27/3/09

Κουρασμένοι από την πολιτική τους.(Του Δημήτρη Τσαλαπάτη)

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ που τα φόρτωσαν όλα στην πλάτη του κόσμου, γίνονται και προκλητικοί τώρα, αφού το παίζουν και κουρασμένοι αλλά από τη δική τους πολιτική.
Και μια που ως κυβέρνηση αποτελούν εικονική πραγματικότητα, πασχίζουν να κρατήσουν στα πράγματα τον Πρωθυπουργό τους, μήπως και πείσουν ότι υπάρχουν.
Γιατί πίσω από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα εκποιούν και τα υπόλοιπα της δημόσιας περιουσίας, παγώνουν τους μισθούς στο Δημόσιο και αφήνουν την αγορά να κάνει κουμάντο και για τους εργαζόμενους και για τους καταναλωτές.
Κάπως έτσι η κερδοσκοπία θερίζει και την πρωτιά την κρατάνε τα πετρέλαια, αφού κάποιοι θησαυρίζουν περισσότερο ακόμη και με το αργό στα 40 δολάρια.
Στα ράφια πάλι, μπορεί να άλλαξε το κόλπο και να πλασάρονται ιδιωτικές ετικέτες, αλλά, δήθεν φτήνια τρώει και τα ρέστα.
Είναι τέτοιο το χάλι στην αγορά που υπουργοί και λοιποί αρμόδιοι έχουν πέσει στα γόνατα. Την ίδια ώρα μετά την εβδομάδα που άρχισε να κόβεται στα τρία για τις αμοιβές εργαζομένων, η επιχειρηματικότητα, πάλι με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, δουλεύει καινούργια μηχανή για να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να μην πληρώσει τις αυξήσεις μισθών για το 2009.
Και η κυβέρνηση για να δείξει ότι υπάρχει και ακούει την αγορά, βγάζει στο σφυρί ακόμη και το νερό (ΕΥΑΘ) στη συμπρωτεύουσα, αλλά και την Πάρνηθα.
Δηλαδή το καζίνο, αφού τα άλλα κάηκαν.
ΥΓ: (1) από τις φωτιές
(2) και την πολιτική της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...