25/11/09

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΙΚΑ!

Οι μάσκες έπεσαν. Αποκαλύφθηκαν. Οδηγούν τον Κλάδο και την ΕΣΗΕΑ σε διχοτόμηση. Αυτοί, που προεκλογικά μιλούσαν για αλλαγή σελίδας στην ΕΣΗΕΑ, μοίρασαν στο χθεσινό Δ.Σ. της Ενώσεως με προτάσεις τους, τις καρέκλες ως εξής: Πρόεδρος Νανά Νταουντάκη, Γ.Γ. Αντώνης Νταβανέλλος, Α΄ Αντιπρόεδρος Δ. Κουμπιάς, Β΄ Αντιπρόεδρος Μπάμπης Αγρολάμπος και Ταμίας Φανή Πετραλιά. Αυτό το Προεδρείο που πάνε να κάνουν δεν είναι ούτε αναλογικό, ούτε αντιπροσωπευτικό. Άλλα ψήφισαν οι συνάδελφοι στις εκλογές μας.

Εμείς, παρά το γεγονός ότι το Σώμα έδωσε στον συνδυασμό μας «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» όλες τις πρωτιές, δεν εμποδίζουμε την εκλογή Προεδρείου, αλλά και δεν θα γίνουμε γέφυρα – δεκανίκι για ένα Δ.Σ. που έχει ταχθεί υπέρ της ενοποίησης των Ταμείων μας και της ένταξης των δημοσιογράφων στο ΙΚΑ.

Και αυτό, δεν το λέμε τυχαία. Το λέμε, γιατί ορισμένοι από τους προταθέντες ομολόγησαν στο προηγούμενο Δ.Σ. (είναι γραμμένο στα πρακτικά), ότι τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός Ταμείου, όλων των Ελλήνων εργαζομένων, όπως επιτάσσουν και τα πολιτικά κόμματα, στα οποία είναι ενεργά μέλη τους, δηλαδή, ένταξη στο ΙΚΑ και τέρμα ο ΕΔΟΕΑΠ. Αλλά δεν θα τους περάσει.

Εμείς, παλέψαμε σκληρά για να μην ενταχθούμε στο ΙΚΑ και το πετύχαμε. Με πρωτεργάτη τον επικεφαλής του συνδυασμού μας Πάνο Σόμπολο καταφέραμε από την προηγούμενη Κυβέρνηση: να εξαιρεθούμε από αυτή την ενοποίηση στο ΙΚΑ, να γίνει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να κρατήσουμε αλώβητο τον ΕΔΟΕΑΠ. Σήμερα, οι άλλοι θέλουν ΙΚΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μείωση συντάξεων, παροχών κ.α.).

Συνάδελφοι, τα προβλήματα του Κλάδου έχουν γίνει χιονοστιβάδα με κορυφαίο το ασφαλιστικό και επειδή δεν μπορεί η ΕΣΗΕΑ σε μια τέτοια κατάσταση να είναι χωρίς Προεδρείο, εμείς θα επιμείνουμε στις προσπάθειές μας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Έχουμε κάνει πολλές προτάσεις, αλλά και υποχωρήσεις στο όνομα της ενότητας.

Επειδή οι ανακοινώσεις και οι σκοπιμότητες δίνουν και παίρνουν και τα ψεύδη περισσεύουν για τα συμβαίνοντα στην ΕΣΗΕΑ, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ανοιχτή συγκέντρωση – ενημέρωση για το Προεδρείο και τα προβλήματα του Κλάδου την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα διαλέξεων στην ΕΣΗΕΑ (1ος όροφος).

Πάνος Σόμπολος, Έννυ Μαγιάση ,Γιώργος Βλαβιανός,Χρήστος Κυρίτσης

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: