28/12/08

Οι τίμιοι του Ταλμούδ και ο αντισημιτισμός.


BERNARD MADOFF: O Εβραίος που κατέκλεψε και τους Εβραίους
Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της χρηματιστηριακής απάτης του πρώην πρόεδρου του Nasdaq, Μπέρναρντ Μάντοφ, και καθημερινά ανακοινώνονται και νέα ονόματα-θύματα της «πυραμίδας». Το τελικό ποσό της απάτης, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα, αλλά θα ξεπεράσει τα 50 δις δολάρια.
Η αποκάλυψη της απάτης , έγινε από τον ίδιο τον Μάντοφ, που έβαλε τα παιδιά του να τον καταγγείλουν, στις ομοσπονδιακές αρχές, για να τα απαλλάξει από τις ευθύνες που είχαν, αφού συμμετείχαν στην όλη απάτη.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου, προκάλεσε την οργή της αμερικανικής κοινής γνώμης, κατά των « ειδικευμένων» στις επενδύσεις, χρηματιστών και τραπεζιτών του εβραϊκού λόμπι. Αμέσως αυτή η αντίδραση καταγγέλθηκε από το οργανωμένο εβραϊκό λόμπι ως αντισημιτισμός, και η εφημερίδα International Herald Tribune, ανέλαβε «εργολαβικά» να «διασώσει», το ηθικό μεγαλείο των ομόθρησκων επενδυτών του Μάντοφ και προέβαλε τις αντιδράσεις των Εβραϊκών οργανώσεων, που θεωρούν ότι Μπέρναρντ Μάντοφ (Bernard Madoff) που καταχράστηκε τα χρήματα των ανθρώπων που τον εμπιστεύτηκαν.
Όπως λένε οι εβραϊκές οργανώσεις ο Μάντοφ παραβίασε εκτός από τους ποινικούς νόμους και το Ταλμούδ, στο οποίο υπάρχει μια σειρά ερωτήσεων, η πρώτη από τις οποίες είναι : Ησουν τίμιος στις συναλλαγές σου; Και τον κατηγορούν για παραβίαση βασικών αρχών του Εβραϊκού νόμου.Το άρθρο επικεντρώνεται στην « ηθική και στην εντιμότητα», που επιβάλλει ο Εβραϊκός νόμος και που είναι αυτή, που τους επέτρεψε να διακριθούν στο εμπόριο, να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να έχουν σήμερα «δικαιολογημένα τον έλεγχο πολλών μεγάλων πολυεθνικών».
Επομένως, το μήνυμα είναι, κάντε δουλειές με τους Ροκφέλερ που είναι τίμιοι. Για τους ντονμέ όμως τι λέει το Ταλμούδ;
Μεταξύ των θεμάτων βρίσκονται και αρκετοί επιφανείς Έλληνες , που γνώρισαν τον Μάντοφ, από τον Ιωάννη Φιξ., και οι οποίοι είχαν επένδυσει στην εταιρία Fix Αsset Μanagement η οποία ανήκει στον κληρονόμο της ιστορικής επιχείρησης ζυθοποιίας Κάρολο-Ιωάννη Φιξ. και ιδρύθηκε το 1982 από τον κ. Φιξ σε συνεργασία με τον Γ.Εμπειρίκο, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Η Fix Αsset Μanagement λειτουργεί ως «fund of funds» τοποθετώντας κεφάλαια τρίτων σε funds όπως αυτό που διαχειριζόταν ο Μάντοφ. Μέχρι την κατάρρευσή της πυραμίδας η εταιρεία είχε υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 2 δισ. δολαρίων και περιελάμβανε πάνω από 12 «funds of funds» και συμμετοχές σε περισσότερα από 300 hedge funds. Το ποσό που χάθηκε δεν είναι ακριβώς γνωστό. Η εταιρία προσέλαβε το νομικό γραφείο Reed Smith LLΡ, και προσπαθεί να ανακτήσει όλα τα στοιχεία του προστίθεται. ενεργητικού που σχετίζονται με την Βernard L. Μadoff Ιnvestment Securities». Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν «μεγάλες απώλειες, μεταξύ 400 - 600 εκατ. ευρώ» , αλλά μπορεί να είναι και περισσότερα.
. Σύμφωνα με την El Pais, στη λίστα των θυμάτων περιλαμβάνονται και άλλα «ηχηρά» ονόματα, όπως του Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ. Το Ίδρυμα Ελί Βιζέλ έχασε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στην «πυραμίδα» του Μάντοφ ενώ ανάμεσα στα θύματα του «Απατεώνοφ» (Μέιντοφ),είναι και η 86χρονη κληρονόμος της L'Oreal , Λιλιάν Μπετανκούρ, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, για το 2008. Περίπου 1,4 δισ. δολάρια έχασε στην «πυραμίδα» του Μάντοφ, ο Γάλλο-εβραίος χρηματιστής Τιερύ Μαγκόν ντε λα Βιγιεουσέι, ιδιοκτήτης της Access International Advisors, χρηματομεσιτικής εταιρείας που διαχειριζόταν κεφάλαια 1,4 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Luxalpha του Λουξεμβούργου. Ο Τιερύ Μαγκόν αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του.
Ακόμη και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) ανακοίνωσε πως κινδυνεύει να χάσει 850.000 δολάρια σε δωρεές εξ αιτίας της απάτης.
Ένας επενδυτής κατέθεσε μήνυση εναντίον των αμερικανικών ελεγκτικών αρχών καθιστώντας τις υπεύθυνες για την απώλεια 2 εκατ. δολαρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...