29/4/10

Ανακοίνωση της «Ομόνοιας» για τη σύναξη στη Χιμάρα

Έσκισαν και την Ελληνική σημαία από Κοιμητήριο στους Βουλιαράτες.

«Ενώ η Εθνική Ελληνική Μειονότητα και ο πολιτικός της εκπρόσωπος, η ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», βρίσκεται στην πρωτοπορία της προσπάθειας για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στοχεύει στην ηρεμία και την ειρηνική συνύπαρξη με την πλειοψηφία, ομάδες ακραίων εθνικιστών συνεχίζουν να την προκαλούν και να θίγουν τα εθνικά της σύμβολα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Ομόνοιας», με αφορμή την προκλητική σύναξη ακραίων στοιχείων στη Χιμάρα.
Η εν λόγω εκδήλωση επεδίωκε να προκαλέσει και να αναστατώσει την πόλη. Αυτό ενισχύεται – αναφέρει η «Ομόνοια» - και από το γεγονός πως αρκετοί από τους παρευρισκόμενους έφεραν μαζί τους όπλα (!), ενώ έγραψαν και προκλητικά συνθήματα που αναφέρονται σε ένα ανύπαρκτο θέμα, το «Τσάμικο» που η ιστορία ήδη το έχει κλείσει.
Επίσης τις μέρες αυτές άγνωστοι έσκισαν προκλητικά την ελληνική σημαία που βρίσκεται στο στρατιωτικό Κοιμητήριο στους Βουλιαράτες και έξω από τα γραφεία της «Ομόνοιας», η οποία και καταγγέλλει με δριμύτητα αυτές τις προκλήσεις ζητώντας από τις αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τον πλήρη σεβασμό όλων των δικαιωμάτων της».

Πηγή http://www.proinoslogos.gr/pn/index.phpmodule=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=3928

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...