24/2/09

Προσπαθούν να «αποδράσουν» από τις ευθύνες τους με «αυτοσυγκράτηση»,και να φορτώσουν στους εργαζόμενους την κρίση τους.


Η οικονομία καταρρέει. Η διαφθορά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τα νοσοκομεία ξέμειναν χωρίς γάζες και ορούς. Δεκάδες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές. Η τρομοκρατία, επανέρχεται με αποκρουστικότερο πρόσωπο.
Για τον κ.Καραμανλή ,για όσα γίνονται σε αυτόν τον τόπο, ο ίδιος και η κυβέρνηση του, δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη. Για την τραγική κατάσταση της οικονομίας φταίει η διεθνής κρίση. Για τα ελλείμματα και το χρέος το οποίο αύξησε σε 5 χρόνια κατά 90 δις ευρώ, φταίει το ΠΑΣΟΚ .

Για τους μισθούς φταίνε οι εργαζόμενοι.
Στο μέτωπο των μισθών, σχεδιάζουν ονομαστικές αυξήσεις έως 2,6%,«κόβουν μαχαίρι» κατά 10% τις υπερωρίες, και εξετάζουν τη σύνδεση των αυξήσεων στο δημόσιο, με την παραγωγικότητα, όπως προτείνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.
Με «συνταγή Προβόπουλου», ο υπάλληλος των 1015 ευρώ θα φτάσει στα 1016, με καθαρή αύξηση ένα ευρώ το μήνα.

Στο Ταμείο Πρόνοιας,των Δημοσίων Υπαλλήλων 15.000 συνταξιούχοι αναμένουν επί 17 μήνες την καταβολή του εφάπαξ, ενώ περίπου 200 από αυτούς δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή και θα το λάβουν οι κληρονόμοι τους.
Ο πρωθυπουργός αρνείται να αναλάβει τις δικές του πολιτικές ευθύνες, για την πλήρη διάλυση . Σε μία (επικοινωνιακή)προσπάθεια να δείξει ότι κυβερνά , ο κ. Καραμανλής συγκάλεσε την κυβερνητική επιτροπή ,η οποία συνεδρίασε για τρεις ώρες και ακολούθως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε μέτρα-πυροτεχνήματα για την αποτροπή ...μελλοντικών αποδράσεων.
Τι έλεγαν για την πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα ;
1. Α.Παπαληγούρας, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Βουλή, 9/6/2006: «Σχεδιάζουμε ακόμη συγκεκριμένα μέτρα για την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας στον Κορυδαλλό και τις μεγάλες φυλακές της χώρας, έτσι ώστε να μπορούν εφεξής ν’αντιμετωπίσουν τα πιο σύγχρονα ενδεχόμενα - όπως η επίθεση από τον αέρα - με αποτελεσματικότερο τρόπο».

2. Α. Παπαληγούρας, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, 21/6/2006: «Μείζονα ασφάλεια στα καταστήματα κράτησης. Ιδίως πρέπει να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο της από αέρα επίθεσης».

Μετά την πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα τα παπαγαλάκια του συστήματος Ρουσόπουλου μιλούσαν, για «εξοργισμένο» πρωθυπουργό.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 5/6/2006: «Από το εξωτερικό ο κ. Παπαληγούρας ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή. Πληροφορίες τον φέρουν εξοργισμένο».

-Τα ίδια διαρρέουν και σήμερα… Λες και κυβερνά άλλος…
Ο κ. Καραμανλής, ( δυστυχώς), σκέφτεται , με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των χορηγών και των στελεχών της (δικής του) παράταξης.


Σπύρος Χατζάρας
ΥΓ.Την πατρίδα ας την αφήσουν ήσυχη οι ....επικοινωνιολόγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: