25/5/10

Το αλβανικό παρακράτος έβαλε βόμβα στο σπίτι του Βασίλη Μπολάνου

Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Γύρω στις 12.00 τα περασμένα μεσάνυχτα, εξερράγη ο μηχανισμός που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει στην πόρτα του σπιτιού του Βασίλη Μπολάνου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο σπίτι του δημάρχου, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και στα γύρω σπίτια. Θαύμα χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα αφού τα θραύσματα της έκρηξης εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση. Συγκεκριμένα: από την έκρηξη διαλύθηκε η εξώπορτα του σπιτιού του κυρίου Μπολάνου και έσπασαν όλα τα τζάμια, ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο υπέστει σοβαρές ζημιές και τέλος έσπασαν τα τζάμια των γειτονικών σπιτιών. Δεν είναι πρώτη φορά που ο κύριος Μπολάνος γίνεται στόχος τρομοκρατικής ενέργειας. Στις προηγούμενες εκλογές, εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της μειονοτικής οργάνωσης "ΟΜΟΝΟΙΑ". Τυχαία τότε δεν είχαμε θρηνίσει θύματα.
Ώντας πρόεδρος του μοναδικού συλλογικού οργάνου των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία και δήμαρχος ενός δήμου του οποίου οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν την ελληνικότητά του, ο κύριος Μπολάνος έχει πολλές φορές ενοχλήσει τους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Δικαιώματα τα οποία απορρέουν και από την Σύμβαση Πλαίσιο που έχει υπογράψει η Αλβανία.

Πηγή : http://www.nenanews.eu

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι οι Αλβανοί φίλοι μας.
Οι περισσότεροι έτσι σκέφτονται μη νονμίζετε ότι μόνο οι Τσάμηδες είναι στο παιχνίδι. Κάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να χάσουν οι Βορειοηπειρώτες τη γη και την πατρίδα τους γενικά. Τους παίρνουν τις περιουσίες με πλαστα οθωμανικά φιρμάνια, τα αλβανικά δικαστήρια είναι όλα στο κόλπο και στις κλεμένες περιουσίες κατεβάζουν Αλβανούς από το Κόσοβο και τους εγκαθιστούν στις πατρογονικές εστίες των Βορειοηπειρωτών.
Στην επικείμενη απογραφή πρέπει όλος ο ελληνισμός να είναι σε επαγρύπνιση. Θα γίνουν νοθείες όπως γίνεται πάντα.
Το Μπολάνο τον έχουν στο μάτι οπως και τη Χειμάρρα (έτσι γράφεται κανονικά) επειδή είναι μια περιοχή που αντιστέκεται σθεναρά. Σκοπίμως δεν την έχουν αναγνωρίσει ως μειονοτική περιοχή οι Αλβανοί για να μην ανοίξουν ελληνικά σχολεία. Η περιοχή της Β. Ηπείρου είναι τρεις φορές και περισσότερο μεγαλύτερη από την περιοχή που έχουν αναγνωρίσει.
Το Βορειοηπειρωτικό είναι ένα ζωντανό θέμα που επιζητεί τη λύση του σύμφωνα με τι συνθήκη της Κερκύρας που εκρεμμεί από το 1914, που είναι η αυτονομία.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...