοκοπία»), με «κούρεμα» των απαιτήσεων των πιστωτών από τον ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό που προσδιορίζεται με βάση σχετική πρόταση της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Οι Γερμανοί θέλουν οπωσδήποτε να επικυρωθεί αυτή η διαδικασία με μια αναθεώρηση της Συνθήκης, καθώς υπάρχει φόβος ότι σε αντίθετη περίπτωση οι πιστωτές από τον ιδιωτικό τομέα θα αμφισβητήσουν τη νομιμότητα του «κουρέματος».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε εξαρχής, ότι η Ελλάδα συμφωνεί με τη γερμανική πρόταση για αναθεώρηση της Συνθήκης, ώστε να δημιουργηθεί μόνιμος σταθεροποιητικός μηχανισμός, αλλά ότι δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή η πρόταση για αποβολή από το μηχανισμό λήψης αποφάσεων. Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα χρειασθεί να προσφύγει μετά το 2013 στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Ελλάδα, ακόμη και αν εφαρμόσει ευλαβικά το μνημόνιο, επιτυγχάνοντας όλους τους στόχους, θα έχει μεγάλες δυσκολίες να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, καθώς θεωρείται απαγορευτικά υψηλό το δημόσιο χρέος της χώρας, ακόμη και αν εφαρμοσθεί με συνέπεια το μνημόνιο.

Κρίσιμη για τα επόμενα βήματα θα είναι η επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο, αφού πλέον θα έχει διαμορφωθεί, μετά τις εκλογές, μια σαφέστερη εικόνα του πολιτικού τοπίου, ενώ θα έχει δημοσιοποιηθεί και το πόρισμα της Eurostat για το έλλειμμα του 2009. Το ΔΝΤ είναι σε αυτή την φάση πολιτικός σύμμαχος της Ελλάδας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει το σφιχτό γερμανικό «μανδύα» της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, αλλά μετά το χθεσινοβραδινό διπλωματικό θρίαμβο της Γερμανίας στις Βρυξέλλες περιορίζονται ασφυκτικά τα περιθώρια να βρεθεί μια λύση για «ανώδυνη» επιμήκυνση του δανεισμού της χώρας, όπως αυτή που πρότεινε τον Σεπτέμβριο ο επικεφαλής του Ταμείου…

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΗΞΕΡΕ ΑΡΑΓΕ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΛΣΟΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΤΟ 1975?

ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΚΙΩΔΟΥΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΠΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ?

""ΕΧΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ,
ΠΟΛΙΤΙΚΟ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ,ΕΝΑΝ ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ""

συνεντευξη playboy magazine,οκτωβριος 1975.


ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ

""ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΑΣ""

στο Seattle Post Intelligence ,1975

""ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΙΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ""

C. Douglas Dillon, 1975,

Μελος του council on foreign relations CFR,επιτιμος προεδρος του ινστιτουτου για την παγκοσμια ταξη,πρωην υπουργος οικονομιας των ΗΠΑ επι J.F.KENNEDY.

Ανώνυμος είπε...

O TZΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΚΟΚΚΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ?ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΜΕ.

http://beforeitsnews.com/story/173/076/George_Soros_Says_He_Feels_No_Remorse_
For_Collaborating_With_Nazis_During
_WWII_to_Send_His_Fellow_Jews_to_
the_Death_Camps,_
Steal_Their_Property.html

Ανώνυμος είπε...

MINISTRO LOVERDO ΑΚΟΥΕΙΣ;ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ (ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΜΟΝΟΝ) ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ;

Έλα και εσύ στο ΕΣΥ....με 3 ευρώ...

Τα πούλμαν για το ΕΣΥ ξεκινούν από τα Σκόπια και την Βουλγαρία
κάθε εβδομάδα.
Με 3 ευρώ ιατρικές εξετάσεις στα εφημερεύοντα Δημόσια Νοσοκομεία μας.
Βούλγαροι και Σκοπιανοί έχουν λύσει την ιατρική τους ασφάλιση
και εμείς τα κορόϊδα πληρώνουμε.

http://pisostapalia.blogspot.com/
2010/10/3.html

Ανώνυμος είπε...

MINISTRO LOVERDO ΑΚΟΥΕΙΣ;ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ (ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΜΟΝΟΝ) ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ;

Έλα και εσύ στο ΕΣΥ....με 3 ευρώ...

Τα πούλμαν για το ΕΣΥ ξεκινούν από τα Σκόπια και την Βουλγαρία
κάθε εβδομάδα.
Με 3 ευρώ ιατρικές εξετάσεις στα εφημερεύοντα Δημόσια Νοσοκομεία μας.
Βούλγαροι και Σκοπιανοί έχουν λύσει την ιατρική τους ασφάλιση
και εμείς τα κορόϊδα πληρώνουμε.

http://pisostapalia.blogspot.com/
2010/10/3.html

Βλαξ είπε...

Έχει πλέον νόημα για κάποια μικρή χώρα να υιοθετεί το ευρώ και να μπαίνει στην ΕΕ; Γιατί για να καταστρέψει την οικονομία της, να χρεωκοπήσει και μετά να γυρίζει πίσω από εκεί που ξεκίνησε με μεγαλύτερο χρέος;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Ξεκίνησε σαν μια απλή ίωση την προηγούμενη βδομάδα. Εξελίχθηκε όμως αρνητικά και η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια εμπνέει ανησυχία. Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του Νewscode.gr ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εισαχθεί, σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας από την προηγούμενη Τρίτη σε νοσοκομείο. Η εξέλιξη της υγείας του δείχνει ότι οδηγείται σε πνευμονία και με δεδομένο την ηλικία του ο κίνδυνος είναι να καταλήξει σε πνευμονικό οίδημα.

Την κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας την γνώριζε ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου και φυσικά και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, την προηγούμενη Δευτέρα όταν πραγματοποιήθηκε η διακαναλική συνέντευξη, όπου ετέθη με τη μορφή του εκβιαστικού διλλήματος το ζήτημα των πρόωρων εκλογών. Η εξέλιξη της υγείας του κ. Παπούλια φυσικά δεν έχει προδιαγραφεί, αλλά αυξάνονται κάθε ώρα που περνάει οι πιθανότητες να μην είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Augofetas είπε...

Δεν βλέπω αυτό που ζητάνε οι Γερμανοί να είναι παράλογο. Ο εχθρός παραμένει μέσα από τα τείχη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ:
Είμαι νέα γυναίκα 36 χρονών, έχασα τον άντρα μου από καρδιά ξαφνικά μετά από μεγάλη περίοδο ανεργίας. Στη δουλειά που δούλευε όποιον απέλυαν δεν τον αντικαθιστούσαν πια λόγω περιορισμένων οικονομικών. Αλλά κι αν έπαιρναν κάποιον φρόντιζαν να είναι λαθρομετανάστης για να μην έχει απαιτήσεις για κανονικά μεροκάματα και ΙΚΑ.

Βρήκα δουλειά στο Μοναστηράκι σε κάποια βιοτεχνία γνωστών μου που κατασκευάζουν ρούχα για τουρίστες από τις λίγες που έχουν απομείνει στην Ελλάδα και που αν δεχθεί κι άλλο πλήγμα ο τουρισμός μας από την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών , θα κλείσει κι αυτή.

Μεγαλώνω μόνη μου δύο παιδιά και δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσα στον Άγιο Παντελεήμονα σε σπίτι που είναι ιδιόκτητο από τον προπάππο μου, μονοκατοικία με αυλή, αλλά δεν αντέχαμε πια άλλο. Η περιοχή έχει γεμίσει λαθρομετανάστες, ναρκωτικά και η εγκληματικότητα είναι στα ύψη. Φοβόμαστε και μέρα και νύχτα. Τον τελευταίο καιρό δεν τολμούσα πια ούτε μπουγάδα να απλώσω γιατί έμπαιναν στην αυλή οι μαύρες και μου έκλεβαν τα ρούχα! Άρχισα να απλώνω στην ταράτσα αλλά ούτε αυτό ήταν ικανό να τις σταματήσει. Ανέβαιναν από τη σιδερένια σκάλα κι ενώ έβλεπαν ότι υπήρχε παράθυρο σε εκείνο το σημείο πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσα να τις δω, δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Μια φορά τις είπα να αφήσουν τα ρούχα κάτω γιατί θα καλέσω την αστυνομία και με αποκάλεσαν «βρωμοελληνίδα» και άλλα πολλά.

Με απείλησαν ότι «το βράδυ να περιμένεις τι θα πάθεις» και πραγματοποίησαν την απειλή τους. Ήρθαν μαζεμένες πολλές μετά από δύο βράδια και μου ρήμαξαν τον κήπο, πέταξαν σκουπίδια, έβριζαν χυδαία με εκείνη τη χαρακτηριστική στεντόρεια φωνή που έχουν οι μαύρες. Τα παιδιά μου έκλαιγαν, εγώ έτρεμα μέχρι να έρθει η αστυνομία κι από τότε δεν ξανακοιμήθηκα σαν άνθρωπος πια σε αυτό το σπίτι που άλλοτε βασίλευε η γαλήνη και η οικογενειακή ζεστασιά.

Ανώνυμος είπε...

Έχω κρατήσει φωτογραφίες από παλιές εποχές από γιορτές που γινόντουσαν στον κήπο του σπιτιού κάτω από τη φοινικιά γιατί ξέρω ότι μάλλον αυτές οι εποχές δεν πρόκειται να ξαναέρθουν.
Το σχολείο των παιδιών μου γέμισε με ασιατάκια και μαύρα παιδάκια και κάθε λογής χρώμα και εθνικότητα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την παράδοση των μαθημάτων γιατί παρά τα τμήματα ένταξης που λειτουργούν, αυτά τα παιδιά έχοντας τη γλώσσα μας στην ουσία ξένη, δεν μπορεί να γίνει σωστό μάθημα και αυτό είναι εις βάρος των παιδιών μας. Έτσι αποφασίσαμε να φύγουμε από την περιοχή.

Τώρα ζω στο ενοίκιο εγώ και τα παιδιά μου ζουν από το συσσίτιο της εκκλησίας γιατί ο μισθός μου είναι πολύ μικρός και η μοναδική μου περιουσία, το σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα παραμένει ξενοίκιαστο πολλούς μήνες τώρα. Δεν το πλησιάζει κανείς ούτε Αλβανός εξ αιτίας της κατάστασης που επικρατεί με τα ναρκωτικά, την εγκληματικότητα και την πορνεία των μαύρων γυναικών. Ούτε Κινέζος δεν θέλει να έρθει να μείνει με το πολύ χαμηλό ενοίκιο που ζήτησα.
Από τη μέρα που φύγαμε είμαστε συνέχεια με την αστυνομία επειδή σπάνε πόρτες και παράθυρα για να μπουν και να μείνουν.
Την τελευταία φορά που πήγα μετά από επιδρομή Ασιατών, έκλαψα πικρά πάνω στα σπασμένα έπιπλα, μερικά από αυτά ήταν του παππού μου αντίκες, βρωμιές παντού, οι τοίχοι πασαλειμμένοι με κάθε λογής ακαθαρσία, σκουπίδια……..

Ζήτησα να το πουλήσω και μου πρότειναν οι μεσίτες ένα γελοίο ποσόν και θα πρέπει, λέει, να είμαι και ευχαριστημένη.
Η αγοραστική του αξία έπεσε κάτω από το μισό και εγώ σε πείσμα των καιρών αποφάσισα να μην το πουλήσω.

Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΘΥΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΚΕΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ, ΒΙΑΖΟΥΝ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ .
ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙ.
ΕΧΩ ΘΥΜΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

ΕΧΩ ΘΥΜΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΜΑΣ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

ΤΕΛΟΣ
ΕΧΩ ΘΥΜΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Σχόλιο:
Κύριοι πολιτικοί που έρχεστε και ζητάτε την ψήφο μας, εσείς που περιοδεύετε ανά την ελληνική επικράτεια όποτε έρχονται εκλογές, πότε επιτέλους θα αποφασίσετε να ασχοληθείτε ουσιαστικά με το τεράστιο πρόβλημα που ονομάζεται λαθρομετανάστευση; Πότε θα γίνουν οργανωμένες σκούπες και απελάσεις;

Χθες εορτάζαμε την εθνική επέτειο του ΟΧΙ, εσείς βγήκατε στις τηλεοράσεις και εξυμνούσατε τα παλικάρια που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Ανάμεσά σας είδαμε και πρόσωπα από το χώρο της πολιτικής που αν είχαν λίγη ντροπή έπρεπε να χωθούν σε μια βαθιά τρύπα και να μην βγουν την τηλεόραση για λόγους αισχύνης γιατί με δικές τους ενέργειες, εξ αιτίας της ανευθυνότητάς τους και των εντολών που παίρνουν η λαθρομετανάστευση έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Κύριοι πολιτικοί πότε προγραμματίζετε να κινήσετε διαδικασίες ώστε να απελευθερωθούμε από το μαύρο και μελαμψό στρατό κατοχής που ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ;

ΔΕ ΦΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΛΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΔΕ ΦΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.
ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙ.
Ελευθερία του Λόγου.
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_1343.html

Ανώνυμος είπε...

TO ΠΡΟΤΖΕΚΤ REAL ESTATE ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΖΟΥΓΚΛΑΣ...

Παντελεήμονα....Και το προγκρόμ κατά των Ελλήνων καλά κρατεί..

Αυξάνονται ραγδαία τα πωλητήρια σπιτιών στον Άγιο Παντελεήμονα, όπως και στην Πλατεία Βικτωρίας και στην Κυψέλη, λόγω της γνωστής κατάστασης που επικρατεί στις περιοχές αυτές. Και αυτό είναι είδηση, καθώς μέχρι τώρα την πρωτοκαθεδρία είχαν τα ενοικιαστήρια -φαίνεται όμως ότι οι ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να διακόψουν δια παντός τη σχέση τους με την περιοχή.

«Η πρώτη κατηγορία ιδιοκτητών, που φεύγουν από την ευρύτερη περιοχή, είναι οι ηλικιωμένοι, λόγω ανόδου της εγκληματικότητας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπεύθυνος μεσιτικού γραφείου, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, και προσθέτει: «ακολουθούν οι οικογενειάρχες με παιδιά, λόγω της διακίνησης ναρκωτικών και της πορνείας, ενώ μία τρίτη κατηγορία είναι αυτοί, που με την οικονομική κρίση, έχουν χρέη και αναγκάζονται να πουλήσουν τα σπίτια τους για να ξεχρεώσουν».

Ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σπιτιού στην Αγίου Μελετίου, λέει: «Ζω σ' αυτό το σπίτι εδώ και 35 χρόνια, η κατάσταση αποκλείεται να βελτιωθεί. Νιώθουμε μεγάλη ανασφάλεια. Πιστέψτε με, κάθε βράδυ κάνω έλεγχο στις εισόδους και εξόδους του διαμερίσματός μας και διπλοκλειδώνω. Δεν συμφωνώ, όμως, ούτε με το να παίρνουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους, όπως συμβαίνει στον Αγιο Παντελεήμονα. Γνωρίζουμε ότι η αξία των ακινήτων έχει πέσει στην περιοχή, αλλά δεν αντέχουμε να ζήσουμε άλλο εδώ. Χρειαζόμαστε μία καλύτερη ποιότητα ζωής».

Πολλοί, εξάλλου, που πριν νοίκιαζαν τα σπίτια τους σε αλλοδαπούς δηλώνουν ότι είχαν πολλά προβλήματα. «Απλήρωτα νοίκια, μας έλεγαν ότι θα μείνει μία οικογένεια και τελικά έμεναν 10 και 20 άτομα, υπήρχαν φθορές και σε τελική ανάλυση είναι ασύμφορο να νοικιάζεις το σπίτι σου στην περιοχή. Καλύτερα να το πουλήσουμε να ξεμπερδεύουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιοκτήτης σπιτιού, το οποίο νοίκιαζε για χρόνια.

Δεν είναι λίγοι και αυτοί που είχαν κάνει «ανοίγματα» με δάνεια το προηγούμενο διάστημα και τώρα με την κρίση και τις περικοπές μισθών και συντάξεων δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και επιλέγουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο για να ξεχρεώσουν. Αυτοί είναι, εξάλλου, που επείγονται και συνήθως ρίχνουν τις τιμές και είναι πρόθυμοι να πουλήσουν το ακίνητο τους στον πρώτο ενδιαφερόμενο.

Ποιοι, ωστόσο, είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα σε ένα υποβαθμισμένο κομμάτι της Αθήνας; Μεσίτες δηλώνουν πως για την περιοχή δείχνουν ενδιαφέρον όσοι έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια από τράπεζες και αυτοί είναι κυρίως αλβανικής εθνικότητας. Επίσης, όσοι διαθέτουν κάποια μετρητά και φοβούνται ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, οπότε κοιτάζουν να επενδύσουν τα μετρητά τους σε ακίνητα. Άλλη κατηγορία είναι οι Έλληνες του εξωτερικού.

zougla

Ανώνυμος είπε...

AΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΤΗΡΑ ΣΑΣ...

http://www.youtube.com/watch?v=fMBleIBPT84

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΕΠΗΛΥΔΕΣ.ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣΑΝ...
ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟΥ Α΄ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ, ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ! ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!
Οι Έλληνες ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό συχνά εκφράζουν το παράπονο ότι δεν τυγχάνουν της αρμόζουσας προστασίας από το ελληνικό κράτος. Ένα κράτος που δεν μπόρεσε να τους διατηρήσει στην αγκαλιά του πριν από αρκετές δεκαετίες, αφήνοντάς τους να μεταναστεύσουν σε ξένες χώρες, όπου η επιβίωση δεν ήταν ποτέ εύκολη.


Πολλοί ομογενείς σήμερα πιστεύουν ότι το ίδιο ελληνικό κράτος δεν τους αναγνωρίζει όχι μόνο τους κόπους, τον ιδρώτα, τις στερήσεις και τις αντιξοότητες που έζησαν στην ξενιτιά, αλλά και κάτι πιο απλό και αγνό. Δεν τους αναγνωρίζει την αγάπη για την Πατρίδα και εξακολουθεί να τους αντιμετωπίζει στην καλύτερη περίπτωση με αδιαφορία, ίσως και αχαριστία, εάν λάβουμε υπόψη μας τα κεφάλαια, την προοδευμένη νοοτροπία, την πρόθεση για συνέχιση της δημιουργίας, την τεχνογνωσία και την εμπειρία που φέρνουν οι ομογενείς στην Ελλάδα και την διάθεσή τους να επανεγκατασταθούν στην Πατρίδα, έχοντας πλέον εξασφαλίσει τα μέσα για μία σχετικώς άνετη ζωή.


Κατά μία παράξενη σύμπτωση, εκεί ακριβώς που επιχειρεί κανείς να αντικρούσει τέτοιους ισχυρισμούς, έρχεται η επίσημη Ελλάδα να δείξει για μία ακόμη φορά στους ομογενείς το παγερό και αδιάφορο πρόσωπό της.


Μέχρι προ ολίγων μηνών ο Έλληνας ομογενής ετύγχανε κι αυτός, μαζί με τους αλλοδαπούς της Ελλάδος (Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφρικανούς κλπ.), της απαλλαγής πρώτης κατοικίας. Εάν δηλαδή αγόραζε ένα ακίνητο στην Ελλάδα (διαμέρισμα, μονοκατοικία, ή οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο), απαλλασσόταν από τον φόρο μεταβιβάσεως, αρκεί ο ίδιος, ο σύζυγος και οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού να μην είχε δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής, ούτε σε οικοδομήσιμο οικόπεδο, που πληρούσε τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του.


Για να τύχει της απαλλαγής του φόρου χρειαζόταν επιπλέον να είναι εγγεγραμμένος σε Δημοτολόγιο κάποιου Δήμου στην Ελλάδα, δηλαδή να είχε επισήμως την ελληνική ιθαγένεια.


Δυστυχώς, με το άρθρο 23 του Ν. 3842/2010, που ισχύει από τον Απρίλιο του 2010, η απαλλαγή που διδόταν στους Έλληνες ομογενείς καταργήθηκε ειδικά γι’αυτούς, ενώ εξακολουθεί να ισχύει για τους επί μακρόν διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαπούς. Χωρίς καμία διάθεση διακρίσεως εις βάρος των αλλοδαπών που μένουν στην Ελλάδα (κατατρεγμένοι άλλωστε είναι και οι περισσότεροι εξ αυτών), δεν μπορεί κανείς να μην στηλιτεύσει την δυσμενή αυτή διάκριση που κάνει το ελληνικό κράτος εις βάρος των Ελλήνων ομογενών.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι πάρα πολλοί ομογενείς δεν αφήνουν πλέον να περάσουν πολλά χρόνια για να επισκευθούν την Πατρίδα. Οι περισσότεροι έρχονται συχνά στην Ελλάδα, σχεδόν κάθε χρόνο, μένουν από λίγες εβδομάδες έως πέντε ή έξι μήνες και μετέχουν της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, αγοράζουν ακίνητα, συμμετέχουν σε επιχειρήσεις κλπ. έστω κι αν δεν έχουν εγκατασταθεί επισήμως μονίμως στην Ελλάδα με μετοικεσία.


Σ’ αυτούς τους ομογενείς, στο παιδί τους που θέλει να αγοράσει ένα σπίτι στην Ελλάδα μήπως κι εγκατασταθεί μόνιμα κάποια στιγμή, ή σ’ εκείνον τον ομογενή που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα σε ένα σπίτι για να έρχεται ο ίδιος και οι ξένοι φίλοι του να περνούν ωραία στην όμορφη Ελλάδα, το επίσημο ελληνικό κράτος δείχνει το πιο ψυχρό και αρνητικό πρόσωπό του, δυσχεραίνοντας την επιθυμία και την φιλοδοξία τους να αποκτήσουν σπίτι, δηλαδή τον πιο σταθερό δεσμό με την Πατρίδα των ιδίων και των προγόνων τους. Κατά τα άλλα, το ίδιο ελληνικό κράτος κοιτάζει πώς να τους πουλήσει ομογενειακά ομόλογα στο εξωτερικό για να υφαρπάξει για μία ακόμη φορά τα λεφτά των ομογενών και να τα διαχειρισθεί όπως μόνο οι έλληνες κρατικοδίαιτοι γραφειοκράτες τόσο καλά γνωρίζουν.


Ακούγεται συνεπώς παράδοξο και άδικο η μητέρα Πατρίδα να μεταχειρίζεται δυσμενώς τους Έλληνες ομογενείς, όπως συμβαίνει με την στέρηση της απαλλαγής του φόρου πρώτης κατοικίας, ενώ την απαλλαγή αυτή την παρέχει στους αλλοδαπούς που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα και οι οποίοι ασφαλώς δεν αγαπούν την Πατρίδα μας περισσότερο από τους ομογενείς.

ethnikonthematon.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Τρομακτικά επεισόδια αυτήν την ωρα (ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ) στον Αγ Παντελεήμονα


Αύτη τη στιγμή στην οδό Αριστομένους γίνεται μακελειό στη κυριολεξία!!!! Oι γνωστοί Αφγανοί έχουν μαχαιρώσει κάτι κοριτσάκια, τους κυνήγησαν δυο αστυνόμοι της ομάδας Δίας, τους έριξαν κάτω τους ξυλοκόπησαν τους αστυνόμους και μετά κρυφτήκαν στο γνωστό "τζαμί" τους!!!!

Αυτό που γίνεται εδω και μια ώρα στον Αγιο Παντελεημονα δεν εχει ξαναγινει!!!! Εχει μαζευτει ολη η ελληνικη αστυνομια, πανοπλη, εκαμ, ματ, ασφαλιτες!!!! ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΟΥ...
ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!!! και το τραγικο της υποθεσης ειναι οτι παιρνουμε τα καναλια, ολα τα καναλια, τηλεφωνο ο κοσμος και δεν στελνουν καμερα!!!!!!
Βγαινει στα μπαλκονια εντρομος ο κοσμος και ουρλιαζει οτι παρακαλαν τα καναλια να στειλουν καμερες και δεν στελνουν!!!!!
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_1571.html

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;

ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΤΣΙΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΚΑΙ... ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΨΑΝΕ ΤΟΥΣ 4 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ.

ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΑΣΤΙΣΑ. ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΒΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΚΑΙ 6-7 ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΝΑ... ΧΟΡΕΥΟΥΝ.

ΗΤΑΝ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ. ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ!!!

ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.... ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ. ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ!!


http://4.bp.blogspot.com/_PtkXMNyCIJs/TMxdIOgh9iI/AAAAAAAAYIU/9g-ezpr5wX8/s1600/8.jpg