25/5/10

Τρέμε Κοσμάκη

Μας απειλούν με νέα ΜΕΤΡΑ

Του Κώστα Μπετινάκη
http://www.styx.gr

«ΗΧΗΡΟ χαστούκι» για κόμματα, πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και επιχειρηματίες αποτελούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας «RASS» (17-21 Μαΐου) για το «ΠΑΡΟΝ». Σ' αυτήν αποτυπώνεται η αποδοκιμασία συνολικά από την ελληνική κοινωνία και η κρίση εμπιστοσύνης έναντι όλων. Οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για το μέλλον, δεν πιστεύουν ότι οι πολιτικοί μπορούν να δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα δεν θεωρούν ικανούς και τους επιχειρηματίες να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Αποκαλυπτικό του κλίματος απογοήτευσης που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία είναι το γεγονός ότι οι πολίτες σε ποσοστό 63,7% πιστεύουν ότι κανένα από τα κόμματα δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (οικονομία, ανεργία ασφάλεια κ.ά.).
Με το μέλλον τους –λόγω της οικονομικής κρίσης– να διαγράφεται ζοφερό, οι πολίτες εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι στη λήψη νέων μέτρων και κατηγορηματικά αρνητικοί στο ενδεχόμενο να κληθούν να υποβληθούν σε νέες θυσίες.

Στις (μη) ειδήσεις όμως των βαρόνων tvn ΜΕΣΩΝ , ακούσαμε πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, «ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ» για την «Τρόικα» των χαρτογιακάδων του ΔΝΤ και της ΕΕ, και θα πρέπει να αναμένονται κι άλλα. Όλα δηλαδή τα εφιαλτικά σενάρια με τα οποία κατά καιρούς μας έχουν τρομοκρατήσει, θα εφαρμοστούν από την χαμηλοβλεπούσα –τον υπουργό Οικονομίας- και τον, χαμηλών τόνων, πρωθυπουργό – να μην ξεχνάμε, τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Δηλαδή για να ολοκληρωθεί η ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ, το κωλοδάχτυλο θα πρέπει να φτάσει ως τις αμυγδαλές. Όχι για όλους φυσικά. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Για τους εργαζόμενους (όσους είναι τυχεροί και έχουν τη δουλίτσα τους ακόμα αύριο αφού μας κάνουν να πιστέψουμε ότι «πάλι καλά που μπορείτε και σας πετάνε έστω ένα ξεροκόμματο».

Από ποιους να τα πάρουν δηλαδή, από τους εφοπλιστές για παράδειγμα; Μα έχουν προλάβει κι έχουν τα γραφεία τους στο Λονδίνο. Από τους μεγαλοβιομήχανους; Μα κι αυτοί έχουν μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεών τους στα φτηνότερα εργατικά χέρια των βορείων γειτόνων. Εκεί θέλουν να μας καταντήσουν. Να πάμε μετανάστες στην Αλβανία.

Από την άλλη ,σκέφτομαι πως πάλι καλά, που θα πεθάνουμε από την πείνα, και όχι από τις βόμβες. Είδαμε τι συνέβη με τη Γιουγκοσλαβία. Ήταν το πρώτο πειραματόζωο στον ευρωπαϊκό χώρο. Την εξόντωσαν φυσιολογικά, για να υπερασπιστούν -δήθεν- το προτεκτοράτο των ΗΠΑ το Κοσσυφοπέδιο. Όπου και η μεγαλύτερη αμερικανική βάση σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μήπως με όλα αυτά θέλουν να κάμψουν την αντίστασή μας για το νέο αμερικανικό προτεκτοράτο - το βαφτιστήρι του Στέητ Ντηπάρτμεντ στα σύνορά μας;

Τι έχει να αντιτάξει σ’ αυτό η κυβέρνηση; Ποια κυβέρνηση; Του Πα Σοσιαλιστικού Κ. Ποιοι; Την καλύτερη ως τώρα περιγραφή διάβασα την περασμένη Κυριακή, από το συνάδελφο Θανάση Αντωνόπουλο:

Οι «Δεξαμενές Σκέψης» (Γ. Παπακωνσταντίνου, Έλενα Παναρίτη, Άννα Διαμαντοπούλου, Χ. Παμπούκης και οι συν αυτοίς) που κυριαρχούν στη σημερινή Εξουσία, κατ' αρχάς, και το κυριότερο, διακρίνονται για άγνοια των ιστορικών και οικονομικών συνθηκών της χώρας, σε συνδυασμό με την πεισματική εφαρμογή προτύπων τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην ιδιομορφία και στις ανάγκες της χώρας.
Οι «ιδεολόγοι» αυτοί, πλαισιούμενοι από τους «πανικόβλητους» (Ανδρέας Λοβέρδος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κ.ά.), τους «Στρατιώτες Παντός Καιρού» (Θ. Πάγκαλος), τους «Επήλυδες Βασιλο-Σοσιαλιστές» (Π. Γερουλάνος), τους «Πιστούς στις Φαμίλιες» (Γ. Ραγκούσης, Ν. Σηφουνάκης, Τ. Μπιρμπίλη, Φ. Πετσάλνικος κ.ά.), τους «Εραστές της Εξουσίας», με οία ωφελήματα αυτή συνεπάγεται (Δ. Ρέππας, Χ. Καστανίδης κ.ά.), συγκροτούν τη «Νέα Λέσχη Εξουσίας», εν ονόματι της οποίας «γαία πυρί μειχθήτω»…
Σ΄αυτούς θα ήθελα να προσθέσω τον προερχόμενο από τα τσικό της Ερασιτεχνικής, Δρούτσα, που υποτίθεται πως εφαρμόζει εξωτερική πολιτική «ανεξάρτητης χώρας».

Αυτούς όλους εξέλεξε πριν εφτά μήνες ο ελληνικός λαός, για να απαλλαγεί από την χειρότερη ως τώρα διακυβέρνηση της πρόσφατης ιστορίας του; Άμοιροι όσοι έτσι μας έρριξαν στα δίχτυα της πλέον παράλογης υποταγής και στη λαίλαπα μέτρων που ούτε να διανοηθεί θα μπορούσε και ο πλέον ακροδεξιός εγκέφαλος, υπαλληλίσκος του παγκόσμιου οικονομικού κατεστημένου, ότι ήταν να εφαρμοστούν εδωπέρα, αβρόχοις ποσί .
Σε μια «ανεπτυγμένη χώρα» μέλος της Ευρωζώνης, ένα σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης που επιβάλλει το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, αποφασίζει για τη ζωή και το θάνατο ενός λαού...
Έχουν αρχίσει να ξυπνάνε μνήμες ξένων εισβολέων και κατοχής, στρατιωτικών δικτατοριών και προδοσίας από τη Δύση που αφυπνίζουν σιγά-σιγά την εθνική συνείδηση, και την προετοιμάζουν για αντίσταση.
Όχι τις γελοιότητες με τον αποκλεισμό λιμανιών και την άκριτη αντίσταση εναντίον του τουρισμού. Αλλά με ουσιαστική αντεπίθεση εναντίον των πραγματικών υπεύθυνων για την χρεοκοπία της χώρας.

Ώστε να καταλάβουν όσοι μας παραμυθιάζουν με τις διερευνητικές επιτροπές της Βουλής, ότι θα πρέπει να «χυθεί το αίμα των υπευθύνων». Να ΜΑΤΩΣΟΥΝ όπως ο λαός, που ήδη έχει αρχίσει το σύστημα προπαγάνδας των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης να του περνάει πως «φταίμε κι εμείς, αλλά φταίτε κι εσείς». ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Φταίνε όλοι που σας άκουσαν και ψήφισαν αυτούς που τους υποδείξατε και δεν τους πήραν με τα γιαούρτια.
Επειδή έστω και στο σαθρό αυτό πολιτικό σύστημα, υπάρχουν κάποιοι που έχουν πει πολλά σωστά πράγματα. Αλλά το σύστημα ,τους έχει βάλει το περιθώριο. Για να προωθεί τους ημέτερούς του σωτήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: