9/4/09

Η πολιτική «άρπα-κόλλα» και η στρατηγική «βλέποντας και κάνοντας» συνεχίζονται.

. Στις 18 Μαρτίου 2008, ο νυν υπουργός οικονομικών και πρώην υφυπουργός του κ. Αλογοσκούφη, ανακοινώνει τους «κεφαλικούς φόρους» και τα «επιδόματα-φιλοδωρήματα» στους συνταξιούχους του δημοσίου.
Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κύριε Υπουργέ μια διευκρίνιση. Αυτά που μας είπατε ισχύουν μόνο για τους συνταξιούχους του δημοσίου ή και για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ ή θα ακολουθήσει;...»

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Με βάση το νόμο ό,τι ισχύει για τους συνταξιούχους του δημοσίου, ισχύει και για τους συνταξιούχους των άλλων ταμείων που εποπτεύει το Υπουργείο Απασχόλησης».

2. Τι σήμαινε αυτό; Σήμαινε ότι συνταξιούχοι με σύνταξη έως 800 ευρώ θα έπαιρναν, αντί για αύξηση, εφάπαξ οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ, συνταξιούχοι με σύνταξη έως 1.100 ευρώ θα έπαιρναν επίδομα 300 ευρώ και οι συνταξιούχοι με σύνταξη άνω των 1.100 ευρώ δεν θα έπαιρναν τίποτα.

3. Αυτά στις 18 Μαρτίου. Χθες, μάθαμε ότι τα επιδόματα τελικά θα δοθούν μόνο στους συνταξιούχους του Δημοσίου! Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, πάνω από 2 εκατομμύρια, θα αρκεστούν σε αυξήσεις-κοροϊδία 2% έως 3%! Σήμερα πάλι αυτό διαψεύδεται.!

4. «Είπα-ξείπα» δηλαδή και μάλιστα μέσα σε 20 μέρες! Η αποθέωση της πολιτικής του άρπα-κόλλα. Γιατί;

- Διότι, αφού ανακοίνωσαν τα μέτρα, έκατσαν να δουν τι κοστίζουν τα επιδόματα αυτά για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα...Και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν υπολογίσει σωστά το κόστος. Για αυτό και παίρνουν πίσω τα επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα. Για να εξοικονομήσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ, πολύ λιγότερα από αυτά που θα είχαν μπει στα ταμεία του κράτους αν φορολογούσαν τα υπερκέρδη των τραπεζών.

- Διότι, δεν έχουν κανένα σχέδιο και το αποδεικνύουν καθημερινά. Βαδίζουν στα τυφλά, στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», χωρίς πυξίδα, χωρίς τίποτα.

- Διότι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να εξαπατούν στους πολίτες. Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ήταν που μέχρι τις αρχές Μαρτίου διαβεβαίωνε ότι δεν θα μπει «κανένας νέος φόρος» και είκοσι μέρες μετά ανακοίνωσαν φοροκαταιγίδα μετά κεφαλικού φόρου;
Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ήταν που ανακοίνωσε την κατάργηση του αφορολογήτου στους ελεύθερους επαγγελματίες το Σεπτέμβριο, κατηγορώντας τους όλους συλλήβδην ως φοροφυγάδες, και τέσσερεις μήνες μετά το επανέφεραν γιατί διαπίστωσαν ότι οι επαγγελματίες πλήττονται από την κρίση;

δελτιο11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...