22/4/10

Συν-βολική κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ (ρεπορτάζ στυξ)

Ο σκύλος, η κληρονόμοςκαι η…σιωπή

http://www.styx.gr

Ο σκύλος μπήκε πρώτος, στην αίθουσα του πέμπτου ορόφου της ΕΣΗΕΑ, την ώρα που συνεδρίαζε το ΔΣ.

Τον ακολουθούσαν «περί τους 150 εισβολείς. Και δεν ήταν κουκουκουλοφόροι. Της καλής χαράς αγόρια και κορίτσια ήταν, με σινέ τζινάκια και ακριβά ρολόγια τα περισσότερα και όλα οργισμένα».

Έτσι δίνει το στίγμα της κατάληψης, ο αρθρογράφος Γ. Βότσης, γνωστός εραστής του δάσους. Διαψεύδει όμως το ρεπορτάζ του Α.Κ.Μ, στην ίδια εφημερίδα, δυο μέρες νωρίτερα, που είχε άλλη εκδοχή: «Οι διαμαρτυρόμενοι εισέβαλαν στον ημιόροφο όπου συνεδρίαζε το ΔΣ παρουσία του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Πάνου Σόμπολου. Ύστερα από ολιγόλεπτη συνομιλία, δήλωσαν στους εργαζόμενους ότι μπορούν να αποχωρήσουν εφόσον το επιθυμούν…
Στη συνέχεια ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου στο οποίο ανέγραφαν «Μηδενική ανοχή στην κρατική καταστολή»… Μετά από δύο ώρες, αποχώρησαν…».

Και τα δύο κείμενα όμως, περιγράφοντας μια «ιδεατή» πραγματικότητα, είναι προφανώς κατά παραγγελία. Σε ανάλογα παραγγέλματα φαίνεται πως υπακούει και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που κουκούλωσε την υπόθεση.

Η μοναδική αλήθεια είναι ότι και προπηλακισμοί έγιναν και επεισόδια σημειώθηκαν, αφού πετάχθηκαν νερά, πορτοκαλάδες και καφέδες –όλα υπό καθοδήγηση- όταν κάποιο μέλος του προεδρείου άνοιξε με το αριστερό του χέρι, την κλειδωμένη από μέσα πόρτα του πέμπτου ορόφου, για να μπουν τα … «παιδιά», που κατά σύμπτωση, φορούσαν γάντια.

Ο απολογισμός της κατάληψης, είναι γνωστός. Στο χτεσινό ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μπήκε η ταφόπλακα. Οι γνωστοί εννέα της συγκυβέρνησης στο ΔΣ, τα βρήκαν και σ’ αυτό και συμφώνησαν: Να μην βγάλουν ανακοίνωση. Και να δηλώσουν ότι η σφραγίδα του σωματείου και ό,τι άλλο λείπει, απλώς «χάθηκε» και δεν τά ‘κλεψε κάποιος. Άσε που υπήρξε και πρόταση από την αντιπρόεδρο να «αλλάξει η σφραγίδα για να μην χρησιμοποιείται από αγνώστους αυτή που λείπει». Αλλά η πρόταση κόλλησε στο καταστατικό.

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι Τράπεζες, δεν έχουν ενημερωθεί ότι η επίσημη σφραγίδα της ΕΣΗΕΑ , είναι σε χέρια αγνώστων, που μπορούν να σφραγίζουν ακάλυπτες επιταγές. Ακόμα μπορούν να δημιουργούν ταυτότητες-μαϊμού, και ό,τι άλλο βάλει ο προοδευτικός τους νους.

Που να βρουν λοιπόν χρόνο οι εννιά, για ν’ ασχοληθούν με το βαθύ λαρύγγι για τα σπρεντ, το οποίο η «πράσινη ανάπτυξη» έχει βαφτίσει «δημοσιογράφο», προφανώς για να σπρώξει την μπάλα στην εξέδρα.

Ούτε ασχολήθηκαν με την καταγγελία της παρέας Τρίμη για «παπαγαλάκια» και τη δοξολογία στο «Άνφο».

Αλλά ούτε και με την πρωτοφανή λογοκρισία της κληρονόμου της άλλοτε «εφημερίδας των συντακτών», «που τηρεί απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία» με … «σιωπή», όπως υποστηρίζει στο πρωτοσέλιδο άρθρο της, ασχολήθηκε το ΔΣ.

Όπως δεν είχε ασχοληθεί και με το εκτενές ρεπορτάζ, της «συνάντησης Ερντογάν με Καραμανλή», πέρυσι, όταν … δεν είχε έρθει στην Αθήνα!!!

Ο επίλογος του ευτελισμού τους , θα μπορούσε να γραφεί με εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Αλλά κι αυτό το κάνουνε γαργάρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...