22/5/09

Οι θέσεις του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου


Ανακοίνωση μας απέστειλε το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο και σας την παραθέτουμε προκειμένου να γνωρίσετε τους λόγους για τους οποίους η πολιτική αυτή κίνηση ζητά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις επικείμενες Ευρωεκλογές.
Το κείμενο της ανακοίνωσης


Το Ευρωκοινοβούλιο παίρνει τα τελευταία χρόνια κατά σύστημα θέσεις εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων. Δεν καταδίκασε την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο, ενώ επιμόνως αξιώνει από την Κομισιόν και πάλι πριν μερικές εβδομάδες να αρχίσει αμέσως ενταξιακές διαδικασίες με τα Σκόπια χωρίς προηγούμενη λύση του ονόματος.
Η σκέψη που μας κατηύθυνε στην σύσταση του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ είναι να κατοχυρώσουμε – κλειδώσουμε το όνομα Μακεδονία υπέρ της Ελλάδος στο Ευρωκοινοβούλιο. Να έχει δηλαδή η Ελλάδα το copyright του όρου Μακεδονία. Αυτό μόνο ένα κόμμα με το όνομα Μακεδονία μπορεί θεσμικά να το επιτύχει.
Γι’ αυτό επιλέξαμε τον τίτλο Μακεδονικό Μέτωπο. Κανένα άλλο κόμμα, ακόμα και αν αυτό θέλει, δεν μπορεί να το επιτύχει.
Πανελλήνιο το χαρακτηρίζουμε διότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους Μακεδόνες, αλλά όλους τους Έλληνες. Τους εγγύς και τους μακράν.
Φυσικά δεν είμαστε μονοθεματικοί. Θα υπερασπιστούμε με το ίδιο πείσμα όλα τα εθνικά μας θέματα. Αξιώνουμε ευρωπαϊκή λύση στο Κυπριακό. Ζητούμε veto στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, μέχρι να αποσύρει τα στρατεύματα Κατοχής και τους Εποίκους απ’ τη Μεγαλόνησο. Επί τέλους είναι ντροπή για τους Ευρωπαίους να συζητούν την ένταξη χώρας που είναι κατοχική δύναμη ευρωπαϊκού εδάφους.
Βεβαιότατα για μας η ανεργία και η φτώχεια είναι εθνικά θέματα.
Θα δουλέψουμε για ένα Ευρωπαϊκό Σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας με επίκεντρο την απασχόληση, τις δημόσιες επενδύσεις , τις ενεργητικές πολιτικές την ενίσχυση των αδυνάτων και την (πράγματι) πράσινη οικονομία.
Είμαστε εναντίον του διαβόητου Συμφώνου Σταθερότητας εν ονόματι του οποίου Μπαρόζο και Αλμούνια επιβάλλουν σήμερα πολιτικές φρικτής λιτότητας, ενώ ασφαλώς γνωρίζουν ότι σε περιόδους ύφεσης όπως η παρούσα απόλυτη προτεραιότητα έχει η αναθέρμανση της οικονομίας με αύξηση των κρατικών επενδύσεων και έρχεται σε δεύτερη μοίρα η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων.
Αυτά μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά μόνο από οικονομία που έχει προηγουμένως ανακτήσει τους ρυθμούς της.
Τα ποσοστά αποδοχής του νέου φορέα είναι εντυπωσιακό όπως δείχνει μέτρηση σε πανελλαδική κλίμακα (32% με χαρακτηριστική την πλειοψηφία των νέων18-34 ετών).
Το Μακεδονικό Μέτωπο δεν έχει πρόβλημα αποδοχής. Έχει πρόβλημα συνομωσίας σιωπής «ομερτά» εκ μέρους των μεγάλων κεντρικών ΜΜΕ.
Αυτήν παλεύουμε να σπάσουμε.
Όσο το μήνυμά μας φτάνει στους πολίτες έχει συγκινητική αποδοχή και αυτό χτίζει την έκπληξη της 7ης Ιουνίου.
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οι ευρωεκλογές δεν αναδεικνύουν ούτε κυβέρνηση ούτε αντιπολίτευση. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα αλλά και χρέος απελεύθεροι από τις κομματικές τους εντάξεις να επιλέξουν σχήματα και πρόσωπα που θα μεταφέρουν στα Ευρωπαϊκά όργανα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την δική τους αγωνία και αξίωση για μια Ευρώπη, των Εθνών, των λαών και των πολιτών, με κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική, με κοινό Ευρωπαϊκό στρατό. Τελικά μια Ευρώπη της πολιτικής ολοκλήρωσης που θα εγγυάται τα σύνορα των χωρών – μελών της και την ευημερία των πολιτών της.
Τα κατεστημένα κόμματα δεν πρόκειται να χάσουν τίποτε με ένα Ευρωβουλευτή λιγότερο, ενώ η Ελλάδα έχει να κερδίσει από την αποστολή Ευρωβουλευτών του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ σε εθνική αξιοπρέπεια και πιστεύουμε και εθνική αποτελεσματικότητα.
Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο προτείνει ένα ευρωψηφοδέλτιο Νίκης με διακεκριμένους πολίτες, ανθρώπους των γραμμάτων, της επιστήμης, της τέχνης, της διπλωματίας και του καθημερινού μόχθου.
Μονάχη έγνοια μας η υπεράσπιση στην Ευρώπη των εθνικών μας συμφερόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: