26/2/09

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικρίνει την Ελλάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.Ο 15χρονος βρήκε τη θέση του στην Ιστορία.


Στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνεται ,ότι αστυνομικός σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου, και επίσης επισημαίνονται , περιορισμοί στη δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού εθνοτικών μειονοτικών ομάδων,(σλαβομακεδόνες- μουσουλμάνοι)και διακρίσεις και κοινωνικός αποκλεισμός εθνοτικών μειονοτήτων,και γίνεται αναφορά σε κρούσματα επίθεσης κατά μεταναστών από «νεοναζί».
(προφανώς θα ενσωματώθηκε τηλεγράφημα των Δημητρά-Μίχα κλπ για τα γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα)
Στην έκθεση σημειώνεται ότι ορισμένα άτομα που θεωρούν ότι αποτελούν μέλη μειονότητας αναφέρουν πως αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ελεύθερη έκφραση της ταυτότητάς τους, και ότι τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τον όρο «Τούρκος» ή «τουρκικός» σε τίτλους οργανώσεων, μολονότι μεμονωμένα άτομα μπορούν νομίμως να αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι». Επισημαίνεται επίσης ότι το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει τη σλαβική διάλεκτο ως «μακεδονική», ενώ μικρός αριθμός σλαβόφωνων επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες», γεγονός που προκαλεί σφοδρές αντιρρήσεις του ελληνικού πληθυσμού.

Ως προς τους Αλβανούς μετανάστες, σημειώνεται ότι αποτελούν πλέον το 5%-7% του πληθυσμού και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα κακομεταχείρισης, αν και εκπρόσωποι της αλβανικής κοινότητας καταγράφουν σταδιακή μείωση των εις βάρος τους διακρίσεων.

Οι Αμερικανοί μας επισημαίνουν ότι σημαντικό ποσοστό των Ρομά ,στερούνται πρόσβασης σε αξιοπρεπή κατοικία, βασική ιατρική περίθαλψη και ευκαιρίες απασχόλησης.
Το ποσοστό των Αμερικανών, των μαύρων και των ισπανόφωνων,στις ΗΠΑ, που στερούνται πρόσβασης σε αξιοπρεπή κατοικία, βασική ιατρική περίθαλψη και ευκαιρίες απασχόλησης, θα μας το αποκαλύψουν;

Η έκθεση αναφέρει ότι οι αστυνομικές αρχές και η ακτοφυλακή έχουν προβεί σε καταχρήσεις, ειδικά εις βάρος λαθρομεταναστών, αιτούντων άσυλο και ότι παρατηρήθηκαν προβλήματα σε τομείς, όπως κακοποίηση παράνομων μεταναστών και τσιγγάνων από τις δυνάμεις ασφαλείας, συνωστισμός και άσχημες συνθήκες διαβίωσης σε μερικές φυλακές, κακές συνθήκες κράτησης λαθρομεταναστών, κράτηση και απέλαση ασυνόδευτων ή αποκομμένων από τις οικογένειές τους ανηλίκων, αδυναμία παροχής επαρκούς προστασίας σε θύματα οικιακής βίας.

Στην έκθεση τονίζεται ότι η διάταξη του 2007 σύμφωνα με την οποία οι ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις πρέπει να γίνονται πρωτίστως στη ελληνική γλώσσα δεν είχαν στην πράξη επιπτώσεις στους εν λειτουργία τουρκόφωνους σταθμούς της Θράκης (όπως ανησυχούσε το American Freedom House) και προστίθεται ότι ο νόμος απαγορεύει την εσκεμμένη παρότρυνση σε εκδηλώσεις βίας, μίσους και διακρίσεων εις βάρος προσώπων ή ομάδων προσώπων βάσει της φυλετικής ή εθνοτικής τους προέλευσης, με την επισήμανση ότι το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και το κεντρικό Ισραηλιτικό συμβούλιο είχε μηνύσει την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» και τον Κωνσταντίνο Πλεύρη για ρατσισμό και αντισημιτισμό, με αποτέλεσμα την καταδίκη του τελευταίου σε φυλάκιση 14 μηνών.

Το μόνο θετικό είναι ότι καταγράφεται ότι μέλη της πομακικής κοινότητας δηλώνουν πως πιέζονται από τουρκόφωνους να απαρνηθούν την ύπαρξη της πομακικής ως ταυτότητας διακριτής από την τουρκική.

ΥΓ1. Οι Αμερικανοί όχι μόνο δεν καταβάλουν έξοδα περίθαλψης των θυμάτων των δικών τους βομβαρδισμών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν αλλά μας κατηγορούν ότι δεν ξοδεύουμε αρκετά για αυτούς.
ΥΓ2.Μετά τα όσα τραβάνε στην Ελλάδα οι "λαθρο-μετανάστες" είναι να μην ξεσηκωθούν;
δελτίο των 11
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος αναφερόμενος στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως τέτοιες εκθέσεις το αμερικανικό υπουργείο των εξωτερικών συντάσσει για όλες τις χώρες.
«Καταγράφεται η ανάγνωση κι οι εκτιμήσεις που κάνουν οι συντάκτες αυτών των εκθέσεων. Η καταγραφή αυτή δεν αλλάζει τη γνωστή σε όλους και πολύ περισσότερους σε εμάς εδώ, αλλά και σε όσους γνωρίζουν την Ελλάδα, πέραν των συνόρων, πραγματικότητα. Η Ελλάδα αποτελεί μια απολύτως δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και εργάζεται αδιάκοπα για την ενίσχυση του καθεστώτος της προστασίας τους»,τόνισε.
«Μην αποδίδετε σε συμπτώσεις, πολιτικές σημασίες που δεν έχουν», δήλωσε σε ερώτηση πως κρίνει το γεγονός ότι αυτή η έκθεση δημοσιοποιήθηκε την ημέρα της συνάντησης της κας Ντόρας Μπακογιάννη με τη κα Χίλαρι Κλίντον.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ayto me tous neonazi pou epitithenetai se epoikous exei gousto.i plaka thanai ti tha lene otan oi neonazi tha ginoun olos o laos...

Ανώνυμος είπε...

Δεν δινω δεκαρα τσακιστη για τα σκουπιδοχαρτα των Αμερικανων.Οι ΗΠΑ δεν δικαιουνται να φτιαχνουν τετοιες εκθεσεις αφενος μεν διοτι κανενας τους διορισε να κανουν τον παγκοσμιο εισαγγελεα και αφετερου διοτι οι δικες τους επιδοσεις στο θεμα ,ιδιαιτερως επι εποχης Bush , ειναι προβληματικες.Η αλαζονεια τους να κρινουν και να επικρινουν αλλους ειναι χαρακτηριστικη.

83 χρόνια από την εθνοσωτήρια ΑΝΑΚΩΧΗ του Πάσχα του Τσολάκογλου που δεν ηταν Δωσίλογος.

 Στη δίκη του 1945, αντί για τον Κατσιμήτρο, τον Τσολάκογλου, τον Μουτούση έπρεπε να δικαστούν           ο Παπάγος , ο Γεώργιος, και ο Τσουδ...