24/2/09

Morgan Stanley: "Μαύρες" προβλέψεις για την ελληνική οικονομία

Να αποκλειστεί η Morgan Stanley από τη διαπραγμάτευση των ελληνικών ομολόγων.!!!
Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας για πρώτη φορά τα τελευταία 16 χρόνια, υψηλά ελλείμματα και εκτίναξη των spreads βλέπουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Σε εκθεση της υπερχρεωμένης τράπεζας "προειδοποιούν" ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την ύφεση, αφού για το 2009 αναμένεται να εμφανίσει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης (-0,1%).
Για το 2010 αναμένουν ανάκαμψη, με το ΑΕΠ να «τρέχει» με 2,3%.
Οι προβλέψεις τους μιλούν ακόμη για διαμόρφωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 3,8% του ΑΕΠ φέτος και στο 3,3% το 2010, με το δημόσιο χρέος στο 93% και το 93,6% του ΑΕΠ αντίστοιχα.
Η Morgan Stanley διατυπώνει την άποψη ότι τα ελληνικά ομόλογα θα συνεχίσουν να «υποφέρουν», παρά τις προθέσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας να στηρίξουν τα μέλη της Ευρωζώνης που ενδεχομένως χρειάζονται βοήθεια, γεγονός που συνέβαλε μάλιστα τις τελευταίες ημέρες στην αποκλιμάκωση των spreads.
Ειδικότερα, στηρίζει την αρνητική της άποψη για τα ελληνικά ομόλογα στη μειωμένη διάθεση των επενδυτών για τους τίτλους των περιφερειακών οικονομιών.
Ως εκ τούτου οι αναλυτές αναμένουν τη διαμόρφωση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο 5,76% φέτος και ακόμα υψηλότερα, στο 6,39% για το 2010. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι χθες η JP Morgan επιβεβαίωνε την εμπιστοσύνη της στα ελληνικά ομόλογα, συμβουλεύοντας τους πελάτες της να επιμείνουν στις long θέσεις τους σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...