29/5/09

Τα ντιμπέιτ των «νταβάδων» καναλαρχών

Πηγή:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3421


Το αποψινό ντιπέιτ, ήταν ένα κραυγαλέα «στημένο» παραπολιτικό θέαμα των Καναλαρχών με δημοσιογράφους «φυλακισμένους» μέσα στις ορειχάλκινες πλάκες των «νταβάδων» τους, τόσο αξιοθρήνητα καχεκτικούς και φαιδρούς, που δεν μπόρεσαν να μακιγιάρουν τον «εγκάθετο» ρόλο τους.

Ακόμα και οι έμπειροι (Ευαγγελάτος και Τρέμη) δεν κατόρθωσαν να καμουφλάρουν τη διατεταγμένη υπηρεσία που εκτελούσαν. Οι υπόλοιποι ήταν για κλάματα: Τόσο αστείοι, άσχετοι και πολιτικά κρετίνοι που δε άντεχες να ακούς τις παραπολιτικές βλακείες τους.

Οι πολιτικοί αγύρτες (οι αρχηγοί των κομμάτων) μπροστά τους φάνταζαν σαν «σοβαροί» πολιτικοί. Όταν συγκρίνεται η πολιτική αγυρτεία με τη βλακεία πάντα κερδίζει η αγυρτεία. Το πολιτικό ψεύδος μπροστά στην ηλιθιότητα των δημοσιογραφικών κάφρων του τηλεθεάματος μακιγιάρεται με χρώματα αλήθειας.

Το σημερινό ντιπέιτ ήταν δραματικά πιο άθλιο από το προηγούμενο.

Μερικές μόνο επισημάνσεις:

Επισήμανση πρώτη: Οι ερωτήσεις (στημένες από τα επιτελεία των καναλαρχών), εκτός του φτηνού παραπολιτικού χαρακτήρα που είχαν οι περισσότερες, είχαν δοθεί και στους περισσότερους πολιτικούς. Μάλλον η Παπαρήγα δεν είχε γνώση του περιεχομένου τους.
Αυτό φάνταζε τόσο κραυγαλέα που μόνο οι παντελώς ηλίθιοι δεν μπορεί να το καταλάβουν. Οι ερωτώμενοι πολιτικοί απαντούσαν σαν να διάβαζαν το μαθημά τους: Τόσο γρήγορα και προετοιμασμένα.

Αλλά το αποκάλυψε και ο Αλαβάνος εμμέσως. Είχε έτοιμα κείμενα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την «εξέγερση της νεοαλαίας» του Δεκέμβρη. Κάλυψε με αυτό το κείμενο το ουσιαστικό: Να μην πάρει θέση για τους κουκουλοφόρους. Και ΟΥΔΕΙΣ διατεταγμένος το ρώτησε αυτό, ούτε του θύμισε τη δήλωση του Κύρκου!!!

Επισήμανση δεύτερη: Οι ερωτήσεις, όλων, ανεξάρτητα από τη φαινομενική αιχμηρότητα κάποιων, ήταν αβανταδόρικες για τους πολιτικούς, πλην της Παπαρήγα: Εδώ οι περισσότερες ήταν μικροπολιτικές ελεεινής μορφής. Τόσα και τόσα σοβαρά ζητήματα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση την Παπαρήγα και οι «εγκάθετοι» μας γέμιζαν με φαιές παραπολιτικές ηλιθιότητες…

Τελευταία επισήμανση: Ιδιαίτερα αβανταδόρικες ήταν οι «κατασκευασμένες» ερωτήσεις προς Αλαβάνο και Καρατζαφέρη.
Ήταν ερωτήσεις στα σημεία που έπρεπε ή να αποενοχοποιηθούν ή να δημαγωγήσουν ασύστολα.

Ερωτήθηκε π.χ ο Αλαβάνος για το Δεκέμβρη για να ξύσει τα εξεγερμένα ένστικτα, για μια φορά ακόμα, της νεολαίας και να «καταπιεί» τους ύμνους στους κουκουλοφόρους.

Ζητήματα που τον εξέθεταν, οι θέσεις του για πολλά από τα εθνικά θέματα, οι θέσεις του για τον αλλοδαπό (και ιδιαιτέρως) τον ισλαμικό εφιάλτη, καθώς και γα τα εγκληματικά γκέτο, οι θέσεις του για τους γάμους των ομοφυλόφιλων και πολλά άλλα, όλα αυτά μείνανε στο απυρόβλητο.

Αντίθετα, μερικά από αυτά ετέθησαν στον Καρατζαφέρη, ακριβώς, διότι από αυτά εισπράττει αυτός ψήφους.

Δηλαδή σε κάθε έναν ρωτούσαν αυτά που τον ενίσχυαν εκλογικά ή τον από-ενοχοποιούσαν από πολιτικές συμπεριφορές που είχε εκτεθεί.

Και φυσικά ΚΑΝΕΝΑ από αυτά τα καυτά προβλήματα δεν ετέθη στους κυβερνητικούς διαχειριστές: Καραμανλή και Παπανδρέου.

Και μόνο αυτές οι επισημάνσεις αποδείχνουν το κάλπικο παιχνίδι των «νταβάδων» και τη μηδαμινότητα των «εγκάθετών» τους…

Αναδημοσιεύουμε ένα κείμένο μας από το προηγούμενο ντιπέιτ: ΡΕΣΑΛΤΟ, τεύχος-21

Η «εγκάθετη» δημοσιογραφική αθλιότητα

Το χθεσινό ντιμπέιτ ήταν αποκαλυπτικό. Έδειξε όλη την εξαχρείωση της πουλημένης και διατεταγμένης δημοσιογραφίας.

ΟΥΔΕΙΣ, φυσικά περίμενε (αν διαθέτει ελάχιστο πολιτικό νιονιό), ότι μέσα από τέτοια τελετουργικά θεάματα (πασαρέλες) θα αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας και θα τεθούν τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό που ίσως δεν περίμενε να δει κανείς ήταν η τόσο κραυγαλέα αθλιότητα των δημοσιογράφων «σταρ», αυτών των λακέδων του «εκσυγχρονιστικού» κράτους-προτεκτοράτου. Μόνο ο Χατζηνικολάου διεσώθη, σχετικά.

Η πλειονότητα των κυρίων αυτών εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία! Στην πρωτοπορία οι δύο ναρκισσιστικές, «εκσυγχρονιστικές» ύαινες (Στάη-Τρέμη) και το γνωστό «παπαγαλάκι» των αμερικανικών υπηρεσιών, Παπαχελάς. Το Λιάτσο τον απαλλάσσω λόγω βλακείας και φαιδρότητας. Ο άνθρωπος πιστεύει ότι αν μεταδίδεις τα σκουπίδια των ειδήσεων αποκτάς αυτόματα πολιτική οντότητα, πολιτικό εγκέφαλο…

Όλο το σκηνικό είχε ως στόχο να «κτυπηθεί» μικροπολιτικά, πλαγίως, με καραμπόλες, ο Καραμανλής κατά πρώτο λόγο και η Παπαρήγα και Παπαθεμελής δευτερευόντως. Να αναδειχτεί ο Αλαβάνος, Κρατζαφέρης και να διασωθεί ο δραματικά «λίγος» Γιωργάκης.

Οι περισσότερες ερωτήσεις προς Αλαβάνο και κυρίως προς Καρατζαφέρη ήταν «πάσες» για δημαγωγία και «λαϊκίστικο» σώου. Στόχος να αποσπαστούν ψήφοι από τη Ν.Δ. με φτηνά τεχνάσματα. Φυσικά ο Καρατζαφέρης «έχασε» την ευκαιρία (που τόσο απλόχερα του πρόσφεραν τα «παπαγαλάκια) για «προκλητικό» τσαμπουκά κατά του Καραμανλή. Αντίθετα παρουσιάστηκε πολύ «συναινετικός», απογοητεύοντας τους «σχεδιαστές» ( Ο επικοινωνιολόγος Σεφερλής το διατύπωσε καθαρά) και τους οπαδούς του.

Ο Αλαβάνος την «άδραξε» την «ευκαιρία» για να εμφανιστεί «σκληρός» και «αγωνιστικός», με δημαγωγικές κορώνες και «συναισθηματικές εξάρσεις» που ξεπερνούσαν και το μέγα δημαγωγό Κύρκο, εναντίον του Καραμανλή. Επισκίασε το Γιωργάκη, που «πατούσε» στο ίδιο Σχέδιο.

Τελικά αν ο «τσαμπουκάς» του Αλαβάνου εισπράξει «ζημιές», αυτές θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Μοχθηρή και υποτιμητική ήταν η στάση των «εγκάθετων», ιδιαίτερα του Παπαχελά προς τον Παπαθεμελή. Αλλά όταν σε αντιμετωπίζει έτσι το «αμερικανάκι», μάλλον λειτουργεί επαινετικά στα μάτια του κόσμου.

Στην Παπαρήγα δεν μπορούσαν να κάνουν κακό. Αυτή είναι εκτός «τερέν», γνωστή και «πάγια» η θέση της…

Τελικά και επικοινωνιακά απέτυχε αυτό το τελετουργικό των σχεδιαστών. Ο Καραμανλής φάνταζε ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, ξεκαθαρισμένος, σοβαρός και «εγγυητής» της «ενότητας» της ελληνικής κοινωνίας και της … «Τάξης».

Το μόνο που απέμεινε ήταν τα κατακάθια της εγκάθετης δημοσιογραφίας. Αυτά τα «κατακάθια» έγιναν ορατά και στους τυφλούς. Τόσο ορατά και διατεταγμένα που προκάλεσαν οργή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...