24/2/09

«Αβανταδόρος» ,προς όφελος των ΗΠΑ, η Ευρώπη , ομολογεί η κ Ντόρα- (Ελλάδα) Μπακογιάννη!!


Η κα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην αμερικανική πρωτεύουσα, τόνισε, στο ίδρυμα Brookings, ότι στο σημερινό πολυπολικό κόσμο είναι αναγκαία η κοινή προσέγγιση των μεγάλων προβλημάτων, τονίζοντας ότι «η ήπια ισχύς της Ευρώπης μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ» για την επίτευξη κοινών στόχων, και εκτίμησε ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Τάχθηκε υπέρ της στενότερης ευρωατλαντικής συνεργασίας και επανέλαβε τη φράση του αντιπροέδρου Μπάιντεν, στο Μόναχο ότι, « όταν η Αμερική και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που προκύπτουν, προσβλέπουν πρωτίστως στη μεταξύ τους συνεργασία».(‘Ετσι απέδειξε ότι έμαθε απέξω το μάθημα της!)
Η κ Ντόρα- Ελλάδα Μπακογιάννη ,στην ομιλία της προέβαλε το προσωπικό της έργο, ως «αβανταδόρου» των ΗΠΑ , υπογραμμίζοντας ότι η ασχολείται και παίζει ρόλο σε σωρεία εστιών κρίσης, μεταξύ αυτών στο Κόσοβο, τη Βοσνία, αλλά και στη διένεξη Ρωσίας-Γεωργίας.

Αναφερόμενη στα ζητήματα, ελληνικού ενδιαφέροντος, κάλεσε τον Νίκολα Γκρούεφσκι να σταματήσει την εθνικιστική πολιτική που ακολουθεί ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη συμβιβαστικής λύσης στο θέμα του ονόματος,(η Ντόρα- Ελλάδα έχει ήδη αποδεχθεί τον διαμελισμό της ιστορίας) ,και σημείωσε ότι ο κ. Γκρούεφσκι στέλνει ανησυχητικά μηνύματα καθώς δείχνει να επιλέγει την οδό του εθνικισμού ξυπνώντας «φαντάσματα των Βαλκανίων».

Η κ. Ντόρα- Ελλάδα κάλεσε τα Σκόπια να συναντήσουν την Αθήνα στο μέσο της διαδρομής και να συμφωνήσουν σε μια λύση που θα είναι προς όφελος και των δυο χωρών.(αλλά και των ΗΠΑ;)

Η κ. Ντόρα- Ελλάδα ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ ανέφερε, ότι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, η διεθνής κοινότητα, αναμένει από τους ιθύνοντες να αποφύγουν τη βία και τις παρατυπίες που παρατηρήθηκαν στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Η κα Μπακογιάννη ζήτησε από την Τουρκία να σέβεται τις αρχές της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και της θρησκευτικής ελευθερίας, και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει έμπρακτα πως στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι η Αγκυρα θα πληροί τις προϋποθέσεις και, μεταξύ άλλων, θα σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών της, ενώ κατέστησε σαφές ότι η προοπτική ένταξης στην ΕΕ συνδέεται με την επίτευξη λειτουργικής λύσης στην Κύπρο.

deltio11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...