30/6/09

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΝΔΟΥΡΑΣ


Αθήνα 30.6.09

Οι κύκλοι της ολιγαρχίας, μαζί με την ηγεσία του αμερικανοθρεμμένου στρατού της Ονδούρας, ανέτρεψαν με πραξικόπημα την Κυριακή τον εκλεγμένο Πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια για να ματαιώσουν την λαϊκή έγκριση των μεταρρυθμίσεων που προωθούσε. Ο Σελάγια δήλωνε φίλος του Ούγο Τσάβεζ και του Εβο Μοράλες και αυτό προκάλεσε την λυσσασμένη αντίδραση του ολιγαρχικού κατεστημένου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ονδούρας και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του νόμιμου Προέδρου και την τιμωρία των πραξικοπηματιών. Ο ελέω CIA φασισμός δεν θα περάσει.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

Mail: info@dikki.org , press@dikki.org


ΚΑΝΔΑΛΟ: Ένα 20% των ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ είναι μονίμως εξαφανισμένοι

http://aei-gr.blogspot.com/2009/06/20.html

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ένα 20% των ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ είναι μονίμως εξαφανισμένοι

Σε έρευνα που κάναμε βρήκαμε ότι 1 στους 5 καθηγητές δεν πατάει στο Πανεπιστήμιο και υποκαθιστάται

στα μαθήματα του από έναν υποψήφιο διδάκτορα ή έναν ΕΔΤΠ.

Ένα άλλο 20-30% έρχεται μεν στο Πανεπιστήμιο, ασχολείται με διάφορα πρότζεκτ (έχοντας στήσει μαγαζάκι μέσα στο

εργαστήριο τους), πλην όμως απουσιάζουν από τις παραδόσεις τους!

Δηλαδή ένα 40-50% αθροιστικά των καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι μονίμος απόν!

Μαύρα χάλια.

Εννοείται ότι σε ΑΕΙ της επαρχίας τα ποσοστά εκτοξεύονται υψηλότερα.

http://aei-gr.blogspot.com/2009/06/20.html

Με μόνο έναν χρόνο δουλειάς χιλιάδες αλλοδαποί κατοχυρώνουν σύνταξη

Το πρόβλημα προκάλεσε την παρέμβαση της ΓΣΕΕ, ενώ το υπουργείο Απασχόλησης υπόσχεται πως θα λάβει μέτρα για να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις τα ταμεία καταβάλλουν συντάξεις σε άτομα που δεν τις δικαιούνται.

«Το ΙΚΑ προχωρεί σε διασταυρώσεις στοιχείων μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφοριακό του σύστημα», τόνισε η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

«Το ΙΚΑ προχωρεί σε διασταυρώσεις στοιχείων μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφοριακό του σύστημα», τόνισε η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

Το... σύστημα λειτουργεί ως εξής: μετανάστες από κράτη της ανατολικής Ευρώπης (τα οποία υπάγονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση) δουλεύουν 14 χρόνια στη χώρα καταγωγής τους και στη συνέχεια έρχονται στην Ελλάδα. Με βάση τη νομοθεσία και με έναν μόλις χρόνο δουλειάς μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ σε ηλικία 60 ετών οι γυναίκες και στα 65 οι άντρες.

Με τα χρόνια αυτά θα εισπράττουν από το ΙΚΑ το ποσό των 486 ευρώ τον μήνα, ενώ αν έπαιρναν σύνταξη στη χώρα τους θα περιορίζονταν περίπου στα 80 με 100 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το μεγαλύτερο ταμείο της χώρα μας, έχοντας εισπράξει εισφορές μόνο για έναν χρόνο, καταβάλλει από 386 έως και 406 σε κάθε αλλοδαπό (τα υπόλοιπα 80 έως και 100 ευρώ δίνονται από τον φορέα της χώρας προέλευσης).

Προϋπόθεση

Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να έχουν ως τόπο κατοικίας την Ελλάδα, καθώς αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πάρουν από το ΙΚΑ μόλις 20 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους).

Για τον σκοπό αυτό σημαντικός αριθμός αλλοδαπών δηλώνει ότι μένει στην Ελλάδα και παίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην ουσία περνάει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα του (το φαινόμενο είναι συνηθέστερο στους μετανάστες από τη Βουλγαρία που είναι και η πιο κοντινή χώρα).

Μάλιστα οι αλλοδαποί, που παίρνουν σύνταξη από τη χώρα μας, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν τα χαρτιά τους και για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το επίδομα -για όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια- μπορεί να φτάνει τα 230 ευρώ τον μήνα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν μετανάστες που, έχοντας πληρώσει ελάχιστες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρα μας, παίρνουν κύρια σύνταξη και ΕΚΑΣ 716 ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη δικηγόροι που... αναλαμβάνουν ανάλογες υποθέσεις ζητώντας 120 ευρώ για να αρχίσει να «τρέχει» η διαδικασία.

Συνολικά εκτιμάται πως 7.000 έως 10.000 μετανάστες έχουν κατοχυρώσει σύνταξη στη χώρα μας, με πολύ λίγα χρόνια δουλειάς (χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τον τόπο κατοικίας τους).

Το κόστος

Οσο για το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται πως κυμαίνεται από 30 έως 40 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν και μετανάστες που καταφέρνουν να πάρουν σύνταξη χωρίς να έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη χώρα μας. Συγκεκριμένα υπάγονται στις διατάξεις για τους ανασφάλιστους υπερήλικες και εφόσον το ατομικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 4.620 ευρώ, σε ηλικία 65 ετών παίρνουν την κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ (δηλαδή 330 ευρώ).

ΓΣΕΕ

«Δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στη βιωσιμότητα των Ταμείων»

Για «βιομηχανία ομαδικών συνταξιοδοτήσεων από βαλκανικές χώρες και κυρίως τη Βουλγαρία» μιλά ο γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης.

Συνεχίζει τονίζοντας πως «κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι το νομικό κενό, διεκδικούν και κατοχυρώνουν την κατώτερη σύνταξη από το ΙΚΑ. Αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα βιωσιμότητας στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας».

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό κίνημα, «σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας δικαιούνται για κάθε χρόνο παραμονής και ασφάλισης το 1/44 της κατώτατης εθνικής σύνταξης». Επομένως και στη χώρα μας «πρέπει για όσο χρόνο ασφάλισης έχουν, να παίρνουν και το ανάλογο τμήμα της σύνταξης».

Το θέμα μελετά και η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η οποία χθες σημείωσε πως «τα ταμεία κάνουν αυστηρότατους ελέγχους» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΙΚΑ «προχωρά σε διασταυρώσεις μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφοριακό του σύστημα».

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) Γιώργος Κουτρουμάνης σημειώνει πως «οι Ελληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Ωστόσο οι οργανωτικές αδυναμίες του συστήματος και τα κενά που υπάρχουν στη λειτουργία διευκολύνουν τόσο τους Ελληνες όσο και τους αλλοδαπούς στο να εκμεταλλεύονται το σύστημα και πολλές φορές να το επιβαρύνουν».

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ …ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ! ! !

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com

Και θα έρθει από ανθρώπους γαλήνιους αλλά ταυτόχρονα και εκρηκτικούς.

Κι αυτή η γαλήνη, θα είναι ενδεικτική της αυτοπεποίθησης τους. Μιας αυτοπεποίθησης που θα τροφοδοτείται απ τη σαφέστατη επίγνωση του χαρακτήρα των προβλημάτων της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας στα πλαίσια ενός κόσμου που η πολυπλοκότητα και οι αντιφάσεις του, μόνο ως πρόκληση είναι δυνατόν να εκλαμβάνονται.

Κι αυτή η εκρηκτικότητα, αν μη τι άλλο θα καταδεικνύει την αποφασιστικότητα αυτών των ανθρώπων, να μη συμβιβαστούν με τίποτε λιγότερο από αυτό που αξίζει σ αυτό το λαό.

Αυτή η γαλήνη και αυτή η εκρηκτικότητα, σύντομα θα συναντηθούν εκεί που χτίζεται η ιστορία, μ ένα λαό θυμωμένο για όσα του στέρησαν.

Εξοργισμένο για τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποίησαν.

Αηδιασμένο από τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος.

Προδιατεθειμένο να εμπνευστεί από αυτό που θα έχει τη δύναμη να τον εμπνεύσει. Αποφασισμένο και δυνατό, έτοιμο να διεκδικήσει και να κερδίσει αυτό που δικαιούται γι αυτόν και για τα παιδιά του στην καθημερινότητα, στη δουλειά, στη μόρφωση, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και στην ιστορία του, στα δίκια του που του αμφισβητούν, στην πατρίδα του που απειλείται.

ΟΧΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

Τα πολιτικά κόμματα συμβιβάστηκαν. Ενσωματώθηκαν στο σύστημα, αφομοιώθηκαν απ αυτό, κρατώντας το καθένα το δικό του διακριτό ρόλο στα πλαίσια του. Επιχειρούν απεγνωσμένα να προσδιορίσουν την υποτιθέμενη διαφορετικότητά τους σε δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας ζητήματα, για να κρύψουν τη θλιβερή τους ταύτιση στα κορυφαία και στα ουσιώδη.

Επαψαν να είναι μηχανισμοί παραγωγής πολιτικής σκέψης και αποτελεσματικής δράσης, και μεταλλάχθηκαν σε εργαλεία επιβολής των νεοταξικών επιλογών αναδεικνύοντας επίπλαστες αντιθέσεις που απλά προσδίδουν αληθοφάνεια σ αυτές τις επιλογές. Δεν τις αμφισβητούν. Δεν τις ανατρέπουν.

Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να τις ανατρέψουν και οι περιστασιακές πολιτικές μονομέρειες που αυτοχρήζονται αυθαίρετα σε «ολοκληρωμένες πολιτικές σκέψεις» γιατί απλά … δεν είναι. Και τέτοιες δεν υπήρξαν ποτέ.

Η «επιθετική πολιτική ατζέντα» δεν διαμορφώνεται όταν άγεσαι και φέρεσαι από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης .με τα οποία κάποιοι άλλοι επέλεξαν να βομβαρδίζουν τη ζωή και την κοινωνία.
Διαμορφώνεται όταν το πολιτικό κόμμα ορίζει το ίδιο την κόκκινη γραμμή, με ωριμότητα, προβλεψιμότητα και συναίσθημα ευθύνης.

Όταν την οριοθετεί κοινωνικά…

Όταν την αποσαφηνίζει με τρόπο ξεκάθαρο πολιτικά…

Όταν δεν την αποχρωματίζει ιδεολογικά ούτε αυτή ούτε τη δράση του…

Όταν δεν την αποσυνδέει από το γενικότερο πλαίσιο στόχων, επιδιώξεων και πολιτικών το οποίο αποτελεί και «εν δυνάμει» το φυσικό της περιβάλλον.

Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ …ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΑΛΗΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥΣ, ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ «ΟΧΙ» ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΩΡΙΜΑΣΕ ΠΙΑ…

Είναι το ΟΧΙ στα αδιέξοδα…

Το ΟΧΙ στο πολιτικό σύστημα που σάπισε και βρωμά…
Το ΟΧΙ στο κράτος που τρώει τα παιδιά του…

Είναι το ΟΧΙ σε μια πολιτεία, που το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι να φορολογεί ακόμα και τους φόρους που η ίδια επιβάλλει, για να καλύψει τα ελλείμματα που διαρκώς μεγαλώνουν, χωρίς να υπάρχει ποτέ υπεύθυνος για την εμφάνιση και την περαιτέρω διόγκωσή τους..

Είναι το Όχι στην ανυπαρξία δυναμικής και με προοπτική πολιτικής…

Το ΟΧΙ στον ενδοτισμό…

Το ΟΧΙ στην ανυπαρξία σχεδιασμού για το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου.

Κι αυτό το ΟΧΙ το ξεκάθαρο και σαφές, σύντομα θα μετατραπεί σ ένα βροντερό, σ ένα εξ ίσου ξεκάθαρο ΝΑΙ στη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που θα του χαμογελάσει…

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Κώστας Λάμπος ,Μιχάλης Μπερδελής

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, ως νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση έχει βάλει στόχο την παγκόσμια κυριαρχία, η οποία όμως χωρίς τον έλεγχο της Ευρασίας δεν είναι εφικτή. Οι σύμμαχοί του σε αυτό το σχέδιο είναι το Ισραήλ, οι οικονομικές ολιγαρχίες και τα αντιδραστικά καθεστώτα στην Μέση και στην Άπω Ανατολή που βρίσκονται σε σύγκρουση με τους Λαούς και είναι ταυτισμένα με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την αμερικανοκρατία.

Η συντηρητική και αμερικανοελεγχόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον Μπαρόζο και τον Σολάνα, ως παραδοσιακός «πρόθυμος σύμμαχος», παρακολουθεί αμήχανα και βολοδέρνει μεταξύ των πραγματικών συμφερόντων των «κυρίαρχων» Λαών των χωρών-μελών της και των συμφερόντων της ολιγαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου και των αμερικανόδουλων πολιτικών συμμοριών τους.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια του αμερικανισμού στέκονται, για τους δικούς τους λόγους η καθεμιά, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και μερικές μικρότερες χώρες της Ασίας που απαρτίζουν τη λεγόμενη «Συνεργασία της Σαγκάης».στην οποία το Ιράν, με τον Μαχμούτ Αχμαντινεζάτ, συμμετέχει ως παρατηρητής διεκδικώντας το δικαίωμα να γίνει πλήρες μέλος της, γιατί γνωρίζει πως αποτελεί άμεσο στόχο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, για τον έλεγχο των Λαών και του πλούτου της Ευρασίας και κατά συνέπεια του κόσμου ολόκληρου.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, ο εμπνευστής των «πορτοκαλί επαναστάσεων» στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έκανε ότι μπορούσε σε συνεργασία με την ιρανική μπουρζουαζία και τη συμμορία των μουλάδων να ανατρέψει τον Αχμαντινεζάτ με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά δεν τα κατάφερε. Πίστεψε όμως πως η ανατροπή θα μπορούσε να συμβεί με τις πρόσφατες εκλογές, αλλά ο ιρανικός Λαός του χάλασε τα σχέδια.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν και συνεχίζουν να διαδραματίζονται στο Ιράν αυτές τις μέρες, σίγουρα δεν εκφράζουν μόνο τη δυσαρέσκεια των ηττημένων, αλλά σε κάποιο μεγάλο βαθμό εκφράζουν την οργή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της υποτιθέμενης κυβέρνησης Ομπάμα.

Για να κατανοήσουμε αυτή την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ευρύτερου αντιιρανικού μετώπου, που θα στηρίξει ή θα ανεχθεί την επίθεση των ΕΠΑ εναντίον του Ιράν, θα πρέπει να δούμε σε συνδυασμό διάφορα γεγονότα, όπως:

α. την εκφρασμένη, ακόμα και σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απειλή των Ενωμένων Πολιτειών της Αμερικής να επιτεθούν στο Ιράν αν δεν αναστείλει το πυρηνικό πρόγραμμά του, καθώς και την πρόθεση του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν γιατί με το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά και με την υποτιθέμενη υποστήριξή του στην «αραβική τρομοκρατία» και στους Σηίτες μουσουλμάνους, «αποτελεί μόνιμη απειλή για το κράτος του Ισραήλ».

β. το πρώτο ταξίδι του Ομπάμα, αμέσως μετά την εκλογή του, στην Άγκυρα για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που είχαν διαταραχθεί με την άρνηση της κυβέρνησης Ερντογάν να διαθέσει τη στρατιωτική βάση Ιντσερλίκ στις αμερικανικές δυνάμεις κατά τον δεύτερο πόλεμο κατά του Ιράκ, χωρίς εγγυήσεις για το κουρδικό ζήτημα και για την αναβάθμιση της Τουρκίας σε ρόλο υποϊμπεριαλιστικής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή.

γ. το πρόσφατο ταξίδι του Ομπάμα στην Αίγυπτο και την προσπάθειά του να προσεταιριστεί την αραβική ολιγαρχία, αυτό που τα ΜΜΕ βάφτισαν «αραβικό κόσμο», ενάντια στην τρομοκρατία υπονοώντας φυσικά το Ιράν, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την υποστήριξη των ΕΠΑ προς τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, αλλά και ένα παλαιστινιακό κράτος-φάντασμα με την ελπίδα πως θα προκληθεί μια νέα εμφυλιοπολεμική σύγκρουση μεταξύ της παλαιστινιακής αρχής και των δυνάμεων της Χαμάς και της Χεζμπολάχ και με το στόχο να εξαντληθεί κυριολεκτικά ο παλαιστινιακός Λαός και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη και σταδιακά εφαρμοζόμενη από το φασιστικό Ισραήλ γενοκτονία του.

Το γεγονός πως όλοι οι σχετικοί παρατηρητές και αναλυτές μιλάνε για επιτυχία του Ομπάμα και στα δυό συγκεκριμένα ταξίδια του, σημαίνει πως ο αμερικανισμός, που με τον Μπάρακ Χουσείν Ομπάμα κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο, εξαιτίας της συμπεριφοράς της συμμορίας Μπους, κύρος του, καταφέρνει τώρα να προωθεί με επιτυχία το σχέδιό του να διαμορφώσει μέτωπο κατά του δαιμονοποιημένου Ιράν και του «σανταμοποιημένου» Αχμαντινεζάτ, προϋποθέσεις αναγκαίες για να διαμορφώσει μια εχθρική απέναντι στο Ιράν, ή τουλάχιστο μια αδιάφορη παγκόσμια κοινή γνώμη, που θα διευκολύνει την στρατιωτική επίθεση ενάντια στο Ιράν, με αιχμή το Ισραήλ και κάποιο πρόσχημα που θα κατασκευάσουν οι μυστικές υπηρεσίας.

Είναι προφανές πως σε μια τέτοια σύγκρουση θα εμπλακούν αναγκαστικά όλες οι χώρες της περιοχής και κατά συνέπεια όλες οι μεγάλες δυνάμεις και οπωσδήποτε η Ρωσία στο μαλακό υπογάστριο της οποίας και για τη διάτρηση του οποίου διαδραματίζονται τα τελευταία γεγονότα.

Προφανές είναι επίσης το γεγονός πως αυτοί οι σχεδιασμοί του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για να πετύχουν τους πολλαπλούς και κλιμακούμενους στόχους τους, χρειάζονται, αν όχι τη συμπάθεια, τουλάχιστον την παθητικότητα των Λαών της περιοχής και της παγκόσμιας κοινής γνώμης, πράγμα που προσπαθούν να το πετύχουν με τη συστηματική παραπληροφόρηση και με κούφιες διαμαρτυρίες περί εκλογικής νοθείας και παραβίασης της Δημοκρατίας στο Ιράν, παρά το γεγονός πως είναι γνωστό πως η Δημοκρατία, κατά πάγια τακτική του αμερικανισμού, παραβιάζεται, μόνο όταν και όπου δεν εκλέγονται αμερικανόφιλοι κυβερνήτες.

Και φυσικά είναι προφανές και το γεγονός πως ο φονταμενταλιστής Αχμαντινεζάτ, καρπός των αντιφάσεων του ολιγαρχικού θεοκρατικού ιρανικού καθεστώτος και των αντιθέσεων των συγκρουόμενων φατριών του ιρανικού μουλατίου, δεν είναι ότι καλύτερο αξίζει στον πανάρχαιο και ιστορικό Λαό του Ιράν, αλλά φαίνεται πως για τον ιρανικό Λαό, είναι πολύ καλύτερος από τους μεσσίες της αμερικανόπνευστης «πράσινης επανάστασης», όπως αυτή εκφράζεται από την κλίκα του Ραφσαντζανί και του αχυράνθρωπου Μουσαβί. Σε κάθε όμως περίπτωση τις επιλογές του ιρανικού Λαού, όπως και κάθε άλλου Λαού, δεν μπορεί να τις υπαγορεύουν τα ανδρείκελα του αμερικανισμού και οι υποβολείς τους από τα στρατηγεία της CIA και της ΜΟΣΑΝΤ, που επιδιώκουν τον εμφύλιο σπαραγμό στο Ιράν, για να το αποδυναμώσουν και να το εντάξουν στα σχέδια του αμερικανισμού για την παγκόσμια ηγεμονία του Κεφαλαίου.

Προφανές είναι, τέλος και το γεγονός πως η υπόθεση της Δημοκρατίας και της ποιάς Δημοκρατίας στο Ιράν και σε κάθε άλλη χώρα του πλανήτη δεν είναι υπόθεση των οικονομικών ολιγαρχιών, της πολιτικής γραφειοκρατίας και των μυστικών υπηρεσιών του ιμπεριαλισμού, αλλά είναι αποκλειστική υπόθεση των «Δήμων», δηλαδή των Λαών, δηλαδή των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού και με αυτό ολόκληρης της εργαζόμενης ανθρωπότητας η οποία έχει χίλιους λόγους και κάθε συμφέρον να βάλλει τέλος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή της, στην προοπτική του αγώνα για την ανοικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου και συγκεκριμένα του κόσμου της Άμεσης Δημοκρατίας, της Αταξικής Κοινωνίας και του Οικουμενικού Ουμανιστικού Πολιτισμού.

Με αυτή την έννοια και ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας του ιρανικού Λαού και των άλλων Λαών της περιοχής και του πλανήτη, αποκτά αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο και οικουμενικό χαρακτήρα και γι’ αυτό είναι και προσωπικός μας αγώνας, έστω και αν αυτός περιορίζεται στην αποκάλυψη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και της αμερικανικής προπαγάντας που στοχεύει στην παραπλάνηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, χαλκεύοντας και πλαστογραφώντας ακόμα και επίσημα κρατικά έγγραφα. Ο σκοπός είναι και πάλι προφανής, να ανεβάσουν στην εξουσία τους υποτακτικούς τους ή να επέμβουν στρατιωτικά για «τη σωτηρία της Δημοκρατίας» και για την «υπεράσπιση της παγκόσμιας ειρήνης», όπως έκαναν στην Κύπρο, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Λίβανο, στις περισσότερες χώρες της Αφρικής και κάνουν δεκαετίες τώρα στην πολύπαθη Παλαιστίνη.

Το συμπέρασμα είναι πως ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ετοιμάζεται για νέα επίθεση ενάντια στους Λαούς της περιοχής, για τη λεηλασία του πλούτου της και με αυτό οργανώνει μια νέα αιματηρή περιπέτεια της ανθρωπότητας. Μια περιπέτεια την οποία μπορούν να σταματήσουν μόνο οι Λαοί της περιοχής και η μη-παραπληροφορημένη ανθρωπότητα. Αυτό είναι σήμερα και το καθήκον κάθε προοδευτικού ανθρώπου, αλλά και της όποιας Αριστεράς που κατανοεί διαλεκτικά τους νόμους κίνησης της ιστορίας της Ανθρωπότητας και δεν ξεχνάει πως πέρα από το «Δεξιά και Αριστερά» στα αστικά κοινοβούλια, υπάρχει και το «πάνω και κάτω» στην κοινωνία, που παραπέμπουν σε μια «μπρος-πίσω» κίνηση των κοινωνιών, όπου η Αριστερά, ως εκφραστής των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων, εργάζεται ενάντια στο πισωγύρισμα στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και υπέρ της φυγής προς τα μπροστά, για την πρόοδο και για το Σοσιαλισμό της Εργασίας και του οικουμενικού Ανθρωπισμού.

Frauenfeld/Turgau, Helvetia, 20.06.2009

ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ

ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ

του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Το κομμουνιστικό ιδεώδες της αταξικής κοινωνίας σαν ιδανικό υπάρχει και ενέχει έναν ανυπέρβλητο ρομαντισμό, όπως εξάλλου κάθε ιδανική κοινωνία που θεσπίζεται φαντασιακά!! Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο παραμένει στο στερέωμα, ως όραμα μιας γενικευμένης κοινοκτημοσύνης, όπου η ιδιοκτησία θα είναι κοινωνική και η χρήση των παραγόμενων αγαθών σύμφωνα με τις ανάγκες του καθένα!! Όμορφος κόσμος τέλειος αγγελικά πλασμένος… Μέχρι να φτάσουμε εκεί όμως μεσολαβεί ο Στάλιν με τις μεγάλες μουστάκες και το κόμμα δικτάτορα ενός μη χειραφετημένου προλεταριάτου!! Η κομματική γραφειοκρατία απαλλοτριώνει για τον εαυτό της την εξουσία και καταχράται την λαϊκή εξουσία. Ο «παππούς» Στάλιν, ισχυριζόμενος ότι εφαρμόζει την «δικτατορία του προλεταριάτου», έφτιαξε ένα απάνθρωπο καθεστώς. Επέβαλε μια νέου τύπου μεσσιανική προσωπολατρία και την ονόμασε «πρώτο στάδιο της κομμουνιστικής κοινωνίας». Αυτό το υποτιθέμενο ενδιάμεσο στάδιο το μετέτρεψε σε προνόμιο της κομματικής του φράξιας (κυκλώματος κατάληψης και καπηλείας της εξουσίας). Κατάσφαξε ως πράκτορες του εχθρού τους ηγέτες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και ισοπέδωσε κάθε κριτική άποψη απαγορεύοντας την έκφρασή της. Με πρόσχημα την καπιταλιστική περικύκλωση, δόμησε ένα υπερ-συγκεντρωτικό σύστημα διαχείρισης των δημοσίων υποθέσεων σάπιο, αναποτελεσματικό και ανάλγητο. Στην Δυτική Ευρώπη παρομοιάζουν τον Στάλιν με τον Χίτλερ. Σε όλο τον κόσμο αποτελεί ντροπή του κομμουνιστικού κινήματος. Στην Ελλάδα είναι το καμάρι του ΚΚΕ του τελευταίου κομματικού υπολείμματος του σταλινισμού στην Ευρώπη. Αν λοιπόν το ΚΚΕ ισχυρίζεται ότι είναι ο αντικαπιταλιστικός πόλος του συστήματος, τότε το Σταλινικό του πρότυπο είναι η δικτατορία, που ευαγγελίζεται ως πραξικόπημα κατάληψης των «χειμερινών ανακτόρων». Γιαυτό είναι στείρο κόμμα και απλή συμπληρωματική συνιστώσα του ίδιου του καπιταλισμού, ως ξεπερασμένο και ανίκανο αίτιο ανατροπής του!! Πράγματι η πολιτική θεωρία του 1900 φαντάζει όχι μόνο ανεπίκαιρη, αλλά και γραφική. Το συναίσθημα του αδικημένου, που νοιώθει ο λαός, έγινε εμπόρευμα του κομματικού ιερατείου. Μια ομάδα επαγγελματικών στελεχών της «εκκλησίας» του ΚΚΕ κρατάει την εσωτερική εξουσία με απόλυτη μυστικότητα. Λέγω «εκκλησία», γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει αρπάξει κυριολεκτικά σπίτια και ακίνητη περιουσία παλαιών αγωνιστών με ολονύκτιες αγρύπνιες στο πλευρό των μελλοθανάτων γερόντων του ταξικού αγώνα!! Το ΚΚΕ ισχυρίζεται πως έχει διαφάνεια στα οικονομικά του. Εννοεί στα φανερά έξοδά του και μόνο!! Ποια όμως είναι τα έσοδα του; Σε ποιο μετοχολόγιο θα βρούμε τα στελέχη του και σε ποιες εταιρείες; Ποιες κομματικές επιχειρήσεις διαθέτει; Όλα αυτά είναι επτασφράγιστο μυστικό, δήθεν για να μην αποκαλύψει τις εισφορές και τις εισπράξεις από τα κουπόνια, που πολλές φορές για λόγους στήριξης της πολυφωνίας και εγώ έχω συνδράμει!! Κι όμως είναι υποκρισία, να είναι ένα κόμμα συνταγματικά νόμιμο και παρόλα αυτά να διαθέτει παράνομους μηχανισμούς και κρυφή οικονομική δραστηριότητα!! Το ΚΚΕ άρχισε πια να μην «πουλάει», ξεπεράστηκε ιστορικά και έπαψε να είναι κόμμα της εργατικής τάξης και έγινε κόμμα της έμμισθης γραφειοκρατίας του. Αυτή η υπαλληλική σχέση της τυφλής άκριτης υποταγής στον αγράμματο και ατάλαντο καθοδηγητή, τον «πατερούλη» Στάλιν, λαμβάνει τέλος!! Το ΚΚΕ, αφού δίδαξε το καπέλο (την βίαιη και αντιδημοκρατική επιβολή της γραμμής από μια χειροδικούσα μειοψηφία), αφού δίδαξε τα ΚΝΑΤ (ομάδες ροπαλοφόρας περιφρούρησης), αφού δίδαξε την διάσπαση των κοινών εκδηλώσεων (εφόσον δεν τις ελέγχει), αφού καπηλεύθηκε ασύστολα τους αγώνες τίμιων αγωνιστών, έγινε πια ακίνδυνο συστατικό του συστήματος με στείρα και ουδέτερη χροιά. Ενώ είχε και έχει την ιστορική ευθύνη του μακεδονικού προβλήματος, ξέπλυνε την ντροπή του με την συμμετοχή του στην εθνική αντίσταση του 1940 και ακόμη απολαμβάνει τις δάφνες εκείνης της εποχής, αμαυρωμένες από τις στάχτες της εμφύλιας σύγκρουσης των Ελλήνων κάτω από τις διαταγές των Τσώρτσιλ-Στάλιν…… Ας όψεται το γεγονός ότι οι γερμανοτσολιάδες κουκουλοφόροι έγιναν οι μετεμφυλιακοί νικητές μαζί με τους αποικιοκράτες Άγγλο-Αμερικάνους…

Το ΚΚΕ όμως έκανε το μεγάλο λάθος!! Επειδή ήδη οι εγγεγραμμένοι στα σωματεία οικοδόμων είναι ξένοι μετανάστες, το ΚΚΕ που έχει τις σφραγίδες και εμφανίζει με καλπονοθευμένα στοιχεία μελών και ψηφισάντων είναι σε αδιέξοδο!! Έκανε λοιπόν το μεγάλο άλμα ανακάλυψε ότι, αυτοί όλοι, είναι προλετάριοι που δεν έχουν πατρίδα!! Πρωτοστατεί λοιπόν να τους αποδώσει υπηκοότητα και πολιτικά δικαιώματα!! Αγνοεί ότι αυτό σημαίνει μειονοτικό κατακερματισμό της Ελλάδας; Ότι θα ιδρύσουν δικά τους κόμματα οι εισαγόμενοι έποικοι μετανάστες; Ότι αυτό είναι το σχέδιο της καπιταλιστικής νέας τάξης πραγμάτων; Ότι για τον σκοπό αυτό εργάζονται τόσο ό ξένος «ιμπεριαλιστικός» παράγοντας, όσο και το χρεωκοπημένο ιδεολογικά συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι αυτή είναι η επιδίωξη των σύγχρονων βαβυλωνοποιητών; Η μήπως αυτή η πλεύση είναι προϊόν της μυστικής συμφωνίας με το διεθνές σύστημα, για να μην αποκαλυφθεί η οικονομική του υπόσταση ως κόμμα επιχειρηματίας; Όταν το ΚΚΕ το κόμμα του διαλεκτικού υλισμού και της αθεΐας, νοιάζεται και πρωτοστατεί για την ίδρυση τζαμιού στη Αθήνα, κάτι συμβαίνει περίεργο. Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που το ΚΚΕ μετατρέπεται σε όργανο του ιμπεριαλισμού και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που απαιτεί την κατάργηση των συνόρων; Πρόκειται για μια νέα πλάνη, ένα τυχαίο λάθος από τα τόσα που ποτέ δεν έχει παραδεχτεί; (το περίφημο αλάθητο του Στάλιν και της κομματικής γραμμής). Όχι κύριοι χαρτογιακάδες του ΚΚΕ θα χάσετε τα πάντα, αφού παραδώσατε την κομματική ψυχή σας στους χρηματιστές του κεφαλαίου!! Θα χάσετε όλες τις μετοχές σας στον λαό και θα σβήσετε, ως περιττό σχήμα αυτοκαταργούμενο από την οικονομική και πολιτική σας ομηρία στο σύστημα. Ο όψιμος νεοκαραμανλισμός και οι πάμπολλες διευκολύνσεις στην κυβέρνηση, όπως στην ψηφοφορία για την επανεκλογή του κ Θάνου Βερέμη στην επιτροπή παιδείας στην βουλή (γνωστός θιασώτης της Bilderberg και υπέρμαχος του βιβλίου παραχάραξης της Ελληνικής ιστορίας), έχουν την ερμηνεία τους. Το κόμμα των λαθών που εξόντωσε τα καλλίτερα στελέχη του με την κατηγορία της προδοσίας, καταρρέει. Να το θυμηθείτε η διάσπαση δεν θα έλθει στον ΣΥΡΙΖΑ που έτσι και αλλιώς είναι άθροισμα διασπάσεων, αλλά στο ΚΚΕ!! Αν δεν συμβεί αυτό θα βουλιάξουν όλοι μαζί. Η σιωπή που επιβάλλει το κοινό κομματικό συμφέρον αφορά μόνο τα έμμισθα κομματικά στελέχη, οι υπόλοιποι δεν συμμερίζονται αυτή την επιλογή που έκανε η ηγεσία!! Το κομματικό κατεστημένο οιουδήποτε κόμματος δεν μπορεί να επιχαίρει από την διαλυτική πορεία του ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα ως προπομπός της πολυπολιτισμικής Ελλάδας δρέπει τους καρπούς αυτής της πολιτικής με πλήρη συνενοχή. Γιαυτό θυμηθείτε με, κανείς Ανδρεϊκός, μα κανείς πιστός στην πολιτική παρακαταθήκη του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» δεν θα είναι υποψήφιος του «νεοεποχίτη» Γ Παπανδρέου.

www.metharros.gr

Τα καλούπια της φίμωσης

Γράφει: Ο Θύμιος Παπανικολάου

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν την ελευθερία του λόγου.

Τους λυπεί και τους θλίβει. Στη θλίψη τους σχεδόν για όλα είναι ικανοί:
Να ουρλιάξουν, να πνίξουν.Μια σκοτεινή υποψία τους τραντάζει,
Σαν δόντι που πονάει,
Κι ο ύπνος τους τη νύχτα είναι σακατεμένος, τρίζει.
Στριφογυρνώντας στο στρώμα τους αναπολούν
Νέους τρόπους του λέγειν
Χυμένους στα καλούπια των φόβων τους.
Μεϊρ Βιζελτίρ.
Κατεστημένο και ελευθερία του λόγου είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες.
Σε εποχές κρίσης και παρακμής, όταν οι ενοχλητικές φωνές πληθαίνουν, ΠΑΝΤΑ το πολύμορφο κατεστημένο (οικονομικό, πολιτικό, πνευματικό, δημοσιογραφικό) αποκαλύπτει το ωμό, δικτατορικό του πρόσωπο. Όταν δεν μπορεί να φιμώσει με τις συνήθεις πρακτικές της ενσωμάτωσης των ενοχλητικών φωνών στο καθεστώς, επιστρατεύει την ωμή βία.
Οι πράξεις, όμως, της ωμής βίας και της φίμωσης των ιδεών πρέπει να έχουν και νομικό πλαίσιο, δηλαδή να είναι πολιτικά θεσμοθετημένες.
Σε αυτές, λοιπόν, τις «καμπές» παρακμής και κατάρρευσης της καθεστωτικής εξουσίας (η οποία δεν μπορεί πλέον ούτε να πείσει ούτε να ενσωματώσει, αντίθετα προκαλεί την οργή της κοινωνίας) ο Ποινικός Κώδικας ανάγεται σε ρυθμιστή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Σε μια τέτοια εποχή ζούμε σήμερα.
Η εξουσία του «Ποινικού Δικαίου», γενικά η νομική εξουσία, εκτελεί, άμεσα και διατεταγμένα, τις εντολές της κυβερνητικής εξουσίας και κυρίως τις εντολές του οικονομικού κατεστημένου.
Το «Ποινικό Δίκαιο» γίνεται η αιχμή της δικτατορικής αυθάδειας της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας: μηχανεύεται και κατασκευάζει νέους τρόπους του λέγειν, χυμένους στα καλούπια της φίμωσης κάθε ενοχλητικής φωνής.
Ο Σανιδάς, αυτές τις «εντολές» εκτελεί με τα ποινικά του εφευρήματα.
Το παλιρροϊκό κύμα των ιστοχώρων έχει υπονομεύει θανάσιμα τους κατεστημένους μηχανισμούς της εξουσίας και τους απειλεί με κατεδάφιση:
α). Πρώτα και κύρια έχει επιφέρει ισχυρά, θανατηφόρα κτυπήματα στην ολοκληρωτική, δικτατορική μήτρα της πληροφόρησης και προπαγάνδας: στις βιομηχανίες της φαιάς Πανούκλας των ΜΜΕ.
β). Ο χείμαρρος των ιστοχώρων έχει ξεγυμνώσει κυριολεκτικά όλους τους αυτοκράτορες: κυβερνήσεις, κομματικές και συνδικαλιστικές εξουσίας, πνευματικές ελίτ, τους νέους δωσίλογους, τις επιδοτούμενες εστίες των οικονομικών ελίτ κάθε χρώματος, τις τρομοκρατικές κατασκευές και τα ποικίλα «τάγματα εφόδου» των παρακρατικών μηχανισμών εξουσίας.
γ). Δεν είναι, όμως, μόνο ότι η ιντερνετική καταιγίδα αποκαλύπτει όλες τις ψευτιές και τις ανομίες των κατεστημένων εξουσιών, είναι και κάτι άλλο που τρομάζει αφάνταστα το κατεστημένο οικοδόμημα των εξουσιών: Αποτελεί τον πυροδότη της κοινωνικής οργής και απελπισίας, τον πυροδότη της κοινωνικής αφύπνισης και συνείδησης.

Αυτό απειλεί συθέμελα το ετοιμόρροπο καθεστώς των ανομιών, της μίζας και της θηριώδους ψευτιάς. Ανοίγει τις κλειστές «τάπες» της φωνής της κοινωνίας. Και όταν ξεχυθεί αυτή η κοινωνική οργή και απελευθερωθεί η ηφαιστειώδης βοή και φωνή της κοινωνίας τότε δεν υπάρχει καμία σωτηρία για το καθεστώς της σαπίλας, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της βαρβαρότητας.
Γι’ αυτό με νύχια και με δόντια θα επιχειρήσουν να αναχαιτίσουν το «κίνημα» των μπλόκερ, να φιμώσουν τις αυθεντικές φωνές ή να τις εξαγοράσουν και να τις χειραγωγήσουν. Προς αυτό το σκοπό θα πλειοδοτήσει το κατεστημένο σε κτηνωδία και πεισματωμένο κυνισμό για να υπερασπίσει τα άγια των αγίων της: το μονοπώλιο της εξουσίας του και του λόγου του.

Ματαιοπονούν, όμως.

Γιατί οι κοινωνίες που κοχλάζουν δεν φιμώνονται, όταν υπάρχει, έστω και μια χαραμάδα φωτός: Πολιτικής έκφρασης και λόγου.
Η πολιτική έκφραση ακόμα δεν υπάρχει, όλα τα κόμματα είναι στυλοβάτες αυτής της σαπίλας.
Υπάρχει, όμως το φως της έκφρασης του λόγου, μέσω των ιστοχώρων. Αυτή δεν μπορεί να την αναχαιτίσουν με κανένα ποινικό τέχνασμα και με κανένα Σανιδά ή Ψυχάρη.
Είναι κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο χειμαρρώδους διάστασης και τέτοια φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται με τον Ποινικό Κώδικα.
Η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές: Η κοινωνία και η Πολιτική δεν ρυθμίζεται με τους ποινικούς κανόνες…
Πηγή
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20993#20993



Ποιοι μας σερβίρουν γαύρο με φάβα

του Κώστα Μπετινάκη

πηγή http://www.styx.gr


Θα επιτρεπόταν σε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σμύρνης για παράδειγμα,, όπως διέταξε η Ντόρα την υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας να επιτρέψει στο αεροσκάφος των «Μακεντόνσκι» να προσγειωθεί στην Κέρκυρα;
Μα αστειευόμαστε;
Εδώ η Τουρκία –ατιμωρητί- δεν εφαρμόζει συμφωνίες με την ΕΕ που την «υποχρεώνουν» να δέχεται κυπριακά πλοία στα λιμάνια της…
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην πρώτη συνάντησή του με την Ντόρα, της τράβηξε ένα σκαμπίλι, ξεκαθαρίζοντας πως η Τουρκία και δεν θα εφαρμόζει το πρωτόκολλο «επαναπροώθησης των μεταναστών».
Αλλά είπαμε η Τουρκία είναι το «κακομαθημένο παιδί της Ουάσιγκτον», κι εμείς το υπάκουο. Μην τυχόν και θυμώσουμε την μαμα Χίλαρυ, που διαδέχτηκε την μάμα Κοντολίζα ΡάιΧ, που είχε διαδεχθεί με τη σειρά της τη μάμα΄Όλμπράιτ και πάει λέγοντας.
«Κυρία υπουργέ (θα μπορούσε να πει στη Χίλαρυ η Ντόρα) ιδού το υπουργείο σας» (δείχνοντας κατά Βασιλίσσης Σοφίας μεριά. (Ποιητική αδεία, παραφράζω τη γνωστή φράση της Φρείκης «ιδού ο στρατός σας».

Αλλά τι θέλω και γκρινιάζω. Αυτούς βγάζει η κάλπη, άρα αυτή την πολιτική εφαρμόζουνε. Είναι γνωστό ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Όταν αναθέτουμε σε έναν ανεπάγγελτο, που δεν κατάλαβε τι θα πει δουλειά, μια και δεν εργάστηκε ποτέ να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ύστερα απορούμε όταν μας λέει πως «κουράστηκε». Και που να είχε υποχρεωθεί να κάνει υπερωρίες. Χωρίς να τις πληρώνεται μάλιστα, όπως γίνεται πλέον παντού, με την καταστρατήγηση από την κυβέρνηση ή με την ανοχή της, κάθε άρθρου εργατικής σύμβασης.

Και στην ουρά τον περιμένει ο έτερος ανεπάγγελτος. Ο οποίος στηρίζεται σε ένα περιβάλλον καιροσκόπων, που του πουλάνε μούρη κι αυτός τους αποδέχεται επειδή δεν ξέρει τι άλλο να κάνει.

Σ΄αυτό τον τόπο, που κατορθώσαμε να απαλλαγούμε από την δυναστεία, επειδή ευτυχώς ήταν μαλάκας ο τέως, διαιωνίζουμε τρία τζάκια. Και άντε να καταλάβουν τα παιδιά μας, ότι «σόι πάει το βασίλειο», και πως τον Καραμανλή διαδέχτηκε ο Παπανδρέου, ύστερα πάλι η χούντα όταν τα σκάτωσε, έφερε από την εξορία τον Καραμανλή πάλι, κι ύστερα ήρθε ένας δεύτερος Παπανδρέου , με διάλειμμα Σημίτη, που έδωσε το δαχτυλίδι σε έναν τρίτο Παπανδρέου, που έχασε όμως τις εκλογές από έναν δεύτερο Καραμανλή, που ετοιμάζεται να χάσει από τον τρίτο Παπανδρέου.
Α, ναι! Στο μεσοδιάστημα υπήρξε ένα κακό όνειρο, που το λέγανε Μητσοτάκη. Που έχει την Ντόρα κι έναν γιο που τι άλλο μπορούσε να γίνει από το να πάρει κι αυτός ένα έδρανο στο Κοινοβούλιο. Πιο εύκολα εκλέγεται κάποιος από τζάκι στη Βουλή, παρά να πιάσει δουλειά στην ελεύθερη αγορά. Η ελεύθερη αγορά φροντίζει μετά, για τον εξοπλισμό του γραφείου του.

Τώρα θα μου πείτε πως υπάρχει κι άλλη λύση: Σύριζα, ακολουθείται όμως κι εκεί η πεπατημένη. Ο Αλέκος έδωσε το δαχτυλίδι στον Αλέξη κι ύστερα τσακωθήκανε. Αδιέξοδη η πολιτική σ’ αυτή τη χώρα.

Όπου από τη μια δεν πληρώνονται οι συμβασιούχοι στους δήμους – γιατί δεν υπογράφει ο πάρεδρος- κι από την άλλη προκηρύσσεται διαγωνισμός για νέα φουρνιά συμβασιούχων.

Μη λάχει και δεν κρατήσουμε ομήρους κάποιους ώστε να εξασφαλίσουμε τις ψήφους τους.

Η χώρα με τις πελατειακές σχέσεις. Οι πολίτες πελάτες των πολιτικών, που είναι πελάτες των βαρόνων, που είναι πελάτες των πολυεθνικών και πάει λέγοντας.

Κι ύστερα σου λέει πως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…

Μπας κι αργοσβήνει;


Όταν οι έμμισθοι πεμπτοφαλαγγίτες ,η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. των Σόρος, και οι πράκτορες της ΜΙΤ κάνουν Ιστορία

O Ἰός τῆς Ποµακοφαγίας

«Ὅλα ὅσα ξέρετε γιά τήν ἑλληνική πολιτική στό ποµακικό ζήτηµα εἶναι φούµαρα», µᾶς εἶπε στίς 22/5 ὁ Τάσος Κωστόπουλος τοῦ «Ἰοῦ τῆς Ἐλευθεροτυπίας», παρουσιάζοντας τό σχετικό βιβλίο του στό Ἐργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Στήν ἐκδήλωση πού ὀργάνωσε ἡ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. µίλησε µαζί µέ τόν δηµοσιογράφο Σαµί Καραµπουγιουκλού (φωτό) καί, ἀφοῦ παρέθεσε ὅλες τίς παιδιόθεν τραυµατικές του ἐµπειρίες ἀπό τήν Ἑλλάδα, προσπάθησε νά ὑπερασπίσει τή βασική θέση τοῦ βιβλίου του:

ὅτι ἡ κρατική πολιτική ἔστησε τό «ποµακικό», δηλ. χωρίς αὐτήν οἱ Ποµάκοι θά ἐκτουρκίζονταν «φυσιολογικά». Ὅµως ἡ πολυπληθής παρουσία καί ἡ καταλυτική ἐπιχειρηµατολογία τῶν φίλων µας γελοιοποίησε τά φληναφήµατα, ἐπικαλούµενη τήν καθηµερινή ἐµπειρία κάθε ἐµπλεκόµενου:

Ἡ πάγια ἑλληνική πολιτική (κεντρικά καί τοπικά) ἐπί δεκαετίες πριµοδοτεῖ τούς Τούρκους καί πολεµᾶ τούς Ποµάκους. Τίς µαγικές του εἰκόνες ἄς τίς κρατήσει ὁ Τ.Κ. γιά τίς παρέες του στήν πρωτεύουσα, νά γελᾶνε µέ τά µισελληνικά αὐτά ἀστεῖα.

ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Συμφωνία για αγορά από τη Ρωσία φυσικού αερίου από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν.

Συμφωνία «ορόσημο» για τη μελλοντική συνεργασία Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ τη συμφωνία που υπεγράφη, μεταξύ Μπακού και Μόσχας για αγορά από τη Gazprom, το 2010, 500 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από το υπεράκτιο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ στην Κασπία.
Από την πλευρά του, ο Αζέρος πρόεδρος κ. Ιλχάμ Αλίεφ είπε ότι η συμφωνία «γυρίζει σελίδα» στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom κ. Αλεξέι Μίλερ ενημέρωσε ότι η Gazprom θα αγοράσει αρχικά 500 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι οι όροι της συμφωνίας επιτρέπουν την αύξηση του όγκου των ποσοτήτων στη συνέχεια.

Ο ίδιος προσδιόρισε ότι οι ποσότητες αυτές προορίζονται για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών της Ρωσίας και, ιδιαιτέρως, τις ανάγκες των νότιων περιοχών. Αυτές οι ποσότητες θα προέλθουν από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ-1, το στάδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος της οποίας ηγούνται η BP και η νορβηγική Statoil.
Παράλληλα, το Αζερμπαϊτζάν υποσχέθηκε στη Ρωσία να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η αίτηση της Gazprom όταν η κρατική αζερική πετρελαϊκή εταιρία Socar Oil Co. θα καθορίσει τους αγοραστές από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ, όπως διευκρίνισε ο κ. Μίλερ.

Το δεύτερο στάδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος - του οποίου το κόστος τοποθετείται στα 10 δισ. δολάρια - θεωρείται ως η κύρια εν δυνάμει πηγή τροφοδότησης του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco, ο οποίος προορίζεται να περιορίσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.
Ο Αζέρος πρόεδρος κ. Αλίεφ πρόσθεσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να παράγει 27 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2009 και 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα περίπου το 2010.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στρατευμένα σε δόλια αποστολή τα νέα βιβλία γλώσσας του Δημοτικού

Αντισταθείτε στα νέα βιβλία και στα παλιά σχέδια!

Αντισταθείτε στα παλιά σχέδια που εμφανίζονται με τη μορφή νέων βιβλίων!.

του Θωμά Γκιάτα

Μετά την έκδοση των νέων βιβλίων του Δημοτικού την άνοιξη του 2006, όλα παρουσιάστηκαν ως καλώς έχοντα και συνάδοντα με τους βασικούς πολυδιάστατους και πολυσχιδείς άξονες της παιδείας της «νέας εποχής»: τη διαθεματικότητα, σε συνδυασμό με μια φανταχτερή κοσμοπολίτικη πολυπολιτισμικότητα κενή περιεχομένου, την ανοχή ανάδειξη και δικαιολόγηση του διαφορετικού μέχρι του σημείου να φαντάζουν ως συντηρητισμός τα καθιερωμένα και οι σταθερές. Όλα τα γνωρίσματα των βιβλίων, η δομή, η διαμόρφωση και η θεματική τους καταδεικνύουν και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι προϊόν δόλου και σκοτεινών μεθοδεύσεων για τους εξής λόγους:

Α) Η γλώσσα είναι η πατρίδα μας, είναι ο τόπος μας, είναι όσα μας ορίζουν και στοιχειοθετούν την ύπαρξή μας. Με τα νέα βιβλία επιχειρείται συνειδητή απογλωσσοποίηση της φυσικής γλωσσικής δεξιότητας των μαθητών και χυδαιοποίηση της ελληνικής. Από κυρίαρχο όργανο λόγου με σαφή επήρεια σ’ όλες τις δυτικές γλώσσες, από όργανο κωδικοποίησης των καταβολών και της πείρας ενός λαού και της μετάδοσης τους στις επόμενες γενιές, από όργανο συνεννοήσεως, συν-χωρήσεως, κατανοήσεως των συνανθρώπων και μεθέξεως εις τα επιστητά, έχει μετατραπεί σε χύμα «αγοραίο» λόγο.

Κείμενα με οδηγίες χρήσεως καφετιέρας, με οδηγίες επιβιβάσεως στο μετρό, υπό το πρόσχημα διδασκαλίας της προστακτικής, λες και δεν υπήρχαν διδακτικότερα κείμενα για την εμπέδωση του φαινομένου.
Διαφημίσεις γνωστών εμπορικών ειδών, συνταγές για μακαρόνια με κιμά και κουλουράκια, που ενώ θα μπορούσαν να είναι καταλυτικά και βοηθητικά σαν συμπλήρωμα κειμένων για την ιστορία και τη λαϊκή παράδοση, όντας όμως απομονωμένα θυμίζουν σκέλεθρα και σκιάχτρα της αξιοπρέπειάς μας.
Κείμενα που θα μπορούσαν να παρατεθούν ως βοηθητικά παρα-κείμενα σε ειδικά παραρτήματα, αλλά όχι ως κύρια κείμενα γλωσσικής διδασκαλίας.

Β) Πλήττονται βάναυσα, προκλητικά και απροκάλυπτα η πίστη, η φιλοπατρία και οι παραδοσιακές αξίες, εφόσον απουσιάζουν σχεδόν κείμενα που να τις αναδεικνύουν. Τα υπάρχοντα κείμενα είναι «αναγκαίο κακό», προσχηματικά και παρατίθενται μόνο για να κλείσουν κάποια στόματα.
Απουσιάζουν σχεδόν παντελώς τα δημοτικά μας τραγούδια και λογοτεχνικά κείμενα παλαιών και νέων λογοτεχνών όπως και οι νομπελίστες μας Σεφέρης και Ελύτης.
Απουσιάζουν λογοτεχνικά κείμενα πυρωμένα, εμπνευσμένα, γεμάτα φλόγα, αισθήματα και συναισθήματα, με σκοπό να μην παραδειγματίζονται και να μην συγκινούνται τα παιδιά του Δημοτικού∙ για να μπορέσουν να εγκλιματιστούν καλύτερα και να παραδοθούν βορά της Παγκοσμιοποίησης και της ομογενοποίησης, στις πολυφυλετικές κοινωνίες που κάποιοι εδώ και χρόνια προετοιμάζουν μεθοδικά.
Απουσιάζουν οι μύθοι του Αισώπου, παραμύθια, κείμενα με αποστάγματα πείρας των παλαιοτέρων, κείμενα με ζωντανά διδάγματα, πηγαία κι απέριττα, χωρίς διδακτισμό.
Γ) Κοσμικοποιούνται οι μεγάλες μας γιορτές, Πάσχα και Χριστούγεννα, χάνουν το εσώτερο φιλάνθρωπο νόημά τους και γυμνώνονται από το βάθος των νοημάτων και την ουσία του εορτασμού τους.
Συνδέονται με κοινωνικές εκδηλώσεις, μαγειρέματα, καλοπέραση, χλιδή και καταναλωτισμό, χάνοντας την πνευματική τους διάσταση όσον αφορά τον ανακαινισμό του ανθρώπου. Συγχρωτίζονται με ξένα σύμβολα και συνήθειες που προκαλούν σύγχυση στους νεότερους. Δράκοι συναγελάζονται με τον Χριστό μέχρι του σημείου να μοιάζουν και τα μάτια τους, ενώ ο μουσουλμάνος Νορντίν κάνει τη βόλτα του σ’ έναν ορθόδοξο ναό, εν μέσω «άσχημων γέρων» Αγίων.
Δ) Η μαγεία έχει την τιμητική της. Προβάλλεται συνεχώς με φαινομενικά αθώες φράσεις όπως ο «μαγικός κόσμος των βιβλίων». Στα Μαθηματικά της τρίτης μάγισσα εκτελεί τους πολλαπλασιασμούς επί 10, 100, 1000 κλπ. Επιχειρείται η εξοικείωση των παιδιών με τη μαγεία και η εισβολή της στην καθημερινή ζωή σαν κάτι το φυσικό. Αυτό είναι και το πλέον επικίνδυνο: Τα σχολικά εγχειρίδια να λειτουργούν ως προεισαγωγικά και φροντιστήρια μαγείας, σαν τα βιβλία του Χάρυ Πότερ. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι τίποτα στη ζωή δε γίνεται με μαγικό τρόπο κι ότι η ενασχόληση με τη μαγεία είναι άκρως επικίνδυνη, όπως διαφαινόταν στο παλιό μάθημα των αναγνωστικών για τον μαθητευόμενο μάγο. Με καρτούν, ξωτικά που μαγειρεύουν παρέα με παιδιά, κόμικς, μάγισσες και σκουπόξυλα, δεν θα γίνει δελεαστικότερη η περιπέτεια της μαθήσεως αλλά μάλλον θα ξεπέσει στα μάτια των παιδιών.

Όλα τα ανωτέρω δεν μπορεί αν είναι τυχαία ή συμπτωματικά κι επομένως φανερώνουν το ρόλο κι αποκαλύπτουν την ευθύνη των μελών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, των επιτροπών ανάθεσης και συγγραφής, των εκατέρωθεν Υπουργών κι όλων των εμπλεκομένων.
Οι δάσκαλοι έχουν αρχίσει να χάνουν την εκτίμηση προς το έργο που επιτελούν και την πίστη τους ότι είναι ενσαρκωτές και μεταδότες αξιών κι όχι αναμεταδότες στείρων πληροφοριών ή παπαγαλάκια υποκαθιστώντα τους υπολογιστές.

Κάθε μάθημα του δασκάλου είναι μια νίκη.
Τα νέα βιβλία με το πνεύμα τους τη νίκη τη μετέτρεψαν σε ήττα. Οι δάσκαλοι εξέρχονται του μαθήματος προβληματισμένοι και ταπεινωμένοι. Μόνον η απόρριψη των άχρηστων, επικίνδυνων και στρατευμένων κειμένων εκ μέρους των δασκάλων και η αντικατάστασή τους με ζωογόνα κείμενα από την παράδοση, τις περιπέτειες των Ελλήνων, την ιστορία και την ελληνική ζωή, θα αφυπνίσει τις συνειδήσεις των υπολοίπων δασκάλων και μαθητών.
Αυτό το φανερό και παλληκαρίσιο «κρυφό σχολειό» μας χρειάζεται, αντιτάσσοντας αδούλωτο φρόνημα, αδουλωσιά κι ανυποταγή απέναντι στα σκοτεινά σχέδια σκοτεινών και συνωμοτικών εγκεφάλων!
Αντλώντας πνεύμα και δύναμη από τις ιστορικές παρακαταθήκες του κλεφταρματολισμού που διαποτίζει τη διαχρονία της ιστορικής υπάρξεως των Ελλήνων. Δάσκαλοι, έξοδος τώρα από το τέλμα της Παιδείας. Γίνετε συνδημιουργοί του αύριον της Παιδείας κι όχι παθητικοί αποδέκτες της ήττας και του θανάτου που κουβαλούν κάποιοι χωρίς να το ξέρουν.

Αντισταθείτε στα νέα βιβλία και στα παλιά σχέδια!

Αντισταθείτε στα παλιά σχέδια που εμφανίζονται με τη μορφή νέων βιβλίων!.

http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4410:0609-natsios-glwssa&catid=54:school-books&Itemid=91


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ..ΤΩΡΑ.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ..'ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ'!

και στο βάθος η Ελλάς ως πολυεθνικός καρνάβαλος!

αφιερωμένο στους κουρτοβίκιους!

μια παλια ..νεα ιστορια
πηγη:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8400&pubid=4330861

(http://tinyurl.com/n4olc2)

Πλούτισαν από τη δουλεία!

Στο σκοτάδι για 170 χρόνια βρίσκονταν στοιχεία - σοκ για τους ιδρυτές της ιστορικής τράπεζας Ρότσιλντ και της νομικής εταιρείας Φρέσφιλντ
Το φως της δημοσιότητας είδαν έπειτα από 170 ολόκληρα χρόνια έγγραφα που συνδέουν δύο από τις επιφανέστερες οικογένειες του Λονδίνου με τη δουλεία.
Σύμφωνα με τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας, οι ιδρυτές της ιστορικής τράπεζας Ρότσιλντ και της νομικής εταιρείας Φρέσφιλντ αποκόμιζαν κατά τον 19ο αιώνα οικονομικά οφέλη από τη δουλεία στις βρετανικές αποικίες, παρότι έμειναν στην Ιστορία για τον... ρόλο τους στον τερματισμό του θεσμού!
Για περισσότερο από ενάμιση αιώνα κανείς δεν είχε εξετάσει τα έγγραφα, τα οποία παρέμεναν στο σκοτάδι, επιτρέποντας σε εταιρείες και επιφανείς βρετανικές οικογένειες να «κουκουλώνουν» ανενόχλητες τις στενές σχέσεις τους με τη δουλεία. Η κατάσταση άλλαξε όταν ο Νικ Ντρέιπερ παραιτήθηκε από τη θέση του στην J.P. Morgan και ξεκίνησε έρευνα για το διδακτορικό του στο UCL.
Ανάμεσα στις κούτες που «ξεσκόνισε» για την εργασία του, έκπληκτος ανακάλυψε μία αγωγή αποζημίωσης ύψους 3.000 λιρών εκ μέρους του Νέιθαν Μάιερ και του αδελφού του βαρόνου Τζέιμς Ρότσιλντ, γόνων της ομώνυμης τραπεζικής δυναστείας, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν σκλάβους ως ενέχυρο.
Αφότου ο οφειλέτης χρεοκόπησε, ο Ν.Μ. Ρότσιλντ πήρε τελικά πίσω τις 3.000 λίρες εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα αποζημίωσης της κυβέρνησης μετά την κατάργηση της δουλείας.
Η σύνδεση της οικογένειας με τη δουλεία αποσιωπάται στα «Διεξοδικά Αρχεία της Οικογένειας Ρότσιλντ» και, μάλιστα, μέχρι σήμερα η μόνη γνωστή σχέση της με τη δουλεία ήταν ο ρόλος του Ν.Μ. Ρότσιλντ στον τερματισμό της.
Συγκεκριμένα, ο τραπεζικός μεγιστάνας έδωσε δάνειο στην κυβέρνηση ύψους 15 εκατομμυρίων λιρών, από τα συνολικά 20 εκατομμύρια που έδωσε η βρετανική κυβέρνηση ως βοήθεια στους δουλεμπόρους με την κατάργηση της δουλείας, τη μεγαλύτερη οικονομική «ένεση» που χορηγήθηκε ποτέ στην Ιστορία σε μια βιομηχανία.
Τα αποκαλυπτικά αρχεία θα αποτελέσουν πλήγμα και για έναν από τους διασημότερους Βρετανούς δικηγόρους, τον Τζέιμς Ουίλιαμ Φρέσφιλντ, ιδρυτή της ομώνυμης νομικής εταιρείας. Ο Φρέσφιλντ και οι γιοι του είχαν πολλούς δουλεμπόρους πελάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονταν στην Καραϊβική και στις συμφωνίες με τους οποίους σκλάβοι χρησιμοποιούνταν ως ενέχυρο.
«Ο Φρέσφιλντ ήταν μέλος της Εταιρείας της Ιεραποστολικής Εκκλησίας, η οποία αφοσιώθηκε στην κατάργηση του δουλεμπορίου», έσπευσε να υπερασπιστεί το όνομα της οικογένειας ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.
Οι Φρέσφιλντ και Ρότσιλντ δεν είναι φυσικά οι μόνοι Βρετανοί που πλούτισαν χάρη στη δουλεία και μια πιο ενδελεχής μελέτη των Εθνικών Αρχείων αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια πολλούς ακόμη. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα ενισχύσει τις πιέσεις προς τους απογόνους τους να παραδεχτούν τη σχέση τους με τη δουλεία και να επανορθώσουν με κάποιο τρόπο.

Στις ΗΠΑ αυτό έχει ήδη συμβεί, με το χαρακτηριστικό παράδειγμα της επενδυτικής τράπεζας J.P. Morgan, η οποία έδωσε πέντε εκατομμύρια δολάρια σε υποτροφίες μαύρων φοιτητών της πολιτείας

137 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ.ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Θ.ΤΕΝΕΖΟΥ.ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ.

Δεκαπέντε μέρες μετά τη συνάντηση των απεργών πείνας μέ τόν υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ.Βλάχο καί τον τ.πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού,σέ αναμονή της απόφασης ανάκλησης. Η συμφωνία.Οριακή η κατάσταση τής υγείας του απεργού πείνας Θεόδωρου Τενέζου .Οι κίνδυνοι καί οι ευθύνες

137 ημέρες απεργίας πείνας τού Θεόδωρου Τενέζου,2 ημέρες απεργίας δείψας τριών ανθρώπων,19 ημέρες απεργίας πείνας τού δεύτερου απεργού καί οι έντονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας καί συμπαράστασης τών πολιτών, οδήγησαν ώς γνωστόν στήν συνάντηση της Δευτέρας 15-6-2009 του υφυπουργού ανάπτυξης Γιώργου Βλάχου μέ τούς απεργούς.

Καί αυτά ενώ η υγεία του Θεόδωρου Τενέζου βρίσκεται πλέον σέ οριακό σημείο.

Ο υφυπουργός Γιώργος Βλάχος συνεπής στά συμφωνηθέντα, εντός 24 ωρών εξέδωσε καί απέστειλε πρός την Επιτροπή Αιτηση συμφωνα μέ τό αρθρο 9 παρ.1 του Ν.703/77 ,μέ την οποία ζήτησε νά διερευνηθεί εξ αρχής τό σύνολο τών καταγγελιών τού Θεόδωρου Τενέζου, ικανοποιώντας τό βασικό αίτημά του.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε ότι εκ μέρους της Επιτροπής, θά κινηθεί άμεσα η διαδικασία

1ον πλήρους διερεύνησης τού συνόλου των καταγγελιών Τενέζου ανταποκρινόμενος στήν Αίτηση τού υπουργού καί

2ον θά συγκληθεί άμεσα η ολομέλεια της Επιτροπής σύμφωνα μέ τό άρθρο 13 του Ν.703/77, προκειμένου νά ληφθεί απόφαση γιά τήν ανάκληση της προηγούμενης απόφασης η οποία αφορούσε μέρος μόνο τής καταγγελίας Τενέζου, πράγμα νομικά καί πραγματικά απαραίτητο γιά την πλήρη έρευνα.

Πέρασαν 15 ολόκληρες μέρες καί η Επιτροπή Ανταγωνισμού δέν έχει κάνει ακόμα την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης.

Σέ δύο διαδοχικές συναντήσεις μέ τόν τέως πρόεδρο της Επιτροπής δόθηκαν μόνο διαβεβαιώσεις εφαρμογής της συμφωνίας.

Τελικά:

Ο υπουργός υπήρξε συνεπής.

Ο τ.πρόεδρος τής Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι στιγμής οχι.

Είναι φανερό ότι παίζει μέ τη ζωή τού Θεόδωρου Τενέζου.Καί όχι μόνο!

Η συνεχιζόμενη στάση τού Επικεφαλής τής Αντιμονοπωλιακής Αρχής δυναμιτίζει επικίνδυνα τήν προσπάθεια λήξης της διαμαρτυρίας.

Ο Σπύρος Ζησιμόπουλος καί όσοι παράνομα τόν στηρίζουν θά φέρουν ακέραια τήν ευθύνη γιά πιθανό θάνατο τού Θεόδωρου Τενέζου καί του δεύτερου απεργού άν τούς σύρουν τίς προσεχείς μέρες σέ εκ νέου κλιμάκωση της απεργίας μέ ολική στέρηση νερού.

η απελευθέρωση της Καβάλας στις 26 Ιουνίου 1913,

Μία από τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας είναι η απελευθέρωση της ωραίας μας πόλης της Καβάλας που έγινε στις 26 Ιουνίου 1913, πέντε μέρες μετά τη νικηφόρο και ίσως μία από τις πλέον ένδοξες μάχες του Ελληνισμόυ˙ τη μάχη του Κιλκίς-Λαχανά.

Κατά το Ρεπούσιο, Κουλούριο, κτλ., εκ του CDRC του Σόρος και εκ των ημετέρων κυβερνήσεων και σχεδόν όλων των <<πολυπολιτισμικών>> μας κομμάτων κατευθυνόμενον δόγμα, δεν θα πρέπει να θυμώμαστε με συγκίνηση τις ένδοξες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας, έστω και αν κινδυνεύμε να χαραχτηριστούμε, <<ελληναράδες>>, <<σφόδρα εθνικιστές>>, <<σωβινιστές>>, κτλ.

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

26 Ιουνίου 1913. Η Καβάλα ελεύθερη.

αναλυτική περιγραφή της επετείου από το Δήμο της Καβάλας (του Κώστα Παπακοσμά)

Ήταν η ανάσταση του λαού της Μακεδονίας ο Ιούνιος του 1913. Η Καβάλα ένιωθε τον αέρα της λευτεριάς. Αιώνες σκλαβιάς έμεναν στο παρελθόν και μια νέα σελίδα άνοιγε για την πολύπαθη αυτή γωνιά της Ελλάδας. Ήταν χρόνια δύσκολα αυτά τα πρώτα του αιώνα. Οι Τούρκοι καταλάβαιναν ότι έρχεται το τέλος της κυριαρχίας τους στην περιοχή και γίνονταν ολοένα πιο σκληροί, αν και προσπαθούσαν κάποιοι από αυτούς «Νεότουρκοι» να δείξουν ένα νέο «συνταγματικό» πρόσωπο.
Η έλευση των Βουλγάρων, το φθινόπωρο του 1912 άλλαξε προς το χειρότερο τα δεδομένα. Οι πρώην «σύμμαχοι» των Ελλήνων στους Βαλκανικούς πολέμους έγιναν σκληροί κατακτητές και διώκτες του Ελληνικού στοιχείου. Ο στόχος τους γνωστός, αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων στην περιοχή.

Οι Βούλγαροι το καλοκαίρι 1913 περίμεναν την Ελληνική επίθεση, δια θαλάσσης αφού το Ναυτικό κυριαρχούσε στα νερά του Αιγαίου.
Τα Βουλγαρικά πυροβόλα, από τα βουνά του Συμβόλου όρους προσπαθούν, ματαίως, να πλήξουν τα Ελληνικά πλοία. Αντίθετα υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τα κανόνια του Ελληνικού στόλου.
Την ίδια στιγμή ο Ελληνικός στρατός αναγκάζει του Βουλγάρους που είχαν στρατηγικές θέσεις στα περάσματα του Στρυμόνα και του Παγγαίου να συμπτυχθούν. Ο Ελληνικός στόλος αγκυροβολεί στη Θάσο και στην πόλη της Καβάλας οι σκόπιμες διαδόσεις του Ελληνικού στοιχείου μιλούν για απόβαση στην Καβάλα μεγάλων τμημάτων του στρατού που «μεταφέρουν» τα Ελληνικά πλοία.

Οι Βούλγαροι διακατέχονται από πανικό. Φροντίζουν όμως να συλλάβουν τους επιφανείς πολίτες της Καβάλας αλλά και να τοποθετήσουν εκρηκτικά σε κτίρια της πόλης.

Ο Στόλαρχος Παύλος Κουντουριώτης γνωρίζει ότι οποιαδήποτε απόβαση θα ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα σε μια περιοχή που οι Βούλγαροι είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν νάρκες.
Τότε βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο όπου άδεια μεταγωγικά πλοία εμφανίζονται στον κόλπο της Καβάλας, την νύχτα δε, τα πλοία αυτά να ανταλλάσσουν σκόπιμα σήματα φωτός με τα πλοία του στόλου.

Το θωρηκτό «Ύδρα» δίνει την εντύπωση ότι καλύπτει απόβαση ανατολικά της πόλης , οι Βούλγαροι με προβολείς προσπαθούν να δουν τι συμβαίνει.Νιώθουν ότι θα «εγκλωβιστούν» από τους Έλληνες έτσι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πόλη παίρνοντας ως «ασπίδα» ομήρους τις αρχές της Καβάλας.

Μια ομάδα νέων της Καβάλας αποφασίζει να ενημερώσει τον Στόλαρχο Κουντουριώτη για την απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη. Είναι οι Δημήτριος Ανδρής, Πέτρος Βλάχος, Σταμάτης Γαλανός, Παράσχος, Γεώργιος Χατζηαποστόλου, Δημήτριος Χαρισιάδης.

Ο Κουντουριώτης μόλις μαθαίνει τα νέα δίνει εντολή στον Πλωτάρχη, κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «ΔΟΞΑ» να ερευνήσει αν υπάρχει «ελεύθερη» δίοδος να πλεύσουν προς την Καβάλα.

Οι Καβαλιώτες νέοι αναλαμβάνουν να τους βοηθήσουν με την συνδρομή Τούρκων ψαράδων που γνώριζαν τα «νερά» και τα σημεία όπου οι Βούλγαροι είχαν τοποθετήσει νάρκες.

Στις 25 Ιουνίου του 1913 εμφανίζονται ελληνικά σκάφη και το πρωϊ της επομένης, 26 Ιουνίου του 1913, το αντιτορπιλικό Δόξα καταπλέει στον όρμο της Καβάλας και καταλαμβάνει την πόλη.Οι βάρκες έβγαλαν στην στεριά τους ναύτες. Οι Καβαλιώτες ξεσπούν σε ζήτω κραυγές.

Η Ελληνική σημαία κυματίζει. Κάποιοι τις έχουν κρυμμένες στα μπαούλα και τις αναρτούν στα σπίτια τους με καμάρι. Ο άνεμος της λευτεριάς πνέει στην Καβάλα.

Το άγημα των ναυτών αποτελείται από 35 άτομα με επικεφαλής τον Σημαιοφόρο Αγγελή.

Στις 27 Ιουνίου ο Ναύαρχος Κουντουριώτης με το επιτελείο του μέσα σε μιά πανηγυρική ατμόσφαιρα αποβιβάζεται στην Καβάλα και πηγαίνει πρώτα στο Διοικητήριο και έπειτα στη εκκλησία όπου παρίσταται στη δοξολογία που ψάλλεται για την απελευθέρωση της

Το ίδιο απόγευμα στέλλει από το θωρυκτό Αβέρωφ ένα αξέχαστο ραδιοτηλεγράφημα:

́Εξ Αβέρωφ τη 27η Ιουνίου, ώρα 5 και 3 0˙ μ.μ. Σήμερον επισήμως προκηρύχθη η κατάληψις της Καβάλας. Εκκαθαρίσαμεν τα περίχωρα από τους κομιτατζήδες και ικανούς Βουλγάρους στρατιώτες αδέσποτους. Ο ενθουσιασμός είναι μέγιστος. Οι Τούρκοι συμμετέχουσι πλήρως αυτού. Κουντουριώτης ́ ́


Η Τουρκία είναι κράτος τραμπούκος, χωροφύλακας της αμερικανονατοϊκής Νέας Τάξης. Απαράδεκτη η συμφωνία υποτέλειας προς τις ΗΠΑ

Στην χτεσινή συνάντηση που είχε ο ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας Νταβούτογλου ισλαμιστής «διανοούμενος» με την ΥΠ.ΕΞ. της ελληνικής κυβέρνησης Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ΟΧΙ στην επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στην Τουρκία.
Για μια ακόμη φορά η Τουρκία αρνείται να εφαρμόσει διμερείς συμφωνίες. Η προκλητικότητα του Νταβούτογλου δείχνει καθαρά ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος τραμπούκο χωροφύλακα της αμερικανονατοϊκής Νέας Τάξης στην περιοχή.

Η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση και καταλυτική διότι με την οργανωμένη από το Τουρκικό κράτος αθρόα είσοδο δυστυχισμένων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην χώρα, η Τουρκία θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο, εκτός του οικονομικού, κοινωνικού και εργασιακού προβλήματος, της αλλαγής και της πληθυσμιακής συνοχής στον Ελλαδικό χώρο. Παράλληλα η Τουρκία με τον τρόπο αυτό θέλει να εγκαταστήσει ισχυρές πληθυσμιακές βάσεις στην Ελλάδα ώστε να τις χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης.
Δραστήριο ρόλο επίσης σε αυτή την περίπτωση θα παίξουν βέβαια και οι πράκτορες της ΜΙΤ, τους οποίους στέλνει η Άγκυρα για να «συνοδεύσουν» τους μετανάστες.
Η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ. δια της ΥΠ.ΕΞ. Ντόρας Μπακογιάννη με τον αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ Στάινμπεργκ στην Κέρκυρα, που αφορά την έκδοση οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη βαφτίσουν οι ΗΠΑ τρομοκράτη, είναι συμφωνία υποτέλειας, υποταγής και κατάργησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας και των ατομικών ελευθεριών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον με αντάλλαγμα να πάρει η Ελλάδα την πολυπόθητη «κατάργηση της βίζας».
Τέτοιες συμφωνίες μας βρίσκουν αντίθετους και πιστεύουμε ότι ο λαός θα τις καταργήσει στην πράξη.

Αθήνα 29-6-2009

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

Mail: info@dikki.org, press@dikki.org


29/6/09

14.000 χρόνια παρουσίας στο Αιγαίο

Αρχαιολογική ανασκαφή ομάδας Ελλήνων, Ιταλών και Αμερικανών αρχαιολόγων στη Λήμνο με επικεφαλής τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Νίκο Ευστράτιου φέρνουν στο φως τα απομεινάρια του παλιότερου ως τα τώρα ανθρώπινου οικισμού στο Αιγαίο.

Η ανασκαφή ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου τα δε ευρήματα, κυρίως λίθινα εργαλεία και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας, είναι της παλαιολιθικής εποχής, πριν δηλαδή περίπου 14.000 χρόνια. Τα στοιχεία της ανασκαφής κάνουν λόγω για μια εγκατάσταση κυνηγών, τροφοσυλλεκτών και ψαράδων του 12.000 προ Χριστού. Ως τα τώρα πιστεύονταν ότι οι παλιότερες ανθρώπινες παρουσίες έχουν εντοπισθεί στο Αρχιπέλαγος στη λεγόμενη Σπηλιά του Κύκλωπα στα Γιούρα βόρεια της Αλονήσου και στο Μαρουλά της Κίθνου, προσδιοριζόταν δε στο 8.000 προ Χριστού.

Η ανασκαφή πραγματοποιείται στη θέση Ούριακος της παραλίας Λουρί του δημοτικού διαμερίσματος Φυσίνη του Δήμου Μούδρου στη Λήμνο με την συνδρομή του Δήμου Μούδρου και με τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Αιγαιακής Προϊστορίας.

Η Λήμνος θεωρείται ως μια από τις περιοχές με σημαντικά προϊστορικά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως ο οικισμός της Πολιόχνης που κατοικήθηκε από τα μέσα της 5ης έως τα τέλη της 2ης χιλιετίας προ Χριστού και του οικισμού στο Κουκονήσι της ίδιας περίπου χρονολογικής περιόδου από την πρώιμη έως την ύστερη χαλκοκρατία.

AΠΕ-ΜΠΕ

Η Τουρκία θέλει συζήτηση εφ' όλης της ύλης για το Αιγαίο

Σκληρή στάση τηρεί η Αγκυρα στα θέματα των παραβιάσεων στο Αιγαίο και της εισόδου από την Τουρκία χιλιάδων παράνομων μεταναστών, ζητήματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, την Κυριακή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τήρησε αρνητική στάση και για τα δύο θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Η Ντόρα Μακεδόνσκι έθεσε το ζήτημα των παραβιάσεων που σημειώνονται σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, για να λάβει την απάντηση από τον Τούρκο ομόλογό της ότι θα πρέπει να ξεκινήσει διμερής διάλογος εφ' όλης της ύλης για το Αιγαίο.Ακόμη, στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επισήμανε ότι και η Τουρκία αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Η Ντόρα Μακεδόνσκιη είχε απευθύνει “μήνυμα στην Τουρκια” λέγοντας ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι υπάρχουσες συμφωνίες για τη λαθρομετανάστευση. Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης η υπουργός Εξωτερικών, κατά την συνέντευξη της μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου στην Κέρκυρα, αναφερόμενη στο θέμα είπε ότι το συζήτησε με πολλούς καλεσμένους της «και αναφέρθηκε ως ένα από τα θέματα που πρέπει να ασχοληθεί ο ΟΑΣΕ».«Συμφωνήσαμε», είπε, «ότι πρώτα από όλα χρειάζεται μια πιο στενή συνεργασία των κρατών, να υπάρξουν συμφωνίες επαναπατρισμού με τις χώρες που δεν έχουν συνάψει και τήρηση αυτών που έχουν συμφωνηθεί».



Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο .Το 90,3% ζητάει μέτρα για τη λαθρομετανάστευση

Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», (πραγματοποιήθηκε από 22 έως και 26 Ιούνη, τηλεφωνικά, σε δείγμα 2.001 συνεντεύξεων, σταθμισμένο) το συντριπτικό ποσοστό 90,3% ,θεωρεί επιτακτική την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει απ' την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα.

Αυτό το συντριπτικό ποσοστό διαπερνά οριζόντια όλο το πολιτικό φάσμα, αφού με κάποιες διαφοροποιήσεις σε όλα τα κόμματα είναι περίπου το ίδιο, με μεγαλύτερα ποσοστά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αλλά και σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που διαφοροποιούνται, τα αντίστοιχα ποσοστά (υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων) είναι 82,4% και 88,3% αντίστοιχα.Βέβαια, οι όπαδοι του Σύριζα και του ΚΚΕ αλλά και μέρος των οπαδών του ΠΑΣΟΚ εννούν λύσεις τακτοποίησης και ενσωμάτωσης των λαθρομεταναστών.

Το 59,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι για την αύξηση της εγκληματικότητας ευθύνονται οι μετανάστες, έναντι του 40% που διαφωνεί με αυτήν την άποψη,διότι έχει επηρεαστεί από την προπαγάνδα των χουντοκάναλων,

Η έρευνα φυσικά ρωτάει άσχετα πράγματα. (Το 62,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι μετανάστες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Την αντίθετη άποψη έχει το 29,4%).

Δέν ρωτούν τον κόσμο άν συμφωνεί να καλύπτει ο έλληνας φορολογούμενος το κόστος της δωρεάν περίθαλψης των λαθρομεταναστών.Δεν ρωτούν αν συμφωνεί ο ελληνικός λαός με την παροχή δωρεάν παιδείας στά παιδια των λαθρομεταναστών.Δεν ρωτούν αν συμφωνεί ο ελληνικός λαός με την “στέγαση των λαθρομεταναστών “ με δαπάνες του ελληνικού προϋπολογισμού.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής απορρίφθηκε πρόταση να αναλάβουν τον έλεγχο των παραμεθόριων περιοχών στην περιοχή του Αιγαίου πολεμικά του Πολεμικού Ναυτικού αντί του Λιμενικού, ώστε ο έλεγχος να καταστεί πιο αποτελεσματικός,διότι η πολιτική δεν είναι η “αναχαίτηση” αλλά ο γρήγορος εντοπισμός και η γρήγορη υποδοχή.

Η Frontex ειναι υπηρεσία διάσωσης λαθρομεταναστών.

Το θέατρο πάντως συνεχίζεται.Εκτός από τους 55 που στάλθηκαν στο Πακιστάν από την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής έχουν μπεί στην χώρα τουλάχιστον 1500 φρέσκοι λαθρομετανάστες.

Στην Αυστραλία , που έχουν πάρει το πράγμα πιό “ζεστά”, το πολεμικό ναυτικό αναχαίτισε πλεούμενο με σχεδόν 200 επίδοξους μετανάστες την Κυριακή στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας, όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Εσωτερικών Μπρένταν Ο'Κόνορ. Πρόκειται για το 15ο σκάφος με μετανάστες που αναχαιτίζεται πριν φθάσει στα παράλια της Αυστραλίας από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τον Ο'Κόνορ, σκάφος του πολεμικού ναυτικού που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε το σκάφος με 194 επιβαίνοντες στα ανοικτά των Νήσων των Χριστουγέννων, περίπου 2.600 χλμ. από την ηπειρωτική Αυστραλία.

"Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι δεσμευμένη στη σθεναρή φύλαξη των συνόρων και είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με τον αποτελεσματικότερο και προσήκοντα τρόπο τους λαθρέμπορους ανθρώπων", είπε.

«Η Τουρκία δε θα γίνει ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων του κόσμου» ,(ενώ η Ελλάδα;) ,δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς και τόνισε , ότι η χώρα του δε θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταναστών από την Ελλάδα, όσο αρνούνται να υπογράψουν αντίστοιχες συμφωνίες το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και οι άλλες χώρες της αρχικής τους προέλευσης. Κάλεσε επίσης τους έλληνες πολιτικούς να αναλογισθούν αν θέλουν την Τουρκία πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μια χώρα με... δυσκολίες που μπορεί να τις μεταδώσει στην ευρύτερη περιοχή (!).
Όλα αυτά βεβαίως τα ειπε, όταν όλοι γνωρίζουν πως η Τουρκία ήταν και είναι ένας από τους σημαντικότερους διακομιστικούς σταθμούς λαθρομεταναστών από τη Μ. Ανατολή, την Κ. Ασία και την Ασία, προς την Ευρώπη.
Μέσω της Τουρκίας περνούν στη χώρα μας, ήδη από το μέσον της δεκαετίας του 1990, λαθρομετανάστες από Ινδία, Πακιστάν, Κασμίρ, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Κίνα, Ιράν, Ιράκ, Αίγυπτο, Παλαιστίνη και Καύκασο. Το κύμα αυτό επηρεάστηκε τα τελευταία χρόνια από τους πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Κασμίρ και τη Σομαλία, καθώς και από φυσικές καταστροφές, όπως το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία και σεισμοί στο Πακιστάν.

Σε αντίθεση με τους βαλκάνιους μετανάστες, για τους οποίους η Ελλάδα είναι χώρα τελικού προορισμού, η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών από την Ασία και την Αφρική χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως χώρα διέλευσης, προκειμένου να φτάσουν στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ, κυρίως μέσω των λιμανιών Πατρών και Ηγουμενίτσας. Σε πολλές περιπτώσεις, προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, μέσω της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας. Κύρια κέντρα συγκέντρωσης των προσφύγων στην Τουρκία είναι η Κωνσταντινούπολη και στο δυτικό τμήμα της χώρας το Αϊβασίκ, το Αϊβαλί και η Σμύρνη. Εκεί, υπάρχουν ολόκληρες συνοικίες που έχουν διαμορφωθεί σε στρατόπεδα-χώρους προσωρινής υποδοχής.

Οι διακινητές λαθρομεταναστών είναι κυρίως Τούρκοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Γεωργιανοί, Ιρακινοί και Αιγύπτιοι. Ωστόσο, σημαντικότατο ρόλο παίζουν οι Έλληνες λαθροδιακινητές, οι οποίοι δρουν σε σχεδόν όλα τα κυκλώματα. Στα κυκλώματα έχει επίσης διεισδύσει και τα χρησιμοποιεί η τουρκική μυστική υπηρεσία, η ΜΙΤ.

Στην Ελλάδα (http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_28.htm) έχουν βρεθεί άτομα, συνήθως με μακρά παραμονή στη χώρα μας, να χρησιμοποιούν πολιτιστικούς συλλόγους ή χώρους συγκέντρωσης μεταναστών, ως κέντρα «εξυπηρέτησης» λαθρομεταναστών. Τους αποσπούν από 1.000 έως 5.000 ευρώ για να τους πάνε στη Δύση. Συνηθισμένη πρακτική τους είναι να κρατούν ομήρους μέλη των οικογενειών τους έως ότου εισπράξουν τα λεφτά.

Τι συμβαίνει στα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ;

Αληθεύει πως «μετακομίζουν» τους λαθρομετανάστες στα εγκαταλελειμμένα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ;
Συγκεκριμένα, απέναντι από το γήπεδο του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ» στην Αλεξάνδρας.Αληθεύει πως έχουν παράνομες παροχές νερού και ηλεκτρικού από κολώνες της λεωφόρου;Αληθεύει πως τα μέχρι τώρα άδεια διαμερίσματα των πολυκατοικιών που θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί γεμίζουν με τους άλλοτε του «ΕΦΕΤΕΙΟΥ»; Αληθεύει πως στην επιχείρηση μετεγκατάστασης των λαθρομεταναστών στα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ» συμμετέχει "γνωστός" που πρωτοστάτησε στο να διατηρηθούν τα ερείπια που θα έπρεπε από χρόνια να είχαν κατεδαφιστεί;Αληθεύει πως τους λαθρομετανάστες ενισχύουν και τροφοδοτούν ομάδες αναρχικών που μπαινοβγαίνουν διακριτικά και οργανώνουν μέσα στους ανεξέλεγκτους χώρους τους τις δικές τους γιάφκες;

Αληθεύει πως έχουν δημιουργηθεί ομάδες περιφρούρησης των αναρχικών που κινούνται όλες τις ώρες διακριτικά γύρω απ΄αυτά, ενώ τις βραδυνές ώρες η περιφρούρηση των λαθρομεταναστών ενισχύεται και με διάφορους "περίεργους" που κάθονται στα κάγκελλα της υπόγειας διάβασης που εξυπηρετεί τα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ» οδηγώντας κάτω από την Αλεξάνδρας προς το απέναντι πεζοδρόμιο του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ»;
και τέλος...

Τι σχέση έχουν αυτές οι κινήσεις με τις προσπάθειες ακύρωσης της διπλής ανάπλασης;
Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον γνωστό πολιτικό χώρο που λόγω πολιτικών αγκυλώσεων κάνει το παν για να μιζεριάσει την ήδη γεμάτη προβλήματα ζωή των Αθηναίων πολιτών;
http://adiakritos.blogspot.com/2009/06/blog-post_9630.html
δελτίο των 11



Η σημειολογία της ολέθριας αμερικανικής κατοχής μας

Πηγή:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20983#20983

Δύο συνδυασμένα «κτυπήματα» και φαινομενικά ασύνδετα σηματοδοτούν ότι οι τυχών «αταξίες» του ελληνικού πολιτικού και πνευματικού κατεστημένου εναντίον των ΗΠΑ, επιτρέπονται μόνο σαν άλλοθι της ολοκληρωτικής υποταγής μας στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Πρώτο κτύπημα: Ο Μιλόσοσκι, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, αφίχθη στην Κέρκυρα με αεροσκάφος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» !!http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1682725
Δεύτερο κτύπημα:Μίκης Θεοδωράκης: «Αμερική σημαίνει ελευθερία, πρόοδος, καλοσύνη» http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/06/2009_320250
Φυσικά, ο Μίκης διαχωρίζει καθαρά τον αμερικάνικο λαό απ’ τις κυβερνήσεις του. Για όποιον ξέρει να διαβάζει με ανοιχτά τα μάτια, ο Μίκης δεν βλέπει ως φορέα ελευθερίας, προόδου, καλοσύνης, ειρήνης το αμερικάνικο καθεστώς.

Ωστόσο, η δήλωσή του λειτουργεί σημειολογικά και συνδυασμένα υπέρ του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
α). Είναι το αμερικανικό κρατικό ίδρυμα που τον «τίμησε», δηλαδή η αμερικάνικη κυβέρνηση και όχι ο αμερικανικός λαός. Σε αυτό το «Ίδρυμα» έκανε τη δήλωση, αποδεχόμενος την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα από το αμερικανικό καθεστώς.
Το να καμαρώνεις, συνεπώς για αυτή την «τιμητική διάκριση» από το κολέγιο του Αμερικανισμού και να δηλώνεις, τα όσα δήλωσες, και μάλιστα στη σημερινή πολιτική συγκυρία, αυτό σαφέστατα, τουλάχιστον σημειολογικά, προσδίδει κύρος και «άλλοθι» στον αυτοκράτορα πλανητάρχη και τους σχεδιασμούς του για την Ελλάδα.
Ο Μίκης, ως συνήθως, δίχως, ίσως, να το αντιλαμβάνεται (αυτό θέλουμε να πιστεύουμε), σε καίριες «εθνικές καμπές», παρέχει χείρα βοηθείας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς…
Η πράξη, ωστόσο, που δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, και αγγίζει τα όρια της ανοικτής προδοσίας και του ραγιάδικου δωσιλογισμού, είναι αυτή της κυβέρνησης και ειδικότερα της υπουργού Εξωτερικών: Της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η δωσιλογική αυτή αυθάδεια έχει πολλές σηματοδοτήσεις:
α). Πρακτικά πλέον, με επίσημη κυβερνητική βούλα, ακυρώνεται οποιαδήποτε αμφισβήτηση, έστω και ρητορική, απέναντι στη στρατηγική των Αμερικανών και του προτεκτοράτο τους (Σκόπια), σχετικά με το όνομα.

Πρακτικά υιοθετείται και νομιμοποιείται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!!!
β). Αποτελεί, επίσης, μια βάναυση προσβολή των διαθέσεων του ελληνικού λαού. Είναι μια πράξη θηριώδους κοροϊδίας και εμπαιγμού του ελληνικού λαού. Μια πράξη που αποκαλύπτει, ότι τα πάντα έχουν λυθεί και αναζητείται φόρμουλα εξαπάτησης…

γ). Τέλος, σηματοδοτεί τούτο: ότι η κυβέρνηση, αλλά και όλο το πολιτικό κατεστημένο (ανεξάρτητα από τις δημαγωγικές κορώνες των πολιτικών απατεώνων) έχουν, πλέον, υποταχθεί ΠΛΗΡΩΣ στις βουλές του πλανητάρχη.

Και αυτό είναι το εφιαλτικό. Όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι «βουλές» της αυτοκρατορικής Νέας Τάξης για τη χώρα μας.

Το όνομα των Σκοπίων είναι μόνο η αφετηρία των νέων εθνικών μας δεινών…



Τα όνειρα για τη "Μεγάλη Μακεδονία" δεν σβήνονται από την καρδιές των ανθρώπων εν μια νυκτί, λέει στο Spiegel ο Προέδρος της BJRM

σσ. BJRM (Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija -πΓΔΜ).

Του Σπύρου Χατζάρα


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της BJRM σε συνέντευξη του στο νέο τεύχος του Der Spiegel, παρουσιάζει το νέο επικοινωνιακό σενάριο του “μακεδονισμού” που επεξεργάστηκαν οι “Soros”, και υποστηρίζει ότι ” Τα Βαλκάνια αποτελούνται έτσι και αλλιώς από τεχνητές χώρες. Η μόνη λύση είναι η Pax Europa. Το καθήκον για σταθεροποίηση της περιοχής εναπόκειται στην ΕΕ”.

Επομένως τα σύνορα της Ελλάδας είναι τεχνητά,και οι έλληνες τεχνητό έθνος”.Αυτή ειναι η ουσία. Η μόνη λύση είναι η Pax Europa, όπως η “οθωμανική αυτοκρατορία” παλιά. Η Pax των περιουσίων τραπεζιτών.

Ο κ. Ιβανώφ για το ζήτημα του αλυτρωτισμού, τονίζει ότι οι “χάρτες της Μεγάλης Μακεδονίας”, είναι του 19ου αιώνα “όταν όλοι οι Μακεδόνες ζούσαν μαζί σε ένα κράτος”,( σ.σ την οθωμανική αυτοκρατορία)”, τους οποίους “ έφεραν μετανάστες”, (δεν λέει ότι πρόκειται για το κόμμα του το VMRO) ,που “ήταν αντικομμουνιστές που είχαν διωχθεί από τη χώρα και με την πτώση του κομουνισμού επέστρεψαν” ,”με το όνειρο για μια Μεγάλη Μακεδονία ,όπως οι Αλβανοί ονειρεύονται μια Μεγάλη Αλβανία, οι Σέρβοι μια Μεγάλη Σερβία. Αυτά είναι όνειρα που δεν σβήνονται από την καρδιές των ανθρώπων εν μια νυκτί. Πολλοί Μακεδόνες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα άφησαν πίσω ότι είχαν και δεν είχαν. Τώρα διεκδικούν τις περιουσίες τους και αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στην Αθήνα”.


Συνδέουν το “όνειρο” της μεγάλης Μακεδονίας και με το ζήτημα των περιουσιών των Αιγαιατών, ενώ η Ελλάδα δεν έχει θέσει ακόμα το ζήτημα των ελληνικών περιουσιών στην

BJRM,που απαλλοτριώθηκαν από τον Τίτο.Μεγάλη σημασία έχει η αναφορά “όταν όλοι οι Μακεδόνες ζούσαν μαζί σε ένα κράτος”.

Η ουσία της συζήτησης πρέπει επομένως να φύγει από τον αλυτροτισμό και να πάει στη μη ύπαρξη Μακεδόνων ως έθνους.


Για τη “διαφωνία για την ονομασία” , ο κ. Ιβανώφ μιλάει για διαφωνία 14 χρόνων και όχι για διαφωνία 106 χρόνων και λέει: “Η διαφωνία αυτή υπάρχει εδώ και 14 χρόνια και οι λόγοι είναι γεωγραφικοί, ιστορικοί και φυσικά ψυχολογικοί. Υπάρχει όμως κανείς που να πιστεύει ότι θα ζητάγαμε την ένωση με μια περιοχή της Ελλάδας στην οποία ζούνε Μακεδόνες από το 1913”.


Για το όνομα λέει:” Το όνομα δεν θα πρέπει να βλάπτει την τιμή και την υπερηφάνεια του λαού μας. 120 χώρες μας έχουν αναγνωρίσει με το όνομα Μακεδονία η Ελλάδα αρνείται. Υπάρχει μια οδηγία του ΟΗΕ η οποία αναφέρει ότι το όνομα της εθνικότητας και η γλώσσα πρέπει να προσαρμόζονται στο όνομα της χώρας. Δεν ξέρω πως θα αισθανθούν οι Αλβανοί αν ξαφνικά γίνουν Σλαβο-Μακεδόνες που μιλάνε Σλαβο-Μακεδονικά. Αλλά θα πρέπει και αυτοί να σταματήσουν να μας επιβάλουν προϋποθέσεις”.



Ο πρόεδρος της BJRM αποκαλύπτει και τους σχεδιασμούς των Βρυξελλών και τις κρυφές συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης.


“ Μίλησα με τον κύριο Σολάνα και ήταν αισιόδοξος ότι η ΠΓΔΜ θα έχει φέτος ημερομηνία ένταξής. Ο καινούριος πρόεδρος των ΗΠΑ το είπε ξεκάθαρα: η ΠΓΔΜ πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα είναι επίσης πιο δημιουργικός".
http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,632319,00.html#ref=nlint

από
http://gianniotis.blogspot.com/2009/06/blog-post_4917.html

Κυρά Ντόρα, χαιρετίσματα στις ...φασκομηλιές.!!!

Λοιπόν κυρά Ντόρα.!

Επειδή απαξιώ να απευθυνθώ σε σένα, θα πω μόνο δυο κουβέντες στους φίλους επισκέπτες του gianniotis blog.

Ο ΥΠ.ΕΞ. των Σκοπίων κ. Μιλόσοσκι έφθασε περίπου στις 13.00 το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με το επίσημο προεδρικό αεροσκάφος της κυβέρνησης της πΓΔΜ, το οποίο έφερε τα διακριτικά της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

Το ίδιο αυτό λοιπόν αεροσκάφος απογειώθηκε ξανά και επέστρεψε αμέσως στα Σκόπια αφού ο κ. Μιλόσοσκι αποβιβάστηκε μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει.

Με την ίδια διαδικασία ο κ. Μιλόσοσκι θα επιστρέψει αύριο Κυριακή στη χώρα του.

Η κυρά Ντόρα, είχε δώσει κατ' εξαίρεση άδεια για την προσγείωση του Σκοπιανού αεροσκάφους με τα διακριτικά της "Μακεδονίας", απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Εκτός από τα διακριτικά του αεροσκάφους, έλαβε και παράλληλα άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με έγγραφα (flight plan) που θα αναφέρονται στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Αξίζει να σημειωθεί - κάτι που το έχουμε ξαναγράψει - ότι τον Ιούνιο του 2008, ένα χρόνο πριν δηλαδή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ΔΕΝ είχε δεχθεί να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας ο πρόεδρος της πΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι λόγω της πρόθεσής του να χρησιμοποιήσει για το ταξίδι του στην Αθήνα το κρατικό αεροσκάφος της χώρας του που έφερε τα σύμβολα και το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων.

Κατά τα άλλα, η κυρά Ντόρα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι υπήρξε ανταπόκριση από τα περισσότερα μέλη του ΟΑΣΕ, στην πρόσκληση για τη σύνοδο της Κέρκυρας, σημειώνοντας τη βούλησή της να γίνει μια "ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση για τα θέματα της ασφάλειας".

Και επειδή κάποιοι φίλοι - και με το δίκιο τους - θα πουν ότι ο gianniotis έχασε την ψυχραιμία του, έχω να σου πω κυρά Ντόρα, με το γνώθει σ'αυτόν και εν πλήρει και ηρέμω ψυχική καταστάσει, ότι ...χέστηκα για την σύνοδο της Κέρκυρας, καθώς και για την προεδρεία σου σ' αυτή, αφού έτσι κι' αλλιώς, τόσο το ...πάχνιασμα, όσο και το ...σταυλισμά σας εκεί, εμείς θα το πληρώσουμε.!

Απλά σε φαντάζομαι να τσουκρίζεις το ποτήρι σου με τον Μιλόσοσκι και να του χασκογελάς, ως συνήθως.

Τώρα, το τι θα σκέπτεται εκείνη τη στιγμή αυτός για σένα, άστο καλύτερα να μη στο πω. Άστο καλύτερα.!

Χαιρετίσματα λοιπόν στις ...φασκομηλιές κυρά Ντόρα.

Τόπιασες το υπονοούμενο;

gianniotis
Ανώνυμος είπε...
gianniotis άν έλεγες οτι είναι συνυπεύθυνος και ο Καραμανλής μαζί της γιατί είναι με το παραπάνω θα σου έλεγα και εγώ μπράβο.


27/6/09

Οι σεισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο

Αναμένουμε έναν σεισμό στο παραλληλόγραμμο που ξεκινάει από το Αίγιο και συνεχίζεται στην Εύβοια, στο Ξυλόκαστρο και τη Λαμία. Αυτό μόνο είναι η είδηση .Το πόσο μεγάλος θα είναι θα εξαρτηθεί από την εκτόνωση της συσσωρευμένης δύναμης.

Οι δύο πρώτοι ασθενείς προ-σεισμοί έγιναν στην Φθιώτιδα στη μία τα ξημερώματα και στις 11 το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης, μπορεί να ηταν μία προειδοποίηση. Ακολούθησε η ασθενής σεισμική δόνηση των 4 Ρίχτερ την νύχτα της Πέμπτης 18 Ιουνίου . Αυτό είναι καλό σημείο,για σταδιακή εκτόνωση του φαινομένου. Το ίδιο είχε γίνει και 20 χρόνια πριν.

Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Όποιος φοβάται ότι το σπίτι του είναι χάρτινο ας μετακομίσει σε τρέιλερ.

Οσον αφορά το θέμα της σεισμικής διέγερσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι, «Υπάρχει μια σεισμικότητα τον τελευταίο μήνα στη Φθιώτιδα, η οποία εκφράζεται κυρίως μέσα από επίκεντρα του νότιου τμήματος του Σπερχειού ποταμού καθώς και από κάποια επίκεντρα στο Μαλιακό κόλπο. Δεν νομίζω πάντως ότι αυτή η σεισμική δραστηριότητα συνιστά λόγο ανησυχίας.

Πρόκειται για ασθενείς δονήσεις που δεν ξεπερνούν τα 4,5 Ρίχτερ και είναι διάσπαρτες στο χώρο και το χρόνο».

Για το σήμα που κατέγραψε η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ του Παναγιώτη Βαρώτσου, ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας, εντεταλμένος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δήλωσε: «Παρακολουθώ πολύ στενά το πείραμα που διεξάγει η ερευνητική ομάδα του κ. Βαρώτσου και μιλώ καθημερινά μαζί του. Το σήμα αυτό οφείλεται σε μια επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα και σχηματίζει ένα παραλληλόγραμμο που ξεκινάει από το Αίγιο και συνεχίζεται στην Εύβοια, στο Ξυλόκαστρο και τη Λαμία.

Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο το συγκεκριμένο σήμα, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά η έλλειψη αντισεισμικών μέτρων προστασίας από την πλευρά της πολιτείας.


Παράλληλα όλόκληρος ο ελληνικός χώρος βρίσκεται σε σεισμική διέγερση.


Σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:37 της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο βορειοανατολικά της Σαντορίνης και σε εστιακό βάθος 10 χλμ.Πριν είχαν γίνει δύο μικρότεροι σεισμοί, 3,9 και 3,7 Ρίχτερ, οι οποίοι ήταν επιφανειακοί και γι’ αυτό το λόγο έγιναν έντονα αντιληπτοί.

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ (το Γερμανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο εκτίμησε το μέγεθος στα 5,8 Ρίχτερ) σημειώθηκε, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου.Επρόκειτο για υποθαλάσσιο σεισμό .Τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί στην ίδια περιοχή και με το ίδιο επίκεντρο δύο σεισμοί μεγέθους 4,7 και 4,6 Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και στη Σάμο.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Πυθαγόρειο, όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο, προξενώντας ρωγμές κυρίως σε παλιές κατοικίες ορεινών χωριών και πτώσεις αντικειμένων.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χιλιόμετρα.

δελτιο11



Το ρήγμα της Αταλάντης και οι μεγάλοι σεισμοί που έδωσε

426 π.χ. Αταλάντη. Μέγεθος 7 ρίχτερ.

Ο Θουκυδίδης αναφέρει ότι οι Λακεδαιμόνιοι με αρχηγό τον βασιλιά Αγι του Αρχίδαμου μαζί με τους συμμάχους τους έφθασαν μέχρι τον Ισθμό αλλά δεν πραγματοποίησαν την εισβολή γιατί γίνονταν πολλοί σεισμοί. Στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας, εισέβαλε θαλάσσιο κύμα (τσουνάμι) το οποίο κατόπιν υποχώρησε, ενώ ένα τμήμα της πόλης καλύφτηκε οριστικά από την θάλασσα. Το κύμα σκότωσε πολλούς ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να φύγουν στα ψηλότερα μέρη. Το νησί που βρισκόταν κοντά στην Αταλάντη πλημμύρισε και δυο πλοία που την προηγουμένη τα είχαν βγάλει στην ξηρά τα παρέσυρε το κύμα. Στην Πεπάρηθο (Σκόπελο) παρατηρήθηκε απόσυρση της θάλασσας.Τα νησιά Λιχάδες και το ακρωτήριο Κηναίο (στα ΒΔ της Εύβοιας) κατά μεγάλο μέρος βυθίστηκαν. Τα θερμά νερά της Αιδηψού και των Θερμοπυλών στέρεψαν για τρεις μέρες και στην Αιδηψό δημιουργήθηκαν νέες πηγές. Στους Ωρεούς το τείχος προς την θάλασσα και 700 σπίτια γκρεμίστηκαν.

551 μ.Χ. Μαλιακός κόλπος. Μέγεθος 7 Ρίχτερ

Ο Προκόπιος ο Καισαρέας αναφέρει ότι τα νερά της θάλασσας εισχώρησαν μέχρι τα βουνά και κατάστρεψε πολλά χωριά. Μετά την απόσυρση των υδάτων έμειναν στην ξηρά πολλά ψάρια που είχαν ασυνήθιστη όψη. Η αναφορά γίνεται για την απέναντι Φθιωτική ακτή όμως οι ίδιες καταστροφές θα πρέπει να συντελέστηκαν και στην Ευβοϊκή ακτή.

1758 Λαμία. Μέγεθος 6.8 Ρίχτερ

Ο σεισμός με επίκεντρο την Λαμία, εξαφάνισε τρία νησάκια κοντά στην Εύβοια. Προκάλεσε επίσης την κατάρρευση και την εξαφάνιση κάτω από τα κύματα ενός μέρους από το Ποντικόνησο, τοποθεσία που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Εύβοιας.

1853 Θήβαι. Μέγεθος 6.8 Ρίχτερ

Τρεις ισχυροί σεισμοί μεταξύ 29 και 30 Σεπτεμβρίου, εκτός της καταστροφής της πόλης των Θηβών προξένησε και μεγάλες ζημιές στην Εύβοια. Μεγάλες ζημιές έγιναν στην Χαλκίδα. Αναφέρεται δε ότι τα τόξα του υδραγωγείου τσακίστηκαν.

1868 Σκιάθος. Μέγεθος 6.2 Ρίχτερ

Αναφέρεται ότι έγινε πολύ ισχυρός σεισμός στην Σκιάθο που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Βόρεια Εύβοια.

1874 Βοιωτία. Μέγεθος 6.0 Ρίχτερ

Ο σεισμός έπληξε την Βόρεια Εύβοια. Επίσης αναφέρονται ιδιαίτερες ζημιές και στην Ερέτρια.

1894 Αγιος Κωνσταντίνος (ρήγμα Αταλάντης). Μέγεθος 7.0 Ρίχτερ

Του κυρίου σεισμού, ο οποίος έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου, προηγήθηκε καταστροφικός σεισμός στις 20 Σεπτεμβρίου. Αναφέρεται ότι ένας αγρότης που εργαζόταν στο κτήμα του κοντά στο κόλπο του Σκροπονερίου άκουγε ολόκληρη την μέρα την προηγουμένη του σεισμού ανεξήγητους θορύβους που έμοιαζαν με κανιοβολισμούς προερχόμενοι από τον κόλπο.

Στα χωριά της Μαλεσίνας οι κάτοικοι ένοιωσαν το έδαφος να βουλιάζει κάτω από τα πόδια τους μετά το πέρας του σεισμικού κραδασμού. Ολόκληρη η περιοχή των Οπουντίων Λοκρών έπαθε καθίζηση 1 - 1,5 μέτρα. Παρατηρήθηκαν πολλές κατολισθήσεις και μεταβολή στην στάθμη των πηγαδιών. Παρατηρήθηκε επίσης θαλάσσιο κύμα ύψους 3 μέτρων και εισχώρησε σε βάθος ενός χιλιομέτρου. Οι σεισμοί ερήμωσαν τις ανατολικές περιοχές της Λοκρίδας, με απολογισμό 255 νεκρούς και 4000 σπίτια κατεστραμμένα. Η επαρχία Ιστιαίας αναφέρεται ως περιοχή μερικής καταστροφής, ενώ περιοχές ελαφροτέρων καταστροφών αναφέρεται η ανατολική πλευρά της Βόρειας Εύβοιας, Αγία Αννα κλπ.