27/6/09

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ

Έλλειμμα ασφάλειας στα Ελληνικά νησιά.

Του Όμηρου Φωτιάδη

Η Τουρκία, πιεζόμενη από την Ε.Ε., προέβη σε συλλήψεις λαθρομεταναστών, σε μια προσπάθεια, που έχει σκοπό να καταδείξει, πως «συνεργάζεται» για το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Σε επιχειρήσεις που διοργανώθηκαν τις τελευταίες μέρες, από τις δυνάμεις ασφαλείας συνελήφθηκαν 111 λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με είδηση της ιστοσελίδας του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι συνελήφθηκαν 106 λαθρομετανάστες που κατάγονταν από Σομαλία, Βιρμανίας, Παλαιστίνης, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Γεωργία, Ερυθραία, Τουρκμενιστάν,Ουκρανία, Φιλιππίνες,Ιράκ,Ιράν και Νεπάλ σε επιχειρήσεις που διοργανώθηκαν στις πόλεις Μπιτλίς (Bitlis), Μούγλα (Muğla), Ρίζε (Rize), Ιγντίρ (Iğdır), Σιρνάκ (Şırnak), Βαν (Van), Κωνσταντινούπολη (İstanbul) και Χατάι (Hatay).

Εξάλλου συνελήφθηκαν και 5 λαθρομετανάστες στη προσπάθεια τους να περάσουν παράνομα από το Ιράκ στην Τουρκία.

Ο παραπάνω αριθμός των συλληφθέντων λαθρομεταναστών, είναι ασήμαντος, καθώς οι υποψήφιοι λαθρομετανάστες για είσοδο στην Ευρώπη και σε συντριπτικό βαθμό, στην Ελλάδα, ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες.

Σημειώνεται πως στο Αιγαίο περιπολούν ήδη εναέρια και πλωτά μέσα της Ε.Ε. για την φύλαξη των συνόρων και την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Η FRONTEX σταθμεύει σε διάφορα νησιά του Αιγαίου και εκτελεί περιπολίες, αντιμετωπίζοντας προβλήματα από την Τουρκική προκλητικότητα.

Χειριστές τουρκικών ραντάρ ζήτησαν από τους πιλότους σλοβακικού αεροσκάφους που περιπολούσε κοντά στο Αγαθονήσι για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών στο πλαίσιο της επιχείρησης FRONTEX να αποχωρήσουν από την περιοχή διότι «έμπαιναν στον τουρκικό εναέριο χώρο». Η πρώτη παρενόχληση του σλοβακικού πληρώματος έγινεόταν το αεροσκάφος εκτελούσε την πρώτη του περιπολία μεταξύ Κω και Σάμου. Όταν το αεροσκάφος πλησίασε το Αγαθονήσι στα 3,5 μίλια, εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, στον ασύρματο, στη συχνότητα κινδύνου, ακούστηκαν οι χειριστές του τουρκικού ραντάρ να τους ζητούν να αποχωρήσουν αμέσως από την περιοχή καθώς έμπαιναν σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι πιλότοι του περιπολικού αεροσκάφους γνωρίζοντας ότι πετούσανσε περιοχή που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έδωσαν σημασία και συνέχισαν το έργο τους. Μισή ώρα μετά και ενώ επέστρεφαν από τη Σάμο προς την Κω στο ίδιο σημείο οι Τούρκοι χειριστές επανέλαβαν το αίτημά τους στη διεθνή συχνότητα κίνδυνου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται μόνο στα σημεία όπου έχουν καταγραφεί ως δίαυλοι των λαθρομεταναστών. Στις περιοχές μεταξύ της Τουρκίας και των νησιών Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι καθώς και στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο. Ο λόγος για τον οποίο οι τουρκικές παρεμβάσεις γίνονται στη διεθνή συχνότητα κινδύνου, σύμφωνα πάντα με τους Έλληνες αξιωματικούς, είναι ότι η Τουρκία προσπαθεί να δηλώσει προς όλους που ακούν αυτή τη συχνότητα, και είναι εκατοντάδες, ότι η περιοχή αυτή δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία.

Συμφωνά με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους της λαθρομετανάστευσης διότι αυτό εξυπηρετεί και τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο αλλά λειτουργεί και σαν μοχλός πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα νησιά Σάμο και Μυτιλήνη, περιπολούν ένα Ισπανικό και ένα Ιταλικό σκάφος της FRONTEX, τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, τις περισσότερες ώρες του 24ωρου, παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, και απολαμβάνουν, το καλοκαιρινό ήλιο και τα φυσικά κάλλη των Ελληνικών νήσων...

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, στην Σάμο π.χ., υπήρχαν 3 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αυτή την στιγμή, υπάρχει μόνο 1 το οποίο επιχειρεί κατά των Τούρκων εμπόρων λαθρομεταναστών και των παρανόμων εισερχομένων αλλοδαπών.

Επίσης, έχουν καταργηθεί πολλά φυλάκια του Ελληνικού Στρατού, σε περιοχές και σημεία, τα οποία θεωρούνταν επικίνδυνα και αποτελούσαν πιθανά πεδία απόβασης των Τούρκων. Στα σημεία και τις περιοχές αυτές, των Ελληνικών νησιών, γίνονται σε συντριπτική τους πλειοψηφία οι «μαζικές αποβάσεις των λαθρομεταναστών»...

Η επανίδρυση και επάνδρωση των δεκάδων καταργηθέντων Στρατιωτικών φυλακίων, είναι επιβεβλημένη, και για λόγους ΄Αμυνας και Εθνικής Ασφαλείας.

΄Αραγε, εάν π.χ. σε μια περιοχή της Σάμου αποβιβάζονταν μαζικά λαθρομετανάστες και ταυτόχρονα σε μια άλλη ακτή, αποβιβάζονταν Τούρκοι κομάντος, εκεί όπου κάποτε υπήρχε Στρατιωτικό φυλάκιο, θα γινόταν αντιληπτοί;

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά «ΟΧΙ» με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για Εθνική ΄Αμυνα και Ασφάλεια της Χώρας.

Το πρόβλημα δεν είναι οι λαθρομετανάστες. Είναι η λαθρομετανάστευση την οποία η Τουρκία χρησιμοποιεί, για πολλούς και διάφορους λόγους, έχοντας σκοπό, πέραν των άλλων, να πλήξη και την ΄Αμυνα της Πατρίδος μας.

Τα σύνορα της Ελλάδος είναι πρώτα «Εθνικά Σύνορα» και κατόπιν Ευρωπαϊκά...

Είναι αυταπάτη το να πιστεύουμε πως οι Ιταλοί, Ισπανοί και λοιποί Ευρωπαίοι, θα «φυλάξουν» τα σύνορά μας και θα μας δώσουν λύσεις.

΄Οσες «λύσεις» μας έδωσαν για το Κυπριακό, το Σκοπιανό, τα Ελληνοτουρκικά κλπ, Εθνικά μας θέματα, άλλες τόσες «λύσεις» θα μας δώσουν και για την λαθρομετανάστευση...

Η λαθρομετανάστευση είναι ένα τεράστιο «Εθνικό Πρόβλημα» και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται, με τα ανάλογα μέσα και τρόπους. Η λαθρομετανάστευση πέραν των λοιπών τεραστίων προβλημάτων που δημιουργεί στην μελλοντική υπόσταση της Ελλάδος, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την ΄Αμυνα της Χώρας...

Οι αρμόδιοι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: