9/4/09

Είμαστε τόσο χάλια και δεν το βλέπουμε;

«Μακριά από την Ελλάδα».

Σπύρος Χατζάρας

Η αμερικανική διοίκηση, έριξε το σύνθημα. «Μακριά από την Ελλάδα».
Σε πολυσέλιδο επενδυτικό οδηγό που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο εμπορίου
( US Commercial Service), για την κατάσταση στις διεθνείς αγορές, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί τις αμερικανικές επιχειρήσεις ότι η ελληνική οικονομία, θα βρίσκεται για μια τριετία στην ύφεση. «Έως το 2011 ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμαίνεται από 0,2% στην καλύτερη περίπτωση, έως και στο
-0,2%, συμπαρασύροντας προς τα κάτω την απασχόληση, το διαθέσιμο εισόδημα και την κατανάλωση».
(Τα στοιχεία προέρχονται από τις «εκτιμήσεις» των διεθνών Τραπεζών και των οίκων αξιολόγησης, και όχι μόνο από το εμπορικό γραφείο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα).
Στην έκθεση υπογραμμίζεται, ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει μεγάλο βαθμό εξάρτησης από το κράτος και διακρίνεται για τον υψηλό βαθμό διαφθοράς, που επηρεάζει δραστικά πολλούς τομείς της οικονομικής και εμπορικής ζωής. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η ανάπτυξη των περασμένων ετών στηρίχτηκε κυρίως στον τραπεζικό δανεισμό του ιδιωτικού τομέα και στις κοινοτικές ενισχύσεις. Και υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει Κτηματολόγιο. Επίσης το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι οι Αμερικανοί (και όσοι προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ) θα αντιμετωπίσουν άνισο ανταγωνισμό, καθώς χρειάζονται ειδικές άδειες στην Ελλάδα προκειμένου να επενδύσουν σε τράπεζες, μέταλλα, μέσα ενημέρωσης, μαρίνες και αερομεταφορές.

Σχεδόν ταυτόχρονα η Αυστραλία.εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας, «μετά τα τελευταία κρούσματα βίας»στην Αθήνα. , με την οποία προειδοποιεί, όσους Αυστραλούς ζουν στην Ελλάδα να είναι σε «εγρήγορση» και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις. Η «ταξιδιωτική σύσταση» προειδοποιεί όσους θέλουν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα, ότι τα επίπεδα ασφαλείας των δημόσιων συγκοινωνιών της Ελλάδας είναι πολύ χαμηλά, ότι συμβαίνουν συχνά μεγάλα ατυχήματα. και ότι τα τελευταία χρόνια χάθηκαν πολλές ζωές σε ναυάγια, σε ατυχήματα πλοίων και σε συγκρούσεις υπεραστικών λεωφορείων. ¨Όσοι «επιζήσουν» από τα ναυάγια και τα τρακαρίσματα κινδυνεύουν από τους σεισμούς, αφού υπενθυμίζεται, ότι, « η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή ». Στις οδηγίες προς Αυστραλούς ταξιδιώτες γίνεται αναφορά ακόμα και στο κόστος των νοσηλίων, το οποίο στην Ελλάδα είναι ακριβό, ενώ σε περίπτωση επειγόντων περιστατικών στα νησιά, « ίσως χρειαστεί να μεταφερθεί κάποιος στην ηπειρωτική Ελλάδα ή ακόμα και σε άλλη χώρα».
‘Εννοούν δηλαδή την Τουρκία.
Το ότι υπάρχει δάκτυλος «σλαβο-μπασταρδικός» είναι βέβαιο. Η εκεί ομογένεια πως θα το δεχθεί;
Η σύμπτωση μπορεί να είναι και τυχαία. Μπορεί και όχι.
Αν συνδυαστούν, όμως με τα αρνητικά δημοσιεύματα ,που προηγήθηκαν με την κάλυψη της «επανάστασης» των sms και των Soros,και τα δημοσιεύματα των γνωστών ιδιωτικών ιδρυμάτων, για αποβολή της Ελλάδας από το Ευρώ, τότε πάμε πιο κοντά στο οργανωμένο.
Το ζήτημα είναι ποιος ή ποιοι ακριβώς και γιατί έχουν στόχο την Ελλάδα.
Υπάρχουν φύλακες; Και έχουν γνώση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: