22/2/09

Η "Πεντάστοχος" του κ.Γ.Παπανδρέου.


Πρώτος στόχος: Ελληνική φωνή παντού και με αξιώσεις. Υιοθετούμε και πιάνουμε ξανά από τις δικές μας μέρες το νήμα μιας εξωτερικής πολιτικής, που παρεμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις. Υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια. Δίνει φωνή στην Ελλάδα.

Δεύτερος: Πράσινη Ανάπτυξη. Απέναντι στη διασπάθιση των πόρων, στην απαξίωση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων μας, στην υποβάθμιση του φυσικού πολιτισμικού, αλλά και ανθρώπινου πλούτου, εμείς προτείνουμε το νέο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης. Τη λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη».

Τρίτος: Παιδεία και Πολιτισμός. Απέναντι σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν υπηρετεί τις ανάγκες του μαθητή, της οικογένειας, της ανάπτυξης της χώρας, διαμορφώνουμε το πλαίσιο για μια σύγχρονη παιδεία. Δια βίου παιδεία. Εκπαιδευτικές διαδικασίες για πάντα και παντού. Παιδεία, θεμέλιο του πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της ταυτότητάς μας, των αξιών μας, ζωντανό εργαλείο ανάπτυξης των ποιοτικών μας δυνατοτήτων, της προοπτικής μας ως χώρα, ως λαός.

Τέταρτος: Κράτος πρόνοιας. Απέναντι στην απαξίωση του δικτύου προστασίας των πολιτών μας, στην ανασφάλεια και στη λογική ότι, υγεία και πρόνοια είναι προνόμια των λίγων και όχι δικαιώματα όλων, εμείς αναγεννούμε το κοινωνικό κράτος. Κοινωνικό δίκτυο που διασφαλίζει το δικαίωμα σε όλους για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Κοινωνικό δίκτυο που διακρίνεται για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

Πέμπτος: Παραγωγικό ευνομούμενο κράτος, διότι για όλα τα παραπάνω απαιτείται ένα άλλο κράτος. Απέναντι στην ανομία, απέναντι στην κατάρρευση αρχών και αξιών, απέναντι σε ένα κράτος σπάταλο, πελατειακό, χτίζουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, παραγωγικό, επιτελικό και αποκεντρωμένο κράτος. Ένα κράτος που σέβεται, προστατεύει, στηρίζει, εμπιστεύεται τον πολίτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ????
ΠΑΛΙ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ?
ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.. ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΕΙΜΝΙΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟ ΄81.
Υ.Γ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΥΦΗ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ....
Η ΜΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΑΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΔΙΑΔΟΧΟ ΣΧΗΜΑ!!!!
ΕΥΓΕ ΜΑΣ!!!!!

Η Προδοσία του 1941. 18 Απριλίου .Η Μεγάλη Παρασκευή του ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού Η Δολοφονία του Κορυζή από το Ιωάννη Διάκο

 του Σπυρίδωνα Χατζάρα  Η 18 Απριλίου 1941, ήταν η 13η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης και η 173η συμμετοχής της Ελλάδας στον Πόλεμο.  Από ολ...