24/12/08

Ανωθεν εντολή; Μήν δείχνετε Ροκφέλερ-Ρότσιλντ & Co



Τρισέ: Ας μην αναζητούμε πλέον "εξιλαστήρια θύματα" της κρίσης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ υποστήριξε με δηλώσεις του στον γαλλικό Τύπο ,ότι δεν θα πρέπει να αναζητηθούν άλλο «εξιλαστήρια θύματα» της παρούσας διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλ' αντιθέτως, πολύ καλύτερο είναι «να διορθωθεί, όμως σε όλη την έκτασή του, το οικονομικό μας σύστημα».
«Ας μην μπουμε στον πειρασμό της αναζήτησης των εξιλαστήριων θυμάτων» γι' αυτήν τη διεθνή οικονομική κρίση, υποστήριξε με σθένος ο σημαίνων οικονομικός παράγοντας της ευρωζώνης. Αποσαφήνισε μάλιστα ότι, τούτο ισχύει, κατά τη δική του άποψη, «είτε πρόκειται για τις εμπορικές και τις επενδυτικές τράπεζες, είτε για οποιονδήποτε πιστωτικό Οργανισμό (Υπηρεσία), είτε τέλος για τις εποπτικές Αρχές της οικονομίας, για τις οποίες αφειδώς καταγγέλεται ότι, δεν ήταν επαρκώς σε εγρήγορση», πριν ξεσπάσει - ιδίως από του τέλους του θέρους - η διεθνής χρηματο-πιστωτική κρίση.

Ο πρώτος ένοχος ειναι η ιδιωτική αμερικανική Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (FED),που ελεγχεται από τους Ρότσιλντ-Ροκφέλερ, και αμέσως μετά οι εταιρείες αξιολόγησης του συστήματος της Wall Street,και μετα οι επενδυτικές εταιρείες τών Ρότσιλντ-Ροκφέλερ & Co.


"Κατ' εμέ, θα πρέπει πλέον, όσον αφορά την οικονομία, της αγοράς να διορθωθούν ανεξαιρέτως όλα», υπογράμμισε ο κ. Τρισέ , που αρνήθηκε επίμονα ότι επιδιώκει, με τις δηλώσεις του αυτές, να «προστατεύσει οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική Αρχή».

Αφού όμως πρέπει να αλλάξουν όλα γιατί να μήν αλλάξει και το καθεστώς δανεισμού τών κρατών;

«Θα πρέπει, στο μέλλον, η οικονομία της αγοράς να γίνει πολύ πιο ευπροσάρμοστη, σε σύγκριση με τον βαθμό που ήταν, και γι' αυτόν τον σκοπό θα πρέπει όλοι απολύτως να αναλάβουμε τις ευθύνες, που μάς αναλογούν», επισήμανε ο κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ μιλώντας στα γαλλικά ΜΜΕ.

«'Ενεση» 3,4 δισ. δολ. στην American Express
Ο αμερικανικός όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών American Express (AmEx) πρόκειται να δεχθεί μία "τονωτική ένεση" 3,39 δισ. δολαρίων από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του σχεδίου για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα.
Οι προνομιoύχες μετοχές που θα παραχωρήσει η AmEx στο αμερικανικό υπουργείο θα προσφέρουν το 5% των κερδών για την πρώτη πενταετία και το 9% στο εφεξής.
Η εταιρεία έκδοσης πιστωτικών καρτών αναβαθμίστηκε τον περασμένο μήνα στο επίπεδο κανονικής τραπέζης, και έτσι απέκτησε πρόσβαση στο "πακέτο" του 1τρίς για τη διάσωση του τραπεζικού τομέα.
Η "μετάγγιση" νέων κρατικών κεφαλαίων θα επιτρέψει στην AmEx να αυξήσει στα 13,2 δισ. δολάρια τά ίδια κεφάλαιά της, ποσό που αντιστοιχεί στο 9,9% των δανείων της, των οποίων το σύνολο φθάνει τα 132,7 δισ. δολάρια.
Έως σήμερα, το αντίστοιχο ποσοστό αντιστοίχησης δεν ξεπερνούσε το 7,6%, το οποίο εν γένει θεωρείται ανεπαρκές με δεδομένο το τρέχον πλαίσιο των «παγωμένων» παγκόσμιων αγορών. Το συνολικό ποσό των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου αντιπροσωπεύει το 13,2% των πιστώσεων.


Σπύρος Χατζάρας με πληροφορίες από ΑΠΕ
------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο PANAGIOTIS GOYNOYLIS
H Κινεζική Κεντρική Τράπεζα υποτίμησε το στενά ελεγχόμενο νόμισμά της, το γουάν, αντιστρέφοντας την ως τώρα πολιτική της (από το 2005) ελεγχόμενης ανατίμησης. Αυτό σημαίνει ότι οι Κινέζοι δεν δέχονται να «βοηθήσουν» άλλο τις δυτικές οικονομίες να ξεπεράσουν την ύφεση. Διότι όταν ανατιμάται το νόμισμα της Κίνας, δυσκολεύονται οι Κινεζικές εξαγωγές και διασώζονται θέσεις εργασίας στη Δύση. Αντίθετα όταν υποτιμάται το Κινεζικό νόμισμα (όπως αρχίζει να συμβαίνει τώρα), φθηναίνουν οι Κινεζικές εξαγωγές και χάνονται θέσεις εργασίας στην – ήδη δοκιμαζόμενη από την ύφεση – Δύση. Τα μηνύματα που έρχονται από την Κίνα δείχνουν ότι χάνεται κι ένα ακόμα εργαλείο αντιμετώπισης της ύφεσης για τις δυτικές οικονομίες: η συναλλαγματική πολιτική. Η εξέλιξη αυτή είναι ανησυχητική, διότι δημιουργεί προοπτικές «ανταγωνιστικών υποτιμήσεων». Όπου κάθε χώρα για να διασώσει δικές της θέσεις εργασίας σε βάρος των ανταγωνιστών της, υποτιμά το νόμισμά της σε σχέση με τα άλλα. Αλλά όταν αυτό το κάνουν όλοι (ρίχνοντας συνεχώς τα επιτόκιά τους κι αυξάνοντας τα ελλείμματά τους), απλώς δημιουργεί υπερπροσφορά ρευστότητας διεθνώς, αποδιαρθρώνει τις διεθνείς ισοτιμίες, δημιουργεί κινδύνους μελλοντικού πληθωρισμού και παραλύει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία. Κι ενώ οι Αμερικανοί χάνουν και το «πρωτογενές» εργαλείο νομισματικής πολιτικής και το «δευτερογενές» εργαλείο συναλλαγματικής πολιτικής, οι Ευρωπαίοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν με πολύ μεγαλύτερο φειδώ το πρώτο και καθόλου το δεύτερο. Όσον αφορά την δημοσιονομική πολιτική, οι μεν Αμερικανοί στρέφονται σ' αυτήν σχεδόν αποκλειστικά πλέον, διακινδυνεύοντας πρωτοφανή ελλείμματα και περαιτέρω διόγκωση του χρέους τους. Ενώ οι Ευρωπαίοι, για να συγκρατήσουν το χρέος τους, χρησιμοποιούν και τη δημοσιονομική πολιτική πολύ-πολύ συγκρατημένα. Έτσι οι Αμερικανοί κινδυνεύουν να μείνουν δίχως αποτελεσματικά όπλα, έναντι της ύφεσης, γιατί τα εξάντλησαν. Αντίθετα οι Ευρωπαίοι για να μην εξαντλήσουν τα όπλα τους επιλέγουν να… μη τα χρησιμοποιήσουν σχεδόν καθόλου!Με αποτέλεσμα να είναι «αφοπλισμένοι» αμφότεροι έναντι της ύφεσης. Κυριολεκτικά «αποχαιρετισμός στα όπλα» - κι από τη μια πλευρά του Ατλαντικού και από την άλλη - αν και για τους ακριβώς αντίθετους λόγους. Κι ενώ ο «εχθρός» - η παγκόσμια ύφεση – εξακολουθεί να προχωρά και να βαθαίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...