25/2/09

Αυτοκτόνησε ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας.Είχε σχέσεις με την Εργκένεκον;

Ερωτηματικά προκαλεί στην Τουρκία, η αυτοκτονία ,στις 02.00 σήμερα το πρωί, του διοικητή των ειδικών δυνάμεων ασφάλειας της Τουρκίας, Μεχτσέτ Οκτάι, καθώς οι λόγοι παραμένουν άγνωστοι.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ , υπήρχε ένα άτομο στο αυτοκίνητο του Οκτάι , την ώρα που αυτός αυτοκτόνησε.
Τις τελευταίες μέρες, διάφορα μέσα ενημέρωσης, προέβαλον ισχυρισμούς περί σχέσεων του Οκτάι, με τον πρώην διοικητή των ειδικών δυνάμεων Ιμπραχίμ Σαχίν, ο οποίος είναι ένα από τους βασικούς κατηγορούμενους στη δίκη της υπόθεσης Εργκενεκόν.
Το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», επικαλούμενο πηγές του τουρκικού υπουργείου εσωτερικών, μετέδωσε την πληροφορία, ότι δεν υπήρχε θέμα αντικατάστασης του Οκτάι, όπως υποστήριζε τμήμα των τουρκικών ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες.
Την ίδια ώρα,
Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Κόντα», σε δείγμα 6.482 πολιτών, για λογαριασμό της «Χουριέτ» ,το 88% των ερωτηθέντων απάντησε μεν, «Ναι», στην ερώτηση, «Στην Τουρκία θα πρέπει να υπάρχει δημοκρατική διακυβέρνηση;», αλλά, το 48% υποστήριξε «οπωσδήποτε ναι», στην ερώτηση, «επιτρέπεται η παρέμβαση του στρατού όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο ;»
Το 73% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στην αγορά και ιδιοκτησία τουρκικής γης από ξένους.
Οι 9 στους 10 δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, ενώ το 70% δεν έχει διαβάσει ποτέ του βιβλία. Το 70% παραδέχθηκε ότι οι παντρεμένες γυναίκες χρειάζονται τη συζυγική συγκατάθεση για να εργαστούν, ενώ το 53% θεωρεί ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να αποχωρίζονται τη μαντίλα τους όταν εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες, παρά τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.
Στην ίδια δημοσκόπηση αναφέρεται (σύμφωνα με την «Γκάρντιαν», που αναδημοσιεύει το ρεπορτάζ- ότι «πολλοί εκ των ερωτηθέντων εξέφρασαν φόβους πως οι γείτονες της Τουρκίας σχεδιάζουν τον διαμελισμό της.».
Το σίγουρο είναι πως η Τουρκία είναι ακόμα επιφυλακτική προς τη δημοκρατία.


Από http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: