27/2/09

Στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών τηλεφώνησε η Χίλαρι,πριν από την συνάντησή της με την Ντόρα !

του Μιχ. Ιγνατίου στην εφημερίδα "Ημερησία".

Με τον Τούρκο υπουργό Eξωτερικών Aλί Mπαμπατζάν συνομίλησε η κ. Xίλαρι Kλίντον προτού συναντηθεί με την Ελληνίδα ομόλογό της Nτόρα Mπακογιάννη, και ένα από τα θέματα που έθιξαν, ήταν και οι σχέσεις της Tουρκίας με την Eλλάδα.
H επί κεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ο κ. Mπαμπατζάν συμφώνησαν να συναντηθούν στις 2 Mαρτίου, στο Kάιρο, στο πλαίσιο της συνόδου για την ανοικοδόμηση της Γάζας, ενώ η κ. Kλίντον αποδέχθηκε και πρόσκληση για να επισκεφθεί την Άγκυρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη μπορεί να πραγματοποιηθεί τον Mάρτιο στο πλαίσιο μεγάλης περιοδείας που προγραμματίζει η Αμερικανίδα υπουργός σε χώρες της Ευρώπης και της Mέσης Ανατολής.
Με τα σημερινά δεδομένα, δεν προβλέπεται σταθμός της κ. Kλίντον και στην Αθήνα, αν και η κυβέρνηση Kαραμανλή αναμένεται να ασκήσει όλη την επιρροή της για να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ολιγόωρη επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα.
H πρόθεση για επίσκεψη στην Άγκυρα, δεν επιβεβαιώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
*H κ. Mπακογιάννη έθεσε στην κ. Kλίντον την «τουρκική συμπεριφορά» στο Αιγαίο - όπως τόνισε χαρακτηριστικά - και η Αμερικανίδα υπουργός της υποσχέθηκε να θέσει το θέμα στους Τούρκους ηγέτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: