26/2/09

Έρχεται η μητέρα των επαναστάσεων-παραστάσεων.Αναμένουμε την «επίσημη πρώτη».

SOS από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Για «άκρως ανησυχητικό φαινόμενο» κάνει λόγο σε υπηρεσιακό του έγγραφο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ με αφορμή το μπαράζ διαρρήξεων εναντίον αστυνομικών και λεία τα όπλα τους. Έντεκα κλεμμένα όπλα μέσα σε ένα μήνα.

Η μητέρα των επαναστάσεων-παραστάσεων , δεν θα αργήσει. Έχει ήδη σχεδιαστεί.
Ξεκίνησαν οι πρόβες. Αναμένουμε την «επίσημη πρώτη».
Μιλάω για τη «μητέρα» όλων των «παραστάσεων». Την «επανάσταση» των μεταναστών.


Από το in.gr:
«Αγνωστος πέταξε χειροβομβίδα, λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ της Τρίτης, στο στέκι μεταναστών που στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα», στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια.
Την ώρα εκείνη στο στέκι βρίσκονταν πολλά άτομα, γιατί συνεδρίαζε ο σύνδεσμος αντιρρησιών συνείδησης, αλλά και στα υπόλοιπα γραφεία υπήρχε κόσμος. Η χειροβομβίδα χτύπησε στο παράθυρο, αλλά δεν πέρασε στο εσωτερικό του δωματίου, καθώς υπήρχαν διπλά τζάμια. Έσπασε μόνο το εξωτερικό τζάμι, έπεσε στο πεζοδρόμιο όπου και εξερράγη.
Από τα θραύσματα προκλήθηκαν ζημιές σε τζάμι των γραφείων του στεκιού και του δικτύου, καθώς και σε μια πολυκατοικία και μια καφετέρια που βρίσκονται ακριβώς απέναντι.
Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι είδαν ένα άτομο με ξυρισμένο κεφάλι να απομακρύνεται αμέσως μετά την έκρηξη προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα και προανάκριση από την κρατική ασφάλεια.
Την επίθεση καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «φασιστικού τύπου δολοφονική επίθεση». Σημειώνει, δε, ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες σκορπούν τον τρόμο και έχουν σκοπό να εκφοβίσουν κάθε δύναμη που αμφισβητεί, αντιστέκεται και κινητοποιείται. Το κίνημα της νεολαίας, οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικά αδύνατοι δεν θα κάνουν βήμα πίσω» ».


Πλησιάζει φίλοι.
Σε λίγο σχετικά καιρό, όποτε οι σχεδιαστές κρίνουν και οι συνθήκες στην ΠαλαιοΚώσταινα επιτρέψουν, θα το ζήσουμε κι αυτό.

Κάποιος μετανάστης θα παίξει το ρόλο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ποιος; Αδιάφορο.
Η διανομή των ρόλων δεν απασχολεί τους σκηνοθέτες.
Μάλλον κάποιος φουκαράς, ενδεχομένως και νόμιμος.
Όσο πιο αθώος είναι τόσο το καλύτερο.
Για το ρόλο του Κορκονέα πάλι, κανένα πρόβλημα.
Κι αν δεν υπάρξει θερμοκέφαλος-ανεγκέφαλος ντόπιος, θα βρεθεί κάποιος κομπάρσος-προβοκάτορας με «ξυρισμένο κεφάλι».
Αν έχει και τατουάζ με την Ελληνική σημαία, ακόμα καλύτερα.
Τα λοιπά δεν είναι δύσκολο να τα φανταστείτε.

Ο δεύτερος σκοτώνει τον πρώτο (ή περισσότερους, όσο πιο πολλά τα αθώα θύματα τόσο το καλύτερο).
Άπαντες οι μετανάστες εν Ελλάδι, νόμιμοι και παράνομοι (ιδίως οι τελευταίοι ως πολυπληθέστεροι και μην έχοντας κάτι να χάσουν) «επαναστατούν».
Γνωστοί-άγνωστοι-Συριζαίοι-προοδευτικοί-κοινωνικοευαίσθητοι-οικολόγοι-παρατηρητήρια κτλ πρωτοστατούν στην «επανάσταση».
Οι νεοταξικοί παπαγάλοι με τα μαρκούτσια και τις κάμερες υπέρ των εξεγερμένων (όπως με «τα παιδιά»).
Ταραχές, χάος, εμπρησμοί-βανδαλισμοί, περιουσίες πάνε περίπατο, πλιάτσικο κτλ.
Κραυγές κατά του ρατσισμού-φασισμού, πάς Έλλην στο πυρ το εξώτερον, η αντιπολίτευση αξιώνει εδώ και τώρα νομιμοποίηση - απονομή ιθαγένειας - δικαίωμα ψήφου για όλους τους μετανάστες, η κυβέρνηση απούσα, το κράτος άφαντο κτλ κτλ.
Η συνέχεια επί της σκηνής

Αριστείδης.

από http://www.greekalert.com/2009/02/blog-post_4415.html

ΥΓ. Φοβούνται εξέγερση των μεταναστών.
Θυμάστε την εξέγερση των γκέτο στη Γαλλία το 2005, που «σώριασαν το κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης» σε ερείπια και ανέδειξαν σε ηγέτη τον Σαρκοζί (με τις σκληρές αστυνομικές μεθόδους του), μέσα από τον τρόμο των συντηρητικών και μικροαστικών στρωμάτων; Μια παρόμοια εξέγερση φοβούνται τώρα σε κυβέρνηση και αστυνομία ότι μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω των διαστάσεων που πήρε η συμμετοχή μεταναστών στα γεγονότα του Δεκεμβρίου.

Όπως εξάλλου γράφει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η ΕΛ.ΑΣ ερευνά τη συμμετοχή μεταναστών στον «Επαναστατικό Αγώνα», με αφορμή τη σύλληψη δύο νεαρών μεταναστών (κατά τη διάρκεια της αστυνομικής «σκούπας» των τελευταίων ημερών) και μια προκήρυξη που διανεμήθηκε στην ΑΣΟΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου στην αλβανική και την ελληνική και κατόπιν στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., «διατυπώθηκαν εκτιμήσεις ότι στο χώρο των μεταναστών έχουν ήδη συντελεστεί διεργασίες που οδηγούν στην ανάγκη επανεξέτασης της μεταναστευτικής πολιτικής μέσα στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας ασφάλειας και τάξης». Αυτό επειδή διαπιστώνεται στροφή των νέων «προς τις εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις και τις αυτόνομες ομάδες», καθώς «τα χαρακτηριστικά γκέτο που έχουν διαμορφωθεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας τείνουν να οδηγήσουν σε εξεγέρσεις, τηρουμένων των αναλογιών, παρόμοιες με αυτές που εκδηλώθηκαν και στο Παρίσι το 2005»

Πέραν των αστυνομικών εκτιμήσεων, την ηγεσία του υπουργείου προβληματίζουν σοβαρά και τα πολιτικά ερωτήματα που δέχεται από τα συναρμόδια υπουργεία, δήμους και κοινωνικές υπηρεσίες, για τη ραγδαία επιδεινούμενη κατάσταση ομάδων μεταναστών εξαιτίας του οικονομικού κλίματος.

January 11, 2009.http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=30571628
ΥΓ2.12. Σεπτεμβρίου 2004.Η Αριστερά στην Ελλάδα καλλιεργεί την εξέγερση των μεταναστών. http://www.metopo.gr/article.php?id=1568

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...