10/4/09

Με τα ρέστα στο σκοτάδι .(Δημήτρης Τσαλαπάτης)

Καταθέσεις στην αγονη γραμμή

Πράσινο νησί ο Αη Στράτης, πράσινη ενέργεια με λάμπες αλλά συγκεκριμένης βιομηχανίας, που πλασάρονται οικολογικά -ραδιοτηλεοπτικά και με τα ρέστα στο σκοτάδι, ώστε η εξοικονόμηση κι αυτοί που ποντάρουν πάνω της, να ‘χουν το δικό τους ρεύμα από μονάδες που περισσεύουν έτσι στη ΔΕΗ.

Κάπως έτσι ζωγραφίζουν κάποιοι, για λογαριασμό μας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την Ελλάδα, που αναστενάζει με κυβέρνηση Πωλητών, που τα δίνουν όλα σε τιμή ευκαιρίας.

Την ίδια ώρα, μετά και τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, η Ολυμπιακή δεν πετάει με μικτό σχήμα και δικά της φτερά, επειδή φαίνεται ότι κάποιοι αποφάσισαν και την «πετάνε» σε φερέγγυους τώρα επενδυτές, που στην περίπτωση του ΟΤΕ όμως, γνώρισαν μια ηχηρή απόρριψη , γιατί κάτω από το τραπέζι η απόφαση ήταν τότε να σηκωθεί γερμανική σημαία.

Στην κατεύθυνση γερμανο-γαλλικού άξονα η ευρωπαϊκή προοπτική για την Τουρκία φαίνεται ότι αργεί πολύ ακόμη , μετά τη χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Τα δίκτυα όμως αυτή την φορά κάτι παίξανε από την εικόνα του Πατριάρχη, που βρέθηκε κι αυτός εκεί αλλά κόπηκε τις προάλλες στην Κωνσταντινούπολη, επειδή τα στενά του Βοσπόρου γέμισαν με πολύ Ομπάμα και άφθονο Ισλάμ.

Κατά τ’ άλλα, ο στασιμοπληθωρισμός συνεχίζεται, τα ζόρια στην αγορά το ίδιο, και η ζωή μας έχει πιάσει για τα καλά άγονη γραμμή.

Και εργαζόμενοι , άνεργοι, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι και αγρότες,
για να γλεντάνε τη φτώχεια τους, βλέπουν και ξαναβλέπουν Μανούση να συνεχίζει τις … καταθέσεις του.

ΥΓ: Στη Βουλή . Μέχρι να ‘ρθει και η Ζήμενς

Δεν υπάρχουν σχόλια: