25/11/08

Σαμαράς: «Ο νεοφιλελευθερισμός πέθανε»

O βουλευτής της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς se ομιλία του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» aναφερόμενος στα συμπεράσματα από τη διεθνή οικονομική κρίση τόνισε ότι καταδείχθηκαν σε όλα τα επίπεδα οι ακρότητες του νεοφιλελευθερισμού. Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτό δεν είναι λόγος να επιστρέψουμε στις ακρότητες του κρατισμού.
«Ο νεοφιλελευθερισμός κατέρρευσε, αλλά οι φιλελεύθερες ιδέες παραμένουν όρθιες. Η απορρύθμιση των αγορών απέτυχε και την πληρώσαμε πανάκριβα, αλλά η ελεύθερη αγορά παραμένει αναντικατάστατη», σημείωσε. Ανάμεσα στις ακρότητες του νεοφιλελευθερισμού και τις ακρότητες του κρατισμού πρότεινε να αναζητήσουμε τη μέση οδό, τη νέα σύνθεση, τη νέα υπέρβαση. «Η κρίση επανέφερε ως ζητούμενο τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή», επισήμανε.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε πως είναι επόμενο για την κυβέρνηση να εμφανίζει κάμψη στις δημοσκοπήσεις, στο κέντρο του παγκόσμιου οικονομικού κυκλώνα. Πρόσθεσε, όμως, ότι «όλα αυτά θα ανατραπούν όταν η κυβέρνηση αποδείξει, και το αποδεικνύει ήδη με συγκεκριμένα μέτρα, ότι θα τον ξεπεράσουμε τον κάβο αυτό και τα πράγματα τότε θα πάνε καλύτερα. Άλλωστε, μην κάνετε λάθος, οι σφυγμομετρήσεις είναι φωτογραφία της στιγμής».

Σε ερώτηση αν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι λύση, απάντησε: «Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Ο ανασχηματισμός είναι θέμα του Καραμανλή και κανενός άλλου».

Σε άλλη ερώτηση, αν προετοιμάζεται να μπει στην κυβέρνηση απάντησε «δεν είναι θέμα να προετοιμάζομαι εγώ, αυτό είναι θέμα του Καραμανλή», ενώ για τις συχνές δημόσιες εμφανίσεις του είπε ότι «στις δύσκολες ώρες πρέπει να είναι κανείς έξω, να βοηθάει και να τρέχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: