10/4/09

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

Οι καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Παυλίδη, και οι απολογίες για την υπόθεση της SIEMENS, που τροφοδοτούν τα σενάρια για διπλές κάλπες τον Ιούνιο, η συνάντηση Καραμανλή - Σαρκοζί στο Παρίσι, οι πολλαπλές επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ιερούς ναούς, το είπα ξείπα με τις συντάξεις,καθώς και τα νέα δάνεια που αναμένεται να δοθούν από το ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απασχολούν τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων.


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:
"Γκαζάκια σε εκκλησίες! Τέσσερις επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα- Πειραιά".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γενναίες αυξήσεις από 300 και 500 ευρώ σε συντάξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Κυβερνητική "ρελάνς".Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξήσεις με εφάπαξ επίδομα 500 και 300 ευρώ στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων του ιδιωτικού τομέα προκρίνει τελικά η κυβέρνηση για το 2009, όπως ακριβώς θα ισχύσει στο Δημόσιο. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν το ποσό σε μια δόση στις 22 Μαΐου".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η εκκλησία στόχος των αναρχικών. Οργανωμένο μπαράζ επιθέσεων σε μεγάλους ναούς Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης με ωρολογιακούς μηχανισμούς".Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο στόχαστρο των εμπρηστών μπήκαν χθες τέσσερις εκκλησίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους οι Μητροπολιτικοί Ναοί Αθηνών και Πειραιώς. Οι δράστες, σε όλες τις περιπτώσεις, τοποθέτησαν στο εσωτερικό των ιερών ναών αυτοσχέδιους ωρολογιακούς μηχανισμούς, που αποτελούνταν από γκαζάκια, μπιτόνια με βενζίνη, ρολόγια και πυροκροτητές".


Η ΑΥΓΗ: "Πελαγώνουν στα σκάνδαλα. Δεύτερη δικογραφία κατά Παυλίδη από την "άγονη γραμμή" της Τήλου διαβιβάζεται σήμερα στη Βουλή, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπλέκουν τις γραμμές τους για το σκάνδαλο Siemens.Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μιάς προκαταρκτικής, μύριαι έπονται! Πριν καλά - καλά ξεκινήσει η προκαταρκτική για τις καταγγελίες Μανούση, ο πρώην υπουργός Αρ. Παυλίδης βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με νέα δικογραφία για τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Αιγαίου, με σκάνδαλα γύρω από την άγονη γραμμή, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Τήλου".


ΑΥΡΙΑΝΗ:
"Τρόμος στο πολιτικό σύστημα μετά τις κλήσεις που μοίρασε ο ανακριτής στους εμπλεκόμενους στο γιγαντιαίο σκάνδαλο της Siemens".Η εφημερίδα τονίζει ότι "τρόμο έχει προκαλέσει στο πολιτικό σύστημα η δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση του γιγαντιαίου σκανδάλου της SIEMENS, μετά τις κλήσεις που απέστειλε ο τέταρτος ειδικός ανακριτής στους κατηγορουμένους, η πλειοψηφία των οποίων πολύ σύντομα θα βρεθεί στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού. Ο πανικός στο πολιτικό σύστημα έχει σχέση με τις αποκαλύψεις που απειλούν να κάνουν οι άνθρωποι του συστήματος της SIEMENS".



ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κάτι τρέχει στο ΧΑ με τις τράπεζες. Ράλι μετοχών και συναλλαγών".
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα σημαντικά κέρδη σημείωσε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου ο γενικός δείκτης ανήλθε κατά 4,14%, στις 1.881,95 μονάδες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες που ανακτούν μέρος από το χαμένο έδαφος, ενώ την κίνηση τροφοδοτούν "σενάρια και προσδοκίες" για επικείμενες εξελίξεις στον κλάδο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ούτε ιερό ούτε όσιο. Τώρα βάζουν βόμβες και στις εκκλησίες".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ωρολογιακούς" εμπρηστικούς μηχανισμούς, τοποθέτησαν άγνωστοι στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών και σ' αυτήν του Πειραιά, τον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας, προειδοποιώντας για την έκρηξή τους, την Άμεση Δράση, εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Ανάλογες "εμπρηστικές τοποθετήσεις" έγιναν στους Ιερούς Ναούς του Αγ. Δημητρίου και της Αγ. Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς εξερράγη μερικώς μόνο αυτός στον Πειραιά, με τη μικρή εστία φωτιάς που προκλήθηκε να τη σβήνουν η νεωκόρος και ένας πολίτης. Οι παράξενες -και φυσικά επικίνδυνες- εμπρηστικές προσπάθειες καταγράφηκαν χθες το μεσημέρι, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις διωκτικές Αρχές".

ΕΘΝΟΣ: "Σε ψυγείο ...Siemens ο Παυλίδης. Ανασύρουν ξανά την πολύκροτη υπόθεση για αποπροσανατολισμό".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση... διαφυγής από την "άγονη γραμμή" Παυλίδη οργανώνει η ΝΔ, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί την υπόθεση της Siemens (αλλά και τους TOR M1 που επαναφέρονται στο προσκήνιο). "Κίνημα" κατά της παραγραφής ευθυνών σε όλα τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών ξεκινά το ΠΑΣΟΚ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ένα νησί χωρίς σχολείο. Αμοργός, εκεί όπου η Παιδεία... αργεί".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Αμοργός 2009. Η Ελλάδα του Γκάτσου και του Ελύτη. Ιστορία 6.000 ετών. Παρελθόν. Παρόν. Μέλλον; Σε αυτό τον τόπο οι μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ, κινδυνεύουν την επόμενη χρονιά να κάνουν μάθημα δίπλα στους ανεμόμυλους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κτυπούν καμπανάκι στο Μαξίμου οι βουλευτές. Με "πρόκες 45άρες" για τους δήθεν κορυφαίους υπουργούς της Κυβέρνησης".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καμπανάκι στο Μαξίμου για την πορεία της Κυβέρνησης χτυπάνε κυβερνητικοί βουλευτές βλέποντας ότι αρκετά στελέχη ακόμη και υπουργοί εκθέτουν με τη συμπεριφορά τους την παράταξη, συντηρώντας την αρνητική εικόνα της".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κοκτέιλ μολότοφ Παυλίδης και Siemens. Η σκανδαλολογία βάζει φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό". Η εφημερίδα γράφει ότι "επιχείρηση πόλωση" από την αξιωματική αντιπολίτευση με επιχείρημα την παραγραφή των υποθέσεων "Γερμανός", Cosmote και Βατοπέδι αλλά και το σκάνδαλο της Siemens. Ανοικτό το ενδεχόμενο "δίδυμης" Προανακριτικής για τον πρώην υπουργό Αιγαίου. Αποκλείει τις "διπλές" κάλπες η κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
"Ξανανοίγει ο ασκός των σκανδάλων. Εξεταστική για Siemens ζητάει σήμερα το ΠΑΣΟΚ".Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά μεθοδεύει την παραγραφή πιθανών ευθυνών πολιτικών προσώπων τον Ιούνιο. Γι' αυτό, επαναφέρει στην επικαιρότητα τα σκάνδαλα που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη: υποθέσεις Siemens, "Γερμανού" και δομημένων ομολόγων, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει νέο αίτημα "προανακριτικής" για τη 2η δικογραφία Παυλίδη".

ΕΞΠΡΕΣ: "Νέο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ χωρίς επιδότηση επιτοκίου". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χωρίς επιδότηση επιτοκίου, αλλά με ευνοϊκότερους όρους για τη συμμετοχή περισσότερων επιχειρήσεων, θα υλοποιηθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης".

ΕΣΤΙΑ: "Επιβάλλεται αλλαγή ψυχολογίας. Οι κυβερνώντες να μη μεμψιμοιρούν".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η "Εστία" επιμένει ότι το μεγάλο λάθος της Κυβερνήσεως σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως είναι ότι δεν κάνει τίποτε για να αλλάξη την αρνητική ψυχολογία. Αντιθέτως, με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους, οι περισσότεροι υπουργοί εντείνουν την ανησυχία και την αβεβαιότητα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πορεία προς ευρωκάλπες υπό τη σκιά σκανδάλων. Αρχίζουν απολογίες για Siemens και δεύτερη δικογραφία για Παυλίδη".Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό τη βαριά σκιά της πολιτικής αντιπαράθεσης για υποθέσεις σκανδάλων θα πορευθεί η χώρα προς τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, καθώς μετά την υπόθεση Παυλίδη στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας έρχεται και η έρευνα περί Siemens, τροφοδοτώντας εκ νέου σενάρια περί "δίδυμων" εκλογών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καθολική άνοδος στο ΧΑ. Τρία σενάρια πυροδοτούν το ράλι". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο τα stress test στις 19 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ έχουν δώσει θετικές ενδείξεις, ενίσχυσε το κλίμα ευφορίας στα χρηματιστήρια. Θετικά επέδρασε και η ανακοίνωση υψηλής κερδοφορίας για το α΄τρίμηνο από τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, Wells Fargo. Μία ακόμα έντονα ανοδική συνεδρίαση και για το ΧΑ με το ενδιαφέρον να διαχέεται και στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Νέα δικογραφία στη Βουλή για τον Παυλίδη. Νέα στοιχεία περιπλέκουν την υπόθεση".Σύμφωνα με την εφημερίδα, "νέα διάσταση στην υπόθεση Παυλίδη δίνει η διαβίβαση στην βουλή και δεύτερης δικογραφίας για τον πρώην υπ. Αιγαίου που αφορά τους διαγωνισμούς για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου που έγιναν στα τέλη του έτους 2005."

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Δεν έχουν το Θεό τους. Πέντε ωρολογιακές βόμβες σε τέσσερις εκκλησίες".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα δάνεια από ΤΕΜΠΜΕ χωρίς επιδότηση επιτοκίου".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "χωρίς την επιδότηση επιτοκίου θα συνεχιστεί επεκτεινόμενο το πρόγραμμα των εγγυημένων από το ΤΕΜΠΜΕ δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις."

ΤΑ ΝΕΑ: "Σωσίβιο Σαρκοζί εκλιπαρεί ο Καραμανλής με αντάλλαγμα φρεγάτες και αεροπλάνα..."Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "πιεσμένος ο Πρωθυπουργός από το βαρύ κλίμα που υπάρχει για τη χώρα μας στο εξωτερικό, ζήτησε σωσίβιο από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί".

Η ΝΙΚΗ: " Νέα μποφόρ για Παυλίδη. Δεύτερη δικογραφία στη Βουλή για την ακτοπλοΐα".Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα βάσανα για το κυβερνών κόμμα και τον Αρ. Παυλίδη προκαλεί η διαβίβαση στη Βουλή της δεύτερης δικογραφίας για τις γραμμές του Αιγαίου. Χειμαρρώδης η κατάθεση Μανούση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Ο εφοπλιστής περιέγραψε πως μετέφερε, με ποια πρόσωπα και σε ποιον παρέδωσε βαλίτσες με μίζες. Το Μαξίμου ξορκίζει τις εκλογές. Ο Κ. Καραμανλής από το Παρίσι έστειλε μήνυμα να σταματήσει η εκλογολογία, γιατί βλάπτει".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "VODAFONΕ: Έγκλημα χωρίς τιμωρία. Παρακολουθούσαν όλη την πολιτική ηγεσία".Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η ιστορία των υποκλοπών είχε και μια "παράπλευρη απώλεια". Το θάνατο του τεχνικού της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη ο οποίος μία μέρα πριν πάει ο Γ. Κορωνιάς στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Αποφάσεις παίρνει ο Καραμανλής. Σοβαρά προβληματισμένος ο πρωθυπουργός μετά και την υπόθεση Παυλίδη".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το δίλημμα διπλή κάλπη τον Ιούνιο ή συνεχίζουμε ως το τέλος της τετραετίας καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικό και κρίσιμο για τον Καραμανλή μετά την εξέλιξη της υπόθεσης Παυλίδη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όχι άλλος χαμένος χρόνος εμπιστευτείτε με την ψήφο σας το ΚΚΕ. Οι Λαοί αν το θελήσουν μπορούν να κάνουν θαύματα".Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεν αρκεί ο εργαζόμενος να στέλνει τα βέλη στην εκάστοτε κυβέρνηση, πότε να βλέπει υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ και πότε τη ΝΔ. Βεβαίως και πρέπει να ξεκόψει από τα δύο αυτά κόμματα, όχι μόνο γιατί ως κυβερνήσεις τον αδίκησαν, αλλά γιατί τα δύο αυτά κόμματα εκφράζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων της πλουτοκρατίας".

Η ΣΦΗΝΑ: "Κυκλοφορούν "αδέσποτα" όπλα ίδια με του "Επαναστατικού Αγώνα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μια περίεργη όσο και ύποπτη υπόθεση κλοπής όπλου, τύπου MP5, από το αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας, έχει σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Κι αυτό διότι ο "Επαναστατικός Αγώνας" χρησιμοποιεί το ίδιο όπλο στις τρομοκρατικές ενέργειές του. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς, παρά την ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα κατά των υπευθύνων αστυνομικών για την απώλεια του όπλου, όχι μόνο δεν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά στις τελευταίες κρίσεις προήχθησαν και πήραν βαθμό. Την ίδια στιγμή 20.000 αστυνομικοί υπηρετούν στην Αττική, εκ των οποίων οι 15.000 βρίσκονται σε γραφεία".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Γκαζάκια στον Άγιο Δημήτριο και Αγία Σοφία".

Η ΧΩΡΑ: "Μενού με γεύση ελληνική. Πλήρης στήριξη Σαρκοζί στον Καραμανλή".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την πλήρη στήριξή του στις κινήσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και της κυβέρνησης , αναφορικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν, και συζήτησαν για όλα τα διμερή θέματα δίνοντας έμφαση στην οικονομική κρίση, στο Σκοπιανό, το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Σαρκοζί τόνισε ότι στηρίζει απόλυτα τις ελληνικές θέσεις στο ζήτημα των Σκοπίων".

Το Tsampa πράμα

Metro: "Έβαλαν στόχο τις εκκλησίες. Εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν χθες στις Μητροπόλεις Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης".Η εφημερίδα τονίζει ότι "ιερό και όσιο φαίνεται ότι δεν έχουν οι άγνωστοι που τοποθέτησαν χθες εκρηκτικούς και εμπρηστικούς μηχανισμούς σε εκκλησίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και μάλιστα λίγε μόνο ημέρες πριν από την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας. Στο στόχαστρο των εμπρηστών βρέθηκαν η Μητρόπολη Αθηνών,η Αγία Τριάδα της Μητρόπολης Πειραιώς - όπου σημειώθηκε έκρηξη και μικρής έκτασης πυρκαγιά- και δύο εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...