30/4/09

ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ… ΟΔΟΣ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΣΗ... ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ… ΟΔΟΣ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Υπό τον φόβο των διαρροών και του ενδεχομένου να εξαναγκαστεί στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η Ν.Δ. κλείνει την πόρτα της Βουλής σε όλα τα σκάνδαλα. Επιλέγει έτσι την παραγραφή, στο τέλος Ιουνίου με τη λήξη της κοινοβουλευτικής συνόδου, για τις υποθέσεις του Βατοπεδίου, του Αρ. Παυλίδη, αλλά και της Siemens.Αυτή όμως είναι η μία όψη του φεγγαριού.Η ορατή σε όλους πλευρά του.Η πλευρά που συνυπάρχει με τη δυνατότητα, ν αφήνει κάποιους που την παρατηρούν να ονειρεύονται και κάποιους άλλους να γαληνεύουν.του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥΥπάρχουν όμως κι εκείνοι που από διαίσθηση ανησυχούν. Γιατί ξέρουν πως η μαγεία της πρόκλησης – ενδεχομένως και η αλήθεια η ίδια – πρέπει ν αναζητηθεί στη σκοτεινή του πλευρά. Εκεί που τα μυστικά λουφάζουν επιμελώς κρυμμένα μεν, αλλά κατά τα λοιπά και ζωντανά παραμένουν και τις εξελίξεις καθορίζουν και μαζί μ αυτές τη ζωή και το μέλλον μας συνολικά.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ?Θα μπορούσε και να είναι. Μόνο που σ αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να διαφαίνεται και η δυνατότητα μιας κάποιας αισιόδοξης προοπτικής.Όμως αυτή η δυνατότητα από πουθενά δεν προκύπτει. Δεν προκύπτει καν πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί.Και αν το στοίχημα το κερδίσει τελικά η διορατικότητα του Καραμανλή…Και αν αποδειχτεί πως τελικά μπορεί να είναι ο μοναδικός που μπορεί να διακρίνει φως στην άκρη του τούνελ… τότε …χαλάλι του το παλικάρι, αφού κατάφερε να δει και να ποντάρει στο απίστευτο, στο ανέλπιστο, στο απρόσμενο.Αν όμως αυτό δεν προκύπτει, τότε είναι αυτονόητο πως κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο …του παραλογισμού.ΤΟ ΤΖΙΜΑΝΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ …ΧΑΪΒΑΝΙ?Κι αυτό το συμπέρασμα προφανώς δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια.Άλλωστε όταν πασχίζει να το στοιχειοθετήσει με τα λεγόμενα του ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ποιοι είμαστε εμείς που θα τολμήσουμε να το αμφισβητήσουμε?Κορυφαία στιγμή αποθέωσης αυτής της «αλήθειας» ήταν η στιγμή που σαφέστατα αναγνώρισε πως δεν είδε, κάτι άκουσε, αλλά τελικά …δεν εμπέδωσε πως γεννήθηκε και ανδρώθηκε το Βατοπέδι. Φυσικά δεν ήταν η μοναδική.Όμως όσο κι αν κανείς αποδέχεται πως ακόμα και οι μισές αλήθειες είναι «αλήθειες», και μόνο η διαίσθηση πως είναι μισές, δεν αφήνει την ανησυχία να καταλαγιάσει. Η λογική σκέψη οφείλει να αναζητήσει επισταμένα και τα υπόλοιπα κομμάτια τους.

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ Σ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ?

Προφανώς η απάντηση είναι ΝΑΙ. Και δυστυχώς είναι κάμποσα αυτά τα γραμμάτια.Ένα απ αυτά άρχισε ήδη να ξοφλιέται. Και το δυστύχημα είναι πως το τίμημα του ΜΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Πρόκειται για τις μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού. Και κυρίως εκείνες που άγγιζαν το πολιτικό σύστημα και πλευρές της εξωτερικής πολιτικής. Μεγαλοστομίες που φυσικά δεν ήταν καθόλου ένοχες. Κάποιες από αυτές μάλιστα, θα μπορούσαν και να εμπνεύσουν και ΚΥΡΙΩΣ να στρατεύσουν αυτό το λαό, ίσως γιατί έδειξαν να του φωτίζουν διαδρομές που η ψυχή του ήθελε να τις περπατήσει.Όμως αυτά τα λόγια κι αυτές τις επιλογές, δεν αρκεί μόνο να τις διατυπώνει κανείς. Όταν αυτός ο «κανείς» είναι ηγέτης μιας χώρας… Οφείλει να έχει την αποφασιστικότητα, το τσαγανό και τα παντελόνια για να τις πάει μέχρι το τέλος. Οφείλει να αντισταθεί και να καταγγείλει αυτούς που του υπονομεύουν το όνειρο, αν κι εφ όσον ονειρεύτηκε πραγματικά.Οφείλει να μην υποκύψει στην εσωτερική του αντιπολίτευση, είτε αυτή μέσω του υπουργείου εξωτερικών του υπονομεύει και του αποδυναμώνει την εξωτερική του πολιτική σε συνεννόηση με τους αμερικάνους κάτω από το τραπέζι, είτε αυτή προσπαθεί να συντηρήσει αλώβητο το πολιτικό σύστημα διατηρώντας ανέπαφο το περιβάλλον της μπόχας και της παρακμής. Αυτή την αποφασιστικότητα δε την έδειξε.Αυτό το σθένος δεν το είχε.Και τώρα τα γραμμάτια πολλαπλασιάστηκαν.Κι ο ίδιος παραδομένος αμαχητί στα χέρια επικοινωνιολόγων που τον φαιδροποιούν, επιστρέφει με τόκο το κεφάλαιο που επεχείρησε να δημιουργήσει.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ.

Χρεοκοπημένε Καραμανλή ΕΚΕΙ θα μείνεις. Διότι οφείλεις…1. Να «εξυγιάνεις» πλήρως την εξωτερική πολιτική της χώρας σου από το μικρόβιο του όποιου αντιαμερικανισμού και των φιλορωσικών προσεγγίσεων2. Να εκφυλίσεις πλήρως τις εθνικές προτεραιότητες του λαού που σε εξέλεξε με τους χειρισμούς σου στα κορυφαία ζητήματα που τον απασχολούν.3. Να συμβάλεις στον πλήρη αποχρωματισμό αυτών των εθνικών προτεραιοτήτων για να είσαι εσύ και μόνο εσύ αυτός που θα χρεωθεί αυτή την κατάπτωση διότι στη μετά από σένα εποχή πρέπει οι επόμενοι να είναι αλώβητοι απ αυτό το φορτίο.4. Να αποδιαρθρώσεις έτι περαιτέρω τις αξίες του λαού που σε εξέλεξε. Να ολοκληρωθεί με την παρουσία και την ευθύνη σου το εγκληματικό έργο των Ρεπούσηδων, των Ηρακλείδηδων και λοιπών για να μη μείνει τίποτε όρθιο σ αυτόν τον τόπο.5. Να ξεπουλήσεις Κύπρο, Μακεδονία, Αιγαίο κλπ6. Να αποσυνθέσεις τον κοινωνικό ιστό της χώρας που «κυβερνάς»…Κι αφού τα κάνεις όλα αυτά… είσαι ελεύθερος να φύγεις. Παντελώς χρεοκοπημένος και ανίκανος στα μάτια του λαού που σε εξέλεξε. Έτσι θα παραδειγματιστεί κάθε επίδοξος «σεμνός και ταπεινός» κάθε τολμηρός εξωτερικοπολιτικάντης, για να μην επιχειρήσει κάτι ανάλογο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 150+1?
Φυσικά και υπάρχει.Αρκεί να θέλει να μεταπηδήσει σε άλλη συνομοταξία ως ΤΖΙΜΑΝΙ και να μην παραμείνει ΧΑΪΒΑΝΙ δέσμιο αλλότριων επιλογών.1. Να σπρώξει τις υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη…2. Να διαλύσει τη Βουλή…3. Και να προκηρύξει εκλογές άμεσα μ ένα διάγγελμα που θα λέει τρία πράγματα:«Ελληνικέ λαέ,Αυτοί με πούλησαν και μαζί με μένα πούλησαν πρωτίστως εσένα (και να τους κατονομάσει).Αυτοί έκλεψαν το δημόσιο χρήμα και μαζί μ αυτό και τις ελπίδες σου (και να τους κατονομάσει).Αυτοί με εξεβίασαν και κατηύθυναν κάτω από το τραπέζι την εξωτερική πολιτική αυτής της χώρας σε ατιμωτικά μονοπάτια (και να τους κατονομάσει) Κι εγώ ΝΑΙ. Λύγισα αλλά δεν ατιμάστηκα. Έκανα πίσω αλλά δε θέλω να παραδοθώ.

Ελληνικέ λαέ,Στείλτους στο διάολο για όσα έκαναν. Και στείλε μαζί κι εμένα επειδή δεν αντιστάθηκα τιμώντας πριν απ όλα εγώ τον όρκο που έδωσα. Αν όμως θεωρείς την αυτοκριτική μου μπεσαλίδικη και ειλικρινή, τότε δώσε μου τη δύναμη να συνεχίσω από κει που με σταμάτησαν, με νέους ανθρώπους και στήριξέ με στα δύσκολα. Κάντο για σένα και γι αυτή την πατρίδα που την τσαλακώσαμε.»

Ιδού η Ρόδος και όποιος δεν είναι συνυπεύθυνος συνειδητά ας μη φοβηθεί το …πήδημα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1 ΜΑΓΙΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΙΝΑΙ LIFESTYLE ΣΥΝΟΥΣΙΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ SPEAKING..

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...