20/11/08

Aνακοίνωση ΚΕΔ για ΓΓΕ-ΓΓΕ

«Οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και αποκέντρωσης στις 13 Νοεμβρίου, ότι το έργο της αναδιοργάνωσης παγώνει ως τον Ιανουάριο , δεν αφορούσαν, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στους πολιτικούς προϊσταμένους της, στην Εταιρία και την Επιτροπή. Αγνοούν προκλητικά τον πολιτικό τους προϊστάμενο, και λειτουργούν ως αυτόνομοι και ανεξάρτητοι. Αφού δεν υπακούουν στον αρμόδιο υπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης, σε ποια κυβέρνηση υπακούουν άραγε;»
(Από την ενημερωτική επιστολή προς ΕΣΗΕΑ του εκπροσώπου των δημοσιογράφων στις ΓΓΕ-ΓΓΕ Σπύρου Χατζάρα).

Το σύστημα Σόρος συμμετέχει πλέον ανοικτά στις κυβερνητικές αποφάσεις

Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, διανέμεται από χτες στα διευθυντικά στελέχη των ΓΓΕ-ΓΓΕ μνημόνιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, σύμφωνα με το σχέδιο ιδιωτικής εταιρίας, που καταργεί τους δημοσιογράφους και τα εθνικά θέματα. Όταν μάλιστα διακυβεύονται ύψιστης σημασίας θέματα, με το «Μακεδονικό», τα ελληνοτουρκικά, το κυπριακό και τόσα άλλα ανοικτά μέτωπα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει : «Σενάρια, προτάσεις, ανασχεδιασμό και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών με γνώμονα την εφικτότητα / ωριμότητα/ υιοθέτηση νέου υπηρεσιακού μοντέλου λειτουργίας και βελτιωμένες διεργασίες».

Το ενυπόγραφο ηλεκτρονικό μήνυμα, κατ’ εντολήν του ιδιώτη αναδόχου της «ανασυγκρότησης», δίνει προθεσμία μέχρι την Τρίτη 25-11-08, στους διευθυντές να προχωρήσουν σε παρατηρήσεις και σχόλια, αλλά στην ουσία στις σχετικές εκκαθαρίσεις που ήδη έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους διευθυντές των ΓΓΕ-ΓΓΕ παραδόθηκε, ογκώδης φάκελος που περιγράφει την «μεθοδολογία ανασυγκρότησης» και «τις πέντε φάσεις αμέσου εφαρμογής».

Κάποιοι εσπευσμένα θέλουν να προωθηθούν εκκαθαρίσεις δημοσιογράφων και τα ευαίσθητα αυτά θέματα να εκχωρηθούν σε δημοσίους υπαλλήλους ή άλλες εταιρίες στο πλαίσιο κοινοτικών ή άλλων προγραμμάτων.

Η επιμονή των πολιτικών προϊσταμένων των δύο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να ιδιωτικοποιήσουν την ενημέρωση της διεθνούς και ελληνικής κοινής γνώμης «αδειάζει» τον θεωρούμενο πανίσχυρο υπερυπουργό Προκόπη Παυλόπουλο και συμπίπτει χρονικά με τις συνεχιζόμενες αήθεις επιθέσεις του Γ. Βότση εναντίον των συναδέλφων δημοσιογράφων στις ΓΓΕ-ΓΓΕ. Τα δημοσιεύματά του ανοίγουν Κερκόπορτες για την εφαρμογή σχεδίου Σόρος και στην ενημέρωση.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απάθεια που αντιμετωπίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συγκεκριμένη εξέλιξη και η λυσσαλέα προσπάθεια υπευθύνων στις δύο ΓΓ., που μαζί με ημετέρους τους, επιχειρούν να διασπάσουν το αρραγές μέτωπο που έχουν συγκροτήσει οι δημοσιογράφοι απέναντι σ’ αυτή την πρωτοφανή επιδρομή που θέλει να καθιερώσει τις εθνικές τραγωδίες ως «συνωστισμούς».

Στο κλίμα αυτό εντάσσονται οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί του ίδιου «αναλυτή» -γνωστού φίλου του δάσους - στην τεμηριωμένη και αποστομωτική αντίδραση των συναδέλφων, που δημοσίευσε σήμερα η «Ελευθεροτυπία».

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...