30/5/10

Το σενάριο της καταστροφής

Τα μέτρα της Χούντας του ΔΝΤ οδηγούν σίγουρα στην χρεωκοπία
Έβαλαν ένα βουνό φόρους για να πάρουν περισσότερα και θα εισπράξουν λιγότερα όπως τους είχαμε πει.


Οι «άσχετοι» και ηλίθιοι, χαρτογιακάδες αύξησαν τους φόρους στα καύσιμα κατά 25%, τίναξαν τον πληθωρισμό και εισέπραξαν , πρωτοφανή μείωση της κατανάλωσης. Στην απλή αμόλυβδη η πτώση είναι 30%. Της σούπερ αμόλυβδης η πτώση ειναι 60% και του ντίζελ κίνησης κινείται γύρω στο -30 με -40%.Ο μέσος όρος της μείωσης είναι πάνω από 30%.

Η μέση λιανική τιμή στις 5 Φεβρουαρίου ήταν 1,101 ευρώ και έφτασε στις 14 Μαίου στο 1,509 ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε κατά 40,8 λεπτά. Από αυτά τα 26 λεπτά ήταν η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, 8,6 λεπτά η αύξηση του ΦΠΑ, 0,2 λεπτά λοιπές εισφορές και 6,1 λεπτά ανέβηκε η τιμή διυλιστηρίου.

Τους τελευταίους μήνες, λόγω της πτώσης του Τζίρου, οι βενζινοπώλες καθυστερούν να πλήρώσουν τις εταιρείες, με αποτέλεσμα, οι εταιρίες εμπορίας να έχουν σταματήσει τον εφοδιασμό τους και έτσι ουσιαστικά 300 με 350 πρατήρια να παραμένουν κλειστά, γεγονός που μειώνει τον ανταγωνισμό και αυξάνει τον έλεγχο της αγοράς από το Καρτέλ. Ο κλάδος των βενζινοπωλών , που διέρχεται για πρώτη φορά τέτοια μεγάλη κρίση, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας την αύξηση των τιμών, τη μείωση της κατανάλωσης, τη σημαντική αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους (υψηλότερα κεφάλαια κίνησης για τη διακίνηση του ίδιου εμπορεύματος, επειδή ανέβηκαν οι τιμές), σε μία περίοδο που τα δανειακά κεφάλαια είναι δυσεύρετα και ακριβά. Ολοι διαβλέπουν συρρίκνωση αλλά και νεα «λουκέτα» σε βενζινάδικα. Οι αγορά καυσίμων

Η «βουτιά» στο πετρέλαιο δείχνει, όπως λένε τα στελέχη των εταιριών εμπορίας, αποκαλύπτει και την... αναδουλειά στην αγορά, αφού έχουν μειωθεί σημαντικά οι μετακινήσεις των επαγγελματικών οχημάτων.

Η μείωση της κατανάλωσης, δεν οδήγησε σε μείωση των τιμών στο διυλιστήριο. Το μονοπώλιο Λάτση-Κράτους αύξησε την τιμή του κατά 4%, τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές κινούνται στα 57-58 ευρώ. Όταν ή διεθνής τιμή ήταν πάλι 58 ευρώ τα ΕΛΠΕ πουλούσαν 70 ευρώ φθηνότερα με «καπέλλο» 20% από την ανταγωνιστική διεθνή τιμή.

Επομένως, το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ του κ.Λάτση έβαζε καπέλο στην κατανάλωση 13 λεπτά στο λίτρο και αντί να το μειώσει έβαλε πάνω χαράτσι 6,1 λεπτά. Σύνολο 19,1

Το μικτό περιθώριο κέρδους εταιριών -βενζινοπωλών στις 14 Μαίου ήταν 6,6%.

H κρίση που προκάλεσαν η «κατοχική» κυβέρνηση και η Χούντα του ΔΝΤ αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα α’ τριμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων, καθώς, σύμφωνα με το πρώτο δείγμα των ισολογισμών, τα συνολικά τους κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν σε ποσοστό 55%-60% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.Οι τράπεζες, οι οποίες αποτελούν και την «ατμομηχανή» της εγχώριας οικονομίας, έκλεισαν τη χρήση, είτε με ζημιές, είτε με τεράστια υποχώρηση της κερδοφορίας τους.

Σπύρος Χατζάρας


Είναι τόσο ηλίθιοι που θα βάλουν ακόμη περισσότερους φόρους νομίζοντας πως θα ρεφάρουν την χασούρα. Είστε ανίκανοι, παραδώστε την διακυβέρνηση της χώρας σε αυτούς που έχουν σχέδιο και την ικανότητα να το εφαρμόσουν για να οδηγηθεί ο τόπος σε ανάκαμψη και αποσυρθείτε στις οικίες σας.

Η Ελλάς δεν είναι παιδική χαρά για να παίζετε, πάρτε τις θεωρίες σας, την αλαζονεία σας (που πηγάζει από την βλακεία σας) και βγείτε στην κοινωνία να εργαστείτε όπως όλοι οι Έλληνες, βλάπτετε τον τόπο και θα το πληρώσετε αργά ή γρήγορα αλλά λόγω της διανοητικής σας κατάστασης ούτε καν αυτό μπορείτε να αντιληφθείτε, εμείς πάντως σας έχουμε προειδοποιήσει.

Η μεταπολίτευση ζει τις τελευταίες τις ημέρες και ο επιθανάτιος ρόγχος είναι κοντά, το καινούργιο έρχεται και τίποτα και κανένας πλέον δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ροή των γεγονότων, η Ελλάς θα ξανανθίσει.

Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο ηλίθιοι που θα βάλουν ακόμη περισσότερους φόρους νομίζοντας πως θα ρεφάρουν την χασούρα. Είστε ανίκανοι, παραδώστε την διακυβέρνηση της χώρας σε αυτούς που έχουν σχέδιο και την ικανότητα να το εφαρμόσουν για να οδηγηθεί ο τόπος σε ανάκαμψη και αποσυρθείτε στις οικίες σας.
Η Ελλάς δεν είναι παιδική χαρά για να παίζετε, πάρτε τις θεωρίες σας, την αλαζονεία σας (που πηγάζει από την βλακεία σας) και βγείτε στην κοινωνία να εργαστείτε όπως όλοι οι Έλληνες, βλάπτετε τον τόπο και θα το πληρώσετε αργά ή γρήγορα αλλά λόγω της διανοητικής σας κατάστασης ούτε καν αυτό μπορείτε να αντιληφθείτε, εμείς πάντως σας έχουμε προειδοποιήσει. Η μεταπολίτευση ζει τις τελευταίες τις ημέρες και ο επιθανάτιος ρόγχος είναι κοντά, το καινούργιο έρχεται και τίποτα και κανένας πλέον δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ροή των γεγονότων, η Ελλάς θα ξανανθίσει.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να ήταν απλώς ανίκανοι...
Για την ακρίβεια, ξέρουν πολύ καλά τι πράττουν και πού οδηγούν τη χώρα μας.

ΑΓ είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα! Όταν αυξάνεις το φόρο και μειώνεις το μισθό το κάνεις για να χρεωκοπήσεις τον πολίτη! Εν τέλει χρεωκοπεί μαζί του και το κράτος! Όταν επί 10 χρόνια ξέρεις πια είναι η οικονομική κατάσταση δεν περιμένεις το παιδοβούβαλο να έχει αλλάξει την κατάσταση! Τουλάχιστον αν το έκανε δε θα παρέδιδε τη διακυβέρνηση στα 2 χρόνια! Κι όμως περιμέναμε 6 μήνες για να πάρουμε δάνειο (με ανεβασμένα spread)! Ούτε θα αρνιόσουν το δανεισμό από την Αυστραλία με 3%! Ούτε θα δεχόσουν τις παράνομες και κατάπτηστες πράξεις που έγιναν με τη Goldman! Ούτε θα άφηνες απυροβόλητη τη Siemens! Αν θέλουν λεφτά οι γερμανικές τράπεζες από εκεί να τα πάρουν! Ούτε θα γνώριζες ότι η Eurostat θα ανακοίνωνε πραγμετικό έλλειμα 5 μονάδες παραπάνω ένα μήνα νωρίτερα και θα περίμενες την ανακοίνωση για να προχωρήσεις στο περίφημο κουμπί του μηχανισμού στήριξης! Μέσα σε ένα μήνα θα ακούσουμε πολλά σκάνδαλα και ακόμα περισσότερα μέτρα, ο κόσμος θα βγει στους δρόμους και οι προβοκάτορες θα σκοτώσουν και πάλι για να γενικευτούν τα επεισόδια! Έλληνες κρατάτε γερά! Να θυμάστε ότι τόσα χρόνια δεν πεθάναμε γιατί όσοι ήρθαν ήταν ανάξιοι! Μακάρι να βρήκε επιτέλους ο Θεός κάποιον άξιο αντίπαλο να μας δώσει ένα τιμημένο τέλος...