22/7/10

Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της

Να αντιτάξουμε με εθνική ομοψυχία τη στρατηγική της παλαϊκής άμυνας, στον νέο-οθωμανισμό

Ο ενδοτισμός απέναντι στην Τουρκία, ο οποίος έχει καταστεί «δόγμα» στην εξωτερική πολιτική έναντι της γείτονος διευρύνει συνεχώς την επεκτατική βουλιμία τους.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ,«Ο Νικόλαος Ζορμπάς», με ανακοίνωση του αποτίει φόρο τιμής στους μάρτυρες του Κυπριακού αγώνα, και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, για την ανεξήγητη στάση την οποία τηρεί η κυβέρνηση ,απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την καλεί να αντιμετωπίσει αυτή την προκλητικότητα με αποφασιστικότητα χρησιμοποιώντας όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αθήνα 20 - 7 - 2010

«….Στο όνομα της όποιας σκοπιμότητας κανείς δεν μπορεί να απομακρύνεται από το χρέος να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας τα οποία απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες, αλλά και τους εθνικούς αγώνες και τα οποία η ιστορία τα εμπιστεύτηκε σε μας.
Ο ενδοτισμός απέναντι στην Τουρκία, ο οποίος έχει καταστεί «δόγμα» στην εξωτερική πολιτική έναντι της γείτονος διευρύνει συνεχώς την επεκτατική βουλιμία τους.
Για τη νέα Εθνική Στρατηγική του νεοοθωμανισμού την οποία εφαρμόζει ο κ. Νταβούτογλου, πρέπει να αντιτάξουμε τη στρατηγική της παλαϊκής άμυνας, με εθνική ομοψυχία.
Το έθνος πρέπει να ανακτήσει την εθνική του αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα να αναπτύξει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική δημιουργώντας νέους συσχετισμούς συνεργασίας. Η ενδημούσα συγκυριακή οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί λόγο ηττοπάθειας για ένα λαό που στη μακρά ιστορική διαδρομή του έμαθε να ζει και να μάχεται μέσα από την ένδεια για τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας.
Οφείλει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της και τα κόμματα να συμπαραταχθούν σε μια ομόψυχη, ομόθυμη και ομόγνωμη εθνική πολιτική απέναντι στην ιταμή προκλητικότητα του νεοθωμανισμού ο οποίος «ποντάρει» στο νεοραγιαδισμό».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ο Γ. Γ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΕΜΠΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γερασμένα, κουρασμένα και σκουριασμένα μυαλά. Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση την πολιτική της, μα καλά σε ποιους απευθύνεστε κύριοι, δε ντρέπεστε, να αναθεωρήσει ποιος; Ο Τζέφρυ ή ο Σαραγκούσης; Είναι προσβολή αυτό το κείμενο προς τους υγειώς σκεπτόμενους Έλληνες, δηλαδή μας λέτε να αγωνιστούμε για να αλλάξει πολιτική η ψευδοκυβέρνηση και όχι για να τους στείλουμε στις φυλακές; Ντροπή σας, αυτό έχω μόνο να σας πω, πιστεύω το ίδιο θα σας έλεγε και ο Ζορμπάς. Αποσυρθείτε κύριοι, επιτέλους.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...