24/6/09

Όχι χύμα στο κύμα των απολύσεων

Η ΚΕΔ για τις εξελίξεις στον "Ελ. Τύπο"

Η πλειοψηφία των έξη συμβούλων που βγήκε από την κάλπη των εκλογών αρνείται προκλητικά να συγκροτήσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε σώμα. Παρ΄όλο που έχουν κοινά προγράμματα κι ο ένας κλείνει με τρόπο, το μάτι στους άλλους.


O υπεύθυνος χειρισμός των κρίσιμων θεμάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από μια χύμα κατάσταση, την οποία επίτηδες παρατείνουν οι «έξι» για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Αφήνουν έτσι τον κλάδο έρμαιο των εξελίξεων που προκαλεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, που εκμεταλλεύεται την συνδικαλιστική ακυβερνησία στον κλάδο.


Η πλειοψηφία, αρνείται έτσι να αντιμετωπίσει όλα τα φλέγοντα θέματα που έχουν ανακύψει:

- Το λουκέτο στον «Ελεύθερο Τύπο», αφού δεν έχει κανένα σχέδιο και κανένα μέτρο να προτείνει, εκτός από μια απεργία που έγινε, όπως έγινε και τίποτα άλλο.

- Τη γκάφα του αιώνα με τη δήθεν επίσκεψη Ερντογάν, που… «ήρθε» μόνο στις σελίδες των εφημερίδων της Κυριακής που ευτελίζει το επάγγελμα.

- Τα κομμένα δελτία ειδήσεων στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.

- Τις «εθελούσιες» που έρχονται, την εκ περιτροπής εργασία που επιβάλλεται.

- Το απεργοσπατικό φύλλο της χθεσινής Καθημερινής που υποκρίνονται πως δεν το….. αντιλήφθηκαν οι έξι της πλειοψηφίας.

Απέναντι σε όλα αυτά και σε όσα έρχονται, οι έξι της πλειοψηφίας, (Τρίμηδες, Κουμπιάδες και Μαχόμενοι) προσπάθησαν και χθες να βρουν για πέντε ώρες, πλαίσιο συνεργασίας μόνο μέσα από τις δραματικές εξελίξεις στον «Ελεύθερο Τύπο», που τον κλείνει η εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ κυβέρνηση και κόμματα παρακολουθούν αμήχανα.

Οι… «επαναστατικές» προτάσεις των έξι ήταν:

Κουμπιάς: Αρχικά πρότεινε 48ωρη απεργία και κατόπιν το πήρε πίσω.

Τρίμης: 48ωρη απεργία και κατάληψη της συχνότητας του Ρ/Σ CITY.

Νταουντάκη: Ναι στη διαβούλευση που έχει ζητήσει ο εκκαθαριστής και συνάντηση με τα άλλα Σωματεία γι αυτό.

Ράμμος: Απεργία διαρκείας, αλλά με πλαίσιο πολιτικό και να δούμε.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης ώστε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τον «Ελεύθερο Τύπο» και τα άλλα ΜΜΕ, να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις που να προβλέπουν:

1.- Στις εφημερίδες, όλες τις εκδόσεις στη «ζώνη» του Σαββατοκύριακου και όλα τα έντυπα «φασόν» που τυπώνουν στις εγκαταστάσεις τους τις ίδιες μέρες τα τυπογραφεία εκδοτών και κομμάτων (έντυπα, διαφημιστικά, ξενόγλωσσα κ.λπ.).

2.- Στα περιοδικά, ειδικές απεργιακές κινητοποιήσεις που να περιλαμβάνουν τις κρίσιμες μέρες έκδοσης για όσα κυκλοφορούν στο περίπτερο, καθώς και για περιοδικά με εταιρικούς τίτλους.

3.- Στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, η απεργία να κόβει όλο το πρόγραμμα, ώστε να υπάρχει μόνο κάρτα με τα αιτήματα της κινητοποίησης στις οθόνες και από τα ραδιόφωνα να ακούγονται μόνο σποτ για τα αιτήματα των κινητοποιήσεων.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα οφείλουν αμέσως να δεσμευτούν-δημόσια και ξεκάθαρα- και να σταθούν μαζί με τους δημοσιογράφους αντιμέτωποι στην γραμμή του συστήματος της οικογένειας Αγγελοπούλου και να μην προσυπογράψουν ούτε μία απόλυση από τον«Ελεύθερο Τύπο» και τον «Σίτυ».


ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

19 Απριλίου 1965. Η Ελληνοτούρκικη Κρίση. Η τουρκική κυβέρνηση, αποφάσισε την άμεση απέλαση 6.000 Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που διατηρούσαν την ελληνική υπηκοότητα,

  Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοινοποίηση στο Pinterest