30/4/09

Η απόλυτη ξεφτίλα Ο κ. Κώστας (υπ)Έσκυψε στον αμερικανικό…αγωγό.


Ο θλιβερός κομπάρσος κουράζεται άσκοπα περιφέροντας το σαρκίο του από Βουλγαρίας εις Πολωνίαν.

Σπύρος Χατζάρας

Η είδηση είναι σύντομη. Οι κυβερνήσεις Αθήνας και Σόφιας υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός νέου αγωγού, μήκους 120-125 χιλιομέτρων που θα συνδέει την Κομοτηνή με το Ντιμίτροβγκραντ, στα σύνορα Σερβίας- Βουλγαρίας και που θα τροφοδοτεί τη Βουλγαρία με φυσικό αέριο της Κασπίας. Ο νέος (αμερικανικός) αγωγός, έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας με προβλεπόμενη συμμετοχή 45 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Ο αγωγός «θα συμβάλει στην προσπάθεια απεξάρτησης της Βουλγαρίας από τις ρωσικές εισαγωγές».
Ο κ. Κώστας ανέλαβε ρόλο βοηθού του Κωστή Χατζηδάκη και ταξίδεψε στη Σόφια για να είναι παρών στην υπογραφή. Ο απόλυτος εξευτελισμός. Ίσως του είχαν βάλει όρο στο συμβόλαιο.
Με αυτό τον τρόπο ο θλιβερός κομπάρσος έκλισε την εκκρεμότητα με την Ουάσιγκτον.
Τέρμα τα πειράματα με το ρωσικό πετρέλαιο το ρωσικό αέριο και τα ρωσικά όπλα. Ανήκομεν εις την Δύση που έλεγε και ο θείος του.

Έρχονται και οι Ευρωεκλογές , και ο κ. Καραμανλής πήγε μέχρι την Πολωνία, για να επαναλάβει «την ανάγκη θωράκισης» του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. Αυτή η «θωράκιση» τον καταδιώκει. « Θωρακισμένη» ήταν και η ελληνική οικονομία. και είδαμε το αποτέλεσμα. Το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο του κ. Καραμανλή περιλαμβάνει τις 72 ώρες εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την σύνταξη στα 72, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, την «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, και φυσικά την «ανθρωπιστική» πολιτική της προσφοράς μαύρης εργασίας στους λαθρομετανάστες.

Ζήτησε και «διατήρησης της ισορροπίας» ανάμεσα στην αγορά και την κοινωνική ευθύνη. Οι επικοινωνιολόγοι του δεν ξεκαθάρισαν αν πρόκειται για την «κοινωνική ευθύνη» της κυβέρνησης η των τραπεζών και της αγοράς.

Ανακάλυψε την ανοησία της γερμανικής δεξιάς για την «κοινωνική οικονομία της αγοράς» και μας έστειλε όλους αδιάβαστους. Η «κοινωνική οικονομία» είναι η σοσιαλιστική διάσταση της «αγοράς» . Η κοινωνική διάσταση των «τραπεζιτών» και τον Καρτέλ. Η κοινωνική «διάσταση» αυτών που παρήγαγαν τον θανατηφόρο ιό ώστε να μας προμηθεύσουν με τα φάρμακα τους.
Ο κ. Κώστας μίλησε και για την «ορθή κατανομή του πλούτου» , ώστε να τον ψηφίσουν όλοι. Δεν μίλησε για δίκαιη , ούτε για ίση. Αλλά ίδια ορθή. Το «σωστό» να λέγεται. Ο πλούτος πρέπει να συγκεντρώνεται στα χέρια αυτών που είναι ορθό να πλουτίζουν. Η απάντηση στο ότι είναι ορθό για τον κ. Καραμανλή, δίνεται από την πολιτική του. Το καρτέλ διύλισης πουλάει τη βενζίνη 100% πάνω από τη διεθνή χρηματιστηριακή τιμή. Οι εργολάβοι του βαλτοπεδίου συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την εθνική γη που τους παραχώρησε η «συμμορία» των υπουργών που «παραπλανήθηκαν». Οι κοινοπραξίες Γάλλων και Ελλήνων εργολάβων εισπράττουν τα διόδια για έργα που θα κάνουν …προσεχώς.
Ζήτησε και τον «συντονισμό» των κρατών μελών της ΕΕ, όπως απαιτεί η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και έριξε και μια «χειροβομβίδα» για την « πράσινη ανάπτυξη» της πυρηνικής ενέργειας όμως.
Ο κ. Καραμανλής είπε και ότι, η λέξη κλειδί για τις προσεχείς εκλογές είναι η λέξη «εμπιστοσύνη». Επειδή όπως του λένε τον εμπιστεύεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Η «εμπιστοσύνη». συνεπάγεται ειλικρίνεια και υπευθυνότητα είπε. Ακριβώς ότι δεν διαθέτει. Ειλικρίνεια δεν διαθέτει διότι ψεύδεται διαρκώς και κρύβεται πίσω από τον σανιδά του. Ούτε και υπευθυνότητα. Μόνο οι αναθεωρήσεις του ελλείμματος του προϋπολογισμού αποδεικνύουν την πλήρη ανευθυνότητα που τον χαρακτηρίζει. Άρπα κόλλα. Όσα πάνε κι όσα έρθουν. Πέρα βρέχει. Αυτές είναι οι λέξεις κλειδιά.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε και για την «κοινωνική αλληλεγγύη» μπας και κοροϊδέψει κανέναν φτωχό ψηφοφόρο . Η κοινωνική αλληλεγγύη του κ. Καραμανλή είναι η εργάσιμη εβδομάδα των τριών ημερών. Το κόψιμο το μεροκάματου στα δυο και της ασπιρίνης στα τέσσερα . Δεν εννοεί την εκδήλωση της αλληλεγγύης από το κράτος. Την ίδια «αλληλεγγύη» ζητούσε και για τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να πληρώσουν τα ελλείμματα που δημιουργούν οι εργοδότες με την μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, τα ταμεία « των πλούσιων εργαζομένων», των «προνομιούχων». Να πληρώσουν δηλαδή εκείνοι πως δεν που δεν τους λήστεψαν οι εργοδότες και το κράτος. Επειδή δεν τους λήστεψαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόεδρε,

Θεωρώ πως έχεις απόλυτη συναίσθηση ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε σημείο οριακό.
Αυτό που θα κριθεί την επόμενη περίοδο, δε θα είναι απλά το αν η ΝΔ θα έρθει πίσω από το ΠΑΣΟΚ, ούτε το πόσες ποσοστιαίες μονάδες θα υστερήσει.
Αυτό που πριν απ όλα και κυρίως τίθεται εν αμφιβόλω, είναι η προσωπική σου αξιοπρέπεια, η ευσυνειδησία και ο πατριωτισμός.

Είναι στο χέρι σου να επιλέξεις, αν η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα ταυτιστεί με την οριστική δύση του πολιτικού σου βίου, αν αυτή η δύση θα συνοδευτεί με λαϊκό ανάθεμα για τις χαμένες ευκαιρίες και τις αναξιοποίητες δυνατότητες, ή αν θα πάρεις στα χέρια σου την πρωτοβουλία των κινήσεων, μια πρωτοβουλία που θα είναι ικανή να οδηγήσει στη ραγδαία αντιστροφή των εξελίξεων και τη μαχητική ανάκτηση αλλά και περαιτέρω αναβάθμιση της προσωπικής σου παρακαταθήκης.

Τα λάθη που έκανες ήταν πολλά και ήταν λάθη με αυξημένο ειδικό βάρος αλλά και με «ουρά» συνεπειών που δύσκολα αυτή η πατρίδα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αν δεν κάνεις κάτι ΧΘΕΣ, και πάντως πριν παραδώσεις αμαχητί τα όπλα και μαζί μ αυτά, και την ίδια την προσωπική πολιτική σου υπόσταση.

Ο κίνδυνος να συνδέσεις την πρωθυπουργία σου με τις πλέον οδυνηρές – ατιμωτικές θα τολμούσα να πω – εθνικές υποχωρήσεις (Κυπριακό, Μακεδονία, Τουρκία, υποταγμένη εξωτερική πολιτική, μαζική και κατευθυνόμενη «εισβολή» λαθρομεταναστών στη χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται, διεθνή απαξίωση της βαρύτητας του πολιτικού λόγου της χώρας κλπ), ο κίνδυνος να τη συνδέσεις με την εδραίωση του πλέον σάπιου και βρώμικου πολιτικού συστήματος που θέριεψε και ρίζωσε για τα καλά, ο κίνδυνος να την ταυτίσεις με τον απόλυτο εκφυλισμό των εθνικών μας αξιών και των στοιχειωδών πατριωτικών συναισθημάτων αυτού του λαού, είναι ορατός.
Ελάχιστα δε απέχει από το να γίνει εκτός από ορατός ΚΑΙ δεδομένος, και αρνούμαι προσωπικά να πιστέψω πως εσύ ο ίδιος δε τον αντιλαμβάνεσαι αυτόν τον κίνδυνο.

Τα λάθη που σου αναλογούν γι αυτή την κατηφορική πορεία, προφανώς τα ξέρεις καλύτερα απ τον καθένα μας, και είναι καιρός πια να συμβουλευτείς το μαξιλάρι σου για να τα καταγράψεις, να τα εγκαταλείψεις, να τα αντιστρέψεις και ΟΧΙ απλά να τα «ξορκίσεις».

Για όλους εμάς που παρακολουθούμε σκεπτόμενοι το καθημερινό πολιτικό γίγνεσθαι, είναι σαφές πως για πολλά απ αυτά τα «παραστρατήματα» πιέστηκες, υπονομεύτηκες ίσως ακόμα και σύρθηκες από τα «περιβάλλοντα» και την εσωκομματική σου αντιπολίτευση, και σ αυτές τις πιέσεις εξεδήλωσες μειωμένες για ηγέτη αντιστάσεις.

Είναι επίσης φανερό, πως οι πιέσεις από τον ξένο παράγοντα ΚΑΙ υπήρξαν, ΚΑΙ ήταν ποικιλόμορφες και σημαντικές, ΚΑΙ φυσικά αποδείχτηκαν αποτελεσματικές διότι είχαν πολύτιμα στηρίγματα στο υπουργείο των εξωτερικών που επιμελημένα υπονόμευσε τις προτεραιότητες που ενδεχομένως επεχείρησες να θέσεις.

Αυτή τη στιγμή πρόεδρε, οι επιδιώξεις όλων αυτών, έχουν σαφέστατους στόχους και εξ ίσου σαφέστατο τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται.

Θέλουν:
Να μην οδηγηθείς άμεσα σε εκλογές, διότι στα πλαίσια των σχεδιασμών τους είσαι ο ηγέτης που «ξόφλησε» και πρέπει επάνω σου να «ακουμπήσουν» ως - τετελεσμένα πια – όλα εκείνα που στόχευσαν να προωθήσουν θυσιάζοντάς σε.

Θέλουν:
Να «εξυγιάνεις» πλήρως την εξωτερική πολιτική της χώρας σου από το μικρόβιο του όποιου αντιαμερικανισμού, των όποιων φιλορωσικών προσεγγίσεων και του όποιου εθνικοανεξαρτησιακού της μανδύα.

Να εκφυλίσεις πλήρως τις εθνικές προτεραιότητες του λαού που σε εξέλεξε με τους χειρισμούς σου στα κορυφαία ζητήματα που τον απασχολούν.


Να συμβάλεις στον πλήρη αποχρωματισμό αυτών των εθνικών προτεραιοτήτων για να είσαι εσύ και μόνο εσύ αυτός που θα χρεωθεί αυτή την κατάπτωση διότι στη μετά από σένα εποχή, πρέπει οι επόμενοι – οι όποιοι επόμενοι - να είναι αλώβητοι και «καθαροί» απ αυτό το φορτίο.

Να αποδιαρθρώσεις έτι περαιτέρω τις αξίες του λαού που σε εξέλεξε. Να ολοκληρωθεί με την παρουσία και την ευθύνη σου το εγκληματικό έργο των Ρεπούσηδων, των Ηρακλείδηδων και λοιπών για να μη μείνει τίποτε όρθιο σ αυτόν τον τόπο.


Να ξεπουλήσεις είτε με την ανοχή σου, είτε με τα μισόλογα, είτε με τον άτολμο καταγγελτικό σου για όσα εξυφαίνονται λόγο, Κύπρο, Μακεδονία, Αιγαίο κλπ.

Να αποσυνθέσεις τον κοινωνικό ιστό της χώρας που «κυβερνάς»…

Κι αφού τα κάνεις όλα αυτά… τότε θα είσαι "ελεύθερος" να φύγεις διά μέσου της εκλογικής κατακρήμνησης.
Παντελώς χρεοκοπημένος και ανίκανος στα μάτια του λαού που σε εξέλεξε.

Έτσι θα παραδειγματιστεί κάθε επίδοξος «σεμνός και ταπεινός» κάθε τολμηρός εξωτερικοπολιτικάντης, για να μην επιχειρήσει κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Αυτά θέλουν από σένα, και στη βάση αυτών των επιδιώξεων σε χρησιμοποιούν.

Οι επιλογές που έχεις πρόεδρε είναι δύο. ΜΟΝΟ ΔΥΟ.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ:
Είναι να ΑΦΕΘΕΙΣ και να ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΕΙΣ με ατολμία και με πρωτοβουλίες ανύπαρκτες, παραδομένος ουσιαστικά σαν εργαλείο μιας χρήσης, στην πραγματοποίηση αυτών των σχεδιασμών.
Αυτό θα είναι η οριστική πολιτική σου χρεοκοπία, αλλά σ αυτόν τον κατήφορο, αν δεν αποφασίσεις να βάλεις ένα τέλος πριν φτάσει στον πάτο, θα έχεις συμπαρασύρει και μια υποθηκευμένη Ελλάδα, σε μια εποχή που γι αυτήν την Ελλάδα κρίνονται πολλά.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ:
Είναι να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ.
Να ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙΣ τους πάντες με την πρωτοβουλία και την τόλμη σου.
Να ΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ένα βήμα πριν το τέλος και να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙΣ.

Στη βάση αυτής της λογικής, ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ έχεις να κάνεις.
Να σπρώξεις τις υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη και γι αυτό το σκοπό να κρατήσεις όσο χρειάζεται ανοικτή τη Βουλή…
Να διαλύσεις τη Βουλή μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας…
Και να προκηρύξεις εκλογές άμεσα μ ένα ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ που θα λέει τρία πράγματα κι αυτό:

«Ελληνικέ λαέ,

Αυτοί με πούλησαν και μαζί με μένα πούλησαν πρωτίστως εσένα (και να τους κατονομάσεις. ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ).
Αυτοί έκλεψαν το δημόσιο χρήμα και μαζί μ αυτό και τις ελπίδες σου (και να τους κατονομάσεις. ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ).
Αυτοί με εξεβίασαν και κατηύθυναν κάτω από το τραπέζι την εξωτερική πολιτική αυτής της χώρας σε ατιμωτικά μονοπάτια (και να τους κατονομάσεις. ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ)

Κι εγώ ΝΑΙ. Λύγισα αλλά δεν ατιμάστηκα.
Ολιγώρησα υπερασπιζόμενος «καμένα χαρτιά» και ανέντιμους συνεργάτες

Έκανα πίσω αλλά δε θέλω να παραδοθώ.

Ελληνικέ λαέ,

Στείλτους στο διάολο για όσα έκαναν. Και στείλε μαζί τους κι εμένα επειδή δεν αντιστάθηκα τιμώντας πριν απ όλα εγώ τον όρκο που έδωσα.
Όμως τώρα ξέρω πια καλά και τι έκανα, και τι δεν έκανα, και τι χρωστάω να κάνω σε σένα αλλά και για λογαριασμό σου ελληνικέ λαέ που με εμπιστεύτηκες, κι αυτό το έργο ΘΕΛΩ και ΜΠΟΡΩ να το φέρω σε πέρας.

Στείλε με λοιπόν μαζί μ αυτούς στο διάολο αν θες.
Αν όμως θεωρείς την αυτοκριτική μου μπεσαλίδικη και ειλικρινή, τότε δώσε μου τη δύναμη να συνεχίσω από κει που με σταμάτησαν, με νέους ανθρώπους και στήριξέ με στα δύσκολα. Κάντο για σένα και γι αυτή την πατρίδα που την τσαλακώσαμε.»

Αυτό να κάνεις πρόεδρε.
Για να κρατήσεις στα χέρια σου την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανανεωμένος και περισσότερο δυνατός.

Είναι μια έντιμη στάση ευθύνης, αποφασιστικότητας και θέλησης.

Και να θυμάσαι πως αυτός ο λαός, ξέρει να εμπιστεύεται και ν ανταμείβει το δάκρυ του πολιτικού ηγέτη, όταν αυτό είναι αληθινό, όπως και ξέρει να γυρνάει την πλάτη του στις μεγάλες κουβέντες.

Υ.Γ.
Θέλω να είμαι σαφής. Δε σου προτείνω λύση επειδή σε αγάπησα ως άνθρωπο. Ως τέτοιος θα μπορούσες να μου είσαι και αδιάφορος. Εκπροσωπείς όμως τη χώρα που με γέννησε κι εκεί που οδηγήθηκαν τα πράγματα, είσαι ο μόνος αρμόδιος - και θέλω να πιστεύω - κατάλληλος να αντιστρέψεις το κλίμα, για ν ανακτήσει αυτή η χώρα τη χαμένη της ταυτότητα πριν να είναι πολύ αργά.
Μη συνδέσεις τα όνομά σου με πολιτικές ήττες μη αναστρέψιμες γι αυτή την πατρίδα.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...