25/5/09

Μπλοκάρουν το «Κονβόι της Ελπίδας»… Έλληνες γιατροί κάνουν απεργία πείνας…


Το «Κονβόι της Ελπίδας» για τα παιδιά της Γάζας, διανυχτέρευσε μέσα στο αιγυπτιακό συνοριακό φυλάκιο της Ράφα (Αίγυπτός – Γάζα). “Πάγωσε” το χθεσινό χαμόγελο στα πρόσωπα της διεθνούς αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Το «Κονβόι της Ελπίδας», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας (European campaign to end the siege on Gaza), ξεκίνησε από το Μιλάνο (3 Μάη 2009), για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Μετά από περιπέτειες και γραφειοκρατικά προβλήματα από πλευρά των αρχών της Αιγύπτου, το καραβάνι της ανθρωπιάς -συνοδευόμενο από τις αρχές ασφαλείας της Αιγύπτου με «μέτρα» που ξεπερνούν ταινίες του Χόλυγουντ-, έφθασε χθες το πρωί στο συνοριακό φυλάκιο της Ράφα.

πηγή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/05/blog-post_2344.html

Όλα έδειχναν πως ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες και πως το ιατροφαρμακευτικό υλικό, τα αναπηρικά καροτσάκια για παιδιά, οι υπολογιστές για τα τυφλά παιδιά από τις βόμβες φωσφόρου, μαζί με τα ασθενοφόρα-προσφορά ανθρωπιστικών οργανώσεων θα έφθαναν στον προορισμό τους.
Βουλευτές, ευρωβουλευτές, προσωπικότητες από την Ευρώπη, που συνοδεύουν το «Κονβόι της Ελπίδας», έχοντας επιλύσει όλα τα «διαδικαστικά» προβλήματα, βρέθηκαν μπροστά σ’ έναν έλεγχο διαβατηρίων (το υλικό έχει υποστεί ήδη εξονυχιστικό έλεγχο από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου), που ξεπερνάει κάθε φαντασία…
Δυστυχώς, οι αιγυπτιακές αρχές δεν «ολοκλήρωσαν» τον τυπικό έλεγχο μέσα σε 12 ώρες…
Μέσα στο συνοριακό φυλάκιο διανυχτέρευσε χθες το Κονβόι, αρνούμενοι να εξέλθουν και να επιστρέψουν σήμερα το πρωί για τη συνέχιση του ελέγχου διαβατηρίων.
Ελπίδα να περάσει σήμερα η ανθρωπιστική βοήθεια στους “Ελεύθερους Πολιορκημένους”, αλλά ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥΣ της μαρτυρικής Γάζας.
Στην είσοδο του συνοριακού φυλακίου της Ράφα, 4 Έλληνες γιατροί πραγματοποιούν ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, εδώ και μια εβδομάδα, αφού οι αιγυπτιακές αρχές αρνούνται να τους επιτρέψουν την είσοδο στη Γάζα, για να προσφέρουν βοήθεια στο λαό που υποφέρει.
Τα ΜΜΕ συνταγμένα με την πολιτική των ΗΠΑ-Ισραήλ δεν κάνουν καμία αναφορά στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα. Καμία αναφορά στους νεκρούς που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους από ελλείψεις φαρμάκων, στα αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος του Παλαιστινιακού λαού. Τα ελληνικά ΜΜΕ, ούτε μια «λέξη» για την απεργία πείνας 4 Ελλήνων γιατρών, με «αίτημα» να εργαστούν στα νοσοκομεία της Γάζας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πορεύεται σε ανανέωση του Ευρωκοινοβουλίου… θεσμού που υπηρετεί ποιους στόχους;
ΝΤΡΟΠΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: