29/10/09

15 προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και η αεριτζίδικη κερδοσκοπία

Μετά την υιοθέτηση από τον Συνασπισμό της θέσης μου για την αγορά κρατικών ομολόγων, από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, επαναλαμβάνω το σύνολο των προτάσεων μου, διότι αποτελούν μια συγκροτημένη πολιτική πρόταση.

1-Πρώτα από όλα πρέπει να έρθει ξανά στη Βουλή, ή συνθήκη της Λισαβόνας , να ακυρωθεί η προηγούμενη έγκριση, και να προκηρυχθεί δημοψήφισμα. Η έστω να διακηρυχθεί η πολιτική πρόθεση για αυτό.

Αυτό είναι το μόνο όπλο που έχουμε σήμερα.

2-Πολιτική δήλωση της κυβέρνησης, ότι δεν αποδέχεται τον στόχο, για μηδενισμό των ελλειμμάτων των προϋπολογισμών που είναι αντίθετος με τη συνθήκη της Νομισματικής Ένωσης.

3- Αποκατάσταση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας με την εισροή από την ΕΚΤ, των 30-40 δις ευρώ, που έχουν διαρρεύσει στις χώρες των λαθρομεταναστών στο διάστημα 2000-2009.

4-Για την διατήρηση της ρευστότητας, πρέπει η κοπή των χαρτονομισμάτων των 5 και 10 ευρώ να περιέλθει στις χώρες μέλη

5.-Εκδοση μετατρέψιμων κουπονιών για την ενίσχυση των ενίσχυση των φτωχών για περιορισμό της ανάγκης άμεσου δανεισμού

6-.Εξαίρεση του ελλείμματος του ΠΔΕ από το πλαίσιο του Μάαστριχτ.

7.-Ανάληψη από τον Προϋπολογισμό της ΕΕ , των 26/27, του κόστους περίθαλψης των λαθρομεταναστών ,στο διάστημα 2000-2009, του κόστους διατροφής, του κόστους διάσωσης, και της δαπάνης για το εκπαιδευτικό σύστημα και τους παιδικούς σταθμούς.

8- Επιμερισμός του Ασφαλιστικού Κόστους των παλαιών ιδιωτικοποιήσεων στους σημερινούς μετόχους και αντίστοιχη ελάφρυνση του Προϋπολογισμόυ και του Χρέους

9.-Πολιτική συμφωνία με ΕΕ , για τις πολεμικές αποζημιώσεις, από τη Γερμανία , τον ελληνικό χρυσό που υπεξαίρεσε η Μεγάλη Βρετανία, τις καταθέσεις στις ΗΠΑ κλπ.

10.-Απόσυρση για οικονομικούς λόγους της συμμετοχής μας σε αποστολές ΝΑΤΟ

11.-Φορολόγηση των τραπεζικών κερδών, ως κοινωνικού πόρου για τα Ταμεία .

12-.Κατάργηση όλων των εγγράφων, και «νομιμοποιήσεων» των αλλοδαπών, που έχουν εκδοθεί το διάστημα 2000-2009, έκδοση νέων, με πληρωμή τέλους προς τον προϋπολογισμό και εισφοράς προς τα Ταμεία.

13.-Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα, τα τσιγάρα, τα ποτά σε όλες τις νησιώτικες και ορεινές περιοχές με λιγότερους από 2000 κατοίκους. Μείωση των φόρων αυτών στην Κρήτη και τα άλλα μεγάλα νησιά.

14-.Επιβολή τοπικών κοινοτικών φόρων για την προστασία της τοπικής αγροτικής παραγωγής, στα νησιά και τις ορεινές κοινότητες.

15-.Κατάθεση αγωγών από «θύματα» της Lehman Brothers ,κατά των εταιρειών αξιολόγησης με οικονομική υποστήριξη από το δημόσιο ,σε αμερικανικά δικαστήρια.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...