21/11/08

Πόλεμο και αστάθεια θα φέρει ο Ομπάμα-Σόρος

Αποδυνάμωση της διεθνούς κυριαρχίας των ΗΠΑ αναμένεται τα προσεχή 20 χρόνια
-Η οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ηγεμονία των ΗΠΑ είναι πιθανόν να καμφθεί τις προσεχείς δύο δεκαετίες, βάσει της έκθεσης που παραδίδει στη νέα διακυβέρνηση Ομπάμα το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών. Κίνα, Ινδία και Ρωσία θα θέτουν ολοένα και περισσότερο υπό αμφισβήτηση την αμερικανική επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο.
-Το δολάριο δεν θα είναι πια το σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο, ενώ ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα πυροδοτήσουν διεθνώς συρράξεις...
-Στην έκθεση για τις παγκόσμιες τάσεις που παραδίδει ανά τετραετία στη νέα αμερικανική διακυβέρνηση το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών (NIC) των ΗΠΑ σημειώνεται πως αυτές οι εξελίξεις δεν είναι μη αναστρέψιμες και θα εξαρτηθούν από τις ενέργειες των ηγετών του κόσμου.
-Ο κεντρικός πυρήνας της έκθεσης που τιτλοφορείται «Παγκόσμιες Τάσεις 2025» είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν το πιο σημαντικό κέντρο εξουσίας, αλλά με εξασθενημένη ισχύ. Στην ανάλογη έκθεση που είχε συνταχθεί το 2004 εν όψει της δεύτερης θητείας του Τζορτζ Ο.Μπους στο Λευκό Οίκο προβλεπόταν διατήρηση της αμερικανικής κυριαρχίας.
-Στη νέα έκθεση αναφέρεται ότι αναδυόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία, καθώς και η Ρωσία, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό στις ΗΠΑ στην κορυφή ενός πολυπολικού διεθνούς συστήματος. Ένας κόσμος με πολλά κέντρα εξουσίας θα είναι λιγότερο σταθερός από έναν με μία ή δύο υπερδυνάμεις, δημιουργώντας συνθήκες για πιθανές συγκρούσεις, λέει η έκθεση.
-Ειδική αναφορά στην έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών των ΗΠΑ γίνεται στην κλιματική αλλαγή. Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο έως το 2025, πυροδοτώντας ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό που μπορεί να οδηγήσουν σε συρράξεις στην υφήλιο.
-Παράλληλα, θα αυξηθεί πιθανώς η χρήση πυρηνικών όπλων, καθώς κατά την έκθεση «Παγκόσμιες Τάσεις 2025», κράτη-παρίες και τρομοκρατικές οργανώσεις αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση σε αυτού του είδους τα όπλα.
-Σε κάθε περίπτωση, στην έκθεση επισημαίνεται ότι υπάρχει πεδίο δράσης από τις παγκόσμιες ηγεσίες για να αντιμετωπίσουν, να μετριάσουν, ακόμη και να λύσουν αυτά τα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...