20/11/08

Μειονότητα στην Αθήνα οι Ελληνες.

Μεγάλη διαμαρτυρία-συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής Αγίου Παντελεήμονα Αθήνας, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, κατά της γκετοποίησης του κέντρου των Αθηνών. «Όχι άλλη ανοχή-αντοχή. Μη γίνουμε εμείς μετανάστες στην Αθήνα», είναι ένα από τα συνθήματα της συγκέντρωσης που θα γίνει το απόγευμα στις 5 μ.μ. στην οδό Αχαρνών και στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Σύμφωνα με στοιχεία από τα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολεία της περιοχής, προκύπτει ότι σε σύνολο 1151 μαθητών-μαθητριών, οι 792 (68,8%) είναι αλλοδαποί, ενώ μόνον οι 359 (31,2%) είναι Έλληνες!!!
Με απλά λόγια οι Έλληνες είναι μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα, στο κέντρο των Αθηνών!!
Όπως σημειώνουν στην αναφορά που μας έστειλαν οι κάτοικοι, «το ποσοστό αυτό είναι μεν αντιπροσωπευτικό για μερικά σχολεία της περιοχής, αλλά τα ποσοστά στην πραγματικότητα είναι ακόμη πιο δραματικά για τους Έλληνες». Κι αυτό γιατί, όπως υπογραμμίζουν, αν στο ποσοστό αυτό του 68,8%, προσθέσουμε το ποσοστό των παράνομων μη εγγεγραμμένων μεταναστών, των μεταναστών που έχουν συνάψει γάμους με Έλληνες φέροντας Ελληνικό επίθετο, κυρίως δε το ποσοστό των αλλοδαπών από Ασιατικές χώρες (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστών) που ζουν στην Αθήνα ως εργένηδες (δίχως γυναίκα και παιδιά), τότε το συνολικό εκτιμώμενο ποσοστό για τους μετανάστες που κατοικούν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αγγίζει το 85%!!!
Την ίδια ώρα η αστυνόμευση στην περιοχή είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη, λόγω έλλειψης προσωπικού του Αστυνομικού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα. Οι αναφορές και οι έγγραφες αιτήσεις των διοικητών των Α.Τ. προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την επαρκή στελέχωση των τμημάτων τους, παραμένουν επί χρόνια αναπάντητες!!!
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι δρόμοι και οι πλατείες, έχουν μετατραπεί σε χώρο ύπνου και αποχωρητηρίων σε εξαθλιωμένους και μεθυσμένους αλλοδαπούς.
Η μοναδική χαρά της περιοχής, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, παιδοκρατείται από μετανάστες που την καταστρέφουν και μάλιστα απειλούν και χειροδικούν στα ελάχιστα ελληνόπουλα που επιχειρούν να την επισκεφτούν.
25-30.000 περίπου Ασιάτες μετανάστες κινούνται και συχνάζουν στα πεζοδρόμια στους δρόμους και τις πλατείες κατά ομάδες των 20 και 30 ατόμων. Ψάχνουν μέσα σε κάδους σκουπιδιών και σιτίζονται με τα αποφάγια που βρίσκουν μέσα σε αυτούς ή στους δρόμους!!!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχει προκληθεί μεγάλο κύμα εσωτερικής μετανάστευσης των Ελλήνων, όπου ολόκληρες οικογένειες πούλησαν άρον-άρον και όσο-όσο τα σπίτια τους, δανειζόμενοι από Τράπεζες, για να αγοράσουν νέα σπίτια σε ….πιο καθαρές και ακριβές περιοχές της Αθήνας.
Η Κυβερνητική αδιαφορία, η ανύπαρκτη πολιτική της , η ανοχή της δημοτικής αρχής, αναγκάζουν τους κατοίκους να βγουν στους δρόμους και να πουν ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Μάλιστα οι κάτοικοι, απευθυνόμενοι στα όργανα της Πολιτείας, αναφέρουν: «Στο Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο εσείς νομοθετείτε, έχετε θέσει ως θεμελιώδη αρχή την ΑΞΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του Ανθρώπου. Στην περίπτωσή μας η πολιτική ελευθερία καταπατείται βάναυσα, τα δικαιώματά μας ως Έλληνες πολίτες, παραβιάζονται καθημερινά και ως συνέπεια αυτών η ανθρώπινη αξία μας έχει τεθεί στο περιθώριο. Εγείρεται πλέον νομικό ζήτημα για την εξέλιξη του οποίου επιφυλασσόμεθα».
Αυτά που ζητούν οι κάτοικοι είναι:
Ποσόστωση μεταναστών
Αστυνομική και δημοτική επαρκή 24ωρη παρουσία σε πλατείες και δρόμους
Έλεγχο και καταγραφή των μεταναστών (εργασία, κατοικία)
Υγειονομικοί έλεγχοι σε ανθρώπους και κτίρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: