30/11/08

Συμβαίνουν και στην Γερμανία…


Σχέδιο μείωσης της φορολογίας κατήρτισε ο Γερμανος υπουργός Εθνικής Οικονομίας αλλά, η Μέρκελ δεν βλέπει την ανάγκη να υπάρξουν φοροαπαλλαγές πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Γερμανίας Μίκαελ Γκλος κατήρτισε σχέδιο μείωσης της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών της η Γερμανία κατά 25 δισ. ευρώ, το οποίο διέρρευσε (29/11/2008) στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus.

Ο κ.Γκλος, υποστηρίζει την ταχεία μείωση της φορολογίας, και οι φοροαπαλλαγές να φθάσουν ως τον «μέσο μισθωτό»,. αλλά τις προτάσεις του έχουν απορρίψει επανειλημμένως η Καγκελάριος Α. Μέρκελ, και ο υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρυκ, θέλουν

Η κ. Μέρκελ ενόψει Την του συνέδριου της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) που άρχισε σήμερα Κυριακή (30/11/2008) δεχόταν πιέσεις από την συντηρητική πτέρυγα του κόμματος της να ανακοινώσει μειώσεις της φορολογίας και μέτρα στήριξης της οικονομίας ,η οποία έχει πλέον διολισθήσει σε ύφεση. Ο Πέτερ Μύλλερ πρωθυπουργός της CDU στη Σάαρ, είπε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel ότι η κυβέρνηση καλά θα έκανε να προβεί σε μειώσεις της φορολογίας το ταχύτερο. «Νομίζω ότι ο κόσμος ελπίζει ότι θα υπάρξουν περικοπές των φόρων από αυτό το κοινοβούλιο», είπε.
Ηκ. Μέρκελ σε συνέντευξή της, στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν έχει καμιά πρόθεση να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας και να μειώσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας και υπογράμμισε: «Ένα τέτοιο μέτρο θα ασκούσε τεράστια πίεση στον προϋπολογισμό του δημοσίου δίχως να υπάρχει οποιοσδήποτε βαθμός βεβαιότητας ότι οι καταναλωτές θα επωφελούνταν από αυτό».Η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει ότι δεν βλέπει την ανάγκη να υπάρξουν φοροαπαλλαγές πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009.
Το Βερολίνο δέχεται επίσης προτροπές να συμβάλλει περισσότερο, με δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρα, στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, πράγμα που η γερμανική κυβέρνηση δεν δέχεται να κάνει , έναντι κάθε κόστους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...