27/2/09

Για τους τιμητές «αντι-ελληναράδες» και την γιγαντιαία!!! λαθρομετανάστευση .

Πρώτον, η μετανάστευση ήταν πάντοτε ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα του ιστορικού γίγνεσθαι. Είναι ένα πράγμα, όμως, η μετανάστευση και άλλο η μετανάστευση. Η μαζική λαθρομετανάστευση σε μαζική βάση (και μάλιστα η σκόπιμη!! ενθάρρυνσή της είναι ίσως ένα ειδεχθές πολιτικό έγκλημα (στην δική μας περίπτωση για ιδεολογικοσαδομαζοχιστικούς λόγους, όπως πολλοί υποψιαζόμαστε). Είναι κυριολεκτικά έγκλημα πολέμου με άλλο όνομα, πανομοιότυπο με αυτό των εποίκων που υπονομεύει την ανθρωπολογική συνοχή ενός έθνους και που η συνθήκη της Γενεύης απαγορεύει. Είτε λόγω αμέλειας είτε λόγω ιδεολογικομαζοχιστικών κινήτρων ενθάρρυνσης αποσταθεροποιεί οτιδήποτε διαθέτει μια κοινωνία και ο πολιτικός πολιτισμός των ανθρώπων: Ένα συνεκτικό ανθρωπολογικό σύστημα σμιλευμένο στον χρόνο (εθνικές προϋποθέσεις) ικανό να στηρίξει ένα σταθερό πολιτικό γεγονός.

Δεύτερον, ο χώρος δεν προσφέρεται εδώ για να αναλύσω την τελευταία πτυχή. Εκτός από αυτά που επέρχονται από δικά μου χέρια (α. Το θολό ιδεολογικό και πολιτικό βασίλειο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, β. Αναζητώντας Κοσμοθεωρία … Στοχασμοί για την συγκρότηση και την συγκράτηση των κρατών και του κόσμου) σημειώνω μόνο ότι εσχάτως ο συνάδελφος Γιώργος Κοντογιώργης κάλυψε πολλούς από εμάς όταν στις εκτενέστατες και εμβριθέστατες ιστορικοπολιτικές θεμελιώσεις του περιέγραψε και μεθερμήνευσε τις εθνικές προϋποθέσεις (στο πλαίσιο μιας ανθρωποκεντρικής πορείας που αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην πορεία κτισίματος των ανθρωπολογικών προϋποθέσεων). Σημειώνω μόνο ότι οι ανθρωπολογικές προϋποθέσεις είναι οντολογία. Είναι το σμίλευμα της συλλογικότητας που συγκροτεί την κοινωνική οντότητα χωροχρονικά. Είναι πολύ λεπτή υπόθεση αν όχι ιστορικοπολιτική σχοινοβασία, ιδιαίτερα αν κατανοήσουμε την πελώρια αναταραχή που προκάλεσε ο φασισμός της «νεοτερικής προόδου» που εφορμώντας και καταλαμβάνοντας τον πλανήτη ολόκληρο διατάραξε εκ βάθρων το εθνικό γίγνεσθαι δεκάδων ιστορικών εθνών. Λαοί όπως οι δικοί μας που κτίζουν τις εθνικές προϋποθέσεις επί χιλιετίες, δεν χρειάζονται μαθήματα από φασίστες. Ο φασισμός είναι κτισμένος στο μυαλό πολλών δυτικών που θέλουν να μας κάνουν τους δασκάλους (όχι μόνο στους έλληνες): Ευθύνονται για πελώρια εγκλήματα που διαιωνίζουν συνειδητά και σκόπιμα: 1) αφού εκλογίκευσε την διαιώνιση των μεσαιωνικών προνομίων («αστικό κράτος») 2) σύγχυσαν την Θεοκρατία με την έμφυτη μεταφυσική πίστη των περισσοτέρων ανθρώπων, 3) λογικότατα πλέον ερμήνευσαν το κοινωνικοπολιτικό γεγονός αμιγώς υλιστικά, 4) γέννησαν την δίδυμη ιδεολογική παράκρουση του υλιστικού μαρξισμού και του φιλελεύθερου υλισμού (με ενδιάμεσο εκφραστή τους τον ειλικρινέστερο Χίτλερ) 5) Κατάλαβαν τον πλανήτη «αλλάζοντας τα τύμπανά του» για να κτίσουν τα ένοχα προνόμιά τους,
6) σφάχτηκαν μεταξύ τους στην πορεία μιας εθνοσοβινιστικής νοηματοδότησης του έθνους (πως μπορεί να είναι διαφορετικά μια υλιστική αντίληψη): τέσσερεις αιώνες εθνοκαθάρσεις, εκτοπισμούς, καταναγκαστικές αφομοιώσεις, γενοκτονίες, πολλούς πολέμους και δύο παγκόσμιους πολέμους, 6) διωγμένοι οι εγκληματίες ηγεμόνες της νεοτερικότητας στο πλαίσιο του διαίρει και βασίλευε της αποικιοκρατίας («προστασία των … ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά ένα τουλάχιστον έλληνα … «προοδευτικό») άφησαν πίσω τους αναρίθμητα αίτια πολέμου που διευκολύνουν την επικυριαρχία τους και κατέληξαν εκεί που τους αξίζει: μηδενιστές, ηδονιστές, φιλοτομαριστές, ατομικιστές, φίλαυτοι και φιλοτομαριστές. Αυτός είναι ο μεταμοντερνισμός που όλως συμπτωματικά είναι η κυρίαρχη ιδεολογία των ελλήνων προοδευτικών (οι περισσότεροι είναι τόσο αγράμματοι!!! που δεν το γνωρίζουν!).

Τρίτον, οι έλληνες δεν είναι φοβικοί. Τους φοβερίζουν και μερικοί από αυτούς αδύναμοι και ανήμποροι αντιδρούν σπασμωδικά (ακίνδυνα, όπως όλοι γνωρίζουμε, και περιορισμένα, συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη). Στην Ελλάδα πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα: Αφού δεχθήκαμε το κοινωνικό πλήγμα χιλιάδες εγκληματιών που αποφυλακίστηκαν σε κάποια γειτονική χώρα την δεκαετία του 1990 ακολούθησε μια ανερμήνευτη με λογικούς όρους γιγαντιαία!!! λαθρομετανάστευση!!! που αποτελεί σοβαρή περίπτωση αβλεψίας για όποιον δεν βλέπει τα προβλήματα που δημιούργησε. Όπως οι περισσότεροι έλληνες δεν συμφωνώ με τις υστερίες μιας μικρής ομάδας για το δικαίωμα κάποιου αλλοδαπού μαθητή που επαξίως (λόγω επιδόσεων) σηκώνει την Ελληνική σημαία. Δεν είμαι έτοιμος, όμως, όπως η σιωπηρή πλειοψηφία, υποθέτω, να επιτεθώ κατά όσων συμπολιτών μου κατατρομαγμένοι αντιδρούν σπασμωδικά κατά αυτών που τους απειλούν. Αυτά για όποιον γνωρίζει ιστορία είναι συνήθη φαινόμενα όταν γίνονται πολιτικά εγκλήματα και δεν πρέπει να επιτεθούμε κατά των θυμάτων αντί κατά των θυτών.

Τέταρτον, το αίτιο είναι άλλο και οι ένοχοι της διατάραξης της ζωής μας είναι άλλοι. Είναι αυτοί που δεν κατανοούν ότι είναι ένα πράγμα, εν τέλει, η πολυπολιτισμική κοινωνία (που είναι όλες οι κοινωνίες) και άλλο το πολυπολιτισμικό κράτος που ποτέ δεν υπήρξε και που ποτέ δεν θα υπάρξει παρά μόνο ως διοικητική διαίρεση μιας κατακτημένης χώρας. Το τελευταίο είναι ρατσισμός: χαρακτηριστική περίπτωση το σχέδιο Αναν το οποίο διόλου τυχαία!! εκατοντάδες «προοδευτικοί»(sic) εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με το να υπογράψουν λίστες κατάργησης της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασφαλώς της ευρωπαϊκής νομιμότητας (βλ. http://www.ifestosedu.gr/32RuleofLaw.htm για όποιον θέλει να είναι σωστά πληροφορημένος για το πόσο εκτέθηκε η λεγόμενη ελληνική κοινότητα των δήθεν «κοινωνικών» και δήθεν «επιστημών» («κοινωνικών επιστημών).

Πέμπτον, με ενδιαφέρουν, όπως και πολλούς άλλους, τα αίτια. Και τα αίτια βρίσκονται στο γεγονός ότι σε αυτή την χώρα ότι είναι πολιτικός πολιτισμός (οι εθνικές προϋποθέσεις) ενοχοποιούνται από ένα σύστημα ξένης εξάρτησης το οποίο ελέγχει τα μέσα επικοινωνίας και που δολοφονεί τον χαρακτήρα όποιου για τους σωστούς λόγους επισημάνει ότι πιάσαμε πάτο, ότι οι τούρκοι έφθασαν στο Σούνιο, ότι η Κύπρος εάλω και ότι για όσους δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο πάνε σε ένα μόνο κατ’ όνομα δημοτικό ή γυμνάσιο. Γιατί όταν μερικές φορές εννέα στους δέκα είναι ξενόγλωσσα παιδάκια (που σίγουρα σε τίποτα δεν έφταιξαν) η τάξη πάει με ταχύτητα 5 αντί 100.

Ας ψάξουμε λοιπόν για τα αίτια, ας επικεντρωθούμε στην ουσία και όχι στα ανούσια, ας δούμε τα πρωτεύοντα και όχι τα δευτερεύοντα και ας δούμε ότι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα πλέον είναι ότι η διανόησή μας κατακυριεύτηκε από την έσχατη κατάντια του ανθρώπου και του ανθρώπινου πνεύματος, δηλαδή τον μεταμοντερνισμό. Ο οποίος σήμερα αποτελεί το κύριο πρόβλημα στο επίπεδο της δήθεν «διανόησης» και των δήθεν πολιτικών ελίτ.

Παναγιώτης Ήφαιστος
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών
Πανεπιστήμιο Πειραιώς www.ifestosedu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: