1/8/10

Τα ατιμώρητα εγκλήματα των ΗΠΑ (Κ. Μπετινάκης)

Πόσο αξίζει μια ανθρώπινη ζωή;

http://www.styx.gr

«Υπάρχει μόνον ένα πράγμα που αξίζει σ' αυτόν τον κόσμο περισσότερο από τη συσσώρευση πλούτου και ισχύος: Η συσσώρευση περισσότερου πλούτου και μεγαλύτερης ισχύος». Napoleon Bonaparte


Αφορμή μου έδωσε ένα ντοκυμαντέρ που παρακολούθησα τις προάλλες στο History Channel της καλωδιακής.

Αναφερόταν στην ιστορία της ατομικής και κατόπιν πυρηνικής βόμβας μετά την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Δεν πρόλαβα την αρχή –έτσι γίνεται συνήθως με την καλωδιακή που στέκεσαι όταν καθίσει κάτι ενδιαφέρον στο τηλεκοντρόλ.

Πρόκειται ωστόσο για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φιλμάκι, διάρκειας κάπου μιας ώρας, στο οποίο φαίνεται η αδιαφορία της επίσημης αμερικανικής κυβέρνησης για τις ανθρώπινες ζωές.

Φόρτωσαν με φονικά μπεκερέλ την ατμόσφαιρα, αφού χρησιμοποίησαν σαν πειραματόζωα τους πληθυσμούς δύο ιαπωνικών πόλεων όχι μόνο στον Ειρηνικό (γύρω στην νησίδα Μπικίνι), αλλά και κατόπιν στην δική τους περιοχή στην έρημο της Νεβάδα. Με υπέργειες και υπόγειες πυρηνικές δοκιμές.

Μόνη δικαιολογία ότι όλα αυτά γίνονταν «για την Ειρήνη», επειδή και από την άλλη πλευρά το ίδιο έκαναν και οι (τότε) Σοβιετικοί εχθροί.

Η ισορροπία του τρόμου φόρτωσε την ατμόσφαιρα θανατηφόρα σωματίδια ενώ ουδείς είπε για τις καταστροφικές επιπτώσεις είχαν οι δονήσεις από τις υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις στις σεισμογενείς πλάκες της γης.

Κι όλα αυτά για το παιχνίδι της παγκόσμιας κυριαρχίας. Το τραγικότερο είναι πως σ΄αυτό το ντοκυμαντέρ ακούγονταν τα επιχειρήματα που τάιζαν τότε το αμερικανικό κοινό, τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης, για να ξοδεύει τεράστια ποσά για πυρηνικά καταφύγια…

Αλλά μη νομίσουμε ότι η πολιτική της ασύδοτης διασποράς επικίνδυνων σωματιδίων «για το καλό μας», σταμάτησε με τον πολυδιαφημισμένο τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών. Όταν και τα δύο στρατόπεδα κατάλαβαν ότι διέθεταν ικανό οπλισμό να καταστραφεί όχι μία αλλά αρκετές φορές ο πλανήτης.

Ακόμα και μετά την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας οι «ημέτερες δυνάμεις» σκόρπισαν το θάνατο με τις βόμβες που είχαν ρίξει στο Ιράκ –στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, επί Μπους πατρός-με τις περιβόητες βόμβες «απεμπλουτισμένου, ξεπλυμένου ή απενεργοποιημένου ουρανίου. Το τίμημα πληρώνει ακόμα ο άμαχος πληθυσμός του Ιράκ, αλλά ποιος νοιάζεται γιαυτούς, εδώ δεν νοιάστηκαν για τους δικούς τους στρατιώτες που αρρώστησαν από τις επιπτώσεις του «Συνδρόμου του Κόλπου».

Ο αμερικανικός πόλεμος εναντίον των αμάχων, συνεχίζεται μετά την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με τους βομβαρδισμούς «χαλί», στο Βιετνάμ, τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν…

Έτσι φτάσαμε στον «μαγικό πόλεμο»… Ο ιστοχώρος Wikileaks αποκάλυψε χιλιάδες απόρρητα ντοκουμέντα σχετικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, την Κυριακή 25 Ιουλίου. Τα απόρρητα αυτά ΄γγραφα, που αναφέρονται σε γεγονότα που καλύπτουν τα χρόνια 2004-9, ήταν στη διάθεση δημοσιογράφων των New York Times της Guardian και του Der Spiegel. Οι δημοσιογράφοι των Μέσων αυτών, παρουσίασαν την ερμηνεία που τους βόλευε από τα έγγραφα εκείνα.

Ο Λευκός Οίκος, έκανε έκκληση να σταματήσει η δημοσιοποίηση κειμένων από τα έγγραφα αυτά.

Σε γενικές γραμμές τα αποκαλυφθέντα έγγραφα δεν παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα από τις επίσημα πολεμικά ανακοινωθέντα. Μόνο που αποκαλύπτουν όσα δεν έχουν ανακοινωθεί, ή έχουν δοθεί με «Διαφορετικό τρόπο». Η εικόνα του αποτυχημένου για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της πολέμου στο Αφγανιστάν, αποκαλύπτεται μέσα από τα αποκαλυφθέντα έγγραφα. Τα οποία επίσης φέρνουν στο φως της δημοσιότητας πόσες φορές οι συμμαχικές δυνάμεις σκότωσαν εκατοντάδες αμάχους σε «επεισόδια που ουδέποτε αποκαλύφθηκαν.

Η Γκάρντιαν μόνο αναφέρεται σε 144 περιστατικά, κατά τα οποία εκατοντάδες Αφγανοί άμαχοι έπεσαν θύματα των συμμαχικών στρατευμάτων. Μικρός αριθμός μπροστά στους ανελέητους βομβαρδισμούς της Βαγδάτης, αλλά που δείχνει ότι δεν υπάρχει σαφής διάκριση για τους δυτικούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Υπάρχει ειδική εμπόλεμη ομάδα της CIA, η OGA που συμμετέχει στις επιχειρήσεις εναντίον αμάχων, αλλά φροντίζει κατόπιν για τις αποζημιώσεις. Υπολογίζεται ότι για κάθε «λάθος φόνο», χρεώνουν αποζημίωση περίπου 1.700 δολαρίων.

Ούτε λόγος φυσικά για παραπομπή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε δικαστήριο εκδίκασης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Εδώ έμεινε ατιμώρητο το έγκλημα του βομβαρδισμού της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....