31/8/09

Τέλος η μονιμότητα στο δημόσιο για την ...επόμενη γενιά


Μετατροπή των συμβάσεων που θα υπογράφουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι του δημοσίου σε αορίστου χρόνου,προτείνουν τα γνωστά...”κέντρα” στην κυβέρνηση , καθως μάλιστα πρόσφατα, με υπουργική απόφαση, οι έχοντες αυτή τη σχέση εργασίας απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια από ιεραρχικής απόψεως με τους μόνιμους υπαλλήλους. (Οπότε ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την υλοποίηση αυτής της μετατροπής στη σύμβαση εργασίας, ξεπερνιέται). Στον αντίποδα, και προκειμένου το μέτρο να περάσει με όσο το δυνατόν μικρότερες αντιδράσεις, στο οικονομικό επιτελείο μελετούν τρόπους για την βελτίωση των οικονομικών απολαβών των νέων υπαλλήλων, προκειμένου το μέτρο να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό.
Οι όποιες αποφάσεις τελικώς ληφθούν, δεν θα αφορούν, σε καμία περίπτωση, τους ήδη εργαζόμενους στο δημόσιο (παλιαότερους και νεότερους), αλλά μόνο εκείνους που θα διορίζονται από την εφαρμογή του μέτρου και μετά.

Ερχονται και κινέζικα εμβόλια .Τα πάντα -Όλα , Κινέζικα.

Το κινεζικό εργαστήριο Sinovac που παρασκευάζει το εμβόλιο της γρίπης H1Ν1 σε μία μόνο δόση, εκτιμά ότι το προϊόν του θα είναι κατά 30% φθηνότερο από τα εμβόλια των άλλων..... Η τιμή των περιούσιων πολυεθνικών είναι περίπου 30 δολάρια (21 ευρώ) και οι Κινέζοι θα πουλάνε , 30% φθηνότερα».
Η “γαλλική” Sanofi-Pasteur, η “ελβετική” Novartis, η “βρετανική” GlaxoSmithCline και η “αμερικανική” Baxter, παράγουν ένα εμβόλιο με δύο δόσεις, ενω οι κινέζοι προτείνουν εμβόλιο μίας δόσης.
Η παραγωγή του κινεζικού εμβολίου θα φθάσει τα δύο εκατομμύρια δόσεις σε μηνιαία βάση ενώ οι πολυεθνικές φαρμακευτικές έχουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα παραγωγής. Για παράδειγμα στόχος της Novartis είναι η παραγωγή 150 εκατομμυρίων δόσεων σε ετήσια βάση.
Οι Κινέζοι έχουν συνομιλίες με την Ελλάδα και πραγματοποιούν δοκιμές στην Ουκρανία.
ΥΓ, Το ζήτημα ειναι άν αγοράζει κανείς κινέζικα σώβρακα όχι εμβόλια!!!!

Λόγια , λόγια, λόγια και στόχοι! στόχοι !στόχοι !


Το ευρώ συνεχίζει να ανεβαίνει και έφτασε στα 1.4291δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα αμερικανικά προιόντα γίνονται πιο ανταγωνιστικά και φθηνότερα,όπως και τα κινέζικα αφού το γουάν ακολουθεί το δολάριο,ενώ τα προϊόντα της ευρωζώνης γίνονται ακριβότερα.
Αυτό το ξέρουν και τα παιδιά της ΣΤ΄Δημοτικού.


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων όμως δεν απασχολείται με αυτό αλλά έχει προτάσεις.
για την, “ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, με κυρίαρχο στόχο την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και προτείνει: 1. Ανάδειξη του οράματος και συνδιαμόρφωση στρατηγικής εξωστρέφειας με τους συλλογικούς φορείς.( Διενέργεια Συνεδρίων/Ημερίδων ανά Νομό ή Περιφέρεια με τη συμμετοχή των παραγωγικών επιχειρήσεων και των συλλογικών φορέων. Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών με εξαγωγικό προσανατολισμό . Θεσμοθέτηση διαγωνισμών και βραβείων για βέλτιστες εξαγωγικές πρακτικές).
Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάς η να κλαίγεις.
Αέρα λεφτά από τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα για τους αεριτζήδες & Co
Λένε ακόμα ότι επιβάλλεται:
• Η κατ΄ αρχήν συνδιαμόρφωση κοινής πολιτικής εξωστρέφειας με τη συμμετοχή των συλλογικών φορέων στους θεσμούς διαβούλευσης,
• Η διενέργεια εκτενών ερευνών για τις προοπτικές των εξαγωγών ανά γεωγραφική περιοχή, ανά περιοχή και ανά αγορά-στόχο
• Η περαιτέρω σύνδεση των εξαγωγικών φορέων, των εξαγωγικών επιχειρήσεων με τις δομές της οικονομικής διπλωματίας (Πρεσβείες, Γραφεία ΟΕΥ κτλ.).
(αν οι πρεσβείες έχουν πουλήσει μια τσατσάρα να τους δώσουμε αύξηση)
• Στήριξη από την πολιτεία της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας μέσω Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, όπως το ΕΣΠΑ, ο Αναπτυξιακός Νόμος κ.α, σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και συλλογικών φορέων εξαγωγικών επιχειρήσεων

Η τουρκική πολιτική, των απειλών και των εκβιασμών, κι εμείς.


Toυ Περικλή Οικονόμου*

Ένα βράδυ, την άνοιξη του 1975, με κάλεσε επειγόντως ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τον συνάντησα μόνο, στο γραφείο του και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι πολύ σοβαρό τον απασχολούσε. Ήταν η περίοδος όπου οι Τούρκοι με ιδιαίτερη έπαρση διαλαλούσαν ανά την υφήλιο ότι νίκησαν τους Έλληνες στην Κύπρο. Χωρίς κανείς να τους θυμίζει ότι σαράντα χιλιάδες τουρκικός στρατός με άρματα μάχης και την υποστήριξη του συνόλου σχεδόν της τουρκικής αεροπορίας και μεγάλου μέρους του τουρκικού ναυτικού, αναμετρήθηκαν με ένα μόνο ελληνικό τάγμα – την ΕΛΔΥΚ, διότι η χούντα του Ιωαννίδη είχε αποφασίσει να παραδώσει την Κύπρο ως ανοχύρωτη πόλη, όπως έχω λεπτομερώς εξηγήσει σε παλαιότερα άρθρα μου. Αμέσως, χωρίς περιστροφές, μου είπε ότι ανησυχούσε για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Συγκεκριμένα, μου εκμυστηρεύθηκε ότι ελάμβανε μηνύματα από φίλους αρχηγούς κρατών, οι οποίοι του συνιστούσαν να συζητήσει την συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, διότι αλλέως οι Τούρκοι ήταν αποφασισμένοι να μας επιτεθούν. Και έθεσε ευθέως το ερώτημα, εάν είχαν την δυνατότητα να καταλάβουν ένα νησί του ανατολικού Αιγαίου, ή ακόμη να διεξαγάγουν έναν επιτυχή γενικό πόλεμο εναντίον μας.
Απήντησα αρνητικά, εξηγώντας ότι η Πολεμική Αεροπορία (Π. Α.), η οποία θα έπαιζε πρωτεύοντα ρόλο στην άμυνα των νήσων, αλλά και σε ένα γενικό πόλεμο, υπερείχε σημαντικά της τουρκικής. Διότι, παρά την αριθμητική της υστέρηση, διέθετε πλέον των άλλων, δύο σοβαρά πλεονεκτήματα, πρώτον: καταφύγια για την προστασία των αεροσκαφών της, πράγμα που εστερείτο η τουρκική, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να επιχειρεί από περιοχές της Ανατολίας, περιορίζοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο δράσης της στον δικό μας χώρο. Και δεύτερον: δύο Μοίρες αεροσκαφών 2ης γενεάς, τα Φάντομς (F-4), που με την εμφάνισή των, τα τουρκικά (1ης γενεάς) δεν θα τολμούσαν να αντιπαραταχθούν, παραχωρώντας την αεροπορική υπεροχή στον χώρο του Αιγαίου. Εζήτησε και του ανέλυσα τα σχέδια δράσεως της Π. Α. σε περίπτωση περιορισμένου πολέμου και τελικά, έδειξε ότι πείσθηκε, λέγοντας ότι θα ανέβαινε στο Πεντάγωνο να ακούσει και τους άλλους αρχηγούς. Και η συζήτηση έκλεισε τονίζοντας ότι, κατά την άποψή μου, επρόκειτο για την συνήθη τακτική των Τούρκων που, με απειλές και εκβιασμούς, προσπαθούν να αρπάξουν κάτι, χωρίς να πληρώσουν το τίμημα.
Την μεθεπόμενη, συνεκάλεσε σύσκεψη στο Πεντάγωνο, με συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Αμύνης, υφυπουργού, ΑΓΕΕΘΑ και αρχηγών κλάδων. Διεξήχθη μακρά συζήτηση επί των δυνατοτήτων των δύο αντιπάλων, καθώς και ανάλυση των σχεδίων. Ο πρωθυπουργός επέμενε στο ερώτημα εάν οι Τούρκοι θα μπορούσαν να καταλάβουν έστω μία έρημο μικρή νήσο βράδυ, για δημιουργία εντυπώσεων ή διαπραγμάτευση, και η απάντηση ήταν ναι, είναι δυνατόν, αλλά το πρωί θα αναγκασθούν να αποσυρθούν με βαρειές απώλειες, συνεπώς δεν θα το επιχειρήσουν. Ο ΑΓΕΣ εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις για το μέτωπο του Έβρου, λέγοντας ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα οχυρωματικά έργα. Ο ΑΓΕΝ ήταν θετικός, ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν, διότι γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν ακριβά. Η δική μου θέση ήταν κάθετη, ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν, διότι θα αποτύχουν, και αυτό το γνωρίζουν καλά, τονίζοντας ιδιαίτερα τα δύο πλεονεκτήματα της Π. Α. έναντι της τουρκικής. Εκεί ήταν όπου ο πρωθυπουργός είπε «πτέραρχε μου δίνεις πολύ θάρρος και φοβάμαι να το πάρω». Και η αντίδρασή μου ήταν άμεση, «κ. πρόεδρε, μην το φοβάσθε καθόλου, είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν θα τολμήσουν, εάν διαψευσθώ –απίθανο– να με κρεμάσετε στο Σύνταγμα».
Μετά τα παραπάνω, το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, με τον τρόπο που ο ίδιος γνώριζε, είχε ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι για αρκετό διάστημα να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τις απειλές και να γίνουν διαλλακτικοί και συζητήσιμοι. Και έτσι, συζητούσαμε για αρκετά χρόνια, χωρίς να καταλήξουμε πουθενά, διότι αυτοί με το πρόσχημα ότι απειλούνται από την ελληνική Π. Α. προσπαθούσαν πλαγίως να αποκτήσουν δικαιώματα στο Αιγαίο. Η έλευση των νέων αεροσκαφών Α-7, που μπορούσαν για πρώτη φορά να χτυπήσουν περιοχές και πέραν της Άγκυρας, των Miraz F-1, αλλά και η νέα παραγγελία των Fantoms (F-4) διατήρησαν την υπεροχή μας για το μεγαλύτερο μέρος της 10ετίας του 1980.
Στην συνέχεια όμως, τα πράγματα άλλαξαν από την δική μας πλευρά, για να φθάσουμε στην κρίση του 1987, όπου στην ουσία η Ελλάς παρητήθη, έστω προσωρινά, δικαιωμάτων της στο περίφημο casus belli, στην περίπτωση επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, με την ελληνική αντίδραση αναιμική, αν όχι μηδαμινή. Και ακολούθησε ο μεγάλος κατήφορος με το φιάσκο των Ιμίων και την άτακτο πλέον ελληνική υποχώρηση, που βαπτίσθηκε από τον τότε πρωθυπουργό προσέγγιση βήμα προς βήμα, και κατέληξε στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί των 132 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων η Γαύδος, το Αγαθονήσι, η Ψέριμος και το Φαρμακονήσι. Και ο κατήφορος συνεχίσθηκε με την απόφαση της Ε.Ε. του Ελσίνκι, όπου η Τουρκία όχι μόνον αμείφθηκε με τον ορισμό της ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων σύνδεσης, αλλά αναγνωρίσθηκε εκ μέρους μας η ύπαρξη συνοριακών διαφορών. Εάν αυτό δεν είναι η αποθέωση της ελληνικής υποχωρητικότητας, πώς αλλιώς θα ημπορούσε να χαρακτηρισθεί; Και το ερώτημα που τίθεται είναι: τρομοκρατήθηκε τόσο η κυβέρνηση με το φιάσκο των Ιμίων και υπέκυψε στους τουρκικούς εκβιασμούς, θέσασα υπό αμφισβήτηση ή ακόμη παραιτούμενη κυριαρχικών μας δικαιωμάτων –καταστάσεις που μόνο με πόλεμο αλλάζουν– ή επεβλήθη αυτή η άτακτη υποχώρηση έξωθεν, «προκειμένου να αποφευχθούν χειρότερα;» Και τι θα έπρεπε να πράξει η τότε κυβέρνηση; να υποκύψει; Ασφαλώς όχι’ ποτέ.
Έτσι λοιπόν, οι Τούρκοι, με την μέθοδο των απειλών και εκβιασμών, κατόρθωσαν να επιτύχουν εκείνα που δεκαετίες διεκδικούσαν διά της πλαγίας οδού. Και μην μου πείτε, όπως κάποιος πολιτικός της εποχής, ότι η πολιτική ηγεσία, εκτιμώντας τις διαθέσεις και αντοχές του ελληνικού λαού, αναγκάσθηκε να προβεί σε υποχωρήσεις, διότι η απάντηση είναι, πως μέσα σε μια γενεά τα λιοντάρια δεν γίνονται λαγοί, και σας θυμίζω το 1940-41, όταν ηγέτες ξένων κρατών, μικρών και μεγάλων, δήλωναν ότι οι ήρωες πολεμούσαν ως Έλληνες.
Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία της χώρας, δεν έχει μελετήσει σε βάθος τις τουρκικές τακτικές και μεθόδους, όπως οι Τούρκοι τις δικές μας αντιδράσεις, και δεν γνωρίζει ότι οι Τούρκοι ως αρπακτικός λαός που είναι από την φύση τους, αρπάζουν εάν είναι σίγουροι πως δεν θα πληρώσουν, διαφορετικά δεν επιχειρούν, ιδιαίτερα όταν εκτιμούν ότι το χέρι που απλώνουν, θα τους το κόψουν. Οι Τούρκοι σέβονται μόνο την δύναμη και ως εκ τούτου εάν ο αντίπαλος είναι δυνατός και αποφασισμένος να αντιδράσει σκληρά, μετατρέπονται σε καλούς και φιλήσυχους γείτονες. Υπάρχουν πάρα πολλά γεγονότα που επιβεβαιώνουν αυτή τους την συμπεριφορά. Αλλά, δυστυχώς, εμείς με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας «προς χάριν της ειρηνικής συνύπαρξης», έχουμε στείλει το τελείως αντίθετο μήνυμα.
* Ο κ. Περικλής Οικονόμου είναι πτέραρχος ε. α. / επίτιμος ΑΓΕΑ.
«Καθημερινή Κυριακής», 30.08.2009

Αντι-τράστ εισαγγελείς και διδάκτορες για να ... απαλλάσουν νόμιμα;

Ο Δ.ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡ.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Όπως ορίζει η διαδικασία του ν. 3784/2009 για τον ορισμό μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού επιλέγεται και διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και οι τέσσερις Εισηγητές επιλέγονται και διορίζονται από τον Υπουργό Ανάπτυξης, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Τα λοιπά μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης.
Σε ότι αφορά στα λοιπά τακτικά μέλη το υπουργείο προτείνει τους κ.κ..Νίκο Τραυλό, Βασίλη Νικολετόπουλο, Δημήτρη Δανηλάτο, Δημήτρη Αυγητίδη και αναπληρωματικά μέλη την κυρία Αδαμαντία Καλούδη και κ.κ. Αργύρη Οικονόμου, Φραγκίσκο Αρμάο, Μιχάλη Τσαγκατάκη και κυρία Πηνελόπη Παπανδροπούλου.
Ο Δημήτριος Κυριτσάκης είναι συνταξιούχος , Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ..
Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Υπήρξε Πρόεδρος και μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Με ενασχόληση στο παρελθόν σε θέματα εμπορικού δικαίου και πτωχεύσεων.
Ο Ανδρέας Μαρκάκης είναι Αρεοπαγίτης ε.τ.. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών (LLM) από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά.
Ο Γιάννης Μπιτούνης είναι Χημικός Μηχανικός. Ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων επί πολλά χρόνια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος. Ο Ασημάκης Κομνηνός είναι Δικηγόρος. Κατέχει διδακτορικό από το European University Institute της Φλωρεντίας, και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και του Cambridge, με ειδίκευση σε θέματα ανταγωνισμού.
Ο Δημήτρης Λουκάς είναι Νομικός. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών (LLM) από το Πανεπιστήμιο Columbia στις ΗΠΑ. Είναι στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Νίκος Τραυλός είναι Καθηγητής Οικονομίας με σπουδές στις ΗΠΑ. Έχει διδάξει στο Boston College, στο City University of New York, στο New York University, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο ALBA.
Ο Βασίλης Νικολετόπουλος είναι Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Stanford στις ΗΠΑ. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.
Ο Δημήτρης Δανηλάτος είναι Οικονομολόγος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης στην Ελβετία. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου.
Ο Δημήτρης Αυγητίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η Αδαμαντία Καλούδη είναι Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου. Ο Αργύρης Οικονόμου είναι επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΗ ΑΕ.
Ο Φραγκίσκος Αρμάος είναι ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων στο χώρο του λιανικού εμπορίου επί πολλά χρόνια.
Ο Μιχάλης Τσαγκατάκης είναι Δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα εμπορικού δικαίου.
Η Πηνελόπη Παπανδροπούλου είναι Διδάκτωρ Οικονομίας από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB). Είναι στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

31-8-2009

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!

http://www.stopcartel.org/gr/view.php?id=453

Με μία νέα μήνυση, αυτή τη φορά από τόν υπάλληλο καί συνδικαλιστή τού Σωματείου εργαζομένων Φώτη Κυριακόπουλο,συνδέεται η αποχώρηση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού καί τού προέδρου της Σπύρου Ζησιμόπουλου. Στις 13 Αυγούστου κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά μέ την οποία καταγγέλλεται η σκανδαλώδης παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση υπαλλήλου, παρότι είχε διαπιστωθεί ότι το ποινικό μητρώο της είναι βεβαρημένο με ποινή, ενώ εκκρεμούσαν και δίκες εις βάρος της!
Η μηνυτήρια αναφορά, κοινοποιήθηκε τόσο πρός τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, όσο και στον υφυπουργό Γ. Βλάχο. Τα δύο υπουργοί κάτω από τό βάρος της σωρείας των παρανομιών πού συνδέονται άμεσα μέ την ολομέλεια της επιτροπής καί τον Σπύρο Ζησιμόπουλο καί οι οποίες έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο εξάμηνο από τό STOPCARTEL, δεν έχουν καλύψει τον κ. Ζησιμόπουλο στην υπόθεση αυτή μέχρι στιγμής, αλλά αποφεύγουν και να παρέμβουν ως αρμόδιοι για την πολιτική εποπτεία της Επιτροπής,αρκούμενοι σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου.
Μετά την αποκάλυψη τής παρανομίας-σκάνδαλο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος ουδέποτε ανακάλεσε την πράξη πρόσληψης της εν λόγω υπαλλήλου, ως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις......

STOPCARTEL

διαβάστε όλο το αρθρο στο

http://www.stopcartel.org/gr/view.php?id=453

29/8/09

Απελπισία.


Σάμος.


-Ανοίγεις το ραδιόφωνο και ακούς μόνο τουρκικούς σταθμούς.
-Ο εργολάβος , (η “εταιρία”), στρώνει σωλήνες για το αέριο. Συνεργείο 7 Αλβανοί και 2 Έλληνες Χειριστής μηχανήματος ο Αλβανός Αλμπι, που δεν έχει δίπλωμα ούτε για μηχανάκι,και που παραλίγο να σκότωνε μια γυναίκα που περνούσε τον δρόμο. Η αστυνομία που “ξέρει”, είπε στην “εταιρία” ,που έχει δόντι στην Ρηγίλλης να “προσέχει”, και κοιτάζει αλλού. Οι 4 από τους 7 Αλβανούς πάνε στη δουλειά με ΙΧ.

-Οι Αλβανοί στα κτήματα έχουν μεροκάματο 50-60 ευρώ. Ανασφάλιστοι και αφορολόγητοι . Την αποταμίευση την μεταφέρουν στην Αλβανία.
Με αυτά τα μεροκάματα και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, όλοι οι αγρότες μπαίνουν μέσα. Οι αφγανο-ιρακινοί που παίρνουν 20-30 ευρώ είναι εντελώς άχρηστοι και δεν τους παίρνει κανείς. Μόνο για πότισμα κάνουν.

-Οι νέοι αρχίζουν να πουλάνε τα αμπέλια για οικόπεδα.

(Οι Αλβανοί πάντως με 100 μεροκάματα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.Οι Έλληνες που είναι άνεργοι δεν έχουν γιατρό και φάρμακα).

Σπύρος Χατζάρας

10,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, έφαγαν οι “Περιούσιοι τραπεζίτες” του Γιαχβέ!

Σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής Commerzbank, που δημοσιεύτηκε στηνWelt, η χρηματοπιστωτική κρίση ,που προκάλεσαν οι τραπεζίτες που όμως επέστρεψαν στην κερδοφορία, κόστισε 10,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, τά οποία τώρα τους χρωστάμε!!!!!
Αναλυτικότερα:
-Απώλειες ύψους περίπου 1,6 τρισεκατομμυρίων προέκυψαν από τις διαγραφές ενεργητικού και τις πτωχεύσεις τραπεζών.
-Άλλα 4,6 τρισεκατομμύρια ήταν οι απώλειες από τις αγορές ακινήτων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. -Η μείωση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας που προέκυψε από την χρηματοπιστωτική κρίση κόστισε τα τελευταία χρόνια άλλα 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες αποκλίνουσες εκτιμήσεις αναφέρει το Spiegel. Για παράδειγμα η έκθεση της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων υπολογίζει τις απώλειες από την χρηματοπιστωτική κρίση στα 50 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με την έρευνα της Commerzbank , κάθε κάτοικος του πλανήτη μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας και φύλου χρωστάει πλέον στους “Περιούσιους τραπεζίτες του Γιαχβέ” &Co, 1 .500 δολάρια.

Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ.Οι τιμές των ακινήτων στην Αμερική πάντως άρχισαν να ανεβαίνουν και οι τράπεζες έχουν ήδη τροφοδοτηθεί με φρέσκα κεφάλαια ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για μια Πατριωτική πολιτική πρωτοβουλία

Η λεπτή κόκκινη γραμμή.

Ο πάτος του βαρελιού δεν υπάρχει, το βαρέλι είναι απύθμενο και η κατρακύλα του κράτους και του έθνους δεν έχει όπως φαίνεται τέλος αλλά θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τη μία καταστροφή μετά την άλλη και στα εσωτερικά και στα εξωτερικά ζητήματα.
Η σκυταλοδρομία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μου φαντάζει σαν ο ένας με τον άλλο να κρατούν όχι σκυτάλη αλλά μία γερμανική χειροβομβίδα του Β'ΠΠ και την ανταλλάσουν ελπίζοντας ότι θα σκάσει στα χέρια του άλλου.
Εκείνο που αναρωτιέμαι είναι ποιο σημείο είναι το σημείο μηδέν,αυτό το σημείο όπου θα πούμε δεν πάει άλλο ρε καθάρματα,άει στο διάολο,ποια είναι αυτή η λεπτή κόκκινη γραμμή όπου σηματοδοτεί το ως εδώ,αυτή η γραμμή όπου θα αποφασίσουμε επιτέλους όχι μόνο να μιλάμε και να διαμαρτυρόμαστε και να ενημερώνουμε αλλά και να οδηγηθούμε σε πράξεις.
Αυτοί που μας "κυβερνούν" ζουν σε άλλο κόσμο,μου θυμίζουν τους εθνικοσοσιαλιστές που ενώ οι σοβιετικοί είχαν μπει στο Βερολίνο αυτοί μιλούσαν μέσα από τα καταφύγια για την τελική νίκη.
Οι τύποι αυτοί ζουν μέσα στις επαύλεις,κινούνται με τις λιμουζίνες,τρώνε τσάμπα στα ακριβότερα εστιατόρια,έχουν φρουρούς,κάνουν διακοπές με κότερα όσο χρόνο θέλουν και όπου θέλουν,δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους,υπάρχει ποτέ περίπτωση να καταλάβουν αυτά που λέμε;
Ποτέ.
Η μόνη λύση είναι να τους γκρεμίσουμε,αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς και σε ποιο σημείο είμαστε διατεθιμένοι να τους αφήσουμε να φτάσουν.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Είχαμε προτείνει...


http://costas-cavathas.blogspot.com/


Λίγες μέρες μετά τις "18 Οχτώβρη" του 1981, ο τότε υπουργός Γεωργίας με κάλεσε να "πω τη γνώμη μου" για την υπογραφή της συμφωνίας για την προμήθεια των Canadair CL125 και των, τυχών, εναλλακτικών λύσεων και προτάσεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.
Με τη βοήιεια του μεγαλύτερου και αρχαιότερου αεροδιαστημικού περιοδικού στην Ελλάδα, "ΠΤΗΣΗ & Διάστημα" και του φίλου Νίκου Συμιγδαλά, ιδρυτή της "Αεροπορίας Αιγαίου", που χρόνια μετά έγινε "Aegean Airlines" όταν τον σύστησα στον σημερινό της ιδιοκτήτη, ο οποίος βέβαια "ξέχασε" ποιος τους έφερε σε επαφή άλλη μία ακόμα "αστεία" ιστορία της προϊστορίας του γράφοντος που κάποια μέρα θα σας πω για την... ιστορία!
Καθίσαμε, γράψαμε, στείλαμε επιστολές, στείλαμε φαξ, πήραμε τηλέφωνα σε όλες τις αεροπορικές και κατασκευαστικές εταιρίες του πλανήτη που ασχολούνταν με την επίγεια και εναέρια πυρόσβεση.
Δουλέψαμε ένα μήνα και φτιάξεμε ένα χοντρό φάκελο που περιείχε όλα τα διαθέσιμα μέσα, όλους τους κατασκευαστές, όλα τα αεροπλάνα, τα οχήματα, και, μία μέρα, τα παρουσιάσαμε σε επιτροπή "αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων", γαλονάδων και ορίτζιναλ (τότε) "συμβούλων", που δεν ήξεραν τη τύφλα τους.
Ποίες ήταν οι προτάσεις που κάναμε για πρώτη φορά πριν 30 χρόνια;
Παραθέτω τις κυριότερες
1. αντί 6 CL125 η Ελλάδα να αγοράσει 5 και, με τα χρήματα του 6ου, κάπου 5.5 εκατ. καναδικά δολάρια, να προμηθευτεί 12 βομβαρδιστικά του Αμερικανικού Ναυτικού με 0 ώρες στο airframe και 0 ώρες στους κινητήρες.
Τα αεροπλάνα ήταν τα Tracker 2CA τα οποία πρόσφερε η αμερικάνικη AirUnion. Τα Τράκερ μπορούσαν να πάρουν 5,5 τόνους επιβρανδυντική σκόνη αλλά, το κυριότερο, μπορούσαν να βαφτούν κίτρινα, να σταθμεύσουν στα νησιά του Αρχιπελάγους και, εκτός από αποστολές πυρόσβεσης, να αναλάβουν αποστολές ναυτικής περιπολίας, ελέγχου θαλασσίων συνόρων, παράνομης μεταναύστευσης (τότε!), ναυτικής συνεργασίας και άλλες που, αν θέλετε, μπορώ να αναφέρω λεπτομερώς.
2. Εκτός από τα Τράκερ προτείναμε την προμήθεια και άλλων εξειδικευμένων αεροσκαφών που ήταν τότε διαθέσιμα στον Καναδά, στην Αυστραλία, την Γαλλία και, βέβαια, τις ΗΠΑ.
3. εγκατάσταση επίγειων πύργων παρατήρησης
4. περιπολίες με ελαφρά, διθέσια αεροπλάνα που ανήκαν/ανήκουν στις Αερολέσχες
5. ακύρωση της προμήθειας ...100 ψεκαστικών PZL Dromader(!) που, οι "σύμβουλοι" ήθελαν να χρησιμοποιήσουν σαν ...πυροσβεστικά!) και αγορά μεγάλων ελικοπτέρων τα οποία..
6. θα μπορούσαν να βρίσκονται, εφοδιασμένα με κατάλληλα μέσα, δίπλα στην εστία της πυρκαγιάς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσουν οι τα πεζοπόρα τμήματα και, βέβαια, τα εναέρια μέσα
Η έρευνά μας είχε λάβει υπ' όψη το ανάγλυφο της Ελλάδας, τη δράση των οικοπεδοφάγων και των οικοδομικών συνεταιρισμών, τον χρηματισμό των υπηρεσιών καιν την μπουνταλοσύνη των νεοελλήνων
Τι απόγινε;
Τίποτα. Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής οι Κώστας Καββαθάς και Νίκος Συμιγδαλάς εξαφανίστηκαν απ' το προσκήνιο προφανώς επειδή χάλασαν τις "σούπες". Οι οποίες "σούπες" είχαν όνομαι ιαι επώνυμο και ανήκαν, που αλλού, στον εκδοτικό χώρο πράγμα που, κατά ένα ποοστό, εξηγεί γιατί είμαι "κομμένος" από το συγκεκριμένο "συγκρότημα".
Μας ρώτησε κανείς από τότε;
Ποτέ. Αντ' αυτού ανάθεσαν στα δημοσιογραφικά τους εξαπτέρυγά να απαξιώσουν τις προτάσεις με το επιχείρημα πως "ο δημοσιογράφος δεν ξέρει απ' αυτά".
Με τα παραπάνω δεν ισχυρίζομαι πως, αν η τότε κυβέρνηση του πρώϊμου ΠΑΣΟΚ είχε ακολουθήσει τις προτάσεις μας δεν θα είχαμε φωτιές στην Ελλάδα! Όταν καίγονται δάση και εκατοντάδες σπίτια στο Λος Άντζελες και το Πάλο Βέρντες στη Καλιφόρνια και χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους στη μητρόπολη του καπιιταλισμού, στη χώρα που διαθέτει τα πιο τέλεια μέσα πυρόσβεσης στον κόσμο δεν είναι δυνατόν να τη "γλιτώσει" η Ελλάδα. Απλώς, αν είχαν παρθεί κάποια μέτρα η πρόληψη θα ήταν καλύτερη και οι καταστροφές λιγότερες.
Πέρα όμως από τις -πονεμένες- ιστορίες του -πονεμένου- παρελθόντος επαναλαμβάνω κάτι που λέω χρόνια: δείτε στη τηλεόραση που είναι χτισμένα τα σπίτια μας. Δείτε τα καταπατημένα δάση, τις γεμάτες σκουπίδια και μπάζα χαράδρες, δείτε τις κουτοπόνηρες φάτσες που τσιρίζουν "παναγία μου" βλέποντας το αυθαίρετό τους να λαμπαδιάζει και, το κυριότερο, παρακολουθήσετε το αλισιβερίσι ανάμεσα στους "άρχοντες" της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα καταλάβετε πως δεν υπάρχει ελπίδα.
Λυπάμαι, θυμώνω για την εξαφάνιση του δάσους, για τα λιγοστά ζώα που γλίτωσαν απ' τις φόλες, το περιβάλλον που πνέει τα λίσθοια αλλά, δεν δίνω μία για τους κάφρους που βίασαν και βιάζουν κάθε τετραγωνικό μέτρο γης, σε αγαστή συνεργασία με τις "αρχές" και τη αποκαλούμενη (εκτός από λίγες εξαιρέσεις) "τοπική αυτοδίοικηση".
Όπως ίσως έχετε καταλάβει το κείμενο σε πολλές από τις αναρτήσεις μου αλλάζει με το πέρασμα των ημερών καθώς παρουσιάζονται νέα στοιχεία.
Αυτό κάνω και τώρα που μόλις είδα τις δηλώσεις διαφόρων "ειδικών" για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Ανάμεσα και οι κλασικές αγριόφατσες που, ναι μεν "σήκωσαν" βίλες χωρίς άδεια αλλά, για να "βάλουν ένα κεραμίδι στο κεφάλι τους" και επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ με διάταξη νόμ ου επέτρεψε να παίρνει ρεύμα το αυθαίρετο αν ο κάτοχός του πάσχει από ...διαβήτη και, μέσα σε 10 χρόνια, 5 εκατομμύρια "έλληνες" πάσχουν από την ασθένεια και αν αλλάξει κάτι σε αυτό το αποκλαούμενο κράτος εμένα να μου γράψετε...
Αυτός είναι και ο λόγος που αντιμετωπίζω με το ανάλογο χιούμορ τις κορώνες του Γιωργάκη για αλλαγή της Αλλαγής και του Κωστάκη για την επανσασύσταση, ανανέωση, αναδιοργάνωση του κράτους. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει κανείς πλέον.
Εκτός εάν υπάρξει ένα πολιτικό κομάντο, μία ομάδα νέων, αδιάφθορων πολιτικών που θα γκρεμίσει το κομματικό κράτος, θα πετάξει έξω τους κηφήνες και θα επιβάλλει τον όποιον νόμο.
Και μετά, μια που τελείωσε και το ποπ κορν, θα ανάψουν τα φώτα και η ταινία θα τελειώσει

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ


Ο "Soros-Ηρωας" της δειλιας και της υποκρισιας!!!

http://gianniotis.blogspot.com/2009/08/blog-post_9492.html


Θ. Ηλιόπουλος: "Στην πίεση του κόσμου οφείλω την αποφυλάκισή μου"
"...Δεν έτρεφα ελπίδες πια, ύστερα ειδικά μετά την ανακοίνωση του δικηγόρου μου το πρωί ότι ο εισαγγελέας εισηγήθηκε τη συνέχιση της προφυλάκισης μου, είπα τώρα θα πάω μέχρι τέλος... Δεν το πιστεύω ακόμα... αυτό οφείλεται στον κόσμο που πίεσε, στους γιατρούς, τους δικηγόρους, όσους στάθηκαν δίπλα μου, όλο τον κόσμο. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα σε κοινωνικο-πολιτικό επίπεδο, δεν μιλώ για την προσωπική μου ιστορία. Κερδήθηκε απλά μια μάχη". Τάδε έφη Θοδωρής Ηλιόπουλος.

gianniotis: Έκανες όμως ένα λάθος φίλε Θοδωρή και σου το λέω μετά λόγου γνώσεως. Αν ένιωθες αθώος και ήθελες να το παίξεις ...αδικημένος επαναστάτης, έπρεπε να σταθείς όρθιος απέναντι στην Ελληνική δικαιοσύνη και να την αντιμετωπίσεις παλικαρίσια. Πίσω σου άφησες εκατοντάδες προφυλακισμένους υπόδικους που περιμένουν καρτερικά την ετυμηγορία της δικαιοσύνης. Γύρνα το βλέμμα σου και κοίταξέ τους. Γύρνα.! Μη φοβάσαι το φτύσιμο.!

σχόλια:

Ο "Ηρωας"αυτος της δειλιας και της υποκρισιας, καλο θα ειναι να συνεχιση την απεργια πεινης ωστε να αποφυλακισθουν ολοι οι προφυλακισμενοι, εφ οσον η δικαιοσυνη μας κινειται με ρυθμο χελωνης..
Ιασων
Βεβαιως την αποφυλακiση του δεν την οφειλει στη πιεσι του κοσμου που τους εχει συχαθει αλλα στην δειλια του κυβερνητου μας και των ανεπαρκεστατων πολιτικων μας...
Κε Γιαννιωτη για μια ακομη φορα συγχαρητηρια για το θαρρος Λυπουμαι που η πολιτεια ανθρωπους σας κι εσας επειδη εχτε το θαρρος της αποψεως σας, που δεν ειναι η "ορθη πολιτικη" γνωμη σας εχει αφησει στο ελεος των ανωμαλων..
Στη γνωστη επιθεωρηση Nouvel Observateur της 1/4/1974 σε συνεντευξί του απο τον Καναδά , προς τον δημοσιογραφο Γκι Σμπόν, ο Ανδρεας Παπανδρεου δηλωνε:
«Η Κυβερνηση πρεπει να κατακτηθεί απο ανθρώπους που αμυνονται και διαθετουν μεσα βιας.. Πρεπει λοιπον μα γνωρίζουμε οτι αυτη η αναμέτρηση ειναι αναπόφευκτη και ως εκ τούτου πρεπει να είμεθα προετοιμασμενοι γι’ αυτή . Πρεπει να συγκροτήσουμε αμεσως μυστικες ομαδες δρασης ικανες να αντιταχθούν στη βια του αστικου κτρατους και ναεπιβαλλουν τη νομιμη εξουσία της αριστεράς.Αυτο δεν είναι εγχείρημα που πραγματοποιείται σε μερικες ημερες.Χρειάζονται χρονια για ναδημιουργηθούν μυστικά δικτυα αντιστάσεως.Πρεπει να εχουμε ανεξαρτητες επιοινωνίες διοίκησση σε διαφορα επίπεδα, ανθρώπους εκπαιδευμενους και αποφασισμενους...»


O ΙΜΕΡΟΣ είπε...
Οπως βλεπετε απο τις τελευταιες του δηλωσεις ο ανθρωπος ειναι αμετανοητος,ο αγωνας συνεχιζετε μας λεει καταμουτρα χωρις φοβο και παθος και γιατι να φοβαται αλλωστε αφου αν τον ξανασυλλαβουν θα κανει αλλη μια απεργεια πεινας 100 ημερων,να καταρριψει και το προσωπικο του ρεκορ και παλι εξω θα ειναι.

Ανώνυμος είπε...
ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕΣ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕΣ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ? ΠΗΓΕΝΤΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΟ ΦΑΪ ΜΟΥ? ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΣ. ΨΩΦΑ! ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΠΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΨΩΦΑΝΕ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ? ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΣΗ

Οχι στη λογοκρισία της Google


Καταγγελία κατά παντός υπευθύνου,

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2009/08/blog-post_28.html

Οι ενωμένοι bloggers που αποτελούνται από 100 συγγραφείς και πολλούς υποστηρικτές από όλα τα κόμματα χρώματα και ηλικίες καταγγέλλουμε την google για την συνεχιζόμενη τακτική κλεισίματος ιστιολογιων που δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι σύμπτωση αφού παυει να είναι τυχαία και αφορά blogs μεγάλης εμβέλειας και πολιτικού περιεχόμενου Τελευταίο θύμα το http://nonews-news.blogspot.com/ Οπως επισημαίνει το ixnos.blogspot.com/
που κλείσατε προ δεκαπενθημέρου, Έχουμε να ερωτήσουμε τα εξής. Με ποιο δικαίωμα αφού δεν έχει προϋπάρξει καταγγελία η εισαγγελική παρέμβαση κλείνεται τα blogs παραβιάζοντας εσείς τους όρους που θέσατε για την «φιλοξενία» μας από την εταιρία σας; Ποιος θα μας αποζημιώσει για τον ψυχικό κλονισμό που μας δημιουργήσατε; Γνωρίζουν στα κεντρικά της Google τι συμβαίνει στην Ελλάδα η πράττεται αυτοβούλως?? Επίσης καλούμε τον κύριο , Γ. ΣαλιάρηςΦασσέα, country manager της Google για την Ελλάδα και την Κύπρο.να μας απαντήσει τι εννοεί λέγοντας στην κυριακάτικη συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ
«Η Google παρέχει την τεχνολογική δυνατότητα για τη δημιουργία ενός blog, δηλαδή προσφέρει δωρεάν το λογισμικό. Την πολιτική σχετικά με την ανωνυμία των bloggers προσπαθούμε να την προσαρμόζουμε σε κάθε χώρα. Δηλαδή οι τοπικοί νόμοι υπερισχύουν της πολιτικής της εταιρείας. Για παράδειγμα,έχουμεάλλη πολιτική στην Κίνα και άλλη στην Ελλάδα. Αν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση,συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές και, αν διαπιστώσουμε κάτι παράνομο, προσπαθούμε να επέμβουμε» ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Η ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ BLOGGERS ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ;;;
Ξαναρωταμε κυριε Γ. Σαλιάρη Φασσέα (το Αφεντικό της Google, για την Ελλάδα), εσείς είστε υπεύθυνος για το φίμωτρο στα blogs (και του Nonews);
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ!

Το μεγάλο παιχνίδι


Του Δημήτρη Τσαλαπάτη

Ο ΔΡΟΜΟΣ - εκεί στο δάσοςέχει τη δική του ιστορία.
Κάποιος ή κάποιοι τη γράφουν κάθε τόσο με φωτιά.
Φαίνεται όμως ότι το πρόβλημα, έτσι ή αλλιώς, είναι πολιτικό, που τώρα όμως παράγινε, αφού με τις ευθύνες των σημερινών έγινε κάρβουνο και η Αττική. Πίσω από τις πολιτικές φωτιές, το παρασκήνιο είναι έντονο και οικονομικό.
Όχι μόνο γιατί μείναμε από πράσινο, αλλά επειδή δεν υπήρξε ποτέ πολιτική διαχείρισης των δασών (με εξαίρεση τις μέρες Σημίτη στο υπουργείο Γεωργίας και το ΄94 που ιδρύθηκε η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας).
Το μεγάλο παιχνίδι, όμως, που άνθησε στα αποκαΐδια είναι οι προμήθειες. Στη δεκαετία του ΄80, ο πόλεμος στα δάση ήταν αν θα επικρατούσαν τα χερσαία μέσα ή τα ιπτάμενα στη δασοπυρόσβεση.
Έτσι, ήρθαν τα πρώτα πυροσβεστικά αεροπλάνα, που ήταν όμως ψεκαστικά! Ύστερα τα καναδέζικα, για να πάρουμε και να έχουμε και από τα δύο.
Εκεί στο ΄89, η «λύση» ήταν προμήθεια πυροσβεστικών που να μεταφέρονται στα μεταγωγικά «Ηρακλής», στα οποία όμως δεν χώραγαν!
Για να μη χαλάσει όμως η «δουλειά», αγοράστηκαν τότε και τζιπ από στοκ άλλου αντιπροσώπου που μετασκευάστηκαν με τσόντα μάνικες.
Αργότερα ήρθε το επιβραδυντικό υγρό, που το έριχναν τα C 130 για να φτιάχνουν ζώνες στη φωτιά, που το έφαγαν, όμως, οι μεταρρυθμίσεις.
Η αρμοδιότητα για τις φωτιές στα δάση έφυγε οριστικά από τη Δασική Υπηρεσία πέρασε στην Πυροσβεστική και με το υπουργείο Εσωτερικών σήμερα να νοικιάζει τελευταία ώρα, αεροπλάνα και ελικόπτερα με καπέλο.
Και μένει εμείς να αναρωτιόμαστε, πώς η φωτιά δεν κατηφόρισε ακόμη πιο κάτω.

ΥΓ: Μέχρι και το Σύνταγμα.
http://digital.tanea.gr

Πόλεμος στη μπλογκόσφαιρα

του Κώστα Μπετινάκη
http://www.styx.gr


Όταν πριν οκτώ χρόνια σχεδιάζαμε την ιστοσελίδα «στυξ», είχαμε στο νου μας την δημιουργία στο Διαδίκτυο ενός δημοσιογραφικού «εντύπου» ανεξάρτητου, αδέσμευτου, ακηδεμόνευτου από υποχρεώσεις κάθε μορφής, (πολιτικής ή εμπορικής), με μόνη δέσμευση τις αρχές δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών.
Στόχος της συντακτικής ομάδας, στενά συνδεδεμένης με μακρά φιλία, ήταν να προσφέρουμε όλα εκείνα που δεν τολμούσαν –λόγω των γνωστών δεσμεύσεών τους- να πουν τα ΜΜΕ του συρμού.
Η ατμόσφαιρα πλέον στο Διαδίκτυο έχει αλλάξει. Αυτή τη στιγμή την «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» υπηρετούν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες ιστοχώροι, οι περισσότεροι με τη μορφή Blogs, χωρίς να ακολουθούν κάποιους κανόνες. Ο ψίθυρος, ή το κουτσομπολιό, παίρνει τη μορφή «είδησης» με κάθε δόση υπερβολής, όσο η ανωνυμία και ο ενθουσιασμός του ιδιοκτήτη του «Μέσου» επιτρέπει.
Η ανωνυμία, επιτρέπει την αυστηρότερη από το δέον κριτική, όταν δεν υπερβαίνει τα όρια και δεν γίνεται συκοφαντική. Μόνο που ο εισαγγελέας δυσκολεύεται να επέμβει μια και θα πρέπει να αναζητήσει την «πύλη» που φιλοξενεί το ανώνυμο «μπλογκ» στο Εξωτερικό.
Τι διαφορά ωστόσο μπορεί να έχει ένας «μπλόγκερ», από ένα «παπαγαλάκι» της κυβερνητικής πολιτικής ή των αντιρρήσεων της αντιπολίτευσης; ‘Εχουμε κι εκείνους τους δημοσιογράφους που μετατρέπουν τις διαρροές των κρατικών αρχών σε «είδηση». Ή τους υπάκουους εκείνους που παραθέτουν αυτολεξί τις κομματικές εντολές. Οι ισχυρισμοί μετατρέπονται σε είδηση και έχουν ξεχάσει την έννοια της διασταύρωσης της είδησης.
Είναι και κάτι άλλο όμως. Έχουν κάνει την εμφάνισή τους –εκτός από τα «άκρως επικριτικά» - μπλογκς με έμφαση στα εθνικά θέματα. Που χαλάνε τη μανέστρα σε όσους επιθυμούν να μαθαίνουμε ιστορία από βιβλία όπως εκείνο το περιβόητο της 6ης Δημοτικού.
Για παράδειγμα, η συνάντηση Καραμανλή και νέου γγ του ΝΑΤΟ κατά την οποία συζητήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα εθνικά ζητήματα, στο ΒΗΜΑ «πνίγηκε» βάση στην 10η σελίδα, κάτω από το κύριο θέμα της σελίδας που ήταν η συζήτηση για «την πολύκροτη υπόθεση δηλώσεων Κοροβέση», στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνάντηση με τον εντολοδόχο των ΗΠΑ, σχολιάστηκε δεόντως από όλα τα ειδησεογραφικά μπλογκς.
Τι βλέπω να γίνεται με την μπλογκόσφαιρα. Ενοχλεί περισσότερο όχι επειδή μερικές φορές δυσφημεί κάποιους, αλλά επειδή ασχολείται με θέματα ταμπού (για λόγους που δεν βγαίνουν να εξηγήσουν ξεκάθαρα οι ιδιοκτήτες των «Μέσων Μαζικής Αποπληροφόρησης».
Εδώ όμως παίζεται και ένα άλλο παιχνίδι. Τα μπλογκς ελέγχει αποκλειστικά το Google. Αμερικανική επιχείρηση.
Κατά το δοκούν κάποιων άλλων λοιπόν, γράφοντας την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός μπλογκ, μπορείς να βρεθείς μπροστά στην επιγραφή:
«Ορισμένοι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου επικοινώνησαν με τη Google επειδή θεωρούν ότι το περιεχόμενο αυτού του ιστολογίου είναι απρεπές. Γενικά, η Google ούτε αναθεωρεί ούτε επιδοκιμάζει το περιεχόμενο αυτού ή οποιουδήποτε ιστολογίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές περιεχομένου, επισκεφθείτε τους Όρους υπηρεσίας του Blogger».
Στους όρους που θέτει το Google, περιλαμβάνονται και:
Παρόλο που προσπαθούμε να σας ειδοποιούμε σε περίπτωση σημαντικών τροποποιήσεων σε αυτούς τους Όρους Υπηρεσιών Blogger, θα πρέπει περιστασιακά να διαβάζετε την πιο ενημερωμένη έκδοση (http://www.blogger.com/terms.g). Η τροποποίηση ή αναθεώρηση αυτών των Όρων Υπηρεσιών και των πολιτικών ανά πάσα στιγμή εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της Google και συμφωνείτε ότι δεσμεύεστε από τις εν λόγω τροποποιήσεις ή αναθεωρήσεις. Εάν δεν αποδέχεστε και δεν τηρείτε την παρούσα Συμφωνία, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Blogger. Σε περίπτωση ασυνέπειας μεταξύ των Όρων Υπηρεσιών Blogger και είτε των γενικών Όρων Υπηρεσιών της Google (http://www.google.com/intl/en/terms_of_service.html) είτε της Πολιτικής απορρήτου της Google (http://www.google.com/privacy.html), υπερισχύουν οι Όροι Υπηρεσιών Blogger (http://www.blogger.com/terms.g). Κανένα στοιχείο της παρούσας Συμφωνίας δεν θεωρείται ότι εκχωρεί ή παραχωρεί οποιαδήποτε δικαιώματα ή οφέλη σε τρίτους.
10. Τερματισμός, αναστολή. Ο τερματισμός της Υπηρεσίας, η λήξη αυτής της Σύμβασης, η αναστολή ή ο τερματισμός του λογαριασμού σας, ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο, εναπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια της Google. Σε περίπτωση τερματισμού, ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί και δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας ή σε οποιαδήποτε αρχεία ή άλλο περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στο λογαριασμό σας παρόλο που αντίγραφα των πληροφοριών θα παραμείνουν στο σύστημά μας για ορισμένο χρονικό διάστημα για λόγους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Ως τώρα προειδοποιήσεις για «απρεπές» περιεχόμενο έχουμε παρατηρήσει σε κάποια μπλογκς, ενώ δυο-τρία «εξαφανίστηκαν». Ενός μάλιστα (PressMME) φέρεται ο τίτλος να είναι διαθέσιμος… (Λυπούμαστε, το ιστολόγιο που αναζητήσατε δεν υπάρχει πλέον. Ωστόσο, το όνομα pressmme είναι διαθέσιμο για εγγραφή!) Google

Αντιγράφουμε από το μπλογκ «κουρδιστό πορτοκάλι»:
«Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για την ανωνυμία των blogs. Στο ίδιο φύλλο, η καλή εφημερίδα δημοσίευε και τη γνωμοδότηση Σανιδά για τα blogs.To ρεπορτάζ της εφημερίδας, κατέληγε με δήλωση του νεαρού άνδρα κ. Γιώργου Σαλιάρη Φασσέα, ο οποίος βλέπει τα κλαδικά ΜΜΕ, να τον αποκαλούν "το Αφεντικό της Google", για την Ελλάδα και τη Κύπρο.Ο νεαρός Φασσέας-το Αφεντικό-δεν μπορεί ν αγνοεί (εαν δεν συμμετείχε) τους λόγους που προκάλεσαν την ολιγόωρη φίμωση του Τρωκτικού, αλλά και το λουκέτο (;) στο Nonews».
Στο ίδιο μπλογκ αλλά και σε μερικά άλλα δημοσιεύεται η ακόλουθη διαμαρτυρία από το μπλογκ Νο News:
«Δύο ερωτήματα στον Δ. Παπαγελλόπουλο...
Μια μέρα μετά, και η Google δεν έχει απαντήσει γιατί κλείδωσε το Ν-Ν. Τι συμβαίνει?
Πίσω από το "κλείδωμα" δεν βρίσκεται κανένας εισαγγελέας. Ούτε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ούτε καν το γνωστό "σύστημα" μηνύσεων.Το Κράτος (επίσημα) δεν φαίνεται πουθενά. Δεν χρειάζεται άλλωστε, γιατί υπάρχει το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.Οι βρ(…..) Μυστικές Υπηρεσίες. Η ΕΥΠ. Φοβερή σύλληψη.Για να μην αφήνει ίχνη (έτσι νομίζουν).Το nonews-News ρωτάει τον αρχηγό της Δ. Παπαγγελόπουλο:1) Υπήρξε αίτημα κάτω απ΄το τραπέζι από Υπουργό της Κυβέρνησης να κλείσει το Ν-Ν?2) Ποιος ο ρόλος δυο γυναικών (συζύγων δημοσιογράφων) στην υπόθεση? Επισκέφθηκαν αυτές τις ημέρες το τμήμα που έχετε για τα Blogs (η εργάζονται εκεί)?Επίσης ο σύζυγος της μιας (που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με ψευδώνυμο, και στις επαγγελματικές του δραστηριότητες με κουκούλα), ήταν την Τρίτη την Τετάρτη και την Πέμπτη στην ΕΥΠ, και υπό ποια ιδιότητα?Ποιόν συνάντησε στο τμήμα των Blogs?Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας στηρίζουν.Συνεχίζουμε την έρευνα.Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΏΣΟΥΝ...nonews-News».
Πόσο ανώνυμα μπορούν να είναι τα blogs
Η ελευθερία του λόγου, η ασυδοσία των ολίγων και οι απόψεις των ειδικών
Δ. ΓΑΛΑΝΗΣ TO BHMA Κυριακή 23 Αυγούστου 2009
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους ορισμένα ιστολόγια τα οποία εκμεταλλευόμενα τον μανδύα της ανωνυμίας που προσφέρει το Διαδίκτυο έχουν μετατρέψει τον χώρο των ελληνικών blogs σε ένα άναρχο τοπίο, όπου επικρατούν οι φημολογίες, οι συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί, οι ψευδο-ειδήσεις και ψευδο-αποκαλύψεις. Η κατάσταση αυτή έχει αναγκάσει αρκετούς οι οποίοι έπεσαν θύματα δήθεν αποκαλύψεων να στραφούν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προστατευθούν. Ταυτόχρονα έχει επηρεάσει με αλγεινό τρόπο την άποψη που έχουν οι πολίτες στη χώρα μας για τα blogs, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει καμία σχέση με την όλη υπόθεση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα της ανωνυμίας των blogs και το κατά πόσον αυτή προστατεύει την ελεύθερη έκφραση ή γίνεται αιτία για να μπορούν ορισμένοι να παραβαίνουν τους κανόνες χωρίς καμία επίπτωση.
Με πρόσφατη γνωμοδότησή του ο τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, σύμφωνα με την οποία το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω Διαδικτύου και άρα δεν υπάρχει απόρρητο για τους bloggers, ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά….
Οπως επισημαίνει η κυρία Λίλιαν Μήτρου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, μια νομοθετική ρύθμιση που θα όριζε ότι όλα τα blogs θα πρέπει να είναι επώνυμα θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία των πολιτών να εκφραστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις και να επικοινωνήσουν μέσω των blogs. «Αν ορίσουμε ότι ένα blog θα πρέπει να είναι απαραίτητα επώνυμο, αυτό ίσως να αποτρέψει πολλούς ανθρώπους από τη δημιουργία ενός blog ή να τους στερήσει τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα. Εχουμε δηλαδή αυτό που οι αμερικανοί αποκαλούν chilling effect» εξηγεί.
«Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της επωνυμίας στα blogs» λέει η κυρία Μπέττυ Τσακαρέστου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, «γιατί πιστεύω ότι η υπογραφή σε ένα κείμενο είναι και απόδειξη της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας αυτού που το γράφει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος που γράφει με ένα ψευδώνυμο δεν είναι σοβαρός και υπεύθυνος».
Υπέρ της ανωνυμίας των blogs χωρίς όρους τάσσονται οι περισσότεροι έλληνες bloggers, οι οποίοι όμως καταδικάζουν χωρίς επιφυλάξεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένα από τα λεγόμενα «ενημερωτικά» blogs.
-----
Η προσωπική μας άποψη είναι ότι όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του και θέλει να υπερασπιστεί το ρεπορτάζ του το υπογράφει. Αλλά σε μια χώρα όπου η ελευθερία είναι μια παρεξηγημένη λέξη συνώνυμη με την ασυδοσία, όπου οι νόμοι ισχύουν ώσπου να αλλάξουν και ενίοτε τηρούνται, όπου έχουν πέραση οι κρυφές κάμερες, ο χαφιεδισμός, τα λαμόγια, οι κοριοί και τα παπαγαλάκια, κάποιοι κανόνες θα πρέπει να υπάρξουν.
Αλλιώς πολλά μπλογκς θα μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν εν είδει "χρωματιστής επανάστασης" από γνωστά κέντρα αποσταθεροποίησης.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ! ! !


ΚΑΜΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ.



Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/08/blog-post_7761.html

Στην Ελλάδα της πολιτικής ασυνέχειας και του καιροσκοπισμού, η έννοια της «εγκληματικής ευθύνης» κατακτά εξ αντικειμένου κορυφαία θέση σε οποιαδήποτε απόπειρα εκτίμησης - αξιολόγησης των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων και καθίσταται αναπόφευκτα χρησιμότατο εργαλείο, για οποιονδήποτε επιχειρήσει να καταγράψει την ουσία και το περιεχόμενο των γεωπολιτικών αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής αλλά και συνολικότερα της κεντροανατολικής Ευρώπης.
Α) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ
Οι αιτίες για τις οποίες οφείλει κανείς απροκάλυπτα πλέον να μιλά για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ αναφορικά με τη διαχρονικά ασκούμενη εξωτερική πολιτική, επί της ουσίας είναι δύο:
1. Η «μεροδούλι - μεροφάι εξωτερική πολιτική την οποία χρόνια τώρα ασκεί η χώρα μας.
Πρόκειται για μια πολιτική που στερείται συνολικότερου σχεδιασμού.
Που στερείται ζητούμενων αλλά και στόχων.
Πρόκειται για μια πολιτική που δεν προσδιόρισε ποτέ το από πού ξεκίνησε και που στοχεύει να καταλήξει.
Για μια πολιτική που στερείται στρατηγικής και που.
Αντί να έχει ενσωματωμένη μια δική της σαφέστατα προσδιορισμένη τακτική, άγεται και φέρεται από την τακτική των αντιπάλων, και κατά κανόνα παίζει στο γήπεδο του αντίπαλου, έτσι όπως εκείνος σχεδίασε κατά το πώς τον βολεύει κάθε φορά.
ΑΠΑΝΤΑ (κατά κανόνα ερασιτεχνικά και φοβισμένα) ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ "ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ" ΚΑΙ ΝΑ "ΒΑΖΕΙ ΑΤΖΕΝΤΑ".
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ. ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. ΚΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ.
Αυτή είναι και η πρώτη αιτία που συνιστά την εγκληματικότητα της ευθύνης των ελληνικών κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαπενταετίας.
2. Η ατολμία των πολιτικών μας ηγεσιών να κοιτάξουν γύρω τους και κυρίως πίσω τους, προκειμένου να διακρίνουν τα λάθη που έκαναν και να παρέμβουν άμεσα και διορθωτικά για την απάλειψη τους.
Θα λεγε κανείς πως φοβόνταν να κοιτάξουν κατάματα τη σκόνη που σήκωναν «σέρνοντας» τα πόδια σαν βαρυποινίτες στο χώμα, αντί να περπατάνε περήφανα για τη χώρα την οποία τους εμπιστευθήκαμε να εκπροσωπήσουν.
Γι αυτούς δεν υπήρχε χθεσινή μέρα που θα έπρεπε να δουν τι τους έφερε.
Δεν υπήρχε χθεσινό λάθος που θα έπρεπε να διορθωθεί.
Δεν υπήρχε καν η ανάγκη στάθμισης - αξιολόγησης της διαδρομής του αντιπάλου.
Υπήρχε μόνο ο βηματισμός του προβάτου προς τα μπρος. Ένας βηματισμός τυφλός, νωχελικός, καταδικασμένος.
Β) ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
Μια εξωτερική πολιτική λοιπόν που στερούταν επιστημονικότητας, στρατηγικού, σαφέστατου και μακροχρόνιου σχεδιασμού, αλλά και ζωντάνιας με την έννοια της ετοιμότητας της να παρακολουθεί τα γεγονότα αλλά και τον ίδιο το βηματισμό της εν τη γενέσει τους, είναι μια εξωτερική πολιτική που είναι καταδικασμένη να είναι τουρίστας στον τόπο για λογαριασμό του οποίου ασκείται.
Από τη στιγμή λοιπόν που την καταδίκασαν οι ίδιοι οι φορείς της να συμπεριφέρεται ως τουρίστας στον τόπο της, αυτή η πολιτική εξ αιτίας αυτών των πολιτικών που την άσκησαν, ήταν καταδικασμένη να μην αντιλαμβάνεται ούτε τις αλλαγές που συντελούνταν στο γεωπολιτικό περιβάλλον, ούτε φυσικά και το δικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Το σημαντικότερο όμως που δεν αντελήφθη, είναι πως όλοι οι άλλοι γύρω της ασκούσαν εξωτερική πολιτική την ώρα που οι δικοί μας πολιτικοί ψείριζαν την μαϊμού στην καλύτερη περίπτωση.
Να γιατί δεν είδαν πως τα σύνορα στα Βαλκάνια άλλαζαν.
Να γιατί δε διέγνωσαν τις πολύπλοκες αλλά και επικίνδυνες επιπτώσεις που εν δυνάμει έκρυβαν αυτές οι αλλαγές και ανακατατάξεις.
Να γιατί ενώ αυτοί καμάρωναν στον υπουργικό καθρέφτη, ο ισλαμισμός πατούσε πόδι στα Βαλκάνια και εδραίωνε τον ηγετικό του ρόλο στη Βοσνία.
Να γιατί δε σκέφτηκαν ν ασχοληθούν με τη Βόρειο Ήπειρο σαν μητροπολιτική πατρίδα την ώρα που γιγαντωνόταν ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός.
Να γιατί δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν αναχώματα την ώρα που μορφοποιούνταν τα Βαλκανικά προτεκτοράτα.
Να γιατί ολιγώρησαν στη διαχείριση του «Μακεδονικού» και το σούρνουν υποτελικά μέσα στο χρόνο, υπονομεύοντας τις εθνικές μας θέσεις και χωρίς καμία διεθνή καμπάνια ικανή να στηρίξει και να μεταλαμπαδεύσει στη διεθνή κοινότητα τα εθνικά μας δίκια.
Να γιατί ευχαρίστησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Να γιατί προσυπέγραψαν ντροπιαστικές συμφωνίες Μαδρίτης.
Να γιατί δεν παρατήρησαν πως την ώρα που εκείνοι χόρευαν ζεϊμπέκικα και έκαναν ανίερες και κουτοπόνηρες κουμπαριές, οι Τούρκοι «έχτιζαν» εξωτερική πολιτική, υπονόμευαν βήμα - βήμα δικά μας κεκτημένα και τα οικειοποιούνταν με μεθοδικότητα.
Να γιατί γύρισαν υποτακτικά τα οπίσθιά τους στον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής.
Να γιατί δεν είδαν τις πολλαπλές εναλλακτικές δυνατότητες που είχαν οι Ρώσοι στην ευρωπαϊκή τους ενεργειακή πολιτική.
Να γιατί γέμισαν την Ελλάδα με Ίμια, με Αγαθονήσια, Φαρμακονήσια, Καστελόριζα.
Να γιατί έκαναν κόσκινο το Αιγαίο.
Να γιατί ξέχασαν την Κύπρο.
Να γιατί γέμισαν την πατρίδα μας λαθρομετανάστες.
Να γιατί τάζουν ταυτότητες, υπηκοότητες, ιθαγένειες και ποικίλες εκλογικές και άλλες .εξυπηρετήσεις.
Να γιατί ξέχασαν πως η εξωτερική πολιτική έχει σαφείς διπλωματικούς και πολιτικούς κανόνες.
Να γιατί ξέχασαν πως στην εξωτερική πολιτική επιβάλλεται να ασκείς ενεργητική πολιτική στο χώρο αναφοράς σου.
Να γιατί ξέχασαν στην πράξη τα συμφέροντα ποιάς χώρας τάχθηκαν να υπηρετούν.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΑ ΕΝΔΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
Γ) ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ??? ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ??? ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ???
Φυσικά και υπάρχει. Αρκεί να την επιβάλουμε. Στέλνοντας στο σπίτι τους και ενδεχομένως στη φυλακή, όλους αυτούς που υποθήκευσαν με τρόπο τόσο προκλητικό, ενδοτικό και απερίσκεπτο το μέλλον του τόπου.
Οι χώρες των οποίων την πολιτική διευκόλυναν με τη στάση τους οι πολιτικοί μας, τέτοιους πολιτικούς θα τους έστηναν στο εκτελεστικό απόσπασμα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Δεν δικαιούμαστε λοιπόν ως λαός να τους ανεχτούμε και πάλι σε προεδρικές και υπουργικές καρέκλες και μετά να δηλώνουμε απλά .κοψοχέρηδες.
Μια νέα γενιά πολιτικών, άφθαρτων και αποφασισμένων, οφείλει να πάρει στα χέρια της τις τύχες του τόπου, και να δουλέψει με συνέπεια και ευθύνη σε τέσσερις βασικές κατευθύνσεις.
1. Να απεγκλωβίσει την εξωτερική πολιτική της χώρας από τον κούφιο δήθεν ευρωπαϊκό μιμητισμό.
Η υπόλοιπη Ευρώπη γεωπολιτικά δεν βρίσκεται στη δίνη των δικών μας αντιπαραθέσεων. Βιώνουμε μια κατάσταση που η Ευρώπη δε την βιώνει και οφείλουμε να την πειθαναγκάσουμε να την εμπεδώσει.
Το μεγάλο μας χρέος είναι να συνειδητοποιήσει η υπόλοιπη Ευρώπη πως η ασφάλεια της Ελλάδας συνιστά μακροπρόθεσμο όφελος για την Ευρώπη συνολικά.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ Η ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.
Η πολυτέλεια λοιπόν της . «υπεράνω» πολιτικής, μόνο ζημιογόνα μπορεί να είναι για τον τόπο.
2. Επιβάλλεται, όχι μόνο να επαναφέρουμε το ενιαίο αμυντικό δόγμα μητροπολιτικής Ελλάδας και Κύπρου,
αλλά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ, ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Και αποτελεί αυτό ένα δεύτερο σημαντικό στρατηγικό καθήκον από το οποίο η ενδοτική πολιτική που ασκήθηκε είχε παντελώς παραιτηθεί.
Και έτσι δεν κατέδειξε πουθενά και σε κανέναν πόσο ωφέλιμο θα ήταν για την ίδια την ευρωπαϊκή ασφάλεια η ενεργητική πολιτική και όχι μόνο στήριξη της Ελλάδας.
3. Να αποκαλύψει με τρόπο πειστικό και αξιοποιώντας τις ίδιες τις Αμερικανοευρωπαϊκές αντιθέσεις, πως σήμερα ξετυλίγεται ένα ύπουλο παιχνίδι στα Βαλκάνια με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, την Αλβανία, την Τουρκία και τα Βαλκανικά προτεκτοράτα τους, το Κόσσοβο και τη Βοσνία.
Αν αυτό το παιχνίδι ευοδωθεί, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να μπει στο στόχαστρο του νέο-οθωμανισμού ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ήπειρος.
Η μαχητική εξωτερική πολιτική οφείλει να αξιοποιεί προς όφελός της και προς όφελος του γεωπολιτικού της περιβάλλοντος τις αντιθέσεις των άλλων, και όχι να χαζολογά αποδεικνύοντας πως δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτε απ όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο σαλόνι του σπιτιού της.
4. Να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες για τακτικές συμμαχίες, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να «διαβάζει» σωστά εξελίξεις και αλλαγές.
Η έξυπνη και μαχητική εξωτερική πολιτική αποθαρρύνει τον αντίπαλο.
Οι κοιμισμένοι πολιτικοί προσφέρουν απλώς βούτυρο στο ψωμί του.
Οι πολιτικές αλλαγές στη Βουλγαρία, είναι εργαλείο χρήσιμο. Ένας άσσος στο μανίκι αν αξιοποιηθεί σωστά. Τα αντιισλαμικά και αντισκοπιανά συναισθήματα που αναπτύσσονται στη γειτονική χώρα, θα είναι εγκληματικό αν και αυτή τη φορά παραμείνουν αναξιοποίητα.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ.
ΑΜΕΣΑ.
ΤΩΡΑ.
ΕΥΚΟΛΑ.
ΕΞΥΠΝΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ.
ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΑΝ.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ .ΧΘΕΣ ! ! !

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ “λατρεύει την εξάρτηση” και εχθρεύεται τά ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σούλα (Μερεντίτη), σχετικά με την επιχορήγηση από την τοπική αυτοδιοίκηση του Ν. Τρικάλων βιβλίου που αφορά τη Β. Ήπειρο καταγγέλλεται το περιεχόμενο του εν λόγω βιβλίου, ως «άκρως σοβινιστικό και μισαλλόδοξο». Ανέτρεξα στο κείμενο της ερώτησης στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ [1]
Εκεί η κυρία βουλευτής παραθέτει και αυτούσιο απόσπασμα της εισαγωγής του βιβλίου για να τεκμηριώσει τα λεγόμενά της. Αλλά στο παρατιθέμενο απόσπασμα τα μόνα που βλέπει κανείς να δηλώνονται ως σκοποί του συνδέσμου (ΠΑΣΥΒΑ), του παραρτήματος Τρικάλων του οποίου πρόεδρος είναι ο συγγραφέας, είναι «η επί Διεθνούς επιπέδου προβολή της εκ μέρους των Αλβανών παραβιάσεως των αν­θρωπίνων και θεμελιωδών ελευθεριών των Βορειοηπειρωτών», «η υπεράσπισις των παραβιαζομένων δι­καιωμάτων και ελευθεριών των Βορειοηπει­ρωτών ενώπιον των Ευρωπαϊκών και Διε­θνών Επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Ευρωπαϊκών Διεθνών Δικαστηρίων», «η διαφώτισις του κοινού, διά του Τύπου και παντός ετέρου μέσου, επί της παραβιά­σεως, εκ μέρους των Αλβανών των δικαιωμάτωνκαί των ελευθεριών των Βορειοηπει­ρωτών», «η παροχή πάσης ανθρωπιστικής, διοι­κητικής και οικονομικής βοήθειας εις τους φυγάδας Βορειοηπειρώτας» και «η επιδίωξις διά παντός νομίμου μέσου της ικανοποιήσεως των Εθνικών δικαίων της Βορείου Ηπείρου».
Αλήθεια, τι το «άκρως σοβινιστικό και μισαλλόδοξο» εμπεριέχουν όλα αυτά;
Αλλά πέρα απ΄ αυτά θυμήθηκα ότι πριν από λίγους μήνες και με αφορμή την αποπομπή του Βαλλιανάτου απ΄το ΠΑΣΟΚ για τις γνωστές δηλώσεις του περί του μακεδονικού είχε αποκαλυφθεί ότι βιβλίο του τελευταίου πρότεινε επισήμως μέσω της ιστοσελίδας του ο Γ. Παπανδρέου [2]. Σ' αυτό μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, περιλαμβάνονται όλες οι γνωστές απόψεις του «περί μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας» (αυτά μάλλον θα τα βρίσκει πολύ «δημοκρατικά» η κυρία βουλευτής).
Θυμήθηκα επίσης τη δωρεά στο παρελθόν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από τη δημοτική σύμβουλο του ΠΑΣΟΚ (και υποψήφια δήμαρχο) Χρύσα Αράπογλου του βιβλίου του Μαζάουερ «Θεσσαλονίκη η πόλη των φαντασμάτων» που εξυμνεί το πολυπολιτισμικό παρελθόν (μήπως και το μέλλον;) της Θεσσαλονίκης [3]. Όπως διαβάζουμε, με αφορμή το γεγονός αυτό ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρης Καπετανόπουλος είχε μάλιστα αναρωτηθεί, ποιο ήταν το νόημα του δώρου της Χρ. Αράπογλου. Το νόημα πρέπει με βεβαιότητα να αναζητηθεί στις απόψεις του Γ. Παπανδρέου περί «σύγχρονης, ανοικτής και πολυπολιτισμικής» Θεσσαλονίκης, που πρέπει να αντισταθεί στην «λογική της ξενοφοβίας» και να διατηρήσει τον… «πολυπολιτισμικό» της χαρακτήρα όπως έχουν εκφραστεί παλαιότερα και μάλιστα από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Τα ίδια άλλωστε δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως επιδιώκει και για την Ελλάδα ολόκληρη.
Τέλος, μετά από μια μικρή έρευνα διαπίστωσα ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ βλέπει επίσης με συμπάθεια (αν όχι λατρεία) και τα βιβλία του γνωστού Καπλάνι (μέλος του ΠΑΣΟΚ είναι άλλωστε) [4], [5].
Αυτή είναι η κατάντια του άλλοτε πατριωτικού κινήματος του Ανδρέα Παπανδρέου. Να απεχθάνεται βιβλία που έχουν ως περιεχόμενο το Βορειοηπειρωτικό και να προωθεί βιβλία του Βαλλιανάτου, του Μαζάουερ και του Καπλάνι...

[1] : http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/b2c5ffe7-df88-446a-b93e-75b0a46e4266#
[2] : http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1638&rf=1504593415&m=11140&rm=24011810&l=2
[3] : http://archive.enet.gr/online/online_print?id=35246260
[4] : http://tm.pasok.gr/anthropina_dikaiomata/?m=20060614
[5] : http://democracy.pasok.gr/democracy/content/forumthread.aspx?d=3&rd=18137924&f=5725&rf=176485741&m=-1&rm=0&l=2&order=&item=&subjectID=5725


atKa

27/8/09

Η υποπράκτωρ Στέλλα , και οι χαφιεδορουφιάνοι που την καλύπτουν.

Δημοσίευσαν, με καθυστέρηση, οι χαφιέδες του συστήματος της ξένης επικυριαρχίας στον τόπο μας, ένα “πλήρες” “απομαγνητοφωνημένο κείμενο” από την αναφορά μου στην πράκτορα Στέλλα.
Ξεμασκαρεύτηκαν οι Κουκουλοφόροι.
Το “δελτίο των 11” μαγνητοσκοπείται στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ,την ΓΓΕ-ΓΓΕ, απο την αμερικανική Πρεσβεία, και την Πρεσβεία του Ισραήλ.
Διαλέξτε και λάβετε, τον εργοδότη των “Κόκκινων”, και των “άνεργων”.

Κουκουλοφόροι χωρίς πατρίδα, αλλά με αφεντικά, χαφιέδες και ρουφιάνοι, παιδιά αγνώστου πατρός , μεγαλωμένα στα ορφανοτροφεία του συστήματος, όπου τα εγκατέλειψαν οι πουτάνες που τα γέννησαν.

Σπύρος Χατζάρας

Πλήρη αντίθεση της Γαλλίας για τουρκική ένταξη

Το Παρίσι επανέλαβε την αντίθεσή του για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ μέσω του υπουργού αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις Πιερ Λελούς.

Ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Πιερ Λελούς επανέλαβε σήμερα την αντίθεση της χώρας του στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη, διαβεβαιώνοντας ότι και άλλοι Ευρωπαίοι αντιτίθενται στην ένταξη αυτή, χωρίς πάντως να αναφερθεί ονομαστικά, και πρότεινε να επανεξεταστεί το ζήτημα για να αποφευχθεί «μια ανοικτή κρίση».
«Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής για το ζήτημα αυτό, όπως θα είμαι και όταν επισκεφθώ την Άγκυρα. Είμαστε απολύτως υπέρ της ακόμα πιο ισχυρής σχέσης μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης αλλά αντιτιθέμεθα στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Λελούς σε σεμινάριο που γίνεται στο Παρίσι με 180 Γάλλους πρεσβευτές απ' όλον τον κόσμο.
Σημειώνεται ότι πριν την είσοδό του στην κυβέρνηση, τον Ιούνιο, ο κ. Λελούς τάσσονταν υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά με του που ανέλαβε τα καθήκοντά του αποδέχτηκε ότι «υπάρχει μια μόνο πολιτική» αυτή του προέδρου Νικολά Σαρκοζί που αντιτίθεται στην ένταξη της χώρας αυτής στην ΕΕ.
Ο κ. Λελούς στην ομιλία του στο σεμινάριο με τους πρεσβευτές τόνισε ότι επιθυμούμε «να υπάρχει η Τουρκία στην Ευρώπη αλλά όχι μέσα στην Ευρώπη», και πρόσθεσε: «Πολλοί από τους ευρωπαίους συναδέλφους μου έχουν πει ότι συμμερίζονται απολύτως τη γαλλική θέση αλλά προτιμούν προς το παρόν να μην εκφραστούν» .
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κλείνουν τις στρόφιγγες οι τράπεζες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η «βουτιά» στις χορηγήσεις δανείων, καθώς οι τράπεζες κλείνουν τις στρόφιγγες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμός ανόδου των δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά πάτησε εκ νέου «φρένο» τον Ιούλιο για να μειωθεί στο 6,6%, από 7,4% τον Ιούνιο του 2009 και 15,9%.
Η «βουτιά» αφορά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά, καθώς η κρίση, αλλά και η απροθυμία των τραπεζών να χορηγήσουν νέα δάνεια –φοβούμενες τις επισφάλειες- έχει ρίξει κατακόρυφα τις νέες χορηγήσεις. Ειδικά στη στεγαστική πίστη, το αλαλούμ που συνεχίζει να επικρατεί σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικοδομής, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των ακινήτων αποθαρρύνουν τους υποψήφιους δανειολήπτες.
Σε απόλυτους αριθμούς, ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης προς τις επιχειρήσεις επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο σε 7,9% από 8,6% τον προηγούμενο μήνα και από 18,7% το Δεκέμβριο του 2008.
Ακόμα μεγαλύτερη είναι η βουτιά για τα νοικοκυριά, καθώς ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης επιβραδύνθηκε σε 5,2%, έναντι 6,2% το Ιούνιο του 2009 και 12,8% το Δεκέμβριο του 2008.
Στα στεγαστικά δάνεια o δωδεκάμηνος ρυθμός ανόδου τους παρουσίασε περαιτέρω επιβράδυνση στο 5,2%, έναντι 6,0% τον προηγούμενο μήνα και 11,5% το Δεκέμβριο του 2008.
Στα καταναλωτικά δάνεια ο ρυθμός αύξησης επιβραδύνθηκε στο 5,8%, έναντι 7,1% τον Ιούνιο του 2009 και 16% το Δεκέμβριο του 2008.
Τέλος, μειώθηκαν τα «λοιπά» δάνεια καθώς ο δωδεκάμηνος ρυθμός μεταβολής τους επιβραδύνθηκε σε -1,2% από 0,9% το Ιούνιο 2009 και 9,5% το Δεκέμβριο του 2008

Φταίει η συνεργασία ΝΑΤΟ -ΕΕ είπε ο μαλάκας.


Τα προβληματα της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την ΕΕ, ειναι η βασική αιτία που συνεχίζεται “ η ανοικτή πληγή του Κυπριακού” ανακάλυψε , ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, και το ειπε με σοβαρότητα στον Καραμανλή,οοποίος δεν τον αρχισε στις σφαλιάρες και δεν τον πέταξε έξω από το Μαξ'ιμου..
Και καλά για το Κυπριακό φταίει η “κακή συνεργασία”! Για τι Αιγαίο; Και η “συνεργασία” με τις ΗΠΑ;
Ο πρωθυπουργός του επεσήμανε ότι , «για την αποτελεσματικότερη συνεργασία χρειάζεται πρώτα από όλα κοινή λογική. Όταν το ΝΑΤΟ επιδιώκει περισσότερη συνεργασία με την ΕΕ, είναι αυτονόητο ότι αυτή θα είναι με όλα τα μέλη της ΕΕ», και του υπενθύμισε ότι πλαίσιο συνεργασίας υπάρχει από το 2003, με προσδιορισμένο πεδίο εφαρμογής, και πρέπει να τηρείται. «Ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές ανάγκες, οι Διοικητές των αποστολών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ βρίσκουν τρόπους συνεργασίας. Κοινή λογική, εφαρμογή των συμφωνιών και σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που είναι αρκετά για να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο Οργανισμών. Βεβαίως αυτά προϋποθέτουν και καλή θέληση» ανέφερε ο κ. Καραμανλής.
Σταθερή θέση της Αθήνας είναι ότι αποτελεί «παράδοξο», ένα μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο κράτος για ένταξη στην ΕΕ, η Τουρκία, να μην αναγνωρίζει ένα κράτος - μέλος της Ένωσης, την Κυπριακή Δημοκρατία. Το γεγονός αυτό αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο εμπόδιο στη συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Ο κ. Ράσμουσεν από την πλευρά του αναφέρθηκε κι αυτός στην ανάγκη επίτευξης συμφωνίας ασφάλειας μεταξύ των δύο Οργανισμών και σημείωσε ότι θα θέσει το ζήτημα και κατά την επίσκεψή του, αργότερα εντός της ημέρας, στην Τουρκία.
Κληθείς να σχολιάσει το ίδιο θέμα,ο κ. Ράσμουσεν σημείωσε ότι γνωρίζει τις πολιτικές παραμέτρους και τις δυσκολίες και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «δεν έχει καταστεί δυνατό να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ασφάλειας» μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Και συνέχισε: «Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος για τους πολιτικούς και των δύο Οργανισμών. Η έλλειψη αυτής της συμφωνίας μπορεί τελικά να θέσει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις αποστολές. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων ώστε οι απαραίτητες συμφωνίες να επιτευχθούν. Θα ήθελα πολύ να δω μια ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ στα επόμενα χρόνια».
Στην ατζέντα των συνομιλιών Καραμανλή - Ρασμούσεν εκτός από το ζήτημα των προβλημάτων στην συνεργασία των δύο Οργανισμών, περιλαμβάνονταν ακόμη η εκπαιδευτική αποστολή που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, οι αποστολές της Συμμαχίας, η προώθηση της συνεργασίας με τις χώρες του Μεσογειακού Διαλόγου και της Πρωτοβουλίας της Κωνσταντινούπολης και η προώθηση του διαλόγου για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια μέσω της ελληνικής Προεδρίας στον ΟΑΣΕ.
Eρωτηθείς εάν η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει την παρουσία της στο Αφγανιστάν, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα «συμμετέχει ενεργά και στο Αφγανιστάν και σε άλλες αποστολές, που αποσκοπούν στην διασφάλιση της ειρήνης της ασφάλειας και της σταθερότητας του διεθνούς συστήματος».
Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ακόμη ότι «εκπληρώνουμε με ουσιαστικό τρόπο τις υποχρεώσεις μας προς την Συμμαχία και προς την διεθνή κοινότητα εν γένει« και χαρακτήρισε το Αφγανιστάν «μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας, για ολόκληρη την διεθνή κοινότητα, που πρέπει να στεφθεί με επιτυχία».
Αναφερόμενος στην κατάσταση στα Βαλκάνια, ο κ. Ράσμουσεν εξέφρασε την ελπίδα για συνέχιση της ενεργού συμμετοχής της Ελλάδας, έκανε λόγο για μια περιοχή η οποία «δεν είναι ακόμη απολύτως σταθεροποιημένη» και επισήμανε ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στο πλαίσιο της Συμμαχίας και της ΕΕ ώστε να επιτευχθεί η ευρωατλαντική ενσωμάτωση όλης της περιοχής» των Βαλκανίων.
Στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ συζητήθηκε επίσης η διαδικασία εκπόνησης του νέου Στρατηγικού Δόγματος της Συμμαχίας.
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι η Ελλάδα συμφωνεί απόλυτα με την ανάδειξη του θέματος σε μια από τις βασικές προτεραιότητες της Συμμαχίας και αναφέρθηκε στην υπουργική συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Κέρκυρα.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

25-8-2009

Ενώ θρηνούμε στην ολόμαυρη ράχη των απέραντων εκτάσεων που καταστρέφονται από τις πυρκαγιές, σε πολλά επιχειρηματικά γραφεία άρχιζαν σχεδιασμοί για τις επόμενες μεγάλες μπίζνες στην καμένη γη.
Οι πρώτες εστίες των πυρκαγιών που εξελίχθηκαν δραματικά τα τελευταία 24ωρα εκδηλώθηκαν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις εργοληπτικής εταιρείας στο Γραμματικό, που έχει αναλάβει την κατασκευή του γνωστού ΧΥΤΑ, ο οποίος έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για εταιρεία θυγατρική μεγάλου ομίλου, με ειδίκευση σε ανάλογα έργα, τα οποία αποδεικνύονται εξαιρετικά επικερδή, καθώς τα προ φόρων κέρδη της στις δύο τελευταίες χρήσεις ξεπερνούν συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ήδη εξετάζονται από τις εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού, καθώς οι φωτιές εκδηλώθηκαν νυχτερινές ώρες, σε χώρους όπου δεν παρατηρείται ανθρώπινη δραστηριότητα και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χώρο του εργοταξίου, που φρουρείται από άνδρες ασφάλειας, λόγω των φόβων για βίαιες αντιδράσεις κατοίκων που αντιτίθενται στην κατασκευή του ΧΥΤΑ.
Οι ίδιες καταγγελίες τοπικών παραγόντων και κατοίκων αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε περιμετρικά του εργοταξίου σε μικρή απόσταση και οι άνδρες της ασφάλειας του εργοταξίου δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να την αντιμετωπίσουν στα αρχικά της στάδια.
Ουδείς διατυπώνει κατηγορίες, ή έστω υπαινιγμούς εναντίον της εργοληπτικής εταιρείας. Το χρονικό των γεγονότων που προηγήθηκαν των πυρκαγιών στο Γραμματικό ίσως επιτρέπει, όμως, την εξαγωγή ορισμένων συμπερασμάτων. Ειδικότερα, ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή γύρω από το χώρο που θα κατασκευασθεί ο ΧΥΤΑ είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την παύση των έργων, επειδή δεν αποζημιώθηκαν για τις καταπατήσεις, όπως ισχυρίζονται, των ακινήτων τους. Η προσφυγή επρόκειτο να συζητηθεί τον Οκτώβριο, αλλά συζητήθηκε στις 13 Αυγούστου και αναμένεται απόφαση, ενώ στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες για τον προσδιορισμό του ύψους πιθανών αποζημιώσεων.
Στο μεταξύ, όμως, εκδηλώθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τις καταπατημένες, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, εκτάσεις, αλλά και μεγάλες εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα πολλοί στην κατασκευαστική αγορά να εκτιμούν, ότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την καταβολή χαμηλών αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες, ώστε να απεμπλακεί η κατασκευή του ΧΥΤΑ από τις προσφυγές τους. «Ήταν μια πολύ βολική φωτιά για τους θιασώτες του νέου ΧΥΤΑ στο Γραμματικό», τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη εργοληπτικών εταιρειών.
Χρυσές δουλειές
«Βολικές» για εργοληπτικά συμφέροντα, όμως, είναι εκ του αποτελέσματος συνολικότερα οι πυρκαγιές που έχουν κατακάψει τεράστιες εστίες πρασίνου στη Βόρεια και Βορειοανατολική Αττική, καθώς:
Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής, που παρουσιάσθηκε την άνοιξη από το ΥΠΕΧΩΔΕ, προβλέπει εντάξεις μεγάλων εκτάσεων της Βορειοανατολικής Αττικής στο σχέδιο πόλης. Το σχέδιο διαπνέεται από? «εποικοδομητική ασάφεια», με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει η όρεξη κατασκευαστών που ενδιαφέρονται για πρόσθετη δόμηση στην περιοχή. Η καταστροφή δασικών εκτάσεων, που λόγω του χαρακτηρισμού τους εμπόδιζαν τα σχέδια δόμησης, ενώ συνέβαλαν και στην αύξηση των τιμών της γης, εις βάρος των κατασκευαστικών εταιρειών, εκτιμάται τώρα ότι θα απελευθερώσει από πολλά διοικητικά και οικονομικά βάρη τις μελλοντικές «αναπτυξιακές» δραστηριότητες.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί δραστήρια τους διαγωνισμούς για την κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων στην Αττική, συνολικού μήκους 62,355 χλμ. και προϋπολογισμού 1.658 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνουν τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κατεχάκη, μέχρι την Παραλιακή Ποσειδώνος και μέσω της σήραγγας του Υμηττού με Μεσόγεια, Σπάτα, Παλλήνη, Αγία Μαρίνα, Λαγονήσι και Λαύριο. Οι αυτοκινητόδρομοι θα κατασκευασθούν με συμβάσεις παραχώρησης και θα στηθούν έξι νέα σημεία είσπραξης διοδίων στην Αττική. Η τεράστια καταστροφή δασικών εκτάσεων στην Αττική, με μια ωμή και κυνική επιχειρηματική οπτική, είναι πολύ βολική για τις μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες που θα εμπλακούν στα έργα, αφού μειώνει τις αξίες της γης σε περιοχές όπου θα κατασκευασθούν οι νέοι οδικοί άξονες και διευκολύνει την απόκτησή τους από ισχυρές εταιρείες κατασκευών και real estate, για να αναπτυχθούν «χρυσοφόρες» δραστηριότητες γύρω από τους νέους οδικούς άξονες.
Ανάλογοι υπολογισμοί γίνονται σε σχέση και με άλλα 28,5 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων, που θα κατασκευασθούν ως δημόσια έργα, για τους οποίους έχουν δεσμευθεί κοινοτικά κονδύλια ύψους 350 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που περιλαμβάνουν τις επεκτάσεις της λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό και της Λαυρίου με παράκαμψη του Μαρκόπουλου και του Λαυρίου, τον περιφερειακό άξονας Παιανίας ? Μαρκόπουλου, με παράκαμψη της Παιανίας και Κορωπίου και τη μερική υπογειοποίηση της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι πυρκαγιές εξ αντικειμένου ευνοούν όχι μόνο τη φθηνή απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων, αλλά και την αγορά με χαμηλό κόστος ακινήτων γύρω από τους νέους αυτοκινητόδρομους, όπου θα αναπτυχθούν νέες δραστηριότητες δόμησης και εκμετάλλευσης ακινήτων.
Με μια δόση μαύρου χιούμορ, το οποίο βέβαια δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου αναφέρουν, ότι οι τελευταίες πυρκαγιές περιορίζουν το οξυγόνο, αλλά προσφέρουν αρκετό «οξυγόνο» σε χρυσοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που αναμένονται στο πολύπαθο Λεκανοπέδιο τα επόμενα χρόνια.

STOP CARTEL

26/8/09

  ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ  ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ. ΑΝΑΙΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΑΘΗΝΑ 26.8.2009

Μετά το 1990 οι νεοταξικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν άσκησαν καμμία πολιτική για την ουσιαστική προστασία της φύσης και των δασών. Μετά από κάθε ολοκαύτωμα- που στοιχίζει και σε ανθρώπινες ζωές- περιορίζονται σε ένα επικοινωνιακό κουκλοθέατρο στην τηλεόραση, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο.
Αυτή η απουσία πολιτικών θωράκισης, που οφείλεται στην νεοφιλελεύθερη αντίληψη του «λιγότερου κράτους» και κυρίως η θέσπιση ενός νομικού πλαισίου που υπηρετεί τους οικοπεδοφάγους και τα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα συνεχίζει σκόπιμα, γι αυτό άλλωστε αρνούνται και τη βοήθεια από άλλες χώρες, όποτε προτείνεται, γι αυτό δεν τιμωρείται κανείς όταν χτίζει στα καμμένα, αντίθετα του δίνουν «νόμιμες» άδειες (πολεοδομίες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί σκοπός της «συγκυβέρνησης» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι η καταστροφή των δασών, η ιδιωτικοποίηση των εναπομεινάντων δασών και εθνικού χώρου και η εκχώρηση τους στην «κοινωνική βάση» που υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οικοπεδοφάγοι, μεγαλοεργολάβοι δημοσίων έργων και λοιποί.
Είναι άμεση ανάγκη η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και του δασοκτόνου νόμου του ΠΑΣΟΚ 3208/03 που εξυπηρετεί τα συμφέροντα εργολάβων και καταπατητών, ώστε όπου υπήρχε δάσος να ξαναγίνει δάσος και όχι νέοι οικισμοί, να δοθούν γενναία ποσά για αναγκαία μέσα πυρόσβεσης, ενώ απαιτείται άμεσος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Κράτους μέχρι και τον τελευταίο εθελοντή ώστε να μην ξαναζήσουμε τις τραγικές στιγμές του 2007 και τις σημερινές. Μόνο μια αριστερή –πατριωτική κυβέρνηση που θα θέσει το σύνολο του δασικού πλούτου υπό Εθνική ιδιοκτησία και έλεγχο, μπορεί να προστατέψει, να αναδασώσει και να τιμωρήσει τα παράσιτα που καταστρέφουν τα δάση.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ έχουμε στείλει στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση με την προβλεπόμενη μορφή «επίκαιρης ερώτησης»: Τι σκοπεύει να κάνει η ΕΥΔΑΠ σχετικά με τα αποκαϊδια (τέφρα/άνθρακα) και την (πιθανώς τοξική) σκόνη που έπεσε εξ αιτίας των πυρκαϊών στην Λίμνη του Μαραθώνος (από την οποία υδρεύονται οι κάτοικοι της Αττικής):

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

O κ. Ράσμουσεν oφείλει να επιβάλλει στην Τουρκία την συμμόρφωσή της με τα διεθνή νόμιμα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/8/09
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν, τις σχετικές με τη στάση της Ελλάδας στη Συμμαχία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, υπογράμμισε:
«Ο νέος Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν διαπιστώνει ότι «η διαφορά Ελλάδας-Τουρκίας δυσκολεύει το έργο της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν και την Αφρική» και ζητεί «καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες που είναι σύμμαχοι».
Πριν το κάνει αυτό και το επαναλάβει σήμερα στην Αθήνα ο κ. Ράσμουσεν, όφειλε να λάβει υπόψη του ότι η Τουρκία είναι δύναμη κατοχής και εποικισμού στην Κύπρο. Προσβάλει έργω τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο κατά σύστημα, κατ? εξακολούθηση και κατά κλιμάκωση. Και διατηρεί casus belli κατά της Ελλάδας, σε περίπτωση που αυτή ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της να καθορίσει τα χωρικά ύδατα στα 12 Ν.Μ.
Οφείλει κατά συνέπεια ο κ. Ράσμουσεν να επιβάλλει στην Τουρκία την συμμόρφωσή της με τα διεθνή νόμιμα και αφού συμβεί αυτό, να ζητήσει λόγο και από την Ελλάδα».

O Χριστόφιας ξεπέρασε τον ενδοτικό εαυτό του.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακης Δημοκρατρίας με τις δηλώσεις του στο Συνεδριο Αποδήμων Κυπρίων ξεπέρασε τον ενδοτικό εαυτό του.
-Κυριε Χριστόφια γνωρίζετε οτι η χουντα των Αθηνων ηθελε την καταστροφη της Κυπρου με σχεδιο τυπου Ανναν.;
[Προφανως και το γνωρίζετε]
-Κυριε Χριστόφια τι κάνατε εσεις και το κόμμα σας[οπως και άλλες πολιτικες δυνάμεις στην Κυπρο] για να αποτρέψτε την εκδήλωση του πραξικοπήματος;
[προφανως τίποτα]
-Κυριε Χριστόφια τι κανατε για να αντισταθειτε στο πραξικόπημα;
[προφανως τίποτα][και κανετε και γιορτες αντίστασης σ'ημερα...]Ευτυχως που μερικοι αντιστάθηκαν και κυριως ο Βασσος Λυσσαριδης και σωσανε τη δημοκρατική πατριωτικη τιμη της Κυπρου και της Ελλάδας.
-Κυριε Χριαστόφια τι κανατε για να αντισταθειτε στην εισβολη οπως κανανε πολλοι και κυρίως οι Νεκροι που φτυσανε την προδοσία και ενω τα παντα ειχαν προδοθει έπεσαν ηρωικα για την τιμη της Κυπρου και της Ελλάδας;
[δεν θα απαντησουμε εμεις γιατι θα θελαμε να μας το πειτε εσεις]
-Κυριε Χριστόφια ο Κυπριακος Λαος σας έκανε Προεδρο για να επαναλαμβανετε τους ισχυρισμούς των Τουρκων;
[προφανεστατα οχι , σας εκανε Προεδρο γιατι τον απατησατε οτι θα εφαρμώσετε καλύτερα[αν ηταν δυνατον βέβαια..] την πολιτική του εθνικου ηγέτη Τασσου Παπαδόπουλου]
-Κυριε Χριστόφια τι ολιγότερον είπατε απο τον Σουηδο τον οποίον σπεύσατε -ΟΡΘΩς-να κατακεραυνώσετε;
-Κύριε Χριστόφια μηπως εισθε ασθενης και δεν ξερετε τι λέτε[μονον ενας ασθενης θα έκανε τέτοιες δηλώσεις] και δεσμεύετε την Κυπριακη Δημοκρατία με τέτοιες ανευθυνότητες;
Καλουμε ολα τα κομματα της Κυπρου [του ΑΚΕΛ συμπεριλαμβανομένου] να τοποθετηθουν επι των παραπανω απαραδέκτων δηλώσεων του κ.Χριστόφια και
-Φυσικά καλουμε την Ελληνική Κυβέρνηση και ολα τα πολιτικα κομματα της Ελλάδας να πράξουν το ίδιο,
Δημητρης Αλευρομαγειρος


Περιοδικό Άρδην

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!
Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009
Δε σου τα είπαν καλά ότι φταίει η Τουρκία κ. Σαρκοζί.
Εμείς της στρώσαμε το κόκκινο χαλί!


Ξεπέρασε στο Συνέδριο των Αποδήμων και τον ίδιο τον περσινό εαυτό του ο Δ. Χριστόφιας (θυμάστε την επίθεση που έκανε πέρσι εναντίον του Μητροπολίτη Πάφου και την έκρηξη θυμού του;). Φέτος ο Ευέλικτος (με την Τουρκία) Οδοστρωτήρας (με εμάς), χτύπησε ρέστα:

1) Έβαλε στο ίδιο καλάθι τους όσους διαφωνούν μαζί του στην ε/κ κοινότητα, με τον εκπρόσωπο του Αττίλα στην Κύπρο, "κάνοντας μια σύγκριση για τα όσα τον κατηγορεί ο κ. Ταλάτ για τις θέσεις του στο Κυπριακό, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως παρόμοιες κατηγορίες δέχεται και από Ελληνοκύπριους. Απευθυνόμενος προς τους αποδήμους τους είπε "Διαλέξτε, πάρτε και κρίνετε." (απόσπασμα από το Φιλελεύθερο)

Μάλιστα! Είναι το ίδιο για τον Ευέλικτο (με την Τουρκία) Οδοστρωτήρα(με μας) Δ. Χριστόφια, οι εύλογες ανησυχίες των θυμάτων της κατοχής με τις "ανησυχίες" του εκπροσώπου της κατοχής!

2) Αποενοχοποίησε την Τουρκία και συνέβαλε για μια ακόμη φορά στον εγκλωβισμό μας στην ατέρμονη διαδικασία που ακολουθείται, θέλοντας να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση για "πρόοδο στις συνομιλίες" και για "συμφωνημένη βάση" των "διαπραγματέυσεων" (αν είναι συμφωνημένη η βάση κ. Χριστόφια, γιατί ο Ταλάτ προβάλλει τις θέσεις που προβάλλει;). Κατηγόρησε κάποιους με μαύρα γυαλιά που βλέπουν σκοτάδι.

Πως θα μπορέσουμε να κατηγορήσουμε την Τουρκία για τις απαράδεκτες θέσεις της στις διαπραγματεύσεις και πως θα μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε, όταν καλλιεργούμε την εικόνα (ανύπαρκτης) προόδου;

Εμείς δεν είδαμε την Τουρκία να υποχωρεί. Μόνο τον ίδιο το Δ. Χριστόφια.

Μάλλον ο Δ. Χριστόφιας πρέπει να βάλει γυαλιά, γιατί είναι προφανές ότι πάσχει από πολιτικό αστιγματισμό.

3) Για ακόμη μια φορά παρείχε συγχωροχάρτι στην Τουρκία με τη δήλωσή του να ζητήσουν οι κοινότητες συγνώμη η μία από την άλλη και η Τουρκία και από τις δύο, καθώς με την απύθμενης ανοησίας φράση:

"Στρώσαμε όμως το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να εισβάλει και να κατακτήσει και να μην φεύγει από την Κύπρο. Αυτό δεν το ακούω να αναφέρεται από διάφορα βήματα. Και πρέπει επιτέλους να το λέμε και αυτό εάν θέλουμε να κερδίζουμε και συμπάθειες στη διεθνή κοινότητα."

Πρώτον κ. Χριστόφια, δε θα ζητήσουμε κανένα συγνώμη. Γιατί η ηγεσία της Ελληνοκυπριακής κοινότητας αλλά και οι νόμιμες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ουδέποτε επιδοκίμασαν τα εγκλήματα κάποιων περιθωριακών. Δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες που δε μας αναλογούν κ. Χριστόφια. Δε δεχόμαστε ενοχοποίηση με το ζόρι και δε δεχόμαστε εξίσωση ευθυνών για τα εγκλήματα κάποιων εθνικιστών, που ούτε είχαν λαϊκή εντολή, ούτε μας εκπροσωπούσαν, ούτε τους επιδοκιμάσαμε ποτέ!

Συγνώμη πρέπει να πει ο Δ. Χριστόφιας στον Κυπριακό λαό, που τον προσβάλλει διαρκώς με την πρωτοφανή του ημιμάθεια και με τις φιλοτουρκικές δηλώσεις του!

Δεύτερον, κ. Χριστόφια, εμείς δεν στρώσαμε κανένα χαλί στην Τουρκία. Το πραξικόπημα το έκανε η χούντα και κάποιοι περιθωριακοί Ε/Κ και όχι ο κυπριακός λαός ή οι Ελληνοκύπριοι. Και ακόμη κι αν έγινε πραξικόπημα, ΔΕΝ είχε ΠΟΤΕ δικαίωμα η Τουρκία να εισβάλει. Το μόνο κόκκινο που της στρώθηκε ήταν το αίμα των χιλιάδων νεκρών μας. Των νεκρών μας που συνέχεια προσβάλλει ο Οδοστρωτήρας.

Τρίτον, ένα συγνώμη από την Τουρκία βεβαίως είναι αναγκαίο (εμείς το λέμε άλλωστε εδώ και καιρό ότι οφείλει αν απολογηθεί). Αλλά το συγνώμη της πρέπει να είναι ουσιαστικό. Να πάρει τα κατουρημένα της η φασιστική Τουρκία και να φύγει από την πατρίδα μας. Να αποζημιώσει τα θύματα της εισβολής. Να λογοδοτήσει για τους αγνοούμενους. Να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που της αναλογούν για το δράμα της Κύπρου. Που είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ!

Έχουμε από τον καιρό του Βασιλείου να δούμε τόσο αλαφροΐσκιωτες και από τον καιρό του Κληρίδη να δούμε τόσο γελοίες δηλώσεις.

Ποιος μας το παραλάλησε ότι θα φτάναμε κάποτε σε τέτοιο εξευτελισμό;

Κι όλα αυτά, μετά τις δηλώσεις ντροπής (ως να ήταν κανένας Πολωνός ουδέτερος, όπως γράφει και ο Άριστος στο Φιλελεύθερο σήμερα) που έκανε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη των νέων εγκλημάτων της Τουρκίας "Οι ακρότητες του πολέμου είναι καταδικαστέες απ' όπου κι αν προέρχονται". Πάλι, "όλοι φταίμε" κατά το Δ. Χριστόφια!

Έλεος! Όχι άλλη προσβολή στα θύματα της κατοχής Ευέλικτε Οδοστρωτήρα. Όχι άλλο κάρβουνο!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Σημείωση: Οι συναγωνιστές του Ποντικιού ετοίμασαν παρόμοια ανάρτηση (http://pontiki.com.cy/index.php/1/3148.html). Του τα λένε και αυτοί όπως του αξίζει! Να τι έγραψαν:

ΣΥΓΝΩΜΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ
ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας από το επίσημο βήμα του Συνεδρίου Αποδήμων λέει να ζητήσουμε συγνώμη από τους Τούρκους κατακτητές, τι άλλο θα πρέπει άραγε να περιμένουμε;
ΕΒΓΑΛΕ εντελώς το προσωπείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας- εκτός του επίσημου κειμένου- στο Συνέδριο των Αποδήμων. Αντί να σταθεί στο ύψος του και να ενθαρρύνει τους απόδημούς μας να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για σωστή διαφώτιση μίλησε ωσάν να μιλούσε σε κάποιο ακτίβ της ΕΔΟΝ!
Ο αμετανόητος «κομμουνιστής» έριξε όλο το βάρος του στο πραξικόπημα και έδωσε- για μια ακόμη φορά-το άλλοθι στην Τουρκία.
Ιδού αυτούσιο το απόσπασμα της κατάπτυστης ομιλίας του:
''Στρώσαμε όμως το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να εισβάλει και να κατακτήσει και να μην φεύγει από την Κύπρο. Αυτό δεν το ακούω να αναφέρεται από διάφορα βήματα. Και πρέπει επιτέλους να το λέμε και αυτό εάν θέλουμε να κερδίζουμε και συμπάθειες στη διεθνή κοινότητα''.
Ο διεθνής παράγοντας, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, γνωρίζει ότι έγινε χουντικό πραξικόπημα, ότι υπήρξε μια φασιστική οργάνωση, η ΕΟΚΑ Β, η οποία ανέτρεψε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και έστρωσε το χαλί στην Τουρκία.
''Αν δεν πούμε συγνώμη η μια κοινότητα στην άλλη για ότι έπραξε η μια κοινότητα στην άλλη και εάν δεν έρθει και η Τουρκία να μετανοήσει και να πει τη συγνώμη της για το έγκλημα σε βάρος ολόκληρου του κυπριακού λαού, και των Ε/κ και των Τ/κ, δεν θα δούμε χαϊρι και δεν θα πάμε μπροστά''.
Να ζητήσουμε λοιπόν συγνώμη από τον κατακτητή! Ιδού ποιος είναι ο Πρόεδρος που επέλεξε ο κυπριακός λαός να τον εκπροσωπεί για τα επόμενα τρία και κάτι χρόνια...
Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ¨ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ» ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΘΩΚΟ;


Αγαπητοί φίλοι,
η πληροφορία και μόνο σοκάρει.
Μετά το πρώτο σοκ διερωτάται κανείς, ΓΙΑΤΙ;
Κι' επειδή την απάντηση, αν δεν αντιδράσουμε, θα τη δώσει κάποια στιγμή η ιστορία,
έκρινα πως πρέπει να διατυπώσω τις παρατηρήσεις μου με την ελπίδα πως αυτό θα κάνουν και όσοι δεν θέλουν και αυτή η ιστορία του κυπριακού Λαού και στη συνέχεια ολόκληρου του Ελληνισμού να γραφτεί όπως τη σχεδίασαν οι τύραννοι και οι ηγεμόνες.
Ο κυπριακός Λαός, όπως και κάθε Λαός δικαιούται και υποχρεούται να γράφει ο ίδιος την ιστορία του.

Του Κώστα Λάμπου

www.globala.blogspot.com

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας φέρεται να έχει, από του βήματος του Συνεδρίου των Απόδημων Κυπρίων, δηλώσει τα παρακάτω:
‘’Αν δεν πούμε συγνώμη η μια κοινότητα στην άλλη για ότι έπραξε η μια κοινότητα στην άλλη και εάν δεν έρθει και η Τουρκία να μετανοήσει και να πει τη συγνώμη της για το έγκλημα σε βάρος ολόκληρου του κυπριακού λαού, και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, δεν θα δούμε χαϊρι και δεν θα πάμε μπροστά’1’.
Αν αποδίδονται σωστά αυτές οι δηλώσεις τότε ως Έλληνας και πρώτιστα ως ένας άνθρωπος κάτοικος αυτού του πλανήτη, δικαιούμαι και υποχρεούμαι να κάνω τις παρακάτω παρητηρήσεις:
Παρατήρηση πρώτη: Αντιλαμβάνεται ο κ. Χριστόφιας ότι με τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν δηλώσεις του, υποβαθμίζει το θέμα, από αμερικανονατοϊκή ιμπεριαλιστική επέμβαση και στρατιωτική κατοχή σε «υπόθεση των δύο Κοινοτήτων» και ότι με τη λογική του αυτή δικαιολογεί την τουρκική επιχείρηση «Αττίλας» και όλα τα εγκλήματά του κατά του κυπριακού Λαού και κατά της ανθρωπότητας;
Παρατήρηση δεύτερη: Αντιλαμβάνεται ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά προέρχεται από τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία με εντολή του κυπριακού Λαού δεκαετίες τώρα, ως ο ισχυρότερος εταίρος σε όλες τις πριν και μετά το αμερικανονατοϊκό πραξικόπημα του 1974, συμμαχικές κυβερνήσεις, ήταν και ο ουσιαστικός κυβερνήτης της Κύπρου, ότι με αυτές τις δηλώσεις του, ομολογεί πως το κόμμα του ως η ισχυρότερη σινισώσα των κυπριακών κυβερνήσεων «έπραξε» εγκλήματα σε βάρος των τουρκοκυπρίων συμπολιτών του, πράγμα για το οποίο δεν φαίνεται να συμφωνεί ο κυπριακός Λαός και δεν υπάρχουν αξιόπιστες ιστορικές μαρτυρίες;
Παρατήρηση Τρίτη: Τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ, τον Κίσιγγερ και τόσους άλλους "συμμάχους" που κρύβονταν, τότε και συνεχίζουν να κρύβονται ακόμα και σήμερα, πίσω από τα θλιβερά πρακτοράκια Ιωαννίδη (και των συμπρωταγωνιστών του της αμερικανονατοϊκής χούντας) και Σαμψών, αλλά επειδή ήταν τόσο μικρά στο μπόι, τους είχε δει ολόκληρη η ανθρωπότητα, ο "σύντροφος" Χριστόφιας δεν τους είδε, δε ρώταγε όμως τον κυπριακό και τον ελληνικό Λαό να του το θυμίσουν;
Παρατήρηση τέταρτη: Με τέτοιoυς "κομμουνιστές" υπηρέτες του Κεφαλαίου και πλύστρες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού η Κύπρος, το αντιιμπεριαλιστικό προπύργιοo του Ελληνισμού, κινδυνεύει. Ας ελπίσουμε πως κι' αυτή τη φορά ο Μεγάλος Κυπριακός Λαός θα σώσει για μιά ακόμα φορά την Κύπρο, αλλά και την τιμή της παραπαίουσας αμερικανολάγνας Ελλάδας, της ναυαγισμένης αμερικανόπληκτης Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ομπαμοζαλισμένης Ανθρωπότητας.
Στο μεταξύ εμείς οι Ελλαδίτες ας ξαναβάλουμε το Κυπριακό Ζήτημα στην κορυφή των προτεραιοτήτων των πολιτικών επιλογών μας, γιατί η ενότητα του Κυπριακού Λαού, η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι προϋπόθεση για την ενότητα, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Παρατήρηση πέμπτη: Είναι τόσο αφαλής ο κ. Χριστοφιας ώστε να πιστεύει πως αν κάποια στιγμή αποφασίσουν, πράγμα που χρειάζσται πολύ μεγάλη φαντασία, αυτός και ο Ταλάτ να ζητήσουν αμοιβαία συγνώμην, τότε αυτόματα θα αποχωρήσουν οι δυνάμεις του Αττίλα, θα ζητήσει συγνώμην ο Ταγίπ Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Τουρκίας για τα εγκλήματα που διέπραξαν, θα υποχωρήσουν οι αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ που θέλουν την Κύπρο, το αβύθιστο αεροπλανοφόραο, για να υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή και θα αποχωρήσουν οι αγγλικές βάσεις, κύρια αυτές, από το μαρτυρικό νησί και νομίζει πως υπάρχουν πολλοί στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο που θα πιστέψουν αυτό το παραμύθι;
Παρατήρηση έκτη: Αν ο κ. Χριστόφιας δεν διαψεύσει αυτές τις δηλώσεις του ή δεν τις ανασκευάσει, διαψεύδοντας, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες γκάφες, τους δημοσιογράφους, τότε δικαιούμαστε να υποθέσουμε πως ο κ. Χριστόφιας έχει αποδεχθεί το «νέο Σχέδιο Ανάν», (που οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις, μαζί και τα πολιτικά χαϊβάνια της Ελλάδας, προωθούν από την επομένη του Δημοψηφίσματος του ΟΧΙ και προτίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στον τύπο, να επαναφέρουν στο άμεσο μέλλον), και με τέτοιες δηλώσεις επιχειρεί να εξοφλήσει το προεδρικό του γραμμάτιο, και να προετοιμάσει τον κυπριακό Ελληνισμό να αποδεχτεί «την υποβάθμιση του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους σε επαρχία» της αυτοκρατορίας των μονοπωλίων, έγκλημα το οποίο δεν δέχτηκε να διαπράξει ο Τάσος Παπαδόπουλος και γι’ αυτό έχασε την Προεδρία.
Παρατήρηση έβδομη: Όταν ένας Πρόεδρος ενός πανάρχαιου και ιστορικού Λαού, όπως ο Κυπριακός Λαός ανταλλάσσει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία αυτού του Λαού με ένα προεδρικό θώκο, τότε διερωτώμαι αν η θεμιτή φιλοδοξία του καθενός να «σώσει» τον τόπο του ή και τον κόσμο, μπορεί να φτάνει μέχρι αυτού του βαθμού της απαξίωσης αυτού του Λαού, οπότε και το ζητούμενο είναι τι θα «πράξει» σε αυτή την περίπτωση ο Κυπριακός Λαός. «Οψώμεθα ες Φιλίππους»!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ:

www.infonewhumanism.blogspot.com

prodial21@gmail.com

___________________________________________________________

23/8/09

Ξυπνήσανε οι φελλοί και κάνουν προπαγάνδα


Φωνάζω δύο χρόνιασ για το Καρτέλ των Λάτση-Βαρδινογιάννη-Καραμανλή.Σήμερα ξύπνησαν και οι , ως τώρα σιωπηλοί Φελλοί, του κ. Μπόμπολα στο “πρωτο Θέμα” και ανακάλυψαν τη ληστεία,αλλά ξέχασαν το Καρτέλ, και τα ρήξαν στα “Περίπτερα”.

Σπύρος Χατζάρας

Νέα μέθοδος αποικιοκρατίας

του Κώστα Μπετινάκη

Ως τώρα γνωρίζαμε την κατάκτηση γης με στρατιωτικά μέσα. Φαεινότερο παράδειγμα το Ισραήλ με την συνεχή κλοπή με κάθε είδους μέθοδο (πχ το τείχος του αίσχους) σε βάρος των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.
Η νέα μέθοδος είναι η αγορά γης, σε ξένα εδάφη. Αυτό ακριβώς, που φοβόταν η Τουρκία στην Κύπρο. Μήπως δηλαδή οι ελληνοκύπριοι αγοράσουν και πάλι τις περιουσίες τους, που έχει κλέψει ο Αττίλας με την εισβολή και κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού. Έτσι στο σχέδιο Ανάν (που κάποιοι θέλουν να νεκραναστήσουν) υπήρχε ρητή πρόβλεψη, ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θα μπορούσαν να αγοράζουν γη στο βορρά, και η απαγόρευση του κοινοτικού κεκτημένου –(χα-χα), σε μια χώρα μέλους της ΕΕ.
Αν όμως στην Κύπρο, αποπειράθηκαν να το απαγορεύσουν, αλλού εφαρμόζεται σε μεγάλη κλίμακα, με μορφή νεοαποικιοκρατικού καθεστώτος.
Πρόκειται για την απόκτηση μεγάλων εκτάσεων γης κάποιας φτωχής χώρας από μεγάλες εταιρίες –ισχυρών κρατών συνήθως- και συνήθως σε υποανάπτυκτες περιοχές, όπως της Αφρικής.
Πόσοι θυμούνται τις ταραχές του 2008, όταν μην αντέχοντας άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους και την πείνα, Αϊτινοί, Υεμένιοι, Μαδαγασκάριοι, Μπαγκλαντεσιανοί και Μεξικάνοι είχαν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι. Ειδήσεις σαν κι αυτές δεν μεταδίδονται από τα πρόσχαρα τηλεοπτικά κανάλια μας.
Οι διαδηλώσεις εκείνες είχαν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πωληθούν εκατομμύρια εκτάρια σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, μερικές φορές με μόνο αντάλλαγμα υποσχέσεις ότι θα δημιουργηθούν δομές για την διευκόλυνση της ανέχειας του πληθυσμού της περιοχής, και ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας.
Έτσι όπως δημοσιεύτηκε στην Independent της περασμένης Κυριακής, νοτιοκορεατικές εταιρίες έχουν γίνει ιδιοκτήτριες 690.000 εκταρίων στο Σουδάν. Άλλα 324.000 εκτάρια πακιστανικού εδάφους έχουν περάσει στα χέρια επιχειρηματιών από τα Ηνωμένα Αραβικά εμιράτα.
Για ένα πλούσιο κρατίδιο -όπως το Κατάρ για παράδειγμα- όπου μόλις το 1% της γης είναι καλλιεργήσιμο, παρόμοιες αγορές γης αποτελούν απαλλαγή από μεσάζοντες και αποδίδουν μείωση κατά 20% στην αγορά εισαγόμενων τροφίμων (αφού τα καλλιεργούν σε δικά τους εδάφη σε άλλες χώρες) των οποίων η αξία έχει πενταπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.
Αν υπολογιστεί πως ένα εκτάριο γης στην Γερμανία στοιχίζει 22.000$, στις ΗΠΑ 7.000$ και στην Υποσαχάρια Αφρική μεταξύ 800 και 1.000$, «συμφέρει» για τους αγοραστές γης. Συμφέρει όμως και για τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις των κρατών αυτών να πουλήσουν μεγάλες εκτάσεις γης. Αφού ελάχιστα από τα χρήματα της παγκόσμιας βοήθειας που έχουν σταλεί στις υπό ανάπτυξη χώρες, τα τελευταία 20 χρόνια, διατέθηκαν για την γεωργία.
Το ερώτημα που παραμένει είναι ότι πόσα από τα παραγόμενα αγαθά για τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων των εμιράτων του Κόλπου και αλλού, περισσεύουν για να διατεθούν να θρέψουν τους ιθαγενείς που κοπιάζουν για την παραγωγή των αγαθών αυτών.
Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να έχει ξεπεράσει τα εννιά δισεκατομμύρια ως το 2050 οι «επιτυχημένοι» σπεκουλαδόροι τύπου Σόρος θα προσπαθήσουν να αγοράσουν όσο το δυνατόν περισσότερη γη, ή να επενδύσουν σε «κράτη-επιχειρήσεις», όπως η πΓΔΜ, για παράδειγμα.
Μια άλλη διάσταση του προβλήματος, αποκαλύπτει το ΠΑΡΟΝ (23-08-09) κάτω από τον τίτλο : ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΥΣ, ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ.
«Μετά τους Άγγλους (οι οποίοι αποτελούσαν τους καλύτερους πελάτες των Τουρκοκυπρίων, στο ξεπούλημα ελληνικών περιουσιών σε τιμή ευκαιρίας) μπαίνουν τώρα στο χορό και οι Ρώσοι! Που μαζί με τους Ισραηλινούς αγοράζουν μαζικά οικόπεδα και σπίτια στα κατεχόμενα.

Η απορία στυξ: Όλες αυτές οι παράνομες αγοραπωλησίες θα νομιμοποιούνται άραγε από το αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν;

Αναμνήσεις από συγκυβέρνηση


του Δημήτρη Τσαλαπάτη


Τελικά, μάλλον με λάθος τρόπο, - δυστυχώς - άνοιξε η κουβέντα για τα οικονομικά και όλα τα άλλα, που ‘κανε εκείνο το καλοκαίρι, η συγκυβέρνηση και όσα ακολούθησαν.
Μόνο που έγιναν πολλά -πολύ περισσότερα- απ όσα μπορεί να φανταστεί κανείς και τα οποία συνεχίζουμε να πληρώνουμε σήμερα στα απόνερα του βρώμικου '89 και ως οικονομία και ως χώρα και ως πολίτες .
Στα πεπραγμένα αυτής της συγκυβέρνησης είναι χρεωμένα:
- το δήθεν πάγωμα στις τιμές των αλεύρων, αλλά με επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων, που δόθηκαν - κάτω από το τραπέζι - στους αλευροβιομήχανους, ώστε να μην ακριβήνει το ψωμί , που τελικά η τιμή του αυξήθηκε.
- το θρίλερ στις επαγγελματικές μισθώσεις με την αλλαγή του νόμου 813 στα μέτρα , όμως των ιδιοκτητών μεγάλων ακινήτων, τραπεζών και ταμείων που άνοιξε τον δρόμο για απελευθέρωση των μισθώσεων και για να στηθούν μετά εμπορικά κέντρα μαμούθ στο Σύνταγμα αλλά και στις γειτονιές .
- ξαφνική ..... «ανάγκη» για ανανέωση του στόλου της Ολυμπιακής, με αγορές και ενοικιάσεις μεγάλων αεροσκαφών, με ακαδημαϊκή προσέγγιση.
- Το ...χρησιδάνειο με χιλιάδες τόνους σιτηρά από τα σιλό της ΚΥΔΕΠ, που κατέληξαν σε μπισκότα και ύστερα χάθηκαν όλα μαζί .
- H αφετηρία για απελευθέρωση στις τιμές των καυσίμων από πρατήριο σε πρατήριο και η πρώτη απόπειρα πώλησης των κρατικών διυλιστηρίων από πρόσωπα που και σήμερα κάνουν κουμάντο.
- το πρωτοφανές, ένας γενικός γραμματέας να διευθύνει κρατικές προμήθειες και ασφαλιστικές εταιρείες και να τα προκάμει όλα .
- Οι ιστορίες του ΟΤΕ (ψηφιακές και άλλες ) , οι Ι/Χ ΔΕΗ στο Λαύριο και στην Θίσβη.
Και εμείς απλώς να τα πληρώνουμε.
Υ.Γ. Και να ακούμε πάλι για συγκυβέρνηση

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...